Свържете се с нас

Здраве

Малцина го знаят! Това струва жълти стотинки, а заменя най-скъпите лекарства в аптеката! Това е

Published

on

Активният въглен е мощно натурално средство за лечение, което улавя токсините и химикалите в тялото ни и ги премахва. Би трябвало да знаете, че това средство не е същото като дървените въглища, използвани за барбекю, които съдържат токсини и химикали, и които никога не би трябвало да използвате. Активният въглен може да се направи от различни суровини, но ако желаете да го използвате за природосъобразно лечение, винаги избирайте този, направен от черупки от кокосови орехи или други природни източници.

Тази рецепта е била използвана първо от древните египтяни, пише lekuvai.bg.

Най-често тя се използва да спре разпространението на отровите в тялото ни. Тя не е често срещана в дома ви, но болниците я използват за пациенти с отровни ухапвания от паяк, хранителни отравяния, или поглъщане на токсични химикали.
Не е нужно да страдате от тези заболявания за да използвате активен въглен. Той може да се използва редовно за детоксикация на тялото ви. Можете да го намерите по рафтовете в магазините за натурално здраве, на капсули и във вид на прах. Когато се консумира редовно, активния въглен може да подобри състоянието на черния дроб, бъбреците и надбъбречните жлези.
Избелване на зъби
Зъбите понякога се оцветяват от кафе, чай, вино и други храни. Активният въглен би могъл да ви помогне да избелите зъбите си и да ги заздравите чрез промяна на рН баланса в устата ви. Активният въглен премахва токсините и бактериите от устата ви, предотвратява образуването на кухини, лош дъх и заболяване на венците.
Потопете четката си за зъби в активен въглен на прах и си измийте зъбите с кръгови движения в продължение на 2 минути. Правете това по 2-3 пъти на седмица, ако искате да постигнете много добри резултати.
Активният въглен може да промени цвета на зъбните ви коронки, пломби или порцеланови фасети. Също така, ако зъбите ви станат чувствителни, спрете да го използвате.
Изпускане на газове и подуване на корема
Много хора не се възползват от ползите на активният въглен, но той може да ви помогне доста, ако си имате работа с газове и подуване на корема. Активният въглен се свързва със субпродуктите в храни, които причиняват газове и дискомфорт. Газ и болки в стомаха се получават, когато бактериите се разлагат след консумация на някои храни, като боб.
Активният въглен отива в храносмилателния тракт и изтегля газовите молекули, които се прикрепят към активния въглен и биват изведени навън псредством движението на червата.

Вземете 500 милиграма активен въглен с чаша вода един час преди консумация на храна, която предизвиква образуването на газове.

След това изпийте допълнително още една чаша вода, за да се подпомогне усвояването на активния въглен в организма ви.
Предотвратяване на махмурлук и третиране на алкохолно отравянеАктивният въглен  помага за отстраняване на токсините от организма, които съпътстват натравянето. Алкохолът обичайно съдържа изкуствени подсладители и химикали, но активният въглен премахва тези токсини.
Ако го консумирате по едно и също време с алкохол, активният въглен намалява концентрацията на алкохол в кръвта.

За пречистване на вода 
Активният въглен се използва за филтриране на вода по целия свят, защото той пречиства водата от разтворители, пестициди, индустриални отпадъци и други химикали. Но, активния въглен не улавя вируси, бактерии и минералите от силно минерализираната вода.
Избягвайте да пиете вода от чешмата, тъй като е токсична и включва химикали, токсини и флуорид. Филтри с активен въглен може да бъдат намерени за всички домашни вик системи, включително и модели за кухнята.
Консумирайте 8-10 чаши чиста вода дневно, за да успокоите храносмилателния тракт, да се преборите с умората, да подобрите функциите на органите и да подпомогнете смазването на ставите и тъканите.

Спешно премахване на токсините 
Сега вече знаете, че активния въглен се използва най-вече за премахване на токсините и химикалите от тялото. Освен това, бихте могли да го използвате при случаен или целенасочен прием на свръхдоза медикаменти. Той е ефективен за аспирин, опиум, кокаин, морфин и ацетаминофен. Ако попаднете в такава ситуация, използвайте го колкото можете по-скоро след поглъщането на лекарствата.
50-100 грама се използват в случаи на отравяне при възрастни и 10-25 грама за деца. Друга употреба на активен въглен е в случаите на хранително отравяне, когато са налице гадене и диария. В тези случаи, възрастните могат да вземат 25 грама в началото на симптомите или при съмнение за хранително отравяне, докато на децата се дават 10 грама. Ако е необходимо, увеличете дозата. Не забравяйте да консумирате достатъчно количество вода, когато приемате активен въглен. Направете кожата и тялото си здрави 
Ако използвате активен въглен локално, той е полезен за премахване на миризмата от тялото, при акне и за облекчаване на дискомфорта, причинен от ухапвания на насекоми. Полезен е също и при лечение на обриви, дължащи се на отровен бръшлян или отровен дъб, и при ухапвания от змии.
След ухапване от комар или ужилване от пчела, се комбинират една капсула на активен въглен с половин супена лъжица кокосово масло. След това нанесете сместа върху засегнатата област. Нанасяйте я на всеки 30 минути, докато сърбежа и дискомфорта отшумят. Можете да сложите и превръзка върху засегнатата област, тъй като активния въглен може да оцвети почти всичко.
Ако трябва да се лекувате от ухапвания на змия или паяк, покрийте със сместа по-голяма площ от кожата си. Вземете достатъчно широко парче плат, за да покриете двойно по-голяма зона от засегнатата област. Нанесете сместа от кокосово масло и активният въглен на плата и го наложете върху мястото на ухапване. Превържете го с бинт. Нанасяйте го на всеки 2-3 часа и измивайте добре между поставянията.
В случай на лечение на акне, комбинирайте един активен въглен с две супени лъжици гел от алое вера и го нанесете върху лицето си. След като изсъхне, изплакнете напълно. Пречистване на храносмилателния тракт 
Активният въглен премахва токсините, които водят до алергични реакции, окислително увреждане и увредена функция на имунната система. Когато тези токсини са изведени от организма, вашите болки в ставите могат да бъдат отстранени, енергията се увеличава и се подсилва умствената функция.
Храносмилателния тракт е необходимо редовно да се почиства, за да се запази здрав. Бихте могли да направите това, като взимате по 10 грама активен въглен 90 минути преди всяко хранене в продължение на два дни. Също така, трябва да се ядат само натурални плодове и зеленчуци, меса от тревопасни животни и дива риба.
Ако се запечете по време на пречистване на храносмилателния тракт, това означава, че не поемате достатъчно вода за пиене. За облекчаване на запек, пийте чаша вода с резен лимон и малко пчелен мед на всеки 30 минути.
Против стареене 
Активният въглен предпазва от клетъчно увреждане бъбреците, черния дроб и поддържа здрави надбъбречните жлези.
Ние сме изложени на токсини чрез храната, нашите домове, работните места и околната среда. С цел да предотвратим преждевременно стареене, ние трябва да премахнем тези токсини от организма си. Активният въглен помага на тялото да премахне токсините и химикалите.
Консумирайте по 2 капсули с активен въглен всеки ден след консумация на ненатурални храни, тежки ястия или след контакт с други токсини.
Когнитивната ви функция ще бъде подобрена, мозъчната мъгла ще намалее, функциите на бъбреците и черния дроб ще се подобрят и храносмилателния ви тракт ще бъде по-здрав.
Намаляне на високия холестерол 
Според доста проучвания по целия свят, активния въглен намалява лошия холестерол и повишава добрия холестерол, според някои предписвани медикаменти.
Участниците в тези проучвания взеха по три дози от по 8 грама всяка, за периода на проучванията. Не приемайте активен въглен в рамките на 90 минути до 2 часа след приема на всяко предписано с рецепта лекарство или хранителна добавка, защото това може да попречи на правилното му усвояване. /lekuvai.bg

Още

Здраве

5 храни, които са като „мотор“ за бъбреците

Published

on

Международен екип от хранителни експерти изготви списък с петте храни, обявени за най-полезни за здравето на бъбреците.

Редовната консумация на продуктите, които ще ви представим, подпомагат значително работата на този орган.

Освен това, те са полезни като цяло за организма на човек.

На първо място в списъка на учените се нарежда динята. Динята има добър диуретичен ефект и експертите я препоръчват за почистване на цялото тяло. Освен това подобрява функционирането на този орган и регулира киселинно-алкалния баланс в организма.

Следващият продукт е тиквата. Тя е не по-малко полезна. Съдържа витамин А, пектин и някои микроелементи.

Според учените хората, които често консумират тиква, се възстановяват много по-бързо от болести. Тиквата също има диуретичен ефект, но не дразни бъбречната тъкан.

Трето място в списъка с полезни продукти е гроздето, което съдържа голямо количество калий.

Червената боровинка и кресонът, които съдържат витамини, микроелементи и също имат диуретичен ефект, също се препоръчват от диетолози./Zdrave.to

 

Още

Здраве

Лимон в газирана вода: Напитката, която топи и най-големия корем!

Published

on

За да се отървете поне частично от упоритите „възглавнички“ по корема и да позволите на тялото да се пречисти, това време е идеално за прилагане на диета, която включва известната вода Sa-Si (Саси).

Миналогодишният световен бестселър „Хранене за тънка талия“ намери многобройни почитатели по целия свят, които свидетелстват за страхотния ефект върху здравето и външния им вид от прилаганите съвети, които можете да прочетете в тази книга.

вода с лимон

Авторите на книгата, диетологът Синтия Сас и редакторът на списание за здраве Лиз Вакариело, са дуото, отговорно за революционна диета, базирана на специална вода.

А именно, това не е обикновена вода, а напитка, чиито съставки са най-силните разграждащи излишните килограми, или по-скоро мазнините. Освен това вълшебната вода е отговорна за ревитализацията на цялото тяло, защото укрепва сърдечно-съдовата система, а тялото освобождава всички натрупани токсини.

Съставки:

  • 2 литра вода (газирана/минерална/дестилирана, по желание)
  • 1 супена лъжица настърган корен от джинджифил
  • 1 тънко нарязана краставица без кора
  • 1 лимон
  • 12 листа мента

съставки вода Саси

Начин на действие:

Измийте лимона и го нарежете на колелца, като ако е био задължително запазете кората.

Ако лимонът не е органичен, тогава го оставете във вода със сода за хляб, след което го измийте добре под течаща студена вода.

нарязан лимон

Обелете краставицата (ако е био не е нужно) и я нарежете на кръгчета като лимона и я добавете заедно с лимона към водата. Обелете джинджифила, настържете го и го добавете към готовата вода заедно с листата прясна мента.

вода за отслабване съставки

Оставете напитката в хладилника за една нощ и започнете да я пиете на следващия ден, като следвате следния хранителен план:

вода Саси за отслабване

Закуска – чаша вода с подправки и лека закуска като: овесени ядки с обезмаслено мляко, малко слънчогледови семки или пак хапнете плод, като най-добрият избор би бил ананас (пресен, не от консерва).

Обяд – чаша подправена вода, за предпочитане риба на пара или варена във вода и зеленчукова салата.

вода Саси отслабване

лимонада за отслабване

Вечеря – чаша вода с подправки, риба, варени картофи и зелен фасул

Като закуски, тоест между храненията, можете да ядете кисело мляко, горски плодове, зеленчуци и пресни плодови сокове, които не са закупени. Купешките са пълни със захар и изобщо не се препоръчват, когато става дума за здравословно хранене.

Тази диета трябва да се поддържа минимум четири дни, за да има видими промени в тялото.

Още

Здраве

Как да свалим до 10 кг за 2 седмици с яйца?

Published

on

Дългата ваканция около великденските празници предразполага към обилно похапване, гарнирано с мързелуване.

Оправданието, че това е времето за почивка и разпускане, често води до прекаляване с храната и нездравословно излежаване върху дивана. Като прибавим и дългите зимни месеци, в които най-вероятно спортуването не е било приоритет, то положението с килограмите ни вероятно не е най-желаното. А нека не забравяме, лятото идва и трябва да вземем мерки, за да може да влезем в старите си дрехи и да не се срамуваме да ходим по бански. Да говорим за диета по Великден на пръв поглед може да звучи абсурдно. Но ако се замислим, то кога, ако не в почивните дни можем да отделим повече време и да се погрижим за фигурата си. Още повече че по Великден във всеки дом има изобилие от традиционните варени яйца. Вместо да се чудите как да ограничите консумацията им, превърнете ги в основно диетично меню. Може да не изглежда много здравословно, но диетолозите са разработили специален яйчен режим, който гарантира редукция на теглото и то значителна. При това за не повече от седмица-две.

Протеин

С яйчената диета може да свалите до 10 кг за 14 дни, стига да подходите сериозно към това начинание. Основното, което трябва да знаете, е, че яйцата са ценен източник на протеини. Броят, който се приема на ден, зависи от пола, възрастта и нивото на физическа активност.

Има няколко варианта на режими с яйца, като при всички протеините са за сметка на въглехидратите, които трябва да бъдат сведени до минимум. При едни се ядат само яйца, а при други може да се похапват и други храни. Забранени са ориз, хляб, захарни изделия и алкохол. Картофите могат да присъстват в менюто, но в малки количества и не всеки ден.

Диетолозите препоръчват режимът с яйца да се прилага най-много до две седмици и в никакъв случай по-дълго. Тайната е, че яйцата са нискокалорични и засищат. И тъй като тялото усвоява по-бавно протеина от тях, метаболизмът работи по-добре, което се отразява и върху изгарянето на калориите.

Ако искате да влезете във форма, трябва да пиете много вода и други неподсладени течности – до 10 чаши на ден. Двигателната активност също е много важна. Не забравяйте да отделите поне 30 минути да потичате в парка, да плувате или просто да се разходите.

Примерно меню за две седмици:

Ден 1

Закуска – две варени яйца и един цитрусов плод по избор.

Обяд – два печени картофа на фурна и две средни ябълки за десерт.

Вечеря – зелена салата и печено пилешко месо.

Ден 2

Закуска – две варени яйца и един цитрусов плод по избор.

Обяд – зелена салата и порция пилешко месо.

Вечеря – задушени зеленчуци и две варени яйца. Десертът е от един портокал.

Ден 3

Закуска – две варени яйца и един цитрусов плод по избор.

Обяд – 200 г обезмаслено сирене, един печен картоф и един домат.

Вечеря – салата с парченца пилешко месо.

Ден 4

Закуска – две варени яйца и един цитрусов плод по избор.

Обяд – плодове по избор.

Вечеря – варено пилешко месо със зелена салата.

След четвъртия ден менюто се повтаря до окончателното приключване на диетата. Не забравяйте, че независимо от наближаващите празници най-подходящото време да се погрижим за тялото си е точно днес. Специалистите напомнят, че тайната за добрата фигура не е в гладуването и в изтощителните тренировки, а в постоянството и упоритостта.

Още
Реклама

Интересни

България35 минути ago

Гръмнаха мъж в главата в Шумен, последва нещо страшно

Задържаха 50-годишен мъж след сигнал за сбиване в двор на фирма край Шумен, съобщиха от полицията. На 16 май той...

България3 часа ago

Привикали Кирил Петков в прокуратурата заради мелето, той разкрил, че…

Военно-окръжна прокуратура е разпитала всички от колата на НСО, участвала в тежката катастрофа на входа на Аксаково, при която загина един...

България3 часа ago

Заковаха го! Експерт спипа Кирил Петков в голяма издънка по време на катастрофата

Искрено се надявам активността на службите и прессъобщенията от страна на една конкретна политическа партия да не се дължат на...

Made in BG4 часа ago

Бащата и братът на Надежда от „Ергенът“ не са случайни, оказаха се…

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в последния сезон на „Ергенът“, се оказа богат бизнесмен с много голям житейски...

Made in BG4 часа ago

След скандалния финал на „Ергенът“: Мариела Нордел разкри цялата схема и посече жестоко…

След безумния финал на романтичното риалити „Ергенът“ социалните мрежи буквално пушат от колажи, коментари и словесни заигравки. Сред най-острите коментари...

България4 часа ago

Мъка: Лекарите с потресаващи новини за пострадалата в мелето с Петков

Във варненската болница „Света Анна“ се борят за живота на жената, която пострада тежко при вчерашната катастрофа край Аксаково. Мъжът,...

Любопитно5 часа ago

Китайски хороскоп: Куп пари и голямо богатство за 3 зодии през май

Отлични перспективи се откриват през май за представителите на всички зодии. Според астролозите обаче този период ще бъде особено благоприятен за...

България5 часа ago

Шепот от отвъдното: Потресаващи разкрития за барикадиралия се полицай, сторил немислимото

Експолицаят Венцеслав Караджов, който цяла нощ стоя барикадиран в дома си в Пловдив, е направил опит да се самоубие. Това...

България6 часа ago

Брутално евтини череши, ето на кой пазар у нас

На най-големия пазар за зеленчуци и плодове в Бургас в четвъртък бяха забелязани сензационно ниски цени на черешите, каквито никога...

Made in BG6 часа ago

Попиляха майката на Алек

В социалните мрежи бъдещата свекърва беше попиляна от злостни коментари, определящи я дори с хита на Емануела „Свекървище“, която пък...

Made in BG6 часа ago

Ергенът след като не даде пръстен: Не ми пука, че ме мислите за страхливец

Магдалена и Надежда напразно чакаха русокосия мухльо да ги посрещне в имението си. Както Hotnews.bg още преди часове писа, той...

България6 часа ago

Това ли е бъдещето на България? Абитуриенти празнуват като мутри от 90-те (СНИМКИ)

Абитуриенти станаха мутри във варненско училище. Скандални кадри от изпращането на зрелостници предизвикаха вълна от негодувание в социалните мрежи. Ситуацията,...

България6 часа ago

Лъчезар Чоткин стана големият победител в Hell’s Kitchen

Ексцентричният кулинар Лъчезар Чоткин стана големият победител в шести сезон на Hell’s Kitchen. Той готви рамо до рамо със своята...

България7 часа ago

Петъчно ни чака опасно явление, внимавайте в тези райони на страната

В петък превалявания ще има само на отделни места, а в следобедните часове облачността над много райони ще се разкъса...

Made in BG20 часа ago

Лили Иванова вече не може да се движи сама

В социалните мрежи се появи страховито видео, на което се вижда Лили Иванова в ужасна светлина. Видимо певицата не може вече да...

България20 часа ago

Вуйчото на Митко към Рангел Бизюрев и близнаците: Дупката съм ви я запазил и за тримата!

Дупката съм ви я запазил и за тримата! С тези думи, вуйчото на убития Димитър Малинов от Цалапица се обърна...

България20 часа ago

Световна марка за дрехи, оперираща и в България, обяви фалит

Модната верига Esprit обяви фалит на европейското си подразделение, съобщи Ройтерс. Esprit Europe Gmbh, както и шест германски филиала, са...

България20 часа ago

Тежка катастрофа на АМ „Хемус“, има заклещени хора

Два леки автомобила са катастрофирали тежко на АМ „Хемус“ в района на 49 км. Сигналът за пътния инцидент е подаден...

Made in BG20 часа ago

Райна потъна в скръб: Толкова много тъга ми причини СНИМКА

Тежка мъка е налегнала фолк дивата Райна, която не успя да скрие скръбта и сълзите. Звездата на Сандански сподели какво...

България20 часа ago

Има загинал след тежкия инцидент с Кирил Петков СНИМКИ

Вече има първа жертва след катастрофата с кола на НСО, в която е бил съпредседателят на ПП Кирил Петков. Пострадал е шофьорът...

Реклама

Trending