Don't Miss

Петър Москов: Нямаме никакво намерение да правим здравеопазването платено

   

За циганските гета казах конкретни неща. Там трябва да влезе закона, за да може да влязат лекари, социални работници, учители. Който тогава е спорил с мен, сега трябва да спори с българското общество. Това каза в предаването „Панорама“ по БНТ здравният министър Петър Москов.

Целта на здравната реформа е пари да се дават само при резултати. Резултатите трябва да се здраве за хората. Аз не искам да разделям здравеопазването на платено и безплатно. Всички пакети са безплатни и правителството няма никакво намерение да превръща здравеопазването в платено. Сега здравеопазването е лошо и идеята да променим това положение. За основните и тежки заболявания няма да има значение дали си богат или беден.

Нищо няма да се доплаща, зарече се министърът. Идеята на промените в Закона за здравното осигуряване е държавата да започне да осигурява по социален принцип. Защо държавата трябва да плаща осигуровките на чиновници, които изкарват над 2000 лева? Държавата трябва да дава пари за хора, които наистина нямат възможност да си плащат осигуровките. Със здравната реформа искаме да финансираме цялостното лечение. Държавата ще плаща за свършена работа, допълни Москов.                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com