Connect with us

България

Проф. Кантарджиев с невероятни разкрития за пика на К-19 в София и кога ще стане страшно

Published

on

Поклон, поклон пред тези хора. Няма мрънкане, няма търсене на маана, ей това изисква нашата професия. Това заяви проф. д-р Кантарджиев по повод медиците, които от месеци не са се прибирали в домовете си, заради борбата с коронавируса. „Първо дефиницията. Пикът, това е седмицата, в която имаме най-много случаи, след това започват да намаляват.

След това говорим за плато. Няма нищо страшно. Пикът в София премина преди няколко седмици“, посочи експертът пред bTV. По думите му центърът на европейския контрол на заболяванията, казват, че България е единствената, където се увеличават случаите. „Но това са данни от преди 3 седмици. В София нещата вече са под контрол. Минахме на фаза на поява на отделни взривове, клъстери. Едно от които са болниците“, уточни проф. Кантарджив. „Оттук нататък трябва 3 неща.

Хората се научиха, дисциплинираха се. Благодарение на това са толкова малко случаите. Гражданите бяха много разумни, научиха се. Затова кризата е с 10 души, ами ако бяха 100? Първите случаи в болниците в Габрово и Плевен. Изпращаха се 100 проби, които бяха взети грешно. Сега вече се научиха“, уточни експертът. Той се обърна и към колегите си. „Най-простият принцип е, колеги, всеки пациент, с който се срещаш, независимо дали е с изкълчен крак, или жлъчка, го третираш като потенциално заразен. Ами трудно е, трудно е“, заяви проф. Кантарджиев. По думите му когато се говори за тест, трябва да се казва какъв.

Меродавният тест, по който се води статистиката – има си дефиниция, че трябва да е PCR. Той разясни и казуса със съмнение за повторно заразени. „Ако вирусът е слязъл от гърлото в лазофарингса. Може да си положителен, може да оздравяваш или инфекцията да е тръгнала вече към белия дроб. Развиват се две огнища в организма – в гърлото и в белия дроб. Белият дроб се възпалява от отпадните вещества от заразените клетки, уточни той.

Подобно нещо с болен от коронавирус не се бе случвало никъде в България БЛИЦ TV „Всяка държава трябва да е в състояние да лекува с плазма. Това са първите случаи на лекуване на грип през 1918-1919 година. Трябва да има коланборация с кръвните центрове или от един пациент, както беше във ВМА“, заяви проф. Кантарджиев. Горещи новини за пациентите с К-19, лекувани по революционен начин във ВМА Той даде за пример как трябва да се промени поведението ни. „Хората, в културите на Изтока само се покланят, не се целуват, не се прегръщат. Като се видим с близките си да не се втурваме да се прегръщаме“, посочи той. По думите му той е спокоен за ситуацията у нас.

„Спокоен съм до такава степен, че ежедневно говорим с колегите от Щаба, разговаряме с политици, които са много запознати с обстановката и в съседните държави. Трябват обаче мерки, за да може да го ликвидираме този вирус това лято от нашата страна. Защото смеси ли се със сезонните зарази, става много страшно“, предупреди още той.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

България

Кристиян Николов правил изкуствено дишане на Милен Цветков, твърди приятелката му

Published

on

Съдът даде ход на делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков. Днес разпитаха приятелката на подсъдимия Кристиян Николов Симона Цанкова, съобщава БНТ.

Пред съда Симона Цанкова разказва, че деня преди фаталната катастрофа е решила да празнува рождения си ден. За целта решили да си направят пикник на Витоша. Отишли там с компания, но полицаи ги видели.

Обяснили им, че събранията на открито са забранени заради пандемията и им съставили актове. Тогава купонът се преместил в дома на Кристиян и продължил до след полунощ. Всички употребявали алкохол.

След като изпил пореден шот, Кристиян споделил на Симона, че се почувствал странно. След това Кристиян пил успокоителен чай и се намазал с успокоителен крем. Купувал ги онлайн и ги ползвал по време на сесии. В деня на катастрофата се събудили в ранния следобед. Заедно с Георги Иванов тръгвали на разходка.

По време на катастрофата чела инструкции как да свърже плеър за музика с Bluetooth слушалки и не видяла откъде минават. Чула Георги да вика нещо, вдигнала глава и тогава се ударили в нещо, което тя не е видяла.

Цанкова твърди още, че след удара видяла, че Кристиан се опитвал да помогне на Милен Цветков. Бил си свалил обувката, за да я сложи под главата на Милен. Правил му и изкуствено дишане, пише nakratko.bg. Твърди, че само един път преди години видяла Кристиян да пробва да пуши марихуана, но не му харесало.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

България

Кметът на Красно село платила на себе си над 100 000 лева от парите за възрастни с ковид

Published

on

Росина Станиславова от ДБ не отговаря как са разпределени парите, Методи Лалов я призова да предостави информацията

Скандал избухна на финансовата комисия към СОС, след като кметът на „Красно село“ от Демократична България Росина Станиславова отказа да отговори какви средства е получила тя и хора от екипа ѝ по европейска програма по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“, пише OFFNews.

Целта на проекта е да подпомага засегнати от КОВИД -19, като на нуждаещите се лица се предоставят храна, лекарства и други стоки от първа необходимост. Услугите на гражданите в нужда са предоставяни в работни дни от средата на май до края на 2020 година на близо 230 граждани.

В общинския съвет е получена жалба, в която се казва, че по време на изпълнение на проекта, Станиславова е раздала на самата себе си и на свои служители „крупни суми“ от бюджета на проекта.

Районният кмет отказа да отговори на председателя на комисията Георги Георгиев как са разпределени средствата по проекта. По време на заседанието стана ясно, че между двамата са разменяни официални писма, но до изясняване на парите не се е стигнало. Станиславова настоява Георгиев да идентифицира жалбоподателя и неговите засегнати интереси по случая, преди да предостави исканата информация за сумите. Мога да накарам счетоводството да провери, отговори районният кмет на въпроса колко пари са изплатени на нея и служители на района.

Парите, които са изплатени на Станиславова и екипа й, са 104 000 лева, което е около 1/3 от сумата по програмата, стана ясно още на заседанието.

Председателят на групата на Демократична България в СОС Методи Лалов бе категоричен, че когато общински съветник пита официално, отговорите трябва да бъдат ясни и конкретни. Гражданите и съветниците от ГЕРБ искат да чуят конкретни суми, обърна се той към Станиславова и я призова да предостави информацията, защото „когато са спазени правилата и е положен труд, няма нищо нередно“.

Той настоя да бъде изискана информация от всички столични райони как са разпределени средствата по програмата за „Патронажна грижа“.

Източник: interesninews.eu

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

България

Семейството на убитото в катастрофата с Местан бебе не е на себе си от щастие

Published

on

Семейството на загиналата в зверската катастрофа с Лютви Местан Еджрин се е сдобило с нова рожба.

Това пишат колегите от 24rodopi.com. Добрата новина идва преди старта на делото срещу бащата.

Лютви Местан и Юсеин Ахмед влезнаха днес в съда в Кърджали. Разпоредителното заседание започна в 14 часа. Те се изправят пред Темида заради смъртта на 6-месечното бебе при тежката катастрофа край Загорско.

Инцидентът стана на 14 април 2019 година на главния път между Кърджали и „Маказа“. Автомобилите на политика и семейство Ахмед се сблъскаха в района на разклона за селото. При тежкия удар загина момиченцето.

Окръжната прокуратура внесе за втори път в съда обвинителен акт срещу Местан и бащата на детето, след като съдът върна делото на държавното обвинение за отстраняване на нередности.

Двамата се изправят в съда заради съпричиняване на смърт по непредпазливост.

Бащата е управлявал автомобила с над допустимата за участъка скорост, не се е движил възможно най-вдясно по платното за движение. В автомобила е нямало система за обезопасяване при возене на деца.

Според обвинението Лютви Местан не се е съобразил със знак „Стоп“, както и не е пропуснал движещ се по път с предимство автомобил.

Точно в 14 часа Лютви Местан влезе в съда в Кърджали.

Съдът даде ход на делото. Окръжните магистрати в Кърджали посочиха, че няма допуснати отстраними съществени нарушения и процесът може да стартира в началото на април.

Първото заседание ще се проведе в рамките на два дни-на 5 и 6 април, с разпит на свидетели.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading
Advertisement

Интересни

България49 минути ago

Кристиян Николов правил изкуствено дишане на Милен Цветков, твърди приятелката му

Съдът даде ход на делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков. Днес разпитаха приятелката на подсъдимия Кристиян Николов Симона...

Българияедин час ago

Кметът на Красно село платила на себе си над 100 000 лева от парите за възрастни с ковид

Росина Станиславова от ДБ не отговаря как са разпределени парите, Методи Лалов я призова да предостави информацията Скандал избухна на...

България13 часа ago

Семейството на убитото в катастрофата с Местан бебе не е на себе си от щастие

Семейството на загиналата в зверската катастрофа с Лютви Местан Еджрин се е сдобило с нова рожба. Това пишат колегите от...

България17 часа ago

Вижте как живее Ахмед Доган: Позлатена тоалетна чиния, джакузи за 50 бона, личен спа-център и баня от 120 квадрата!

Има ли султански дворец в Бояна ? За повече наши колеги познавачи, това е риторичен въпрос, както предполагаме и за...

България18 часа ago

Хасан Адемов: Който се е осигурявал с минимални вноски, да не очаква повече от 300 лева пенсия

„Тези, които плащат и очакват втора пенсия, имат нужда от повече информация, а преди да бъде приет и публикуван в...

България20 часа ago

Ученичка се самоуби, искаха да я омъжат насила за 50-годишен

Ужасяваща трагедия се е разиграла в руския град Екатеринбург. 16-годишна ученичка се самоуби, за да не бъде омъжена насила от родителите...

България22 часа ago

Респект! Атанас Мангъров променя България и ни спасява от Бойко

Aтaнac Maнгъpoв ни cпacявa oт Бoйĸo Бopиcoв!Дoц. Aтaнac Maнгъpoв e cъщинcĸият cпacитeл нa Бългapия. Caмият тoй гo oбяви индиpeĸтнo в...

Българияедин ден ago

Гаджето на убиеца на Милен Цветков проговори! Скандални СНИМКИ

Съдът даде ход на делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков. Днес разпитаха приятелката на подсъдимия Кристиан Николов –...

Българияедин ден ago

Симона гаджето на убиеца на Милен Цветков и писна да мълчи: Ще кажа истината!

Съдът даде ход на делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков. Днес разпитаха приятелката на подсъдимия Кристиан Николов –...

България2 дни ago

Извънредно: Майка удуши 3-годишния си син и 11-годишната си дъщеря

Двойката се жени преди 13 години. Алина дошла от Орск в Москва, работела в магазин за дрехи. Родила се дъщеря,...

България2 дни ago

Д-р Мясников бие тревога: Болест, по-смъртоносна от К-19, удря Земята

Главният лекар на московската болница №71 и телевизионен водещ Александър Мясников предупреди, че грипът може да бъде по-опасен за човечеството от коронавируса....

България2 дни ago

Бойко Борисов със спешна заповед: Да се направи!

Близо 30 000 ваксини са направени през последните три дни в страната, като интересът на гражданите да се ваксинират е...

България3 дни ago

Убиха 14-годишен джудист, защото отказал да загуби

Убийство на 14-годишен джудист заради отказ да загуби потресе Туркменистан. Сюлейман Турсунбаев е бил жестоко пребит след победа над кадет...

България3 дни ago

28-годишна българка изригна: Мъжете ни не стават и за чеп за зеле!

Защо 28-годишната Рая ходи само с евреи и иска да се омъжи за израелец разказва предаването на Мартин Карбовски „Отечествен...

България3 дни ago

Къде са лекарите? 9-годишно дете с инсулт е било върнато от три болници

9-годишно дете е върнато от три болници в София! Абсудрът разказа Иво Драганов на стената си във фейсбук, засега няма...

България3 дни ago

15-годишна срази всички: Не мога да живея като селянка с 2000 лв на месец! Искам поне 5 бона

Това момиче предизвика хиляди коментари с фриволното си поведение и ужасните капризи, видя ТРГ 15-годишно момиче живее само с 1 000...

България3 дни ago

Държавата иска да отнеме от Божков имущество на стойност 400 милиона лева

КПКОНПИ прие решения за внасяне на искове за отнемане на незаконно придобито имущество в окръжни съдилища на обща стойност 406...

България3 дни ago

Бившата съпруга на Ицо Хазарта: Отнеха ми родителските права без да знам, не съм виждала дъщеря си от 5 години! (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

Тежка и дълга съдебна сага водят Христо Петров, известен в публичното пространство като Ицо Хазарта от „Ъпсурт“ и бившата му...

България3 дни ago

Този мъж от Якоруда няма зрение, но лекува всички и вдига хора от инвалидни колички без пари

Той се явява спасението на мнозина от мъките им и за това взима дребни стотинки. Алиш е загубил зрението си...

България3 дни ago

Нагло! Карадайъ беснее, че го карат да говори на български до 4-ти април!

Лидерът на отдавна самозабравилата се партия ДПС – Мустафа Карадайъ, стигна нови нива на наглостта. Мистър „Там сме да преебем...

Advertisement

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com