Свържете се с нас

България

Зуека пръснал 50 бона за сватбата с Ани – актьорът дарил любимата си с диамантена огърлица (СНИМКИ)

Published

on

Прескъпо излезе на Васил Василев-Зуека да чуе заветното „да” от устата на любимата си Ани Вичева. Режисьорката най-после стана законна жена на доста по-възрастния от нея актьор, с когото дели живота си повече от 10 години. Двамата са официално заедно от 2012 г., когато той се разведе с бившата си жена Нина Димитрова, но любовта им се вихрила тайно и забранено още докато той живеел с предишното си семейство.

Зуека премина през същински ад покрай аферата с Ани и се наложи дълго да се бори и отстоява правото им на щастие. Той бе нападнат заради изневерите и от жена си, и от дъщеря им, и от приятели, и от цялото общество. В крайна сметка обаче, нищо не промени решението му на прага на 50-те години да зареже досегашния си живот и да зачеркне 20-годишния интимен и творчески път с майката на дъщеря си Девина. Той се разведе с Нина и заживя с новата си любов Ани, съобщава ПИК.

Не след дълго младата режисьорка го дари с наследник – малкия Стефан, който се роди през 2014 г. Още тогава Василев настоявал двамата да се вземат официално и искал да покаже на целия свят щастието, което изпитва с режисьорката. Той купи за нея и сина им и огромна къща край София, която превърнаха в семеен оазис.

Вичева обаче всячески отклонявала идеята за сватба първо с оправданията, че не се чувства добре след раждането, за да облича бяла рокля, а после – с твърде голямата заетост около бебето.

Тогава дори се появиха слухове, че връзката на двамата е пред разпад, тъй като режисьорката не иска сватба със Зуека. Според мнозина тя се страхувала да му стане законна съпруга, тъй като не искала да се разваля романтиката в любовта им и се притеснявала, че ще свърши като другите жени на актьора, който вече има два неуспешни брака зад гърба си.

Зуека и кумът му Рачков танцуват с кумата Мария и Алекс Раева

Другото й притеснение било, че сватбата им ще се превърне в светски панаир, а тя е известна с пълната си ненавист към суетата и до момента успява да остане почти неизвестна за широката публика. В крайна сметка обаче, всичките им близки подкрепили Зуека и били категорични, че и за малкия Стефан ще е голяма радост майка му и татко му да вдигнат приказна сватба. Актьорът пък се заел да организира в пълна тайна сватбата и гарантирал, че тя няма да лъсне в пресата.

Той лично избрал мястото за тържеството и пръснал над 50 бона, за да бъде всичко като в приказките. В солидната сума влизал и подаръкът за булката, който накарал всички дами на сватбата да й завидят – диамантена огърлица, правена по поръчка за Ани.

Зуека поканил над 200 близки приятели и колеги с уговорката, че никой няма да коментира каквото и да било за сватбата преди тържеството, както и да прави снимки или клипове по време на събитието.

В крайна сметка, тайната бе запазена почти до края и едва дни преди събитието кумът Димитър Рачков разкри, че церемонията предстои, а той и Мария Игнатова ще са кумове. Нито датата обаче, нито други подробности станаха известни преди заветния ден. Единствените издънки бяха, след като тържеството вече бе започнало. Тогава няколко прочути гости пуснаха свои снимки във „Фейсбук” и съобщиха, че са на сватбата на Зуека и Ани. Никой обаче не наруши забраната на младоженците и не си позволи да ги снима.

Още

България

ОСТАВА ЛИ В ЧАС ВРЕМЕТО? Гръмотевици и дъжд преди Цветница

Published

on

Всъбота очакваме разнообразно време за страната, като в източната част се очакват валежи, докато на запад ще е по-сухо. Това коментира Марияна Попова, синоптик от НИМХ пред „Телеграф“. Според нея в съботния ден значителни дъждове ще се изсипят предимно в Югоизточна България и Родопите. В западната половина на страната ще има разкъсана облачност.

В неделя вървим към леко затопляне спрямо края на седмицата, но пък с по-голяма вероятност да вали над страната. Вероятни са гръмотевици, дъждове,  като на места ще са интензивни и проливни, а на други дори няма да припръска. Времето ще е неустойчиво, типично априлско през цялата седмица, каза синоптичката.

Вторник

Като цяло температурите ще са типични за сезона, незначително по-високи или ниски от досегашните. Незначителна е вероятността за слани и градушки, каза Марияна Попова.

Синоптичката предупреди, че във вторник, четвъртък и петък, особено вторник, за цялата страна се очакват обилни дъждове. И тъй като се е натрупала влага в почвата, е възможно в населените места, където е имало проблеми с наводняванията – отново да има.

Още

България

УЖАСЪТ В ТУРЦИЯ: Има ли ранени българи?

Published

on

Български автобус катастрофира в Турция, стана ясно в петък късно вечерта. Инцидентът е станал на 50 километра от граничен контролно-пропускателен пункт „Малко Търново – Дерекьой“.

„От ранените и пътуващите има двама български граждани. Единият е с леки наранявания, прегледан е и е напуснал болничното заведение, а за другия няма информация да е ранен или настанен в болница“, заяви пред NOVA генералният консул на България в Одрин Борислав Димитров.

„Инцидентът става около 12:15 ч. 10 мин. след това са пристигнали медицински екипи, жандармерия, полиция и пожарна. 14 души са пътували, от тях 11 са ранените – двама са в тежко състояние, двама са със средни телесни наранявания и 7 души са с леки“, обясни Димитров.

Генералният консул допълни, че причините все още се разследват. „Това, което се съобщава е, че шофьорът е загубил управление, ударил се е в крайпътна табела и се е преобърнал“, казва той.

Екип на NOVA е на мястото на инцидента и се свърза със собственика на компанията, която притежава автобуса. Той заяви, че е запознат с инцидента, но не пожела да отговори дали е разговарял с шофьора или да даде повече информация.

По последна информация по-голямата част от пътниците са изписани от болницата в Къркларели.

Още

България

Красив празник е! Стотици излизат на шествие заради най-чаканото чудо

Published

on

Днес православната църква отбелязва Акатистова събота – Чудотворна икона „Златна ябълка“ и Св. свщмчк Артемон, презв. Лаодикийски.

Празникът Златна ябълка е възпоменание на чудотворната икона „Пресв. Богородица – Благодатна“, с. Горни Воден. Чества се на петата събота от Великия пост.

Това е местен празник, който е свързан с чудото, извършено от Майката Божия чрез нейната свята икона през 1765 година. Това събитие е описано в „Синаксар за златната ябълка“ от Ананий Клинис, който тогава е бил игумен на манастира „Св. Кирик и Юлита“. Ето какво пише той:

„В този ден, петата събота на Великия пост, православните отдават акатистна похвала на пресветата, пречиста, преблагословена Владичица наша Богородица и Приснодева Мария, възпоменание на светата чудотворна икона на Пресвета Богородица, наречена „Благодатна“, която се намира в свещения стар храм в село Воден. Чрез тая света и чудотворна икона Пресветата Майка, изпросвайки от Христа, ни дарява безбройни благодатни изцеления на телесни и душевни недъзи.

Възпоминава се чудото с неплодната жена, която, като беше закъсняла за празника на благодатната Богородица Дева Мария поради дългия път, не можа да получи благословен хляб и като счете това за лош знак, ридаеше и се окайваше за своята неплодност. А йереят, като чу плача и риданията на жената, много се натъжи.

И като не намери и троха, останала от благословения хляб, разбирайки причината за мъката на жената, смут обхвана душата му. Видя тогава старецът (йереят) една ябълка, оставена в дар пред светата, чудотворна икона „Благодатна Богородица Дева“, взе я и я даде на жената (неплодната) като благословение, а тя, като прие ябълката с гореща вяра, се успокои.

И не след много време жената се оказа трудна. Като се роди рожбата й, от вяра и благодарност към Божията Майка тя употреби много средства и богато украси светата икона, като даде да изковат една златна ябълка и я дари за спомен на Великата благодат.

Поменете ме и мене всички, които четете и слушате този синаксар, като кажете за мене грешния Ананий Клинис: Бог да го прости и помилва!“

Село Горни Воден се намира в близост до Асеновград, по пътя за манастира „Св. Кирик и Юлита“. Селището датира още от II-III век сл. Рождество Христово и тогава е било в пределите на Източната Римска империя.

Мъченици за Христа от този период са св. Кирик и майка му св. Юлита, които са пострадали в 303 г. на 15 юли, по времето на Диоклетиановите гонения. По късно в тяхна чест е съграден манастир над селото.

Всяка година на Преполовение се извършва литийно шествие от храма в Горни Воден до манастира с чудотворната икона на Майката Божия, наречена „ Златна Ябълка„, която се почита за всякакви просби, но най-вече от бездетни родители, за да се сдобият с рожба. Тази икона датира от началото на XVII век.

Храмът също е от началото на XVII век, като е претърпял и две обновления ­ през 1833 г. и през 1896 г., когато е въздигнат в сегашния си вид и размер. Освен големия храм в Горни Воден има още 11 параклиса, като най-старите от тях са също от XVII век.

Чудото,  извършено от Майката Божия с неплодната жена, е станало през 1765 г. и е описано от Ананий Клинис, тогавашния игумен на манастира „Св. Кирик и Юлита“.

До 1924 г.  с. Горни Воден е било населено с гръцко население, а храмът до 1906 г. е бил подчинен  на Константинополската (Вселенската) патриаршия. Наричали селото „Малка Елада“. През 1924 г. по споразумението „Моллов ­ Кафадарис“ местното гръцко население бива изселено в Гърция, а тук пристигат българските бежанци  – тракийци и македонци, от Гърция.

След чудото с неплодната жена празникът, посветен на това събитие се чества и до днес на петата събота от Великия пост.

Оттогава възниква и традицията чудотворната икона на  Божията Майка да се обкичва с венци от ябълки още от Първия петъчен Акатист на Великия пост, когато се чете първата статия от Богородичния акатист.

Те прeстояват на чудотворната икона до празника, т. е. 5 седмици, и след прочитането на последния – Пети акатист, се раздават на безплодните жени, за да се сдобият с рожба.

Вековна е също традицията да се дават и специални колани на бездетните жени, които те да носят на кръста си, за да заченат. Този ритуал е уникален, датира от близо два века и е характерен само за този храм в България.

Много са чудесата, извършени от Божията Майка пред тази нейна чудотворна икона през вековете. Някои от тях са описани в помениците пазени в местния музей. За други съдим по дарените на иконата украси, а за трети и досега се разказват предания.

Едно от тези събития възрастните хора в селото още помнят. То е свързано с царското семейство. Княгиня Евдокия, сестрата на цар Борис, преспива в храма през 1934 г. и оздравява от дълго мъчеща я болест.

За благодарност царят дарява на храма мрамор, с който облицоват пода. Дарява и едно златно енголпие на чудотворната икона, чрез която Майката Божия продължава и сега да твори чудеса и да дарява рожби на загубилите надежда бездетни родители.

Още
Реклама

Интересни

Made in BG2 минути ago

Ето го личния гадател на Лили Иванова (Снимки)

Астрологът Тодор Филков съветва примата за всяко нейно решение от 40 години насам Падна тайната кой е най-важният човек в...

Made in BG6 минути ago

ГОТОВА НА ВСИЧКО: Изкусителка от „Игри на волята“ напира за любов, изтърпя страшна болка! (СНИМКИ)

Изкусителка от „Игри на волята“ се оказа готова на всичко, за да срещне любовта, включително да изтърпи страшни болки. Участничката от последния...

България9 минути ago

ОСТАВА ЛИ В ЧАС ВРЕМЕТО? Гръмотевици и дъжд преди Цветница

Всъбота очакваме разнообразно време за страната, като в източната част се очакват валежи, докато на запад ще е по-сухо. Това...

България11 минути ago

УЖАСЪТ В ТУРЦИЯ: Има ли ранени българи?

Български автобус катастрофира в Турция, стана ясно в петък късно вечерта. Инцидентът е станал на 50 километра от граничен контролно-пропускателен пункт „Малко Търново – Дерекьой“....

България27 минути ago

Красив празник е! Стотици излизат на шествие заради най-чаканото чудо

Днес православната църква отбелязва Акатистова събота – Чудотворна икона „Златна ябълка“ и Св. свщмчк Артемон, презв. Лаодикийски. Празникът Златна ябълка...

Made in BG12 часа ago

Халваджиян хвана Галена на тясно и поиска от нея да…

Макар настоящият сезон на „Като две капки вода“ по Нова тв все още да не е приключил, вече е ясен...

Made in BG12 часа ago

Николета и Ники Михайлов пускат собствено риалити, женят се пред зрителите

Плеймейтка номер 1 на републиката Николета Лозанова и мъжът на мечтите й – Ники Михайлов, започват риалити шоу по Нова...

България15 часа ago

Почти всеки „усвоява” терасата към малката кухня на панелката, но това може да се превърне в най-кошмарното решение

Ето как животът и апартаментът на едно българско семейство се превърна в ад именно заради това решение За добро или...

България16 часа ago

Продават за 13 000 лв. бивше училище в обезлюдено търновско село

ЗАКРИТОТО ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 50 ГОДИНИ УЧИЛИЩЕ В СЕЛО ГОРЕН ЕНЕВЕЦ Е ОБЯВЕНО ЗА ПРОДАЖБА Всъщност сградата на някогашното школо...

България17 часа ago

17-годишна национална гимнастичка Мария почина за 24 часа

Мъка в света на спорта. Отиде си скоропостижно голяма гимнастимка само на 17 години. Заради смъртта на младата испанска гимнастичка Мария...

България17 часа ago

ВНИМАНИЕ: Половин милион мълнии удрят България

Половин милион мълнии падат над България за година. През отминалата е имало около 464 000 мълнии на територията на цялата...

Made in BG17 часа ago

Алисия шокира с нова визия! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Попфолк звездата Алисия изненада феновете си с нова визия. Певицата е сменила прическата, като освен, че отново е в отбора на...

България17 часа ago

Трагедията е потвърдена! Доц. Кунчев проговори за смъртта на двете бебета

От Министерство на здравеопазването (МЗ) потвърдиха трагичната новина, че има първи смъртни случаи на коклюш у нас. „Две едномесечни бебета са починали...

България17 часа ago

От НИМХ ни шашнаха с времето за Великден, да не очакваме… КАРТА

В последните дни на април и до Великден ще остане сравнително топло и с количества на валежите около нормите. Това...

България17 часа ago

Ексклузивно! Десет магистрати „на мушката“ на ДАНС!

Баща и син – Марин и Стефан Димитрови от аферата с ареста на бившата шефка на агенция „Митници“ Петя Банкова,...

Българияедин ден ago

2-годишно дете подкара колата на баща си в Монтанско, вряза се в заведение

Двегодишното момче било заедно със своите родители. Те били на метри от автомобила, когато видели, че той потегля. „Тръгнах да си...

Любопитноедин ден ago

Ще ударят джакпота: Страхотен хороскоп за 2 зодии

Две зодии ще ударят джакпота в най-скоро време. Тази страхотна прогноза направиха астролозите, до които се допитахме. „Те ще постигнат...

Любопитно2 дни ago

Жена работи като учителка 45 години и нямаше семейство: когато почина, разкриха огромната й тайна!

Женевиев Виа Кава е учител с много необичайна тайна. Едва след смъртта й хората разбират коя е тя всъщност. Женевиев работи...

Made in BG2 дни ago

Ето го сина-близнак на Евгени Маестрото! Кристиан е наследил таланта му (СНИМКИ)

На 31 декември 2004 г. студентката Елла Наумова ражда близнаците Кристиан и Александър, а гордият татко Евгени Димитров-Маестрото е на седмото небе от щастие. Радостта...

България2 дни ago

Най-накрая забогатяваме: Влезем ли в еврото, пенсии и заплати литват, ето как

Според проекта на Закон за въвеждане на еврото, пенсиите и заплатите в България ще бъдат закръглени нагоре при влизането в...

Реклама

Trending