Don't Miss

Искаме 80 млн. евро компенсация от ЕС заради руското ембарго

   

„80 млн. евро са загубите, които търпи България към момента от рестрикциите, които наложи Русия върху износа на земеделско производство от България“, заяви Бойко Борисов в Малко Търново по време на откриването на новото регионално депо за отпадъци, предаде „Фокус“.

Той добави, че ще постави въпроса за огромните загуби на страната ни пред Европейския съвет, тъй като земеделците ни губят пари.

„Ще настоявам и ние да имаме срокове – защото два пъти в месеца пътуваме до Брюксел, за да решаваме въпроса с Гърция. За мен е притеснително, че ЕС харчи много пари на европейските данъкоплатци, за да се събираме през ден, през два да решаваме един и същи въпрос от дълги години”, смята Борисов.

Той припомни на поддръжниците на гръцкото правителство у нас, че още с идването си на власт СИРИЗА е наложила 26% данък на гръцките фирми, които работят с България. „Те не го коментираха това, а в момента се съдим в Страсбург. Нашата победа в България е това, че всички еврофондове работят.

„Днес се събират европейските финансовите министри. Ако се стигне до решение утре ще ни съберат за политическо решение дали може да има такъв спасителен план. Няма да им бъде лесно на гърците, както си мислеха, защото ние ги чухме как викаха победа и в същото време като сте победили какви пари искате”, посочи Борисов.

Премиерът увери, че са направени необходимите мерки за гръцките банки, които работят по българското законодателство и няма опасност от фалити.                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com