Don't Miss

Японски студенти избраха Казанлък в своето посещение в България

   

Заместник-кметът на община Казанлък по икономика, стопанска политика и управление на общинската собственост Петър Косев се срещна днес с японски студенти от университета в гр. Маебаши, които посещават България съгласно споразумение за обмен с университета във Велико Търново. Те изучават български език и специално са избрали Казанлък като част от своята обиколка в България.

Заместник-кметът Петър Косев представи икономическия, културния и туристическия потенциал на община Казанлък, разказа за Празника на розата, който привлича изключително много туристи от Япония, за откритията на тракийски гробници на територията на общината и превръщането на Казанлък в център на един от 9-те български туристически райони – Долината на розите. Заместник-кметът подчерта дългогодишните двустранни връзки, които съществуват между Казанлък и японските градове Мунаката, Фукуяма и Хирошима, както и за инициативата на Община Казанлък символ на това приятелство да се превърне специално изработена скулптура „Японката“, която ще бъде поставена в централната част на града.

След като им разказа за типичните продукти на основата на розово масло, които се произвеждат в Казанлък и които трябва да опитат, заместник-кметът Петър Косев връчи на студентите подаръци от Община Казанлък и си направи снимка за спомен с тях с пожеланието да посещават България и града на розите и занапред. Интерес сред студентите предизвика и таблото с побратимените на Казанлък градове, където специално място е отделено на Япония. Една от студентките се оказа, че е от Фукуяма, и си направи снимка  пред таблото със сувенирите от родния й град.                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com