Don't Miss

Президентът зове: Гласувайте, България не трябва да стои в ъгъла

   

От днес официално започва предизборната кампания. На 25 май за нашето доверие ще се борят 15 партии, 6 коалиции и 4 независими кандидати. Участниците ще имат възможност да представят своите платформи, идеи и визия за развитието на България и ЕС. Това каза в изявление президентът Росен Плевнелиев по повод началото на предизборната кампания за депутати в Европейския парламент, които ще се проведат на 25 май, съобщи „Novini.bg“.
Предстоящите евроизбори сега са различни. За първи път хората ще гласуват за индивидуални кадидатури на лидери. Важно е да бъдем активни участници в европейските избори. Важно е да се чуе гласът ни. Истинските български патриоти са ни завещали да намерим своето място в Европа. Компроматната война и очернянето не е избор, а цели отдръпването на хората от политиката, категоричен е държавният-глава. Призовавам българските партии да проведат истински, качествен дебат по европейския дневен ред. В момента съществува реална опасност ЕС да се раздели на център и периферия, затова е изключително важно да гласуваме. Не трябва да сме пасивни. От всички нас зависи да сме двигател на позитивната промяна, изтъкна президентът.
България може и е длъжна да добавя стойност, а не да стои в ъгъла като троянски кон. Според Росен Плевнелиев досега сме станали свидетели само на взаимно прехвърляне на отговорност. „Призовавам към реализъм и честност, нека да се обещава само това, което може да се изпълни. Нека сме наясно как хората гледат на тези избори. ЕС взима важни решения, които касаят живота ни. България може да определи дневния ред в ЕС. Всеки вече усеща ползата от членството ни в Евросъюза. Сигурен съм, че оттук нататък позитивите ще се умножават. Избирателната активност е в пряка зависимост от това, което предлагат политиците. Стремежът да се отблъскват избирателите не носи полза. Нека острите нападки да отстъпят пред конструктивния диалог“, призова Плевнелиев.
„Традиция е да не мислим за злободневните теми и проблеми, а да търсим отговор на въпроса къде искаме да бъде след 5 години? Важно е да бъдем активен участник в европейския дебат, а не пасивен наблюдател. Българската нация е една от най-проевропейските”, подчерта президентът Плевенелиев.
Според него са необходими реалистични послания с ясни аргументи. „Компроматната война, безкрайните скандали, очернянето на опонента не е избор, а цели отдръпване на хората от политиката и гласуването”, посочи Росен Плевнелиев.

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com