Don't Miss

Фонетичната енергия

Eнергия
   

От както свят светува звуците са сила и мощ, когато чуеш рева на лъв, подсъзнанелно настръхваш и изпитваш страх. Когато чуеш съскане на змия, подсъзнателно се вцепеняваш и настръхваш хипнотизиран. Нашите прадеди преди да усвоят говорната реч са използвали звуците като сигнали и оръжие. Този с по-силен глас и този който е можел да въздейства над останалите е управлявал и господствал. Умението да говориш и въздействаш е пропагандна машина и до наши дни.
Но нека се завърнем в наши дни. Едно от най-разпространените схващания е, че всеки се страхува от прокълнаване – изричане на конкретни думи с определен енергиен заряд. Но дали конкретната дума има толкова голямо значение или просто фонетичния и заряд свършва основната работа подсъзнателно. Естественно, че фонетичния заряд е острието, нашия мозък върши усложливо всичко останало. Ето един пример: няма никакво значение дали ще кажеш на някой: абе я си е– мамата! Защото мозъка ни вече след, абе я си …. е разшифровал всичко останало и фонетичната енергия ни е поразила.
Оръжие или лекарство е фонетичната енергия?
Може ли фонетичната енергия да убива животни и хора?
Защо мерената реч, стихотворните произведения и песните имат по-голяма фонетична енергия и се използват от всички религии?
Кое усилва и кое отслабва фонетичната енергия?
Само със слуховия си ли апарат приемаме фонетичната енергия или и чрез тялото си?
Фонетичната енергия в кои честотни регистри се разпространява?
Акумулира ли се фонетичната енергия и възможно ли е да се наслагва като мисловно така и подсъзнателно?
Има ли материално проявление фонетичната енергия и как се разпространява във вода или друга среда?
Имат ли значение и влияние различните езици върху силата на фонетичната енергия?
Едва започваме разнищването на тази необятна тема, касаеща фонетичната енаргия и нейната сила и влияние върху живота на хората!
н.с инж.Камен Вълчев

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com