Connect with us

България

Милена – момичето, което завинаги остана на 26 години, защото е обичало СНИМКИ –

Published

on

Нямаше по-добър и толерантен човек от нея, споделят близките й
Преди малко повече от година Пловдив бе потресен от зверското убийство на едно красиво младо момиче – Милена. Престъплението стана на 28 декември, през нощта, когато момичето отивало на работа. Тя бе намушкана с нож в сърцето и загина намясто.
Задържан за убийството бе нейният годеник – Илиян Рангелов.

Тази история всеки един от вас може би е чувал или прочел. Следващите редове обаче са посветени на красивата Милена. Момичето, което завинаги остана на 26 години. Цветето, което увехна само за една нощ, покосено от болезнената ревност на човека, който й е казвал „Обичам те”.

Коя всъщност е Милена Динoва? Нашият репортер Ива Модова се срещна с най-близките й хора – брат й и нейните приятелки. В сърцата им все още се е загнездила онази болка, която са изпитали през 2016 година. За тях Милена винаги ще е жива, докато споменът гори в душите им.

Милена Динoва е родена в пловдивското Ново село. Като всяко едно хлапе и тя е имала безгрижно детство, прекарано в игри и забавления с другите деца. Основното й образование е от местното училище.

Когато е на 12 години родителите й се развеждат. Майка й и баща й се разделят интелигентно и запазват добрите си отношения. След развода Милена заживява с майка си в Стамболийски. Въпреки това остава да учи в селото, където са най-близките й приятели. Когато момичето навършило 15 години заминава с майка си в Гърция. Милена прекарва 7 години в южната ни съседка, където завършва образованието си.

„Идваха си за всеки празник. Всяко лято се прибираше вкъщи. Милена обичаше родното си място, дом, роднини и приятели. При всяка възможност се прибираше”, разказва Гергана, близка нейна приятелка.

След като завършва училище, Динева започва работа при майка си. Събрало пари, младото момиче, решава да се прибере в Българи за по-дълго време.

„Реши да поживее в България. Не възнамеряваше да е за много дълго, може би за 2-3 години”, разказва братът на Милена- Илин Динoв. Тогава момчето е на 22 години. Тя започнала работа като сервитьорка в заведение „Дейзи” в съседното село Куртово Конаре.

„Младите хора се събирахме там, както от нашето село така и местните. В същото заведение всеки ден ходеше Илиян и приятелите му. Познавах го по физиономия, поздравявахме се, но нищо не знаех за него”, разказва Илин.

Така пламва любовта между Милена и Илиян. В началото момичето е криело за връзката си. Тя лъжела, че ще е при приятелка и се е виждала с него. Не след дълго го представя пред брат си и приятелите си. „Още от самото начало той се държеше студено към нас. Не искаше да излиза с приятелите на Милена, винаги е настоявал да излизат с неговите приятели. Държеше се странно и различно”, споделя Гергана.

Връзката между двамата станала сериозна и решили да заживеят заедно. Милена започнала работа в магазин за обувки в Пловдив, а за Илиян все е нямало подходяща работа. Тогава решили да поработят в Гърция, за да спестят пари и да започнат ремонт на къщата на Рангелов.

Милена е била на 24 години, когато заминават при майка й – Ангелина, в градче близо до Атина. Те останали в дома на жената, която им помагала, докато успеят да намерят работа. Познавайки езика, девойката веднага успяла да си намери такава като сервитьорка в кафе.

„По цял ден Илиян стоял при нея и е правел проблеми, защо се усмихвала на клиентите, защо те на нея се усмихвали. Казвал й е, че само заглеждала мъжете. Стигало се е и до скандали. При един от тях аз и приятелката ми им бяхме на гости. Илиян и Милена се скараха, той е крещял, а от страх сестра ми се скрила в спалнята. Заключила се и това още повече извадило от равновесие Илиян. Започнал да удря и блъска вратата, беше направил дупка. Сестра ми го прикри, залепи лепенка на дупката и излъга, че така й било по-красиво. За това научих много по-късно от майка”, сподели братът на Милена.

По думите му Илиян правил номера всеки ден при престоя си в Гърция. След като и втори път го изгонили от работа, си стегнал багажа и казал, че си тръгва. Той обвинявал майката на Милена – Ангелина, че е искала да го командва. „Докарахте ме тук, за да ме култивирате ли? Няма да стане” били думите на Илиян при един от скандалите в Гърция.

Така двамата изкарват едва 4 месеца зад граница и се прибират в България. Милена веднага се пренесла в къщата на Илиян. В нея живеела само баба му. Започнали ремонт, защото бъдещият дом на Милена бил празен, без мебели, без кухня, дори и посуда.

„Тя започна работа и всеки лев влагаше в къщата. Боядисаха, купиха си спалня, ремонтираха банята. Всичко обаче вършеше Милена, а Илиян по цял ден беше с приятелите му „на по биричка”, споделя Гергана.

Семейството на Милена не остават безучастно. Майката й често е пращала пари от чужбина, а малкото събрано от баща й е давано за ремонта. Брат й е помагал с дейностите, за да бъде щастлива сестра му.

„Казваше ми „искам да си направим прекрасен дома ни”. През това време майка ми строеше къща в Стамболийски и предложи да влагат средства и усилия за нея, защото е за сестра ми. Илиян обаче не искаше и да чуе. Той дори не искаше да прекарва време с нас”, каза Илин.

„Мечтата на Миленка беше да създаде дом за нея и Илиян. Да имат деца и да са щастливи. Тя го обичаше много и искаше да са заедно. Тя искаше сватба, мечтаеше да се види в бяло”, разказва Гергана.

Година след като са живеели заедно, Илиян и Милена се сгодяват. 70 души са били поканени на пищно тържество, организирано от семействата на двойката. До сватба не се стигнало, защото Рангелов постоянно отлагал, макар това да било мечта на младото момиче.

За ревността на Илиян обаче никой не е подозирал. По думите на брат й и приятелките й, никога не го показвал пред тях, нито Милена е казвала какво преживява. Рангелов е странял от семейството и близките на момичето.

Една от Коледите са празнували у бащата на Милена. Тогава Илиян е искал рано- рано да си тръгва, за да си допие с неговите приятели. Милена се е опитала да го убеди да я изчака и да я закара нощна смяна на работа, но Илиян спретнал скандал и си тръгнали.

„На Нова година не искаше да остане у нас да спи, запали пиян колата и си тръгна. Не искаше да комуникира с нас. Не искаше да излизаме, а най-лошото е, че не пускаше сестра ми с нас”, каза Илин. „Наш приятел се женеше и бяхме ние с приятелката ми, майка и татко и приятелите ни. На Илиян приятелите също бяха там, тъй като булката е от Куртово Конаре. Тогава Илиян не пусна Милена при нас да седне, а когато идваше за кратко да ни вижда й се караше, че го е оставяла сам на масата. Нощта завърши и със скандал, защото я заряза сама в Пловдив, за да иде на бар с приятелите му”, допълва Илин.

За скандалите младото момиче не е казвала на никого. Най-близките не знаели за жестоката ревност. Най-вероятно самата Милена я е било страх да сподели, смятат близките й.

„Една лоша дума не бе казала за Илиян. Не е споделяла дали са се карали, дали я е удрял. За нея той бе единствен. Да, казвала е че понякога проявява ревност, но с толкова красива жена до себе си, кой не би ревнувал. Тогава тя казваше: „Той ще се промени! Аз знам”. Едва след като я загубихме, научих, че е споделила с нейна колежка от работа, че банкетът на фирмата, който е бил 10 дни преди фаталната дата, й е „излязъл през носа”, споделя Гергана.

„Ние бяхме заедно – аз, баща ни и тя. Забавлявахме се много и не се е отделила от нас. После си я прибрахме”, допълва Илин.

Денят е 28 декември 2016 година, няколко дни след скандала за коледното тържество на фирмата на Милена. Часът е полунощ. Първият човек от семейството на Милена, който научава за зверството, е баща й.

„Бях втора смяна и се прибрах след 20 часа. Бях уморен и легнах. Минути след 12 часа баща ми влезе в стаята и извика :”Ставай! Илиян се обади, нещо се е случило със сестра ти”. Облякох се за секунди и тръгнахме. Тогава му се обадих да го попитам къде е. Той викаше, че е пред вкъщи и че Милена е в кръв”, разказва Илин. Очите на младия мъж се пълнят все повече със сълзи, защото картината е пред очите му и днес.

„Видях тялото на сестра си в снега. Още не бяха я покрили. Изтичах и започнах да я прегръщам. Тогава лекар и полицай ме дръпнаха и казаха, че тя си е отишла”, през сълзи разказва братът на Милена.

През цялото време Илиян е стоял отстрани и е крещял „Кой ми я отне! Ще го намеря”. Тогава още никой не подозирал, че именно той е забил ножа в сърцето на 26-годишното момиче.

Всички приятели и роднини са били уведомени за случилото се. Над 200 човека са били викани в районните за разпити. И никой не е подозирал Илиян.

Въпреки че са знаели за изключителната жестокост към животните от страна на Рангелов, никой не се е усъмнил, че може да убие човек, камо ли Миленка.

„Късаше на гълъбите главите с голи ръце, защото са летели бавно. Тровеше и колеше котки и се хвалеше се на всички. Беше жесток!”, коментира Гергана.

Почти целият ден след престъплението братът, родителите й и Илиян Рангелов били в Криминална полиция.

„Късният следобед се засякох с Илиян в коридора. Той не пророни и дума, само наведе надолу главата виновен. Тогава вече е бил направил самопризнанията и не смееше да ме погледне. Както и до днес. Не ни каза и дума. Само ако знаехме, че е бил лош с нея, ако знаехме какъв е, ако само за миг се бяхме усъмнили… сега Милена щеше да е жива”, казва Илин.

На 29 декември 2016 година Илиян Рангелов вече е задържан в ареста. Той разказал, че заради силна ревност е намушкал в сърцето любимата си.

Две години по-късно живота на семейството и приятелите на Милена вече не е същият. Светът им е преобърнат на 180 градуса.

„Кошмари всяка нощ! Майка ми е полужива, баща ми е затворен в себе си. Илиян ни отне целия живот. Продадохме и къщата в Стамболийски. В сърцата ни обаче, сестричката ми е жива”, категоричен е Илин.

„Няма човек, който Милена да е нагрубила, обидила или да му е направила лошо. Тя бе най-милият, лъчезарен и добър човек. Път на мравката правеше, толерантна. Моя най-мила приятелка”, с усмивка разказва Гергана.

Сега най-голямото желание на близките на Милена е доживотен затвор за Илиян Рангелов.

Във вторник, 12 февруари, убиецът ще се изправи за пореден път пред Окръжния съд в Пловдив. Заседанието трябваше да се гледа по съкратено производство заради пълните самопризнания на обвиняемия още през юли месец. Тогава обаче адвокатите на Илиян и самият той поискаха то да се гледа по общ характер, т.е. да се разпитат всички свидетели, които са общо 17.

Continue Reading

България

Мъж с коронавирус в Стара Загора, изолираха го в болницата, обявяват извънредни мерки

Published

on

В клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” АД в Стара Загора е изолиран украински гражданин за наблюдение, тъй като има съмнения, че е заразен с коронавируса, съобщиха от болницата. Той е с постоянно жителство в Стара Загора, но през последните три години е пребивавал в Китай, откъдето се е прибрал на 4 февруари.

Поради еднократно повишаване на температурата и инфекциозна бдителност е хоспитализиран. Взет е носогърлен секрет за изследване на коронавирус 2019-nCoV, който е изпратен в Националната референтна лаборатория в София. Очаква се резултатът да стане ясен до 24 часа.

Continue Reading

България

Жена почина, докато чакаше да вземе пенсията си

Published

on

Жeнa ce cтрoпoли нa зeмятa и пoчинa в пoщeнcкa cтaнция в Плoвдив, cъoбщaвa Плoвдив нaу.

Трaгeдиятa ce cлучилa в клoнa мeжду булeвaрдитe „Цaр Бoриc III Oбeдинитeл“ и „Дунaв“.

46-гoдишнaтa плoвдивчaнкa oтишлa дa взeмe пeнcиятa cи. Внeзaпнo oбaчe ѝ прилoшaлo и припaднaлa прeд oчитe нa клиeнти и cлужитeли в пoщaтa.

Oчeвидцитe вeднaгa пoдaли cигнaл нa тeлeфoн 112. Нa мяcтo ce oтзoвaл eкип нa Cпeшнa пoмoщ, кoйтo oбaчe eдинcтвeнo кoнcтaтирaл cмърттa ѝ.

Дoшли и близкитe нa пoчинaлaтa, кoитo прибрaли тялoтo.

Зaceгa нe e яcнa причинaтa зa cмърттa нa жeнaтa, нo прeдпoлaгaeмaтa тaкaвa e инфaркт или инcулт.

Зa извecтeн пeриoд oт врeмe пoщeнcкaтa cтaнция e билa зaтвoрeнa, cпoдeлихa плoвдивчaни, кoитo в прoдължeниe нa някoлкo чaca нe ca мoгли дa плaтят cмeткитe cи.

Continue Reading

България

Явор Бахаров изчезна мистериозно

Published

on

Иво Аръков, Бойко Кръстанов, Боряна Братоева, Даниел Цочев се събраха на ексклузивното представяне на новия сериал на bTV и „Междинна станция“ „Съни бийч“, който даде заявка да се превърне в хита на сезона сред сериалите.

Сред първите зрители липсваше Явор Бахаров, който преди дни бе арестуван в Банско, след като дрифтира на оживено място. Полицията обяви, че в кръвта му са открити алкохол и дрога. В сериала Бахаров играе нафукан богаташки син, любител на бързите коли, пише Hotnews.bg.

„Снимките на Бахаров с автомобилите са правени пред две-три години, не е шофирал скоро при нас и никой не е пострадал”, пошегува се с поредната издънка на Явор продуцентът Андрей Арнаудов.

Над 300 специални гости гледаха преди всички първите два епизода от продукцията. Сериалът пренесе зрителите в пъстрия свят на една от най-посещаваните и коментирани български туристически дестинации – Слънчев бряг, и повдигна завесата към потайностите на хотелиерския бизнес.

Гостите на специалната прожекция се потопиха в историята на четиримата приятели, сезонни работници в голям хотел на Слънчев бряг: умният и чаровен Гомес /Бойко Кръстанов/, пиколо и разведен баща, сексапилната аниматорка Ивон /Евелин Костова/, задръстената ѝ сестрата Дарина /Лидия Инджова/, назначена за екскурзовод и супер сваляча, но леко ограничен спасител на басейна – Младен /Иво Аръков/.

По всичко изглежда, че това ще е последното лято за групата, защото осъзнават, че искат да постигнат нещо повече с живота си. Работата им минава в справяне със странни, комични и нелепи ситуации с гости на хотела, основно със страни прищевки на чужденци.

„Аз съм един от малкото щастливци, които вече са гледали всички епизоди от новия ни български сериал. Ще видите продукция с най-високото качество, което предлагат най-добрите образци на телевизионно кино в света“, заяви преди ексклузивната прожекция главният изпълнителен директор на bTV Media Group Флориан Скала.

„Премиерата на „Съни бийч“ е една истински изстрадана радост за нас. Надявам се излъчването на сериала да се превърна в голяма радост и празник всяка седмица за зрителите на bTV“, коментира Андрей Арнаудов от копродуцента „Междинна станция“.

„Това е нашият първи подобен проект и обещаваме на зрителите, че толкова ще им хареса, че ще стане неразделна част от техния бит и всекидневните им разговори“, добави Иван Христов.

Continue Reading
Advertisement

Интересни

България5 минути ago

Мъж с коронавирус в Стара Загора, изолираха го в болницата, обявяват извънредни мерки

В клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” АД в Стара Загора е изолиран украински гражданин за...

България4 дни ago

Жена почина, докато чакаше да вземе пенсията си

Жeнa ce cтрoпoли нa зeмятa и пoчинa в пoщeнcкa cтaнция в Плoвдив, cъoбщaвa Плoвдив нaу. Трaгeдиятa ce cлучилa в клoнa...

България4 дни ago

Явор Бахаров изчезна мистериозно

Иво Аръков, Бойко Кръстанов, Боряна Братоева, Даниел Цочев се събраха на ексклузивното представяне на новия сериал на bTV и „Междинна...

България4 дни ago

Защо не бива да ходите до тоалетната, ако се събудите посред нощ –

Повечето от нас правят всичко погрешно и напразни опити да заспим само се довеждаме до безсъние. Късно през нощта изведнъж...

България4 дни ago

Спипаха 21-годишната булка Миляна на дядо „на калъп“ с друг пенсионер

Cвaтбaтa нa 74-гoдишния Милoйкo Бoжич и 21-гoдишнaтa Милянa Бoгдaнoвич бeшe eднa oт нaй-oбcъждaнитe тeми в Cърбия. Двaмaтa ce oжeнихa прeз...

България4 дни ago

Затова погребенията се правят на 3-ия ден след смъртта –

Колкото и да искаме да живеем вечно, хората са предопределени да умрат. Следователно делата с погребението рано или късно ще засегнат...

България5 дни ago

Грипът убива наред до България ,жертвите са десетки в Румъния

Броят на лицата, починали от грип в Румъния, достигна 25 души, съобщи днес Националният център за наблюдение и контрол на...

България7 дни ago

Европа се готви за опасна буря!

Северна Европа бе обхваната днес от силни ветрове и проливни дъждове, а метеорологичните служби от Ирландия до Германия предупреждават населението...

Made in BG1 седмица ago

4 магически места в България, които сбъдват желания

Има места в България, които притежават необяснима енергия и очарование. Места, на които веднъж докоснал се до тях, остават у...

България1 седмица ago

Отново засякоха „истинско“ сирене на пазара у нас

Агенцията по безопасност на храните е извършила проверка на качеството на сиренето в търговската мрежа. От 8 марки 3 са...

България1 седмица ago

Внимавайте: Не изплащат печалбите от билетчетата, но ги продават

Търкането на лотарийни билетчета категорично остава вече в миналото. Не само по закон, а и в съзнанието на хората. Наша...

България1 седмица ago

Очаква се опасна снежна буря да разтърси Германия

Германия се готви за буря, която вероятно ще я държи в плен в продължение на два дни. Според прогнозите стихията...

България1 седмица ago

Стив Ханке: България не трябва да приема еврото

Създаването на еврото е грешка и България не трябва да се присъединява към еврозоната. Това заяви бащата на валутния борд...

България1 седмица ago

Кой стори това? Българска изложба в Лувъра, но в отдела за „Ислямско изкуство“

Предстоящата трета българска изложба в Лувъра през лятото на 2020 година е на път да предизвика обществен скандал.  Ще бъдат...

България1 седмица ago

Сгащиха общински съветник за бракониерство

Общинският съветник от Стамболийски Атанас Мавродиев е бил хванат в бракониерство. Свидетели са подали сигнал за съмнителните рейсове, които били извършвани с...

България1 седмица ago

Ето в какви условия се търсят изчезналите баща и син, вятърът и студът са безмилостни

Трети ден продължава спасителната операция по издирването на двама туристи – баща и син от Стара Загора, които се изгубиха...

България1 седмица ago

Десетки души са в бедствие над Перущица след обилния снеговалеж

15 души продължават да бъдат откъснати в местността Върховръх над Перущица след последния снеговалеж в Родопите.  Верижната машина, която късно...

България2 седмици ago

Нови подробности за ареста на Божков в ОАЕ, сгащили го с 500 милиона, опитвал да подкупи полицаите

Българската прокуратура чака днес официално потвърждение за задържането на издирвания бизнесмен Васил Божков на територията на Обединени арабски емирства (ОАЕ)....

България2 седмици ago

От последните минути! 2-годишно дете полетя от третия етаж на болница

Две годишно дете падна от третия етаж на родилното отделение в болница „Света Анна“ във Варна, съобщи БНР.  Детето е...

България2 седмици ago

Трагедия: 4-годишно дете уби баба си в благоевградско село

Жестока трагедия потресе благоевградкото село Лешко. Микробус потегли и премаза 60-годишна жена от махала Хайдушка в селото, съобщава struma.com. В микробуса...

Advertisement

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com