Don't Miss

Отбелязваме Международния ден на предизвикателството

   

Международният ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983 г. в над 100 страни на всички континенти.
В България това е  големия празник  за масов спорт, който е основа проява от Националната програма за физическа активност и развитие БУЛФАР 2012 на Българската асоциация „Спорт за всички“. Тази програма цели да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.
За първи път Международният ден на предизвикателството се провежда през 1983 г. Спортната организация „PАRTICIPaction” в гр. Саскатун – Канада, реализира за първи път спортна програма за всички жители на града с основен мотив „занимание със спорт или физическа активност поне 15 минути без прекъсване”. Идеята се приема от още 50 други общини и така през май същата година с изключителен успех се провежда Ден на предизвикателството (Challenge Day). В него участват 650 000 канадци.

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com