Don't Miss

Как Даринка, сираче от Казанлък стана Мадам Мултимилионер

   

Независимо дали с положителните или крайно отрицателните мнения за личността й, тя продължава да възбужда въображението с живота си на бедното момиче от провинцията, успяло да омая един от най-богатите мъже в зората на демокрацията у нас и благодарение на това и днес да живее като гранд дама, в обкръжението на влиятелни, известни мъже като Силвио Берлускони и холивудски знаменитости, чиито филми продуцира.
Дали Дарина Павлова е „мутреса“, която няма морално право да бъде в журито на „България търси талант“, защото сама не е направила нищо стойностно в живота си, или умна жена, успяла да оцелее след смъртта на мъжа си, да изгледа и изучи децата му и да вложи част от богатството му в бизнес, който да й носи достатъчно, за да се движи във висшите кръгове на обществото? Това зависи от гледната точка.
Даринка, както е истинското й име, е родена през 1963 г. Тя е осиновено дете и го знаела от малка, но винаги е приемала за свои истински родители хората, които я отгледали – Калчо и Донка Колеви от Казанлък. Тя расте не само красиво, но и умно момиче. Кандидатства в руската, френската и математическата гимназия и я приемат навсякъде, но баща й държи да се занимава с точни науки и скрива от нея писмата с утвърдителни отговори от езиковите училища. Година по-късно се случва нещо, което белязва живота на момичето завинаги – майка й умира, когато е само на 16. Когато завършва училище и я приемат във ВИТИЗ, тя се озовава в София сама, без съвет и подкрепа, и споделя за това време, че й било много тежко. Но разбрала една истина, която я движила оттук нататък в живота: „Разчитах единствено на себе си. Нямаше кой да взема решения вместо мен. Правила съм грешки, разбира се. Но се научих да бъда по-силна“. През това време красавицата начева и артистичната си кариера, участвайки с епизодични роли в два филма – „Нощта на аристократите“, където играе момиче, което трябва да бъде изнасилено, и в „А сега накъде““ на Рангел Вълчанов. Но всичко спира дотук, когато среща Илия Павлов.

„Нашата първа среща беше много странна – на улицата. Той слезе от една кола, даде ми визитката си и каза, че много бърза за бизнес среща, затова да му се обадя“, разказва години по-късно Мадам Мулти. – Никога не съм мислила, че той ще е мъжът на моя живот. Нещата се развиха от само себе си и между нас пламна любов“.

Двамата са заедно година и половина и през 1989-а сключват брак. Той е втори, всъщност трети за Илия – предишната му жена, с която като студенти веднъж се женят, разделят и после се венчават повторно в периода 1982-1988-а, е Антония Чергиланова – дъщеря на генерал Петър Чергиланов, началник на Трето управление в Държавна сигурност. За живота на Дарина с Илия Павлов сведенията са противоречиви. „Ние бяхме един тандем. Бяхме абсолютно всичко. Когато на мен ми липсваше нещо, той ми го даваше, когато на него му липсваше, аз му го давах. Даже не беше нужно да си говорим. От поглед разбирах какво трябва да се направи. Той също – което е рядкост, особено когато един мъж расте бързо в обществото и трупа капитал“ – разказа тя за съпруга си.

„Можеш да имаш един мъж за партньор, можеш да го имаш за приятел. В моя живот аз съм срещала невероятни мъже – споделя Павлова, успяла впоследствие да омае дори италианския експремиер Силвио Берлускони. – Но аз винаги съм казвала – една жена може да има силен мъж до себе си, ако тя също е силна. Ако може да каже на този мъж: „ОК, ти си ме избрал да бъда до теб и аз съм те избрала да бъдеш до мен, но ние сме равни“.

Източник: Story / dnes.bg                  break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com