Don't Miss

ИЗВЪНРЕДНО! Цигани заподозрени в брутално убийство на 40-годишна жена нахлуха и обраха къщата на Ани Цолова

   

Родната къща на Ани Цолова била непрекъснат обект на ромски набези. Имотът се намирал във врачанското село Михайлово, където журналистката живяла до седмата си година. Къщата била наследствена. Първо я притежавал дядо ѝ, после покойният ѝ баща, а накрая я наследила тя.

Съселяните на тв звездата споделят, че тя рядко се прибирала в родния си край, но не била оставила имота съвсем на произвола на съдбата. Поддържала контакт с някои от комшиите, които я информирали, когато имало нередности. Въпреки статута си на публична личност Ани не можела да се пребори с една от местните ромски фамилии, които непрекъснато влизали в къщата и крадели каквото им видят очите. Същите преди години били заподозрени за брутално убийство на 40-годишна жена от селото.Серията от грабежи вбесили Цолова, която веднага потърсила съдействие от службите на реда. Макар че пускала жалби в районното полицейско управление, ефект от разговорите на крадците с униформените нямало. Журналистката искала да си сложи и СОТ, но се оказало, че никоя от фирмите във Враца не се занимава с обекти в затънтеното селце. През ума на телевизионерката неведнъж минавала идеята да продаде къщата, но за да не накърни паметта на баща си, се отказвала.

Оказва се, че родената в дълбоката провинция тв звезда не произлиза от какъв да е род. Нейният баща Георги бил добре познат на всички врачани и бил едно от знаковите лица на прехода там. Покойният татко на водещата бил учител в Роман, но с идването на демокрацията се отказал от даскалския занаят и подхванал частен бизнес в града на малък и голям Искър. Станал един от основателите на Асоциацията на месопреработвателите у нас, а във Враца най-известна била фирмата му „Ескусиана 96“ ООД. През 1996 г. бизнесът му завладял врачанския пазар с производството си на колбаси. Замогвайки се, таткото на Цолова вдигнал рязко стандарта си на живот и си намерил скъпо хоби. Станал основен финансов източник за футболния отбор „Ботев“ – Враца и призовавал цялото население на северозападния град да пазарува от неговите мръвки, за да подпомага тима.

С приходите от саламите той искал да върне отбора отново в елита, от който изпаднал през 1989 г. Възходът му обаче продължил едва 10 години, а през 2005-а фирмата му обявила несъстоятелност. Въпреки това той успял да подсигури Ани и брат ѝ Стоян повече от солидно, затова безработната водеща била преспокойна и продължава да живее като господарка, макар месечната ѝ заплата от 8 бона в Нова телевизия вече да е само спомен.

/ПИК                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com