Don't Miss

Какво е човека и какво е „аз“?

   

Преди много години бях написал, че не е нужно да търсим извънземен разум другаде, защото самите ние сме чуждоземци!
От къде бях направил тези изводи за произхода на човека и защо точно извънземен разум?
Не бих искъл да задълбавам в анатомията на човека, защото там трудно ще може да намерим извънземен произход на органи или нещо друго, значително различаващо ни от животните. Но погледнейки в човека, какво ни различава от животинския род, на преден план излиза „аз“. Какво мен като човек ме отличава от друго животно, естественно че „аз“ съм мислещо и разсъждаващо същество. При цялото животинско разнообразие има ли друго същество, което да може да се назове „аз“, да може да мисли и разсъждава? Има животни с огромни мозъци, но те не им служат за нищо особенно. Може би подкорието да е тайната към „аз“ и къде изобшо е тайната?
Изследвайки и проучвайки над двадесет години есктрасенси и гадатели, въпроса за „аз“ винаги ме е вълнувал. Каква част от него предаваме на следващите поколения и какво става с „аз“ след смъртта ни?
Нямаме нищо познато на земята за опити и сравнения, до сега теориите и хипотезите са безкрай, но наистина вероятността някой да ни е вдъхнал живот и да ни е направил „аз“ е много вероятна. Изхождайки от факта, че отностно тленните ни останки са направени хиляди и хиляди изследвания и там почти нямаме разлика с останалите животински видове, то въпроса за какво става с „аз“ е все още актуален и неразбулен. Но кой съм „аз“? Какво ме прави „аз“ и какво променя това „аз“?
Защо още като малък съм сънувал неща, които тогава не съм можел да си обясня, а сега ги преживяваме с малки промени но все пак ги преживяваме. Как малкия „аз“ се превърна в големия „аз“ и колко голяма е разликата между двамата?
Със сигурност преди години заявих на един мъж, че всеки ама наистина всеки може да стане политик и президент, стига да попадне в подходящата среда и да претежава определен минимален ресурс, който с годините да развие и надгражда. В годините си като журналист съм срещал такива хора, че никога няма да ви мине през ума, че могат да са политици, депутати и министри, но те са.
С какво тяхното „аз“ се различава от нашето собственно „аз“. Защо „аз“ не мога, а те могат? Колко процента сме еднакви в това „аз“ и колко се различаваме, а може би всяко „аз“ е уникално и не повторимо?
И най-важния въпрос от всички е какво става с това пораснало „аз“, след края на земните ни дни? Ето виждате ли, че инстинктивно употребих земните ни дни, следователно „аз“ може би се завръща при извънземния си създател!!!
Е тогава какво е човека отделно от „аз“ и какво е „аз“ отделено от човек? Каква е ролята на характера при формирането на „аз“?
Едно е сигурно „аз“ ще продължа да ровя на дълбоко, докато не открия истинския произход на „аз“!!!
н.с. инж.Камен Вълчев

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com