Don't Miss

Кметът Галина Стоянова се срещна с ученици от СОУ „Екзарх Антим I“

   

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова се срещна с ученици от 10 и 12 класове на СОУ „Екзарх Антим I“, които работят по проект „Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти. Темата на срещата бе българските институции и по-конкретно институцията Кмет в община Казанлък. Учениците направиха презентация на Общината от създаването й като административна структура през 1878 г. до днес и проследиха направеното през годините от първия кмет на общината до днес.

Кметът Галина Стоянова запозна учениците с правомощията и задълженията на кмета, с отговорностите на кметската институция, на приоритетите, които тя трябва най-правилно и точно да си постави ида реализира, както и работата й с другия орган на местното самоуправление – Общинския съвет. Тя представи накратко направеното през последните 3 години като подчерта дейностите в различните сфери. Това са ремонтът и санирането на 7 общински училища със средства по европейски проекти, а реконструкцията на 6 детски градини и 2 детски ясли със средства от общинския бюджет. През периода бе изградена нова сграда на противопожарната служба в Казанлък, ремонтирана и оборудвана с нова апаратура е общинската болница МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, реконструирани са парковете „Розариум“ и „Тюлбето“, изградена е нова велоалея, такава ще бъде направена и до с. Енина. Реконструирани са 259 улици в града и населените места, пътища от общинската пътна мрежа, междублокови пространства, изградени са локални паркове, построени и вече работят са 3 Центъра за настаняване от семеен тип и 1 Защитено жилище. Предстои цялостно оформяне на централното градско пространство, което десетилетия бе заградено с ламарини. Реконструира се градската пречиствателна станция, Младежкият дом придоби напълно нова визия.Предстои ремонт на Дома за възрастни хора с деменция на Детската млечна кухня, на улиците в кварталите „Изток“ и „Васил Левски“. Работи се по европроекти за над 80 млн. лева.

На въпрос кое е нещото, което кметът счита за свое любимо постижение, Галина Стоянова отговори, че това е основната реконструкция на двата емблематични парка „Розариум“ и „Тюлбето“. След като премиерът Бойко Борисов обеща подкрепа за изграждането на нов Музей на розата с държавни средства, аз вярвам, че това ще се случи и считам, че именно новият, съвременен Музей на розата ще е една от най-хубавите придобивки на Казанлък, каза още кметът на община Казанлък.

Тя запозна учениците и с работата по разкриване на филиал на Тракийския университет в града. Призова младите хора да бъдат активна част от живота на Казанлък със своята креативност и идеи.                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com