Connect with us

България

Кошмарни данни: Ръст на починалите от К-19 за денонощие у нас, заразените са 3568

Published

on

Нови 3568 случая на коронавирус са установени в България. Това означава, че броят на заразените от COVID-19 в страната ни за 24 часа е намалял спрямо сряда.

За съжаление през изминалите 24 часа има 162 починали от коронавирус, информира Единният информационен портал.

Така общият брой на жертвите става 3 529. Припомняме, че в понеделник бе регистриран нов черен рекорд по брой починали в страната ни за денонощие – 189.

За последните 24 часа излекуваните са 2 255. Заболелите у нас вече достигнаха 136 628, активните случаи са 88 224. Излекуваните общо са 44 875 души. Хоспитализирани са 6 655 души, 430 са в интензивно отделение.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

България

6-годишно дете пи вода и почина! Откриха смъртоносен микроб, който разяжда мозъка

Published

on

Жителите на Лейк Джаксън, Тексас, са предупредени да не използват чешмяна вода, след като в общественото водоснабдяване на града е открит смъртоносен микроб, разяждащ мозъка, съобщи Би Би Си.

Тестовете потвърдиха наличието на Naegleria fowleri в системата. Амебата може да причини инфекция на мозъка, която обикновено е фатална. Такива инфекции са редки в САЩ – има съобщения за едва 34 между 2009 и 2018 г.

Служители в Лейк Джаксън заявиха, че дезинфекцират системата за водоснабдяването, но не знаят колко време ще отнеме това. Първоначално на хората в осем тексаски общини е казано в петък вечерта да не използват водоснабдяването си по какъвто и да е повод, освен за тоалетните. Предупреждението бе отменено в събота за всички, освен за Лейк Джаксън, град с повече от 27 000 жители.

По-късно властите в Лейк Джаксън казаха, че хората могат да започнат да използват водата, но трябва да я преваряват, преди да я пият. На жителите е било казано да предприемат и други мерки, включително да не позволяват на водата да влиза в носовете им при взимане на душ. Има предупреждение за „особената уязвимост“ на децата, възрастните хора и хората с отслабена имунна система.

Длъжностни лица заявиха, че промиват водната система и след това ще проведат тестове, за да се уверят, че водата е безопасна за използване, предаде Нова телевизия. Разследването на водоснабдяването на града е започнало, след като шестгодишно момче се е заразило с микроба и е починало по-рано този месец, каза пред репортери Модесто Мундо от властите на Лейк Джаксън.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

България

Как „Кауфланд” ни продава отровата „Брей”, вижте защо са токсични храните (ИЗСЛЕДВАНЕ + СНИМКИ)

Published

on

Експертно изследване на храните от марката „Брей” на „Кауфланд”, рекламирани като „автентично български”, показа изненадващи резултати.

Спецове от Tink.bg са установили, че „Брей” храните всъщност са ни повече, ни по-малко отрова в красива опаковка.

Проучването се основава на фактология и изследвания на няколко продукта „Брей”, а изводът е плашещ – нищо истинско няма в широко рекламираните боклуци на „Кауфланд”. Авторите правят и сравнение с наистина автентични храни, произведени, например, в Родопите, за да може и неспециалисти да схванат разликата между истинска храна и отровата „Брей”.

Ето пълния текст на изследването, което не е лошо да се използва от прокуратурата, за да подведе когото трябва под отговорност за предлагането на отровата „Брей”:

ВЪЙ, или голямата Българска лъжа!

Зад паравана на глобална верига боклук-маркети и с подкрепата най-корумпираното правителство на планетата, ни предлагат поредната отрова. Но този път още по-токсична. Не съм измервал никакво кисело мляко, което да има толкова токсичен редокс потенциал. Това си е направо канцерогенна бомба.

Продукти Брей на Кауфланд

Ако бе биологично, бактериално активно това… нещо, то би имало отрицателен редокс потенциал. Не, че купешко го може това, но едно ЕлБи е някъде към +20, +60. Тук говорят за традиционна закваска. Смея да твърдя, че лъжат, защото ако имаха такава, биха ги затворили от поне три агенции, включително и европейска. Нагла, очеизбодна, лъжа! Но в страната на лъжите, какво очаквате?

Знаете ли, че за мои, експериментални кисели млека пуснах пълен пакет изследвания, включително и за концентрация на млечно-кисели бактерии. Тук да виждате нещо подобно? Че то сол нула си е пълна лъжа, освен ако не става въпрос за натурално мляко, а за бяла химическа субстанция с незаконно наименование „мляко“.

Мляко и закваска? Хайде бе? И каква закваска, поне съотношение на LB към ST. Ако и да има някаква форма на ферментация, а не само ензимна коагулация, то тя е трагична. Когато квася животинско мляко, краве, или биволско, захарите падат до 5-6%, а тези 9% са си трагедия, а може би има добавена захар.

Поне да предупреждават диабетиците, хората на диета, че това не е традиционно кисело мляко с ферментирали, разградени захари. Соевото ми кисело мляко е със захари от 1.5%, а единственото в света фъстъчено – с 2%. Моите кисели млека с редокс потенциал, -60mV до -220mV, а кефирът си пада и под -300mV.

Щели да идват туристи заради традиционната ни кухня? И как с такова пишман кисело мляко таратор да се направи? За отрепка алкохолик едва ли има значение, но не и за човек, опитал гръцко, турско, македонско, албанско, йорданско кисели млека.

По скалата на най-скапаните кисели млека, това е почти на дъното, макар чест да му прави, че поне нишесте няма, както 70% от долнопробните имитации на кисело мляко в магазините.

Идете на Женският пазар през уикенда, купете си истинско кисело мляко, от родопчанка със забрадка. И го сравнете с този боклук. Заквасете мляко с това, и с истинско… изцедете суроватка от това и от истинско, добавете я към фреш от лимон и направете лакто лимонада. По същият начин, и боза по албански, със суроватка. Бас ловя, че от туй ми ти брей, ще има възклицание „Бах мааму и гадост“. Колкото до българското мляко, такова с холандски ГМО мутанти няма как да има. Освен ако не живеете в паралелна реалност, където Тракия допира до три океана, а на периферията ѝ не се намира и Нидерландия.

Оставка, оставка! Цял свят ни се смее и за киселото мляко вече, най-долнопробното на планетата.

Традиционна закваска е частичната самозакваска, но най-често с помощта на атмосферни бактерии, а още по-добре с лактобацили от лактоферментирали (сушени) сезонни билки, като коприва, мента.
***

Далаверите на Кауфланд

Хора, стига тъпи въпроси вече, за кое мляко било по-истинско. Такова не може да има, няма как в магазин. Въведена е от над век престъпна стерилизация, че даже и вакуумна пастьоризация, диви ферменти не се влагат, използва се ензимна коагулация, вместо бавната и трудна за промишлен контрол млечно-кисела ферментация. Та простите патки, вместо да си тръскате пърхута по чехличките в Гърция, идете някой ден в Родопите и попитайте автентичен родопчанин как се заквасва истинско кисело мляко.

Колкото до БДС и други нормативи забраняват чрез хартийки и касови апарати да се предлагат автентични ферментирали продукти, което е и обект на патентното право. Това мляко нормативно е напълно изрядно, защото е предназначено за ненужни на цивилизацията овце с маски. При консумация на диво ферментирал млечно-кисел продукт е доказано, че Covid-19 (във всичките му измерения) няма как да се случи.

Колкото до намиращите се в началото на еволюционната стълбица хуманоиди, които учили уж технология, написали смешна за цял сват и срамна за нас дисертация, че имало бъргарско мляко, с бактерия, която обикаля границите ни, та за тях препоръчвам да видят добре последната снимка. И пак! И ако си въобразяват, че са по-велики от Нобеловият лауреат Иля Мечников, да си пият хапчетата, въпреки че има и отвари с подобни свойства.

Та Иля Мечников, пише за чудото на тракийското кисело мляко, наричано все още в Родопите Агурт или Ягурт. Самият Мечников, ползва родопското кисело мляко за заквасване на руската простокваша, която е автентичният оригинал на всички млечно-кисели продукти. Подобен вид кисело мляко някога, в автентичният му вид е бил лек, медицинско средство, по-късно използван и срещу лъчева болест, рак и други здравни аномалии. Но само в автеничният му вид, не във формат „бастун с маска, пазаруващ та_ак мляко в немски магазин с африкански стандарти“.

„Ама тъп съм и не разбирам, обяснете, какво се правите на интересни“.

В канала има много други материали, с разяснения, за уреди, измервания, методики, видеа, снимки. Тук не е детска градина, че всеки да очаква индивидуално на всеки всичко да бъде обяснено, никой не ми плаща за това,нито имам всичкото време на света. Освен картинката, има и текст, с обяснение, кое, какво. Моделът на уреда е описан, в спецификациите му има достатъчно информация какво точно измерва. Ако някой има съмнения, взима си уреда за 105 евро от Германия или САЩ и показва други стойности. Милиони хора по цял свят показват аналогични изследвания за това, млека, бира, комбуча, оцет, реджувелак, кока кола и какво ли не. pH и рефрактометър също са достатъчно популярни уреди. Блогът с детайлни изследвания е www.think.bg, а видеоканалът в youtube е PHYLK.

Как бе момче, как да си направя кисело мляко, като съм тъп, беден и гъзорък, а навсякъде всичко е фалшиво?“ Основно работа с бобови млека, в които имам пълен контрол на всичко, но това е прекалено сложно за вас. Добро краве мляко от различни региони е под 1лв. за литър, много по-автентично от холандските ГМО мутанти („крави“) е биволското мляко за около 1.50 лв. Най-качествено животинско мляко за човек е магарешкото и конското, но за тях нямате пари, нито удачни умения. Следващо по биологична съвместимост с човеците е козето, обикновено струва около 1.20-1.50лв. за литър, а ако не сте борсук или имате познати, които не са такива, най-често се подарява.

Мляко се заквасва с автентично, диво кисело мляко, дива ферментация. Тъй като нямате умения за което, минавате през родопите и си взимате голям буркан овче кисело мляко от някоя баба, която говори на непонятен език, с вълнена, не с памучна забрадка. Ще ви стигне за каскадно заквасване на много кисели млека, за поне година.

„Ама кое кисело мляко от магазина е по-добро, измери ми всички, дай ми съвет, някой ми е срал в гащите, ела ми ги изпери“. В магазин не може да има автентично кисело мляко, тъй като и по наши стандарти, и по европейски директиви, и заради фармацевтични и медицински интереси, правилното кисело мляко е поставено извън закона. Ако толкова искате мляко от магазин, вярвайте, дишайте, медитирайте, запишете се на йога, поставете си кофичка Родопея или Верея на нивото на ушните миди, пуснете си радио Веселина, и ви пожелавам успех, макар и хич да не ми пука.

ПРАВО НА ОТГОВОР

„Кауфланд” до Narod.bg: Подробно и допълнително ще проверим дали продуктите ни са отровни

От пресслужбата на „Кауфланд” се свързаха с редакцията на Narod.bg и поискаха право на отговор. Ето пълния текст на писмото без редакторска намеса:

Уважаеми, колеги,

Във връзка с Ваша публикация бихме искали да се възползваме от правото си на отговор. В тази връзка, моля, да публикувате следната позиция на Kaufland България:

„Във връзка с Ваша публикация от 12 август 2020 г. относно кисело мляко „Брей!“, Kaufland България изразява следната позиция:

Kaufland не прави компромис с качеството на предлаганите продукти – те подлежат на регулярни проверки в акредитирани лаборатории, като същевременно изискванията за качество към производителите и доставчиците са изключително високи.

Стоките с нашата собствена марка „Брей!“ се тестват минимум четири пъти в годината от независима акредитирана българска лаборатория, като част от продуктите (от месо) преминават контролни тестове осем пъти годишно. С цел максимална прозрачност и информиран избор на клиента, на етикета на всеки продукт от линията „Брей!“ са описани неговият производител и използвани суровини. Киселите млека от линията „Брей!“ са произведени съобразно изискванията на БДС и са от български суровини.

Kaufland носи отговорност към своите клиенти и взема под внимание потребителските мнения. Главният технолог на производителя на кисело мляко „Брей!“ в свое становище отрича твърденията в цитираната публикация чрез експертни аргументи и уверява в качеството на продукта. Очакват се резултати и от допълнителна и още по-подробна проверка от акредитирана лаборатория.

В полза на българския потребител е предоставянето на достоверна информация, базирана на проверени и надеждни източници.“

Поздрави, Мария

Източник: Kalvacha.com

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

България

Палат за милиони! Ето домът на Илияна Раева и Наско Сираков (Снимки)

Published

on

Илияна Раева и

Наско Сираков продават тузарския си имот,

къщата в Драгалевци е най-скъпата на пазара на имоти

Илияна Раева и Наско Сираков живеят в истински палат. Къщата им е в Драгалевци.

Тя отдавна е обявена за продан. Но все още не се е намерил купувач, който да
изръси 4 милиона и 300 хиляди евро. За толкова пари е обявен имота.

Постройката се разпростира на 920 кв, м. разгъната площ, прилежащите й зелени
площи са повече от 5 декара. В това тузарско

имение на Сираков се намира и прословутия параклис, в който Илияна често прекарва часове, както самата тя неведнъж е признавала.

В красивото имение е построена будка за денонощния пазач, а за персонала, който
обслужва стопаните има отделна постройка. Стлъбището, от което се стига до отделните
стаи и до кабинета на бившия футболист, който е пълен с ловните трофеи е цялото
от мрамор.

Най-атрактивен обаче е вътрешния басейн. Той се намира на първия етаж. Съвсем
близко е до огромния хол. Отделен е от него със стъклени витрини.

Вита стълба отива към втория етаж на къщата. Където са разположени спалните помещения.
Баровското жилище притежава и сауна, която Сираков ползвал по няколко пъти на
седмица.

Преди да се преселят преди години в Драгалевци спортното семейство имаше друг
тузарски имот в Долни Богров. Който бе известен с това, че има два тенис корта,
предават от slava.bg.

Не става ясно защо ВИП стопаните искат да продадат огромното си имение. Говори
се, че режийните от 12 бона на месец им се виждат множко. Пък може и вече да са
се отказали да го продават. Но експертите смятат, че ако някой се реши да купи
имота сделката ще е рекорд за българския пазар.

Вижте още много снимки от красивия дом на Илияна и Наско!

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading
Advertisement

Интересни

България15 минути ago

6-годишно дете пи вода и почина! Откриха смъртоносен микроб, който разяжда мозъка

Жителите на Лейк Джаксън, Тексас, са предупредени да не използват чешмяна вода, след като в общественото водоснабдяване на града е...

България25 минути ago

Как „Кауфланд” ни продава отровата „Брей”, вижте защо са токсични храните (ИЗСЛЕДВАНЕ + СНИМКИ)

Експертно изследване на храните от марката „Брей” на „Кауфланд”, рекламирани като „автентично български”, показа изненадващи резултати. Спецове от Tink.bg са установили, че...

България2 дни ago

Палат за милиони! Ето домът на Илияна Раева и Наско Сираков (Снимки)

Илияна Раева и Наско Сираков продават тузарския си имот, къщата в Драгалевци е най-скъпата на пазара на имоти Илияна Раева...

България2 дни ago

БГ РЕАЛНОСТ: Роднина на министър си събу гащите в ресторант, иска сервитьорката да му забърше оная работа!

Родопчанин си свали гащите в заведение в центъра на Кърджали и после се опита да смекчи вината си в съда,...

България2 дни ago

Проф.Рачев сложи край на зимата – ето прогнозата му до март: –

Климатологът проф.Георги Рачев дава най-точните прогнози за времето , което ни очаква. Ето как коментира той януарския студ , сковал...

България2 дни ago

Сачева с много важни вести за най-бедните и пенсионерите, раздават пари

Социалният министър ще предлага еднолично размер на линията на бедност само при спад на брутния вътрешен продукт и само при...

България2 дни ago

Променят част от мерките срещу ковид от утре. Пускат хора на 1,5 метра в

Снимка Булфото От днес се променят част от противоепидемичните мерки на територията на страната. Това става след издадена заповед на...

България3 дни ago

Азис отвлече студентката Антония, изнасили я и я остави да умре в канавка СНИМКИ

В петък съдът в Любек, Германия, разгледа дело срещу 43-годишния Азис, който отвлече, завърза и изнасили 21-годишната студентка Антония. Прокуратурата...

България3 дни ago

Лекар от Окръжна болница: Който няма роднини – да мре

Думата морал и полагането на Хипократовата клетва явно вече са отживелица и загубили стойност. Това потвърди с действията си и...

България3 дни ago

16-годишен изнасили 8-годишно момиченце в Балчик

16-годишен тийнейджър блудствал с 8-годишно момиченце, съобщават от прокуратурата в Добрич. Трагедията се разиграла на 14 януари в Балчик, а...

България3 дни ago

Изнасилената от колегите си полицайка проговори

В края на 2018 г. скандал разтърси правоохранителните органи в руския град Уфа. 23-годишният полицейски лейтенант Гюлназ Фатхлисламова обвини шефовете...

България3 дни ago

Трус като експлозия разлюля голяма част от България

Земетресение беше усетено тази нощ в част от страната. Най-близкият град до епицентъра е Шумен. Според данните на Европейския сеизмологичен...

България3 дни ago

Децата, родени през януари или февруари са целунати от Бог – очаква ги необикновена съдб

Рожденият ден през януари може да има своите недостатъци. Много хора са уморени след Коледа и Нова година, а финансите...

България3 дни ago

Баща опита да изнасили 16-годишната си дъщеря! Майката го удуши

Животът на 36-годишна рускиня от Ленинградска област от щастлива майка в един момент се обръща с главата надолу. Марина (името...

България3 дни ago

Жената на Крум Савов е просто неразпознаваема, няма да я познаете

Помните ли красивата блондинка Мая Савова, която стана популярна преди години като водеща в ефира на Нова тв, а впоследствие...

България4 дни ago

Мъж разстреля бившата си и родителите ѝ

Масов разстрел в Сърбия! С такива заглавия сръбските медии описват трагедията в Нови Сад, където мъж уби бившата си жена...

България4 дни ago

В първенеца Израел ваксинирани с Пфайзер бият тревога за страшен страничен ефект

13 израелци са получили парализа на лицевия нерв, след като им е поставена първата доза коронавирусна ваксина на Пфайзер, съобщи...

България4 дни ago

Ако сте родени преди 78-ма г. може да се окаже, че имате да взимате доста пари: Задължително проверете това онлайн

Ако сте родени преди 1978 година, може да се окаже, че разполагате с много финансови средства, за които не подозирате....

България4 дни ago

Никога не крийте парите си на тези места в дома – обричате се на бедност:

Всички имаме у дома си скривалища , в които крием спестяванията си, защото българинът по традиция няма много вяра на банките и...

България4 дни ago

Лоши новини! Голям мор в САЩ след ваксинация срещу К-19

От американската федерална база данни Vaccine Adverse Event Reporting System съобщиха броя на гражданите, починали след ваксинация срещу COVID-19, пише...

Advertisement

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com