Don't Miss

Съдът в Казанлък издал заповед за арест и издирване убиецът на Вероника

   

40-годишният Илиян Красимиров Здравков е рецидивист с 6 присъди – за грабежи и за опит за убийство. Престъпната му дейност започнала още през 1993, когато за първи път влязъл зад решетките – в Белене. Той успял да избяга от там, но бил заловен, поради което присъдата му била увеличена с 3 години.

На 25 февруари Илиян Красимиров Здравков е бил обявен за издирване по влязла в сила присъда, издадена от съда в Казанлък, според която отново е трябвало да влезе в затвора.

Здравков живее със семейството си в Мъглиж, но по постоянен адрес се води жител на община Полски Тръмбеш. В постройката край горнооряховските краварници живее брат му, на когото убиецът гостувал. В деня на убийството пристигнал във Велико Търново, за да си търси работа по строежите.

23-годишната Вероника е убита между 19 и 19.30 часа на 28 февруари и реално сигналът за изчезването на момичето е подаден, след като то вече е било мъртво. Престъплението не е планирано предварително. Убиецът Илиян Здравков забелязал жертвата и решил да я ограби.

В чантата на Вероника в онзи момент е имало 25 лева. Мъжът я нападнал на 15 метра вляво от моста край великотърновската жп гара. Умъртвил я е с брадва, с която я е удрял в главата. Заключението на патолозите е, че смъртта е настъпила вследствие на черепно-мозъчна травма.

Илиян изхвърлил тялото в реката, за да прикрие следите, а торбата, в която се намирало оръжието, заедно с вещи на момичето, понесъл със себе си. Качил се на влак за Горна Оряховица, където неуспешно опитал да изтегли пари от картата с произволно набрани цифри, а торбата с уликите изхвърлил в реката край село Първомайци.

Извергът, посякъл крехката студентка е направил пълни самопризнания и дори съжалявал за стореното, съобщи главният секретар на МВР днес. Убиецът е оказал пълно съдействие на полицията. Нямал е съучастник./БЛИЦ                 break } } else { }