Don't Miss

Тракийски артефакти от старозагорския музей ще гостуват в Лувъра

   

Тракийски артефакти от Регионалния исторически музей в Стара Загора ще гостуват в Лувъра следващата година. През април в Градската художествена галерия ще бъде показана изложбата „Жул Паскин – от Видин до Париж“, реализирана с изключителното съдействие на Посолството на Франция в България.
Изложбата на тракийските изкуства ще бъде организирана през 2015 г. в Лувъра. Идеята е да бъде показана културата на тракийския народ. Това съобщи посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан по време на срещата си с кмета на Стара Загора Живко Тодоров.
През февруари т.г. ще започне работа специална комисия от експерти на Световния музей, която трябва да реши кои експонати от музейните експозиции в страната ще участват в нея. Има големи шансове артефакти от Регионалния исторически музей в Стара Загора да попаднат в селекцията, заяви по време на визитата си там дипломатът.
Той посети още Музея Неолитни жилища, Музея на религиите и Художествена галерия – Стара Загора. През април в нея ще бъде открита изложбата „Жул Паскин – от Видин до Париж“. Първоначално идеята беше да бъде експонирана само в три града, но после получихме разрешение от колекционерите да я покажем и в други градове, затова благодаря за предложението от Община Стара Загора, обясни френският посланик по време на разговорите си с кмета.
През 2014 година предстоят отново съвместни продукции с Държавна опера Стара Загора, както и провеждането на Младежки франкофонски фестивал през месец април, стана ясно още по време на двудневната визита на посланик Дьо Кабан в Стара Загора.

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com