Don't Miss

Задържаха 43-годишна жена, отглеждала 109 кг марихуана

   

43-годишна жена е задържана за 24 часа във Второ районно управление на полицията в Стара Загора след като при претърсване на обитаван от нея имот полицията откри и иззе 109 кг марихуана.

Имотът на жената, в който има и къща тип „барака“ се намира в местността „Юнаците“ в землището на Стара Загора. В двора полицаите откриват 94 растения от типа на конопа с височина от 1,5 до 3 метра и с общо тегло на зелената маса 109 кг.

В къщата пък са намерени 6 кутии цигари без акцизен бандерол, 40 г суха зелена тревиста маса, 21 патрона от различен калибър, пушка с надпис „HAKAN“ и АТВ без регистрационен номер.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по цялостното му изясняване продължава, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Още седем души са задържани в Стара Загора в последните 24 часа за притежание на наркотични вещества. Шест от тях са арестувани при специализирана акция на служители на Областната дирекция на МВР в града.

Мъж на 31 години е задържан за 24 часа след като при претърсване на апартамента му на улица „Цар Иван Асен ІІ“ в града в коженото му яке са открити 28 полиетиленови топчета, съдържащи около 20 г марихуана. В коридора на апартамента са открити още 3 полиетиленови топчета, съдържащи около 120 г суха, зелена тревиста маса, която също е реагирала на марихуана при направения тест.

Задържани са още петима старозагорци, на възраст между 18 и 27 години, които са се намирали в жилището. Единият от тях – 27-годишен мъж е арестуван в момент на закупуване на наркотици. Работата по случая продължава, обявиха от полицията.

При друга проверка и личен обиск на 21-годишна жена в дамската й чанта е открито полиетиленово топче, съдържащо суха, зелена тревиста маса с тегло около 1 грам – марихуана. Тя е задържана за 24 часа, а по случая е образувано бързо полицейско производство.

Darik                 break } } else { }