Don't Miss

Поклон пред паметта на Апостола

   

Под наслова 142 години безсмъртие на19 февруари в Казанлък ще бъде почетена паметта на Апостола на българската свобода Васил Левски. Община Казанлък организира поредица от събития, посветени на годишнината.

На 18 февруари от 14.00 часа в Художествена галерия-Казанлък ще бъде награждаването на отличените автори в конкурса под наслов ”Високото бесило”, организиран от Общобългарски комитет „Васил Левски“ – Казанлък. Същия ден от 18.00 часа в НЧ „Искра 1860“ ще се състои поетично-музикална вечер, посветена на 142 години от смъртта на Дякона.

На 19 февруари 2015 г. от 10.00 часа в храм „Св. Троица“ ще бъде отслужена панихида в памет на Апостола, след което ще бъде положена тържествена клетва от членовете на учредения клуб „Млади възрожденци“ при ОУ „Св. Паисий Хилендарски“. В 10.30 часа пред барелефа на Левски, поставен на сградата, където някога се е намирал хана на баба Гана, ще бъде изнесена поетична композиция „Слово за Апостола“ от ученици на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ще бъдат поднесени цветя на почит и преклонение.

В 11.00 часа започва почетно шествие от барелефа на Васил Левски по бул. „23 Пехотен Шипченски полк“ до бюст-паметника на Левски в едноименния квартал (западно разширение). Тук  от 11.30 часа театрална формация към ОДК „Св. Иван Рилски“ ще представи поетична композиция, ще бъде изнесено слово  за Дякона на българската Свобода и също ще бъдат поднесени цветя пред бюст-паметника.

От 17.00 часа в НЧ „Възродена Искра 2000“ ще бъда почетена паметта на Апостола с поетична композиция и изложба под мотото „142 години безсмъртие“.                 break } } else { }