Don't Miss

Изоставеното бебе в Стара Загора не било циганче

   

Полицията в Стара Загора издирва майката на 5-дневно бебе, което било намерено изоставено върху стар фотьойл близо до входа на жилищен блок на улица „Васил Левски“ в града.
За случая бе съобщено официално днес, макар че съседи открили момиченцето към 15,30 часа на 9 август и веднага съобщили на полицията. То било повито в част от калъфка за възглавница и поставено в зелен книжен плик с бял надпис – реклама на магазин за обувки. Пристигналите на място медици прегледали бебето и установили, че то е живо и здраво.
Предполага се, че е родено в домашни условия между 3 и 5 дни преди да бъде изоставено. Сега то е настанено в Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора и се чувствало добре под грижите на лекарите. Предстои да му бъде издаден акт за раждане, след което пациентът ще бъде настанен в социално заведение. Докторите обаче не бързали да му дадат име в очакване да стане чудо и майката все пак да го потърси, пише 24 часа.
От полицията обясниха, че съобщават за подхвърленото бебе със закъснение, защото очаквали, че ще издирят бързо майка му. Тъй като това до момента не е станало, униформените разчитат на съдействието на гражданите, като гарантират анонимността на всяка информация за изоставеното момиченце.
Не било изключено то да е докарано в Стара Загора от друго населено място. Предполага се, че детето не е от ромски произход.

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com