Don't Miss

Пловдивчанин отиде да види новата изолация и се облещи. Видя, че са сложили

   

Пловдивчанин отиде да види новата изолация и се облещи. Пловдивчанин отиде да види новата изолация и се облещи. Видя, че са сложили!

Снимка marica.bg

Снежнобяла PVC дограма слагат строителите при санирането на блок 1101 на ул. „Димитър Талев“ 134 – 144. Екстрата смая собствениците на апартаментите на шестте входа, тъй като нито един от тях не си е и помислил да смени старите прозорци на мазетата със стъклопакети, пише marica.bg.

Панелният блок се ремонтира с държавни пари по Националната програма за енергийна ефективност. На нивото на избите се налива бетон, за да не влиза дъждовната вода в основите на сградата и да ги подкопава. Таваните на избените помещения са опаковани със специална пресована вата, за да задържа топлина.

Почти всички тераси в блока се затварят с петкамерна PVC дограма, също като една от мерките за енергийна ефективност. Досега повечето от жилищата бяха остъклили терасите си по различен начин, но в повечето случаи – с винкели и стъкла. Грозните конструкции са премахнати.

Строителите казват, че са взели мерки срещу евентуалните пожари – между етажите слагат специален материал, който не би позволил на пламъците да се разпространят при евентуален пожар.

Дискусията по въпроса с какви материали да се топлоизолират високите сгради се разгоря у нас едва в края на програмата за санирането. Според специалистите по пожарна безопасност в процеса трябва да се използват само негорящи минерални продукти. Повечето сгради у нас обаче вече са облепени с по-евтин стиропор от Румъния, който не отговаря на стандартите.                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com