Don't Miss

Паранормално – термин или безкрайна цел?

   

Отдавна понятието паранормално е надхвърлило езикови и национални бариери. Едва ли има жител на планетата земя който да не се интересува от паранормалното. Защо паранормално е винаги свързано с такъв голям интерес. Какво толкова се съдържа в някаква си дума – паранормално. Има държави които вместо паранормално използват – аномални явления . Но защо едно такова понятие е с такъв информационен и енергиен заряд. Един от отговорите е вродения ни интерес към всичко непознато и ново, любопитство което желаем за задоволим. Но нали сме любопитни и към толкова други неща.
Ако предположим, че паранормалното ни привлича от чисто мистични причини, едва ли ще е лъжа. Но тогава защо имаме такъв голям интерес към мистичното? Дали и то ни е вродено?
Дали този интерес към паранормално не ни е наложен от научната фантастика и киното. Нима тази масирана медийна атака е способна да направи интереса към паранормалното толкова голям. Нима някой целенасочено ни е закодирал такъв огромен интерес към нещо толкова трудно за изследване и доказване.
През годините назад има много случаи, когато дадена дума или няколко са ставали център на изключително внимание и интерес като например: панацея, философски камък, клондайк, НЛО и други подобни.
Защо ни са необходими думи като паранормално, с такъв огромен интерес към тях и към това което обхващат като материя. Защо не разглеждаме самата дума паранормално като нещо паранормално.
Защо всичко на което нямаме отговор трябва да го наричаме паранормално и отново и отново да засилваме интереса съм провеждане на паранормални изследвания. Паранормалното не е ли една безкрайна величина към която колкото повече се доближаваме, толкова повече се отдалечаваме. Не е ли време да разделим понятието паранормално на отделни сектори и участъци и така по лесно ще можем да дадем отговори на поне част от тях, или да го оставим като общо понятие и да засилим интереса и дори да го засилваме все повече и повече.
Да възприемем ли паранормалното като безкрайна цел с огромен интерес към нея?
Според мен лично трябва все повече и повече да засилваме интереса към паранормалното и да привличаме, все повече и повече средства за подобни изследвания.
Колкото повече успеем да направим паранормалното – нормално, толкова повече ще се доближим до безкрайното познание!
н.с инж.Камен Вълчев

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com