Connect with us

Здраве

Силва Зурлева е искала да купи полицейската школа в Казанлък

Published

on

Отец Димитър Амбарев бе един от най-пламенните оратори на площада в Казанлък, където местните протестираха тези дни срещу затварянето на полицейската школа в града. Наскоро популярният свещеник излезе от болница след тежък кръвоизлив и здравето му още не се е възстановило напълно, но въпреки това той обикаля страната в защита на гражданските интереси.
– Отец Амбарев, видяхме ви като пламенен оратор на площада в Казанлък…

– Да, участвах в протеста на група родолюбци. Искам ясно да изразя позицията си по този въпрос, за да няма спекулации. Ангажименти на държавно ниво към ЕС са поети и сега единственото умно нещо, което можем да направим, е да поставим клаузи в договора, които да пазят свещената ни земя, земята на дедите ни, за идните поколения… Аз съм напълно съгласен с Михаил Миков, че единственото, което можем да направим сега, е да отложим въпроса със земята, за да се дообмисли, но ме ядоса изказване на премиера в Китай – че какво можело да им предложим ние на китайците, освен да обработвали наша земя… Вижте, въпросът със земята е въпрос на национална сигурност!

– А какво имате предвид под „застрашена национална сигурност”?
– Например, каква е работата в Казанлък с тази полицейска школа, в която искат да настанят бежанци?! Дайте да си говорим нещата в прав текст: сега искат статут на бежанци, а по-нататък – и на постоянно пребиваване. Нали сте чувала приказката, че една крепост се превзема отвътре. Аз съм против в Централна България да се правят бежански лагери, и то от закрит тип, какъвто лагер искат в Казанлък! Ами този град, освен всичко друго, географски е сърцето на България! Махаме си ние полицейската школа, после и завод „Арсенал”, който, ако гръмне, ще взриви всичко наоколо, лишаваме местните хора от работа, от поминък, и настаняваме там мюсюлмани…

– Нали не говорите това само като духовник християнин?!
– Не. Аз по човешки съчувствам на тези хора – сирийските бежанци. Въпросът е, че наред с тях не се знае какви други влизат у нас. Тука не влагам никакъв религиозен фанатизъм, а става въпрос за патриотизъм, за внимателно обмисляне на сигурността на моите сънародници преди всичко, и за опазване на нашата територия и на нашата национална сигурност. Защото аз

забелязвам една опасна игра

Тая полицейска школа в Казанлък е нужна не само за престиж и самочувствие на града, но тя е и гаранция за граждански мир и законност в целия регион.

Данните, с които разполагам, са че към тая школа е имало и други мераци. Замисълът за нейното ликвидиране е още от първите дни на Цветан Цветанов като министър на МВР. С него е имала преговори Силвия Зурлева – шефката на Нова телевизия, която е искала най-напред да прави там конна база, после пък – голф игрище. Цветанов е обещавал да продаде базата на полицейската школа, разположена на площ от 108 дка, с гора, розариум и пр, забележете – за… 280 000 лева – т.е. на цената на два апартамента! А пред тая школа пък има и един разкошен парк – не вътре в нея, но до нея. И преди, и сега, за продажбата на тоя имот лобират заинтересовани зам.-министри. Де юре нещата с ликвидирането на школата са факт, защото на 10 октомври тази година е подписана заповед. И да не бъде дадена на сирийските бежанци, ще бъде продадена на частен купувач. През годините имаше такива опити и попълзновения и към оръжейния завод „Арсенал”. Вече 23 години съществуването му е под голяма въпросителна. В момента има бизнесмени патриоти, различни от Зурлева, които искат да откупят школата не за себе си, а за да я преотдадат на МВР безвъзмездно за 15 години ползване от полицията. Сега да видим кого ще изберат за купувач! Ако я дадат на частно лице за без пари,

те утре ще я продадат за 28 милиона! Ето я крупната далавера

за сметка на българския народ и на сигурността на страната.

– Една по-стара наша тема с вас искам да обсъдим: Разбрахте ли кой стои зад записите със заплахи към покойния митрополит Кирил?
– Тези записи съществуват, аз лично ги слушах, разговарях с притежателя им, но поех ангажимента да не оповестявам имена, докато не получа разрешение за това.

– Съществуват подозрения, че този човек се казва Светльо Ангелов, подвизаващ се в мрежата под името Портос…
– Светльо Ангелов действително е записал тези записи и без разрешението на техния притежател, си е позволил да ги пусне в публичното пространство, което си остава на негова отговорност. За разлика от него, аз не мога да злоупотребя с доверието на този, който ми се е доверил. Светльо Ангелов е един много хитър, не казвам умен, а хитър агент на един скандален митрополит. Той така например „похарчи” като свидетели двамата водолази, които са извадили тялото на Кирил от морето. Казвайки имената им и посочвайки, че те свидетелстват за следи от насилие по главата му, Ангелов решава съдбата на тези хора и тях вече ги няма…

– Как така ги „няма”?
– Ами, първо полицията веднага контрира съществуването им с: „Не са те, които са вадили трупа на Кирил!”, с което ги заличиха като достоверни източници на информация, и после някой ги „изтри” и в буквалния смисъл на думата

 убиха ги тези хора 

При различни обстоятелства. Това, което знам, е че и двамата са бивши военни водолази, преминали на гражданска служба. За патоложката, която изготвя съдебно-медицинската експертиза, се разбра защо е избрана точно тя – крайно негативно мнение има за тази жена. Един от патолозите обаче заключава същите констатации, каквито са дали първоначално и онези злощастни водолази, чиито усти са затворени завинаги.

Еми МАРИЯНСКА 

Блиц

България

Напитка, която предпазва от “чумите” на 21 век – рак и диабет

Published

on

Тази напитка убива паразитите и бактериите в тялото. Формулата датира от Средновековието, когато хората са боледували от всякакви болести и епидемии.

Напитката всъщност е антибиотик, който убива грам-положителни и грам-отрицателни бактерии.

Също така има мощна антивирусна и антигенна формула, повишава кръвообращението в организма и увеличава циркулацията на лимфния поток във всички части на тялото. Това е чудесно лекарство за кандида. Тази напитка е помогнала на много хора да излекуват вирусни, бактериални, гъбични и паразитни болести! Силата й не бива да се подценява.

Тайната е в мощната комбинация от висококачествени естествени и свежи продукти!

Забележка:

Можете да носите ръкавици по време на приготвянето, особено при работата с лютите чушки. Бъдете внимателни, миризмата е много силна и може веднага да стимулира вашите синуси.

Необходими продукти:

700 милилитра ябълков оцет (винаги използвайте органичен);
¼ чаша нарязан на дребно чесън;
¼ чаша нарязан на дребно лук;
2 пресни люти чушки;
¼ чаша настърган джинджифил;
2 супени лъжици настърган хрян;
2 супени лъжици куркума на прах и 2 парчета корен от куркума;

Начин за приготвяне:

Разбъркайте всички продукти в съд, с изключение на оцета. След това прехвърлете сместа в буркан. Най-добре е 2/3 от буркана да се състои от продуктите, а останалата част запълнете с оцет.

Затворете здраво и разклатете. Съхранявайте на хладно и сухо място в продължение на 2 седмици. Разклащайте по няколко пъти на ден, а след 14 дни прецедете течността. Не съхранявайте течността в хладилник.

Допълнителен съвет:

Можете да използвате течността в кухнята – смесете с малко зехтин и прибавете към салати или гарнитури.

Начин на употреба:

Не разреждайте с вода, това ще намали ефекта. Приемайте по 1 супена лъжица всеки ден за укрепване на имунната система. Ако искате да увеличите дозата, трябва да имате предвид, че дневния максимум е 1 малка чаша.

Ако се борите със сериозно заболяване или инфекция, вземете 1 супена лъжица, 5-6 пъти на ден. Тази напитка е безопасна за бременни жени и деца, защото продуктите са напълно естествени и не съдържат токсини.

Continue Reading

България

Кой е вредният хляб: белият или черният?

Published

on

Изследователят от Израел Еран Елинав с екип от колеги събра група от няколко десетки доброволци. Половината от тях, в името на науката в продължение на две седмици, се съгласи да ядат черен хляб, другата половина – бял хляб. 

Според условията на експеримента около една четвърт от дневните калории са в хляба, а останалата част от диетата е съставена от стандартни храни, съобщава Telegraf.

Месец по-късно участниците в проучването смениха местата си и започнаха да ядат другия вид хляб, а по това време учените наблюдават здравословното им състояние и промените в концентрацията на глюкоза, микроелементи и протеини в кръвта им при преминаване към диета с хляб и с пълно отхвърляне на хляба.

Според Елинава тези наблюдения дали неочаквани резултати – първият анализ на данните показал, че и белият, и черният хляб имат приблизително еднакъв ефект върху функционирането на организма и почти не променят метаболизма в организма на доброволците.

Изненадени от резултатите, израелските биолози изследвали как различните хора реагират на бял и черен хляб. Оказа се, че: за някои доброволци белият хляб е полезен, а за други – черният хляб.

Стана ясно, че консумацията на нито един хляб не променя микрофлората. Учените все още не знаят защо това се случва, но предполагат, че се дължи на различията във функционирането на микробите на микрофлората, които са отговорни за преработката на нишесте, глюкоза и други въглехидрати. 

Подробно проучване на подобни различия, израелските учени са сигурни, ще помогне да се разбере какъв вид хляб трябва да се яде от различни групи хора и как характеристиките на тялото им влияят върху успеха на диетата./ zdrave.to

Continue Reading

България

Ортопед посочи първия симптом на подаграта, обясни как се лекува

Published

on

Д-р Иван Узунов е специалист ортопед в София с над 25 години опит. Извършва диагностика и лечение на пациенти c ортопедични заболявания – счупвания, артрози, болки в ставите, навяхвания, възпалителни и дегенеративни състояния и дp. 

Завършва Медицински университет- Стара Загора през 1991 г. специалност “Ортопедия и травматология” придобива през 1996 г. Завършва следдипломно обучение по Здравен мениджмънт през 2003 г.

Преминал е допълнителни квалификации през 2007 г. по ендопротезиране на големи стави, Гърция. Участвал е в многобройни национални конгреси и семинари по специалността.

– Д-р Узунов, споделяте, че през последните години се наблюдава подмладяване на някои болести, в това число и на подаграта. Освен това, оказва се, че тя днес има ново, нетипично “лице”. Как се е променило това заболяване?

– Това е много интересна тема. Имах един случай, който ми направи фрапантно впечатление. Преди десет-дванадесет години, от една немска фондация ми бяха дали под формата на дарения и помощи кашон с лекарства за подагра, които да раздам на пациенти. Докато изтече срокът им на годност, през кабинета ми бяха минали двама-трима пациенти с подагра. Тоест, заболяването беше много рядко срещано. Докато през последните години почти няма седмица, в която да не са идвали поне четири-пет пациента с това заболяване. 

Другото, което много се промени, е по отношение на класическата картина на болестта. Преди типичният пациент с подагра беше мъж (от 10 пациенти – 7-8 бяха мъже), с наднормено тегло, който прекалява с месото, с алкохола и т.н. А болестта стартираше от палеца на крака. 

През последните години от 10 пациенти, 7-8 са жени и то – вегетарианки! Обсъждайки с тях причините за този парадокс, стигнахме до извода, че проблемът се корени в промяната в храненето – в структурата на храните, които приемаме. Голямата опасност вече са богатите на пурини вещества от клетките, които предизвикват натоварване на организма, промяна в метаболизма и производството на пикочна киселина. А това са генномодифицираните храни, на първо място – соята. През последните години, хората, които идват при нас с кризи, не са след употребата на месо, а след прием на храни със соя, леща, боб. Тези бобови растения са генномодифицирани, създадени с цел бързо да съзряват и са богати на ядра.

Д-р Иван Узунов

– Казахте, че преди класическата картина на подаграта е започвала с възпаление на големия пръст на крака. Сега променил ли се е начинът, по който дебютира болестта?

– Сега подаграта започва много често с  отоци и зачервявания по ръцете и оформяне на конгломерати от кристали на пикочна киселина, така наречените подагрозни тофи, по гърба, дланите, лактите, раменните стави, коленете, глезените. Вече не са толкова чести, дори бих казал, рядко срещани са случаите със засягане на първо място на палеца на крака. Доста се промени и самата клинична картина. Хубавото обаче е, че хората четат, и то много. Идват дори с предварително направени изследвания, които доказват техните опасения.

– Кога се налага оперативно лечение при подаграта?

– По принцип вече има достатъчно добри лекарства за корекция нивото на пикочната киселина в кръвта. Но, когато тези кристали вече са се отложили под формата на големи конгломерати или причиняват механични затруднения в движението на ставите, тогава се налага оперативното им отстраняване. Най-лошият вариант е когато се инфектират – пациентите идват с картина на общо възпаление, мястото е топло, дори горещо и тези конгломерати вече са се трансформирали в гнойна материя. Тогава се налага да бъдат отстранени по хирургичен път, защото с медикаменти не може да се повлияе процесът. Затова, не трябва да се чака и да се стига до такива състояния, а своевременно да се потърси помощ. 

И другото, което е изключително важно и трябва да се подчертае, е, че подаграта, сама по себе си, като болка в ставите и механични затруднения, не е основният проблем. Комбинацията от подагра, високи нива на липиди в кръвта и особено наличието на диабет – така нареченият метаболитен синдром, е основен рисков фактор, особено при мъжете, за последващи усложнения като инфаркти и инсулти, които вече са животозастрашаващи състояния. Подагрозните кризи, с болки в ставите и възпаления са неприятни, но не са опасни за живота откъм последващи усложнения. През последните години е доказано, че една от честите причини млади, на пръв поглед здрави мъже, с настъпили инсулти и инфаркти, е точно комбинацията от високи липиди в кръвта и високи нива на пикочната киселина.

– Когато говорим за подмладяването на болестите, днес от проблеми със ставите страдат все по-млади хора. Кои са заболяванията, които най-често водят до необходимост от ендопротезиране?

– Според статистиката с напредване продължителността на живота едни от най-честите заболявания, които се развиват в последните декади от живота на човека, това са артрозните заболявания и така наречените дегенеративни болести, вследствие на износване на големите стави на тялото. Като статистически е доказано, че на първо място стои гонартрозата (износването на колянната става), след нея е коксартрозата (износването на тазобедрената става). При по-тежките и по-напредналите стадии, когато вече има увреда на носещите хрущялни повърхностни, това налага тяхното оперативно лечение и замяната им с метални керамични импланти, така нареченото ендопротезиране или поставяне на изкуствени стави. Основната причина за дегенерацията на ставния хрущял това са продължителните натоварвания, преживени травми или счупвания в по-ранна възраст. Така, че най-често засегнатите стави са колянната и тазобедрената става.

– Как по-точно артрозата разрушава ставата? Какви процеси са характерни за ранната и късната артроза?

– Артрозата засяга хиалинния хрущял, който покрива тази част на костите на крайниците, които са разположени вътре в ставата. Неговата основна функция е да осигури плавни движения и равномерно триене между вътреставните плоскости на големите кости. Когато при младите хора хрущялът е запазен, тези движения са плавни, безболезнени и се извършват гладко. Но след преживяна травма или вътреставно счупване – това са най-тежките случаи, при някои заболявания на самия хрущял и съединителната тъкан (такива са различните видове артрити) или просто с напредването на възрастта, се стига до износване на големите стави. Освен това някои хора имат наследствено предразположение – самият хрущял при тях е по-лесно раним, по-бързо се износва и дори при нормални ежедневни натоварвания след 40-годишна възраст вече започва доста по-бързото им износване.

Върху тези ставни повърхности в началото се получават леки ерозии и пукнатини 

Постепенно този хрущял започва в дълбочина да ерозира и в най-тежките стадии се разрушава напълно, разкриват се костните повърхности и започва директният контакт кост в кост от двете страни на ставата. И понеже там са разположени рецепторите за болка, всяко движение започва да става силно болезнено, причинява дискомфорт и затруднява нормалните ежедневни дейности и самообслужването на пациентите. Тогава вече на дневен ред идва оперативното лечение и заместването на увредените стави с импланти, с изкуствени стави.

– Колко дълго може да се отложи ендопротезирането? Кои методи от вашата практика се справят най-добре с тази задача? 

– По принцип, всеки случай е много индивидуален. Трябва да вземем предвид моментното състояние на пациента, да се анализира как изглеждат тези увреди, които вече са настъпили, на рентгенови снимки, на ядрено магнитен резонанс. Трябва да се направи комплексна оценка. Има една 4-степенна квалификация на увредите на хрущяла. Когато са в начален, първи стадий, смята се, че може да се повлияят и с медикаменти, които се приемат през устата – противовъзпалителни, хондропротектори (лекарства, които опазват ставния хрущял). Когато се премине вече към втора-трета степен, на дневен ред идват така наречените миниинвазивни оперативни интервенции. Тоест, отстраняване с миниинвазивни операции на откъснатите парчета от хрущяла, заглаждане на повърхностите и поставяне вътреставно, инжекционно на медикаменти, които подобряват храненето на хрущяла и действат като лубрикант, тоест грубо казано, като смазка, за да може да се движи по-плавно и гладко ставата. 

Те не могат да предизвикат израстване на нова хрущялна тъкан, но спират процеса на този етап, на който е достигнато настоящето износване. При някои хора това е напълно достатъчно: болката изчезва и се стопира по-нататъшното увреждане на ставата. Така осигуряваме на пациента един светъл период от няколко години – пет, шест, десет… А това не е никак малко. Когато обаче, увредите са доста напреднали, тогава единственото средство за избор е заместването на ставата.

На пазара има много лекарства, хранителни добавки, които се предлагат едва ли не като панацея, но те биха могли да помогнат в ранните стадии на износване на хрущяла. Когато вече нещата са доста напреднали, за съжаление, няма такова средство, което може да предизвика отново възстановяване на хрущялната тъкан, тъй като тези клетки не се делят в тялото ни и човешкият организъм не може да изгради самостоятелно нова хрущялна тъкан, която да покрие възникналия дефект.

– Прилагате нов метод, с който може да се избегне ендопротезирането, селективна остеоиндукция. При кои пациенти може да се приложи?

– Селективната остеоиндукция е показана при пациенти, страдащи от асептична некроза на главата на бедрената кост и фрактури на шийката на бедрената кост. Именно това са и едни от най-честите причини за ранно ендопротезиране. Първо, искам да подчертая, че всеки метод е много добър, когато бъде приложен с точни индикации и след прецизна преценка, дали ще бъде ефикасен. Този метод може да бъде приложен при втора и трета степен на увредена хрущялна тъкан, когато все още една значителна част от ставния хрущял е запазена, увредените зони не са твърде големи и може да се разчита, че ще се предизвика запазването им. Ако всички тези условия са спазени, осигуряваме един светъл период от няколко години на безболезнено движение и спиране напредването на дегенеративните процеси в засегнатите стави.

– Какво представлява самата селективна остеоиндукция?

– Селективната остеоиндукция е иновативен оперативен метод, чрез който до голяма степен се предотвратява бъдещо ендопротезиране на тазобедрената става. Прилагаме няколко метода, които се провеждат основно в три стъпки – изготвяне на биологичен продукт от периферна кръв на пациента, поставяне на специален фенестриран имплант (фиксация на фрактурата) и накрая – инжектиране на биологичния продукт. По принцип, всички тези методи са основани на така наречената плазмотерапия. Представлява вземане на определено количество кръв от пациента, която се обработва със специални апарати, до получаването на концентрат от клетки, богати на растежни фактори. 

След това има различни схеми, в зависимост от тежестта на увредата, по които този концентрат от клетки се въвежда инжекционно в увредената зона. По този начин се отключват възстановителните регенеративни възможности на организма. В най-тежките случаи е възможно да се извлекат тези клетки не от периферната кръв на пациента, а от костен мозък, който се взема от крилото на тазовите кости. Но това се прави по-рядко и е високоспециализирана дейност. Смята се, че там има запазени така наречените плурипотентни стволови клетки. Някои от тях могат да се ориентират диференцирано в хрущялни и да покрият дефекта, който е настъпил в ставния хрущял. Това са най-високият клас нови технологии, които се използват за лечение на травми при най-добрите спортисти, като Роналдо, Меси, Рафаел Надал. Той имаше такива проблеми с коленете и се смята, че точно с този метод са го спасили. Преди няколко години Надал беше пред отказване от активна спортна кариера, но сега се състезава в много добра форма. Така че, това което се прилага от най-добрите специалисти и при най-големите имена в спорта, ние се стремим да го направим достъпно и за нашите пациенти.

– Днес, както и преди време, 20% от всички оперирани пациенти се оплакват от нестабилна походка, недостатъчно огъване на коляното при изкачване и слизане например по стълби. Други имат проблем с усещането за чуждо тяло. Съвременните ендопротези решават ли тези проблеми?

– По принцип, смея да кажа, че това е един от най-бързо развиващи се дялове от медицината изобщо, най-вече от имплантологията. Най-развитата част от нея са ставните импланти. Науката, която ги разработва, се развива много бурно, постоянно се въвеждат нови материали, нови керамични композитни материали, които дават възможност да се изработват все по-щадящи импланти, които са максимално близко до физиологичната форма и движение на човешкото тяло. От друга страна, максимално могат да бъдат приети от организма и рискът от отхвърляне на импланта вече с всяка следваща година се минимизира. Вече нямаме случаи на непоносимост или на отхвърляне на импланта. Отново ще дам един пример от тениса. Преди няколко седмици имахме за първи път такъв случай с Анди Мъри – състезател, който спечели Уимбълдън. Поставиха му изкуствена тазобедрена става и след няколко месеца отново се завърна в елита на световния тенис. Показателен факт за това, че съвременните технологии могат да направят човека независим и тези заболявания да бъдат напълно преодолими.

Милена ВАСИЛЕВА

Continue Reading
Advertisement

Интересни

България20 часа ago

Кортежът на Цвета Караянчева катастрофира тежко – колата на НСО в челен сблъсък с друг автомобил (ОБНОВЕНА)

Тежка катастрофа е станала с председателя на Народното събрание Цвета Караявчева е катастрофирала. Кортежът на НСО се е забил в кола, докато...

България3 дни ago

Много е полезно да знаете враговете според зодията си – Овен-Далеч от Скорпиона, Близнаци-Козирогът ви потиска

Овен – Далеч от Скорпиона В живота: За бога, пазете се от Скорпиони! И в работата, и частния живот, те...

България3 дни ago

Писъци и зловеща смърт до известен хотел в Слънчев бряг

Морето хвана в канапа си поредната жертва. Тялото на 63-годишен мъж е било изхвърлено на брега край хотел „Нептун бийч”,...

България3 дни ago

Краси Радков: Тя беше единствената, моята жена! Сякаш още не мога да го приема (актьорът с тежки разкрития за развода си)

Краси Радков не е на себе си, сринал се е тотално! Любимецът на Слави Трифонов – Краси Радков минава през поредния...

България3 дни ago

Скандално видео на Десислава Иванчева!

Вчера до медиите беше изпратен сигнал от Йордан Бонев, към който се съдържат видео и звукови файлове, на които е...

България3 дни ago

Дневен хороскоп за 13 септември 2019 –

ОвенСтарайте се малко повече да биете на очи: активно общувайте и проявявайте инициатива в запознанствата. Това е ден, в който...

България3 дни ago

Теленце с човешко лице се роди в Аржентина, вижте го (Видео)

Аржентинец от село Вия Ана публикува видео с новородено теленце, чиято муцункаприлича на човешко лице, съобщи в. “Мирър”. Устата и...

България3 дни ago

Бърз ТЕСТ: Формата на пъпа ви издава голяма тайна

Малко вероятно е някога сериозно да се замислите дали формата на пъпа ви не значи нещо. Може да е мъничък,...

България3 дни ago

От последните минути: Шофьор прегази и уби малко детенце в Бургас

7-годишно дете е починало, след като е било блъснато от лек автомобил, съобщи радио „Фокус-Бургас”, като се позовава на информация...

България3 дни ago

Петър закла на улицата пред всички съпругата си като куче –

Пeтър М. (64) от град Панчево уби вчера бившата си съпруга Десанка М. (60) в центъра на града пред очите...

България3 дни ago

Извънредно: Мъж преби 18-годишно момиче в Кърджали

Мъж е пребил 18-годишно момиче в Кърджали, информираха от Областната дирекция на МВР в града. Инцидентът станал около 3 часа. Тогава...

България4 дни ago

Млада софиянка отиде на морето, напи се като казак и направи голяма беля на къмпинг „Каваци“

37-годишна пияна софиянка помля с автомобил „Мицубиши Каризма“ 4 паркирани коли на къмпинг „Каваци“ край Созопол и се опита да...

България4 дни ago

Учени бият тревога: Огромна заплаха тегне над човечеството в идните години

878 астероида има възможност да се сблъскат със Земята в идните 100 години, според Европейската космическа агенция. Оттам добавят, че...

България4 дни ago

Бойко Борисов премаза всички с изказване: Асфалтът не се яде, но пък създава

В индустриалната зона в Божурище минават по 4 камиона на 10 минути. Има бум на инвестициите в тази зона. Този...

България4 дни ago

Драма: 17-годишната Румяна се хвана на работа в „Златни пясъци“ и изчезна СНИМКИ

Роднините на Румяна Ержанова от Девня я издирват безуспешно вече 10 дни, пише provaton.bg. Според близките ѝ от Гъбената махала...

България4 дни ago

Светльо Витков нападна Слави Трифонов: Партиите са били лошо, но той

Лидерът на „Глас Народен“ Светльо Витков използва социалната мрежа „Фейсбук“, за да изрази мнението си по повод една от последните...

България4 дни ago

Апартамент като приказка след ремонт в обикновен панелен блок (снимки)

На булевард “Пушкин” в Минск, столицата на Беларус има обикновен панелен блок, построен през 1970 година. Правоъгълна форма, 5 входа,...

България4 дни ago

Ако сте Близнаци, Везни и Водолей в четвъртък неочаквани доходи, Телец, Дева и Козирог приятни новини –

Ако сте родени под знака на Овен, Лъв или Стрелец, днес ще ви се наложи да се погрижите за собственото...

България4 дни ago

16-годишната моделка София отиде на почивка в Турция, а я върнаха в ковчег с изрязани органи ВИДЕО

Ослепителна моделка е загинала след мистериозно заболяване в Турция, а родителите й подозират, че тя е била убита умишлено, за...

Made in BG4 дни ago

Така изглеждат днес децата от любимите ни филми – СНИМКИ ПРЕДИ И СЕГА

Някога питали ли сте се какво си случва днес с вече порасналите деца от любимите ни детски филми? Каква ирония!...

Advertisement

Trending