Свържете се с нас

България

Ексклузвино! Нови горещи разкрития за изрода Стефан, който уби гаджето си Виола! Наркоманът учел в НГДЕК, а брат му бил звезда в….

Published

on

Стефан Станев, който уби по брутален начин в София 29-годишната студентка Виола Николова, е бил проблемно дете още от малък, научи БЛИЦ. Той е бил възпитаник на Национална гимназия за древни езици и култури, известна още като НГДЕК, която се води за една от най-елитните в София.

Още в девети клас Стефан е изключен от училище заради слаби оценки по някои основни предмети и стотици и извинени и неизвинени отсъствия. Още по това време насилникът е залитал по дрогата. Медията ни научи още, че брат му е голям музикален талант и е участвал в шоуто Х Фактор, където дори е стигнал чак до големите концерти.

Няма да разкрием името му, за да предпазим него и семейството от ненужни проблеми в този тежък момент. Припомняме, че Станев уби по особено жесток начин приятелката си Виола заради ревност.

Младежът я е пребил до смърт с метален стик. За да спре страданията на момичето, Стефан забива нож в областта на врата й и така я убива. Пред криминалистите мъжът не е признал, че съжалява за стореното. Даже смята, че е направил добро дело.

БЛИЦ показа снимка на убиеца и разкри името и бруталната му история. Стефан Станев е от семейство на фармацевти. Не е работел, издържали са го близките му. В сряда прокуратурата ще поиска той да остане за постоянно в ареста.

Blitz.bg

Още

България

Бизнесмен изригна: Няма готвачи за 1500 лв. заплата – само чатове и интриги

Published

on

2 часа във Фейса, 2 часа интриги, 1 час кафе и хапване, 3 часа имитация, че правим нещо и плюене по работодателя. Така се разпределя работното време у нас. Къде е тая безработица, че не мога да намеря ни готвачи, ни сервитьори, ни шофьори, ни чистачки. Защо държавата не праща безработните на курсове по конкретни професии, вместо да плаща помощи, избухна във Фейсбук бизнесменът Себахтин Исмаил.

Той е напълнил страницата си в социалната мрежа с обяви за вакантни позиции в хотелски комплекс и транспортна фирма. „Плащам на готвачи 1500 лв., на сервитьорите – 1000 плюс бонуси, 2000 лв. е заплатата на шофьор. Няма хора“, коментира пред „Марица“ Исмаил.

„Дори на административните длъжности идват неподготвени и неграмотни хора, чийто работен ден минава в чата. Младите хора не умеят да контактуват, липсва им възпитание и какъвто и да е етикет“, жалва се още предприемачът.

Той е категоричен, че заплатите тук не са по-ниски, отколкото в Германия например, тъй като у нас се работи значително по-малко.   „Не мога да накарам рецепционист да бъде и сервитьор, въпреки че на рецепцията има 1 час работа и не се уплътнява 8-часов работен ден. В Германия за 8 часа ще съвместява още поне две длъжности“, допълва той.

„За да промени отношението на нашенците към служебните задължения, държавата трябва да спре да хрантути неработещите и да разреши вноса на кадри от чужбина. Ако това стане, родните готвачи ще разберат, че един техен колега от Турция може да върши работата на 3-4-ма в кухнята“, казва още той.

Много са обявените работни места в Бюрото по труда в региона в ресторантьорството, както и други сектори, които от дълго време са незаети. На места, като например новоокритите производства, има голямо текучество, което се дължи на факта, че наетите не се справят с работата, въпреки преминатото обучение, коментираха посредници.

Още

България

Турция пак се разтресе!

Published

on

Земетресение с магнитуд 4,7 разлюля град Токат, Северна Турция, съобщи турската правителствена Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

Трусът е предизвикал силна паника. Хората са прекарали нощта навън.

Земетресението е регистрирано през нощта в 1:06 ч. Епицентърът му е бил в град Сулусарай на дълбочина 10 км.

Час и половина по-късно в Сулусарай е регистриран вторичен трус със сила 4,1.

Валията на Токат Нуман Хатипоглу посочи, че на този етап няма данни за негативни последици, а специални екипи, главно специалисти от АФАД, продължават да извършват обследване на терен за евентуални щети, информира телевизия НТВ.

Хатипоглу съобщи, че днешният ден е обявен за неучебен в училища в три общини в Токат. Той добави, че слаби вторични трусове в района продължават, предаде БТА.

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая също обяви, че няма данни за пострадали хора при трусовете.

Междувременно тази сутрин в 8:45 ч. в югоизточния окръг Кахраманмараш бе регистрирано земетресение със сила 3,9. Епицентърът му е бил в град Гьоксун, а дълбочината – 11,35 км, съобщават от АФАД.

В окръг Кахраманмараш бяха епицентрите на унищожителните земетресения от 6 февруари м.г., при които загинаха над 53 хиляди души.

Още

България

Във Варна стана страшно! Улици са под вода, коли пропаднаха ВИДЕО

Published

on

Два автомобила пропаднаха в центъра на Варна след проливния дъжд, който се излива от ранни зори в морската ни столица.

Пропадналият участък е от ул. „Антим Първи“ до Регионалния исторически музей в центъра на града.

По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари. Наводнен е и районът на Зеленчуковата борса.

Сериозен трафик и тапи от коли заради пороя има по бул. „Владислав Варненчик“, в посока към летището, по бул. „Васил Левски“ (от РЗИ до бул. „Осми приморски полк“), по бул. „Приморски“ (в района на ФКЦ), има и много наводнени подлези.

За пореден път района на Зеленчуковата борса е под вода, показват снимки, изпратени до „Петел” от Андрей Василев.

Наводнени са подлезите по бул. „Владислав Варненчик“ – към ул. „Патриарх Евтимий“ и към автогарата.

На кръстовището на бул. „Сливница“ и бул. „Христо Смирненски“, над „Мол Варна“, до комина на Топлофикация в кв. „Възраждане“ и до затвора по бул. „Сливница светофарите не работят“, сигнализират граждани.

Пътят Варна – Добрич пък е блокиран от ремарке на ТИР, съобщиха от АПИ. За Добрич движението се отбива през Кичево, а от Добрич към Варна през Новаково.

 

Още
Реклама

Интересни

Made in BG34 минути ago

Фики се отказва от музиката! (ВИДЕО)

Попфолк певецът Фики Стораро направи шокиращи признания за кариерата си и личния живот. Оказва се, че хейтът съсипвал младия Стораро,...

Любопитно36 минути ago

ЧУДО: Бебе възкръсна в ковчег!

Бебе, което бе обявено за мъртво при раждането си, е „възкръснало“ на погребението си. Случаят е от парагвайския град Сиудад...

България2 часа ago

Бизнесмен изригна: Няма готвачи за 1500 лв. заплата – само чатове и интриги

2 часа във Фейса, 2 часа интриги, 1 час кафе и хапване, 3 часа имитация, че правим нещо и плюене...

Made in BG4 часа ago

Рени отново в Египет след 30 години

Фолк ветеранката Рени се похвали, че отмаря в Египет. За почивката си обаче певицата не е избрала компанията на приятелки...

България4 часа ago

Турция пак се разтресе!

Земетресение с магнитуд 4,7 разлюля град Токат, Северна Турция, съобщи турската правителствена Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации...

България4 часа ago

Във Варна стана страшно! Улици са под вода, коли пропаднаха ВИДЕО

Два автомобила пропаднаха в центъра на Варна след проливния дъжд, който се излива от ранни зори в морската ни столица....

Здраве5 часа ago

4 сутрешни напитки подобряват храносмилането

Експерти съветват да започнете сутринта си с напитки, които намаляват възпалението, подобряват работата на червата и храносмилателната функция. Пиенето на...

България7 часа ago

Внимание: Магнитна буря връхлита Земята!

Астрономите съобщават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети на 18 и 19 април. Според данните от Националната агенция...

България7 часа ago

Имен ден: Черпят най-победоносните имена днес

На 18 април Православната църквата почита паметта на Виктор Никомедийски. Имен ден празнуват Виктор и Виктория. Виктор бил войник по...

България18 часа ago

Гърми скандал с Лена Бориславова, спипаха я натясно с Петков не където трябва СНИМКИ

Лена Бориславова отново е забелязана в кола на НСО заедно с Кирил Петков. Бившата съветничка на Кирил Петков не е...

Любопитно21 часа ago

Шеф Токев за скъпите козунаци – Има „Ферари“, има и „Рено“

Ние не определяме цената, решаваме дали да купим Кулинарният корифей Андре Токев описа ефектно разликата в цените на козунаците преди...

Любопитно21 часа ago

Торта „15 минути с кисело мляко“ – лесна, сочна, бърза и супер вкусна

Нито иска варене, нито печене Условно тортата е кръстена „15 минути с кисело мляко“, тъй като наистина е супер лесна...

Made in BG21 часа ago

Натряскаха се: Камелия вдигна див купон за рождения ден на Цветин! (МНОГО СНИМКИ от вчера)

Все сме чували, а и всеки си мечтае за това да срещне сродната си душа и да остане с нея...

България21 часа ago

Всички са в шок! Този танцуващ мъж ли оскверни гроба на патриарх Неофит ВИДЕО

Млада жена публикува видео, което провокира софиянци. Жителка на столицата показа как танцува с непознат човек на улицата под ритмите...

България21 часа ago

Библейско наводнение удари два БГ града, и на други места е страшно ВИДЕО

Времето в страната продължава да се влошава. Буря връхлетя Сандански и Петрич, а между Плевен и Левски валежите достигнаха до 15-30...

Made in BG21 часа ago

НА СЕДМОТО НЕБЕ: Деси Слава стана баба!

Попфолк певицата Деси Слава стана баба. Само преди няколко часа синът на певицата – Майки и неговата приятелка Анджела, с...

България23 часа ago

Рецепта за великденски козунак, с която всеки може да се справи. Не се бавете!

Домашен великденски козунак – най-вкусната и лесна рецепта! Дори никога да не сте правили козунак, опитайте тази рецепта. Няма нищо...

България23 часа ago

Лили Иванова взима емблематична кръчма по морето

Фондация „Лили Иванова“ иска да вземе под наем за срок от 10 години недвижим имот, намиращ се в Морската градина...

България23 часа ago

Шефка на пекарна: Козунакът може да стигне 200 лева

Цената на козунаците за Великден е широко обсъждана и коментирана тема. Въпреки че надделяват мнения, че те ще струват между...

България24 часа ago

Нова секира за шофьорите: Умни пътни знаци ги хващат в издънка!

Пилотни версии на умни пътни знаци, които са със специално проектиран софтуер и използват инфрачервена и микровълнова технология за откриване...

Реклама

Trending