Don't Miss

Над 700 физически лица не са платили данъците си в областта

   

Над 700 физически лица в областта не са платили декларираният от тях данък общ доход или изравнителни осигурителни вноски за 2013г., съобщиха от Националната агенция по приходите. В следващите дни те ще получат обаждане от НАП с напомняне за дължимите суми.

От самоосигуряващите се и другите закъснели с плащането лица се очаква да покрият задълженията си или да ги внесат по изготвен погасителен план.

Резултатите от изминали кампании са доказали, че телефонният контакт и личните срещи са ефективен и евтин метод за насърчаване на клиентите да покрият дълговете си към бюджета, отчитат от приходната агенция.

„Данните сочат, че след телефонен разговор с наши служители, над 80% от длъжниците внасят задълженията си по банков път в уговорения срок. „Отношението на служителите на НАП е партньорско и полагаме максимум усилия да не препятстваме работния процес и ежедневие на лицата, да не налагаме запори на сметките им, така че разчитаме на пълното им съдействие и разбиране.“, коментират от Агенцията по приходите.

От там припомнят, че всички дължими суми по забавени плащания, глоби или съставени актове се плащат по банковите сметки на структурите на НАП. Лицата следва да се осведомят и за актуалния размер на начислените лихви за забава, преди да внесат суми по сметките на НАП, за да няма разминавания в данъчно-осигурителните им сметки.

Дарик                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com