Don't Miss

Зрелище НА ЖИВО! Небесният дворец „Тянгун -1“ се отклони от трасето Кюстендил-Перник-София, по последни данни ще удари…

   

Китайската космическа станция “Тянгун 1” се очаква да падне на Земята около полунощ или в ранните часове на 2 април.  Отломки от Китайската космическа станция „Тянгун-1“ се очаква с най-голяма вероятност да паднат на Земята тази нощ в 1 часа в района на Сомалия, научи БЛИЦ.

Това са прогнозите на Европейската космическа агенция, които са все още с доста високо отклонение – от около 4 часа. Прогнозните изчисления се менят с всяка минута.

Само до преди половин час, ЕКА даваше прогноза за падане над Гибралтар с вероятна траектория и над нашата страна над Кюстендил, София и Перник, Благоевград, Смолян и Кърджали.

Припомняме, че трябваше да навлезе в земната атмосфера между 31 март и 1 април. По-късно обаче стана ясно, че станцията се движи с по-ниска скорост от предвиденото и може да се удари в Земята в понеделник, 2 април.

Не се очаква космическият модул да нанесе щети на Земята. Неговото разпадане и изгаряне в атмосферата дори ще представлява зрелищна гледка, като метеоритен дъжд, увериха от китайската космическа служба.

„Тянгун 1“ бе изстрелян през септември 2011 като прототип на желаната от Китай цел: постоянна космическа станция, която се очаква да бъде изстреляна около 2022 г.

Blitz.bg                 break } } else { }