Connect with us

България

Община Казанлък връчи стипендии за деня на българската община

Published

on

На 12 октомври се чества Денят на българската община. На 13 октомври във фоайето на Община Казанлък бе отбелязан Празникът на общината като административна структура и 136 години от началото на местното самоуправление в града на розите. Поздравление към служителите в общинска администрация поднесе кметът на община Казанлък Галина Стоянова. Тя благодари на своя екип, на заместник-кметовете Лилия Цонкова, Даниела Коева и Петър Косев, на директора на Общинското предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“ Николай Чалъков, на директорите на дирекции и на цялата администрация за тяхната работа. Благодарение на съвместните усилия на всички, макари в трудни години, община Казанлък се развива и уверено върви напред.

Да идват с удоволствие на работа, пожела председателят на Общинския съвет Николай Златанова на администрацията, а общественият посредник подчерта, че винаги намира съдействие от общинските служители при решаването на въпроси, свързани с нейната работа.

С парични награди бяха отличени за своята работа служители от отделите „Правно-нормативно обслужване и човешки ресурси“ и „Програми, проекти и младежка политика“.

Община Казанлък е не само най-големия необластен център, но целта на настоящото общинско ръководство е непрекъснато да развива града и населените места, така че общината да се нареди сред най-добре развиващите се и проспериращи общини в България, съизмери с областните центрове. Общината е спечелила и работи по проекти за над 80 млн. лв. в различни сфери. Със средства от общинския бюджет се подобрява инфраструктурата, обновяват се и се реконструират обекти във всеки квартал и населено място. През последната година се направи изключително много – обновиха се двата големи парка в града „Розариум“ и „Тюлбето“, Младежкият дом, детски градини и ясли, създадоха се локални паркове и се облагородиха междублокови пространства. Над 100 улици са ремонтирани и асфалтирани с общински средства. Работи се върху подобряване на цялостната визия на Казанлък и населените места. За постигнатите резултати принос има и Общинският съвет, на професионализма и отговорността на общинските съветници и на доброто взаимодействие с Общинска администрация.

Със Заповед на Кмета на община Казанлък в съответствие с Общинската програма за закрила на детето, Община Казанлък отново отпуска едногодишна стипендия в размер на 130 лв. месечно на ученици, постигнали високи резултати на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания. Това са Весела Петкова Паунова  – пети клас от СОУ „Екзарх Антим I“, Ани Тенчева Тенева – трети клас от СОУ „Екзарх Антим I“, Златомир Николаев Трифонов – осми клас от СОУ „Екзарх Антим I“,  Хелена Илинова Калайджиева – трети клас от СОУ „Екзарх Антим I“, Цветан Костов Стоянов – четвърти клас от ОУ „Чудомир“, Мартин Тенев Папанов – девети клас.

За доброто настроение на общинските служители ще допринесат изпълненията на Даниела Накова и Ивелина Делчева от ОДК „Св. Иван Рилски“, възпитаници на Надя Тончева; танцова формация към СОУ „Екзарх Антим I“ с ръководител Ваня Минчева и Общинският струнен оркестър –Казанлък с инструментални изпълнения на евъргрийни.

Ученици, отличени с едногодишна стипендия от Община Казанлък:

1.         Весела Петкова Паунова,  ученичка в пети клас на СОУ „Екзарх Антим І“ за учебната 2014/2015 г. – първо място, първа възрастова група на МДФ „Слънце, радост, красота“, гр. Несебър 2014 г.; Диплом за присъдена сребърна лира на Орфей от ХІV Национален музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче”, гр. Стара Загора, 2014 г. – народно пеене и пиано, втора възрастова група.

2.         Ани Тенчева Тенева, ученичка във трети  клас на СОУ „Екзарх Антим І“ за учебната 2014/2015 г. –Диплом за присъдена  Златна лира на Орфей на ХІV Национален музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче”, гр. Стара Загора, 2014 г. – пиано; първо място, втора възрастова група на Международен детски фестивал „Слънце, радост, красота” (гр. Несебър, 2014 г.), първо място , втора възрастова група  на Международен конкурс на изкуствата „Радост на брега“, гр. Бургас, 2014г.

3.         Златомир Николаев Трифонов, ученик в осми  клас на СОУ „Екзарх Антим І” за учебната 2014/2015 г. – Диплом за присъдена  Златна лира на Орфей на ХІV Национален музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче”, гр. Стара Загора, 2014 г., първо място , трета възрастова група  на Международен конкурс на изкуствата „Радост на брега“, гр. Бургас, 2014г., първо място, втора  възрастова група на Международен детски фестивал „Слънце, радост, красота” (гр. Несебър, 2014 г.)

4.         Хелена Илинова Калайджиева, ученичка в трети клас на СОУ „Екзарх Антим І” за учебната 2014/2015 г. – Диплом за присъдена  Златна лира на Орфей на ХІV Национален музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче”, гр. Стара Загора, 2014 г., второ място, първа възрастова група на Международен детски фестивал „Слънце, радост, красота” (гр. Несебър, 2014 г.), първо място , втора възрастова група  на Международен конкурс на изкуствата „Радост на брега“, гр. Бургас, 2014г.

5.         Цветан Костов Стоянов, ученик в четвърти клас на ОУ „Чудомир“ за учебната 2014/2015 г. – първо място на Държавно индивидуално първенство по ускорен шахмат за момчета до 10 и 8 г. 2014г., първо място на Държавно индивидуално първенство за момчета до 10г., 2014г.

6.         Мартин Тенев Папанов, ученик в девети клас за учебната 2014/2015 г. – трето място на Държавен личен и отборен шампионат (издръжливост по точки), гр. Пазарджик – 2014, трето място на Държавен личен и отборен шампионат, гр. Казанлък 2014 г.

Continue Reading

България

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Published

on

Второ денонощие продължава разследването на жестокото убийство на 30-годишната Виктория Маринова, административен директор и водеща в телевизия ТВН. В Русе са вече вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров, пише rusemedia.com.

Ето какво заяви старши комисар Теодор Атанасов, директор на ОД на МВР-Русе:

„Продължава активната работа под ръководството на Окръжна прокуратура-Русе, от служители на ГД Национална полиция и служители на областна дирекция –Русе, по отношение разкриване на това тежко престъпление. Проверяват се всички вероятни версии, работи се по всички посоки.

Към момента проверяваме активно криминалния контингент, за който имаме данни, че е склонен към извършването на тоя тип престъпления. Продължава работата по установяване на лица, които биха били евентуални свидетели в хода на разследването, проверява се видеонаблюдението на града, с оглед установяване факти и обстоятелства, които биха ни помогнали за един успешен край. Проверяват се много лица и евентуална тяхна съпричастност към извършеното престъпление, но към момента задържано лице няма. Активно се работи по всички вероятни версии, телефонът не е намерен, но се прави всичко необходимо в тая връзка. Извършват се проверки за евентуални пациенти на Центъра за психично здраве, които са склонни на такава агресия, проверките продължават“.

Довечера от 18.30 ч ще има бдение за Виктория пред Паметника на свободата.

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Припомняме, че 30-годишната жена е била жестоко пребита изнасилена и задушена. Все още няма заподозрян по случая. Тялото на жертвата е намерено вчера малко преди 14.20 ч в района на кейовата стена в Русе. Сигналът е подаден от гражданин, който е минавал оттам. Мястото се използва от много русенци за джогинг. По неофициална информация до 12 часа в събота жертвата е била на кафе с членовете на бизнес клуб „BNI Prista”, след което споделила, че отива да тренира за днешния крос в резервата „Сребърна“.
Continue Reading

България

Ловец и свещеник са на лов за зайци

Published

on

Ловец и свещеник са на лов за зайци. Ловецът изкрещява:

– ЗАЕК! – стреля,стреля,стреля, но не уцелва. Започва да се ядосва:

– Пу! Да му е*а пушката, да му е*а мушката, да му е*а цевта…

– Млъквай! – скастря го свещеникът. – Господ ще те накаже, ще прати гръм по теб!

– Да,бе,да – подиграва го ловецът.

След малко ловецът пак вижда заек, стреля,пак не улучва и отново
почва да псува:

– Пу! Да му е*а пушката, да му е*а мушката, да му е*а цевта…

– Млъквай! Господ ще те накаже!

– Да,бе,да,гръм от ясно небе,нали?

След малко пак вижда заек, пак стреля, пак не улучва, и отново псува:

– Пу! Да му е*а пушката, да му е*а мушката, да му е*а цевта…

– Стига, Господ наистина ще те накаже!

В този момент от небето пада гръм, но вместо ловеца удря свещеника и го убива. Отгоре се чува глас.

– Пу! Да му е*а пушката, да му е*а мушката, да му…

Continue Reading

България

Климатологът Рачев обяви каква зима ни чака. Прогнозата е, че тази зима ще бъде

Published

on

Очаква ни нормална есен, в повечето случаи топла. Това каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев.

Поне до края на месеца няма възможност за образуването на слани или ако се образуват, ще е с много малък териториален обхват, добави той, цитиран от Novini.bg.

Температурите се очаква да са с около един градус над нормата за цялата есен. Все пак трябва да сме наясно, че Американската агенция за изследване на атмосферата и океаните дава октомври месец малко по-студен от нормалното, а ноември – отново топъл, посочи проф. Рачев.

Прогнозите са валежите тази есен да са в нормата, на някои места, особено за Западните Балкани, с малко по-ниска валежна сума, отбеляза климатологът.

Той разкри и каква зима ни очаква. Дългосрочните прогнози трябва да се приемат с известна доза условност, но повечето метеоцентрове, които се занимават с шестмесечни прогнози, дават топла зима. Особено топла ще бъде в Европа, като в този случай Балканският полуостров стои малко встрани от тази посока.

При нас температурите през декември, януари и февруари ще бъдат с около 1-1,5 градуса от нормалното, докато за останалата част от Европа засега прогнозата е за още по-топла зима. Това не означава, че няма да има сняг, поледици, виелици, температури минус 10-минус 15 градуса, но периодите на по-топло време от обикновеното ще бъдат повече и по-дълги, в резултат на което зимата се очаква да бъде доста топла в Европа и малко по-топла на Балканския полуостров, каза още проф. Георги Рачев.

Continue Reading
Advertisement

Интересни

България2 месеца ago

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Второ денонощие продължава разследването на жестокото убийство на 30-годишната Виктория Маринова, административен директор и водеща в телевизия ТВН. В Русе...

България3 месеца ago

Ловец и свещеник са на лов за зайци

Ловец и свещеник са на лов за зайци. Ловецът изкрещява: – ЗАЕК! – стреля,стреля,стреля, но не уцелва. Започва да се...

България3 месеца ago

Климатологът Рачев обяви каква зима ни чака. Прогнозата е, че тази зима ще бъде

Очаква ни нормална есен, в повечето случаи топла. Това каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев. Поне до края на...

България3 месеца ago

Могъщ ход на ГЕРБ срещу БСП! Вдигат заплатите с 10 % още в

10-процентно увеличение на заплатите в бюджетната сфера от януари 2019 г. прогнозира днес министърът на финансите Владислав Горанов на фона...

България3 месеца ago

Щерката на Глория показа плът (Снимки 18 плюс)

Симона Загорова видя, че без скандал трудно се стига до голям успех в шоубизнеса и реши да покаже плът. Напоследък...

България3 месеца ago

Историята на 43-годишната Милена разплака всички във „Фермата“

Милена е на 43 години, от Кюстендил и по професия е лесовъд. Известна сред близките си като „Горския“, днес тя...

България3 месеца ago

Гръмна сега: Жестоко убийство след пиянски скандал. Ето кого изловиха

За часове плевенски криминалисти под ръководството на окръжен прокурор са разкрили извършител на убийството на 52-годишен мъж от Плевен, съобщиха...

България3 месеца ago

3-ТЕ ЗОДИИ, НА КОИТО ИМ ПРЕДСТОИ РАЗДЯЛА

…за по-добро! Скоро ще срещнете истинската любов. Засега обаче трябва да мислите за раздялата като за свежо начало и да...

България3 месеца ago

Има го навсякъде около нас, а не знаем колко е ценно! Спестява ни хиляди левове годишно от

За какво се ползва билката Дафинов лист ?  При болки в ставите. За краката. При проблеми със стомаха. За здрава...

България3 месеца ago

Изнесоха шокиращи кадри от най-скъпото имение в Източна Европа: на Арабаджиеви! (Тънат в лукс и злато – МНОГО СНИМКИ)

Ветко и Маринела Арабаджиеви буквално са тънели в лукс и злато! Втори Версай – в това са се опитали да...

България3 месеца ago

Кое превърна бияча от Слънчев бряг Дани от любящ син в чудовище за броени часове!

Британецът Дани Джеймс Нот, който нападна инвалид в луксозен хотел в Слънчев бряг, е претърпял пълна метаморфоза за по-малко от...

България3 месеца ago

Жестоко убийство след пиянски скандал в Плевен! Ето кого изловиха

За часове плевенски криминалисти под ръководството на окръжен прокурор са разкрили извършител на убийството на 52-годишен мъж от Плевен, съобщиха...

България3 месеца ago

Разпространява се като мълния! Слави изпя личната си драма във „Фейсбук“. Връща ми се за

източник: Факти.бг „Затова“ е името на новия проект на Слави Трифонов и Ку-Ку бенд. Песента и видеото бяха представени на официалната...

България3 месеца ago

Новата Лада Нива е като космически кораб, с много екстри, а струва едва

Второто поколение на Lada 4×4 ще бъде по-скъпо от стария модел, но въпреки това ще остане едно от най-евтините предложения...

България3 месеца ago

Вижте уникалното имение на Ветко Арабаджиев в Сен Тропе, което струва 17 милиона евро! (СНИМКИ)

Пловдивският бизнесмен може се похвали с уникално имение в едно от райските кътчета на Земята – Сен Тропе. Ветко Арабаджиев...

България3 месеца ago

МИСТЕРИОЗЕН ВЪЗХОД! Ветко Арабаджиев – от обикновен шофьор до най-богатия Българин! Ето как е станало!

Бизнесменът Ветко Арабаджиев има досие в бившите тайни служби, което по-късно е унищожено в нарушение на закона. За бившите служби...

България3 месеца ago

Скандал във „Фермата“: Един от участниците: Не е имало турско робство, имало е присъствие

Жестока разправия се разпали още на старта на риалитито „Фермата“, а участниците вътре вече са се наежили срещу българомохамеданина Нури....

България3 месеца ago

Кристин Илиева: Дивна ми направи невероятен подарък за рождения ден!

Моделът Кристин Илиева призна, че има приятел, който е с нея още преди жестоката катастрофа на 12 март. „Скоро ще...

България3 месеца ago

Шок и ужас: Бежанец изнасили козата Милена в Странджанско, пастир го бие с гега и плаче

Бежанец бе спипан от възрастен пастир да мърсува с коза от стадото му посред бял ден. Срамната история се разиграла...

България3 месеца ago

В момента радостта е много голяма за цяла България! Забравих за всички проблеми. Обявиха: Имаме нов

Българският талант Адриан Андреев записа нов огромен успех за българският тенис. Андреев и неговият партньор Антон Матушевич от Великобритания нямат...

Advertisement

Trending