Don't Miss

Самолети и кораби в търсене на черната кутия на изчезналия самолет

   

Самолети и кораби се насочиха към района, където китайски плавателен съд засече сигнал, за който се предполага, че е от черната кутия на изчезналия преди близо месец самолет на Малайзийските авиолинии.
Корабите са снабдени със специална техника, която може да открива кутиите. Ангъс Хюстън, ръководител на координационния център, свързан с операцията, поясни, че, заради коригираните данни от сателитите, търсенето се измества в южната част на определената зона в южния Индийски океан. Хюстън посочи, че за последните 24 часа китайският издирвателен кораб е засякъл втори сигнал. По думите му, китайците са забелязали и бели обекти по водата. Ръководителят на операцията обаче уточни, че не бива да се бърза със заключенията.
„Това е важна и окуражаваща следа, но ви предупреждавам да продължите да се отнасяте внимателно с информацията. Океанът и зоната за търсене са много големи и до момента имаме много малко данни, които ни позволяват да стесним периметъра“, каза още той.
Времето за намиране на черните кутии на самолета изтича, защото устройствата се захранват с батерии, които издържат 30 дни. В случая, този срок е след два дни. След като сигналът спре, намирането на кутиите ще стане много трудно, предаде БНР.

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com