Don't Miss

Четвъртата в листата на БСП осъдена в Страсбург

   

От прессекретариата на съда в Страсбруг официално са потвърдили, че има присъда срещу четвъртата в евролистата на БСП Достена Лаверн. Това уточни пред ПИК журналистът от сайта „Биволъ“ Атанас Чобанов, който пръв разкри за проблемите на Лаверн с френското правосъдие (вижте подробности в Още по темата).
Кандидатката за евроизборите на социалистите е осъдена по член 227 от Наказателния кодекс във Франция, който касае укриване на дете от другия родител.
„Тази информация е напълно достъпна за всеки, който я изисква от съда. Ние от „Биволъ“ се обърнахме към френските власти по телефона, те ни прочетоха за присъдата по телефона“, уточни журналистът.
Той каза още, че разполага с документ, който доказва думите му. Формуляра, който от сайта са изпратили до съда, може да видите тук. От институцията са длъжни да дадат отговор на всеки, изпратил запитването.
След присъдата на Лаверн е наложена глоба от 1000 евро. Максималното наказание, което отрежда за този вид нарушения законът, е до една година лишаване от свобода и глоба от 15 000 евро.
„Нямаме информация нито дали присъдата се обжалва, нито къде се намира детето в момента, което не е наша работа. Важното е, че такова дело има“, допълни Атанас Чобанов.
Самата Достена Лаверн определи пред ПИК твърденията, че има присъда в Страсбург, като „клевети от неприятели“ (вижте подробности в „Още по темата“). Тя заяви: „Нямам присъда за никакво отвличане на собственото ми дете и не желая да коментирам“.
„Ние може да докажем думите си, но ако госпожа Лаверн бъде избрана за евродепутат, не знам как тя ще докаже, че има чисто съдебно минало, каквото се изисква за евродепутат“, коментира Атанас Чобанов.
ПИК

                break } } else { }