Don't Miss

Професор Марк Оберман лично съобщи преди минути, сърцата ни се свиха. Шампионът и любимец на милиони по света Михаел Шумахер е

   

Професор Марк Оберман, директор на центъра по неврология в германската клиника „Асклепиос”, вдъхна нови надежди на феновете на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер, съобщава Mundo Deportivo.

„Не губете надежда. Пациентите в будна кома възприемат много повече, отколкото ние си мислим.

Любовта е много важна. Да си докосват ръцете с близките е важно до излизането от комата”, споделя професорът, който се базира на ново шведско изследване, според което: „между 30 и 40% от пациентите се събуждат от комата и идват в съзнание на четвъртата година след получаването на мозъчната травма”.

Такъв е случаят с Карола Тим, една 49-годишна жена, която се събудила от кома пет години по-късно и вече води един почти нормален живот. „За мен през цялото време беше ясно, че лежа в кома. Възприемах всичко, което се случваше около мен”, казва самата Карола Тим. В случая с Шумахер са изминали вече четири години, пише Блиц.

Шуми, който през януари навърши 49 години, претърпя тежък инцидент със ски на 29 декември 2013 година във френските Алпи, след което изпадна в кома. По-късно рекордьорът със седем световни титли във Формула 1 бе транспортиран в дома си в Швейцария и оттогава семейството му не дава много информация за неговото здравословно състояние.

Според немските медии с времето е имало „леки подобрения”, но няма никакво потвърждение от съпругата Корина и семейството на Шумахер.                 break } } else { }