Don't Miss

Президента: Всичко, което се тиражира са абсолютни лъжи

   

Президентът Росен Плевнелиев заяви днес, че е закупил имота си в Гърция през 2007 г. и го е платил по банков път. „Разполагам с доказателствата за това. Посочил съм имота в данъчната си декларация още през 2007 година, посочил съм приходите си, платил съм данъците си, декларирал съм имота пред Сметната палата. Това, което в момента се тиражира, са абсолютни лъжи! Планирам да защитя правата си по правилата на правовата държава, т.е. в съда“, заяви днес пред журналисти президентът, като опроверга лансирани в медиите твърдения, уронващи престижа на държавния глава.
Президентът коментира, че в продължаващата вече 6 месеца ожесточена кампания срещу него „няма нищо случайно“. „Тя има за цел, първо, държавният глава да бъде поставен в зависимост, да стане удобен, да му бъде заглушен гласът и послушно да изпълнява указанията на някой задкулисен играч – това няма да стане!“, категоричен беше държавният глава. „Българският народ може да разчита на мен, че гласът ми няма да бъде заглушен и ще продължавам да действам по съвест и спрямо това, което народът ми задава като приоритети и като задачи, и с действията си многократно съм го доказвал“, каза президентът.
На второ място, според Росен Плевнелиев, кампанията има за цел държавният глава да бъде дискредитиран, „дори с цената на това да се вкара държавата в хаос, защото една от най-стабилните институции в трудни времена, каквато е Президентството, ще бъде максимално разклатена и поставена в невъзможност да изпълнява функциите си.“
„Следя внимателно процесите и се отнасям отговорно. Ще дам пример на българските граждани за това как човек може да защити правата си срещу лъжите и манипулациите по правилата на правовата държава. Давам само едно, но ясно и категорично изявление, което се надявам да бъде достатъчно, за да се разбере размерът на лъжата и на манипулацията, която се извършва пред очите на цялата нация“, коментира още Росен Плевнелиев кампанията срещу себе си и срещу президентската институция.

кросс                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com