Don't Miss

Кметът Галина Стоянова е единственият представител от цялата старозагорска област в Kонгреса на местните и регионалните власти в Съвета на Европа

   

Общинският координатор на ПП ГЕРБ-Казанлък и кмет на Община Казанлък Галина Стоянова участва в 28-та работна сесия на Конгреса на местните и регионалните власти в Съвета на Европа. От днес, тя е в Страсбург, Франция, като част от българската национална делегация.

Кметът от ГЕРБ в града на розите спечели доверието на Националното сдружение на общините и бе избрана за заместник-представител от Камарата на местните власти. Галина Стоянова е единственият представител в конгреса от цялата старозагорска област. На 24, 25 и 26 март тя ще обменя добри практики в сферата на местното самоуправление със свои колеги от Европейския съюз, което е още едно признание за ПП ГЕРБ, като част от голямото семейството на Европейската Народна Партия.

„През ноември 2015 /до май 2016 година/, предстои  България да приеме председателството на Конгреса на местните власти. В момента председателството е в Белгия, а на днешната сесията българската  делегация  ще направи среща с Андреас Кифър – генерален секретар на конгреса по въпросите с  предстоящото  българско председателство.“

Конгресът на местните и регионалните власти в Съвета на Европа е гласът на европейските региони и общини, съставен от Камара на местните власти и Камара на регионите. Той оказва практическа помощ при изграждането на ефикасно местно и регионално самоуправление.

Пленарните сесии се провеждат два пъти годишно – пролет и есен. Заместник-членовете на делегацията участват с пълни права във всички прояви на организацията.
Пресцентър на ГЕРБ – Казанлък                 break } } else { }