Свържете се с нас

Made in BG

Как правилно се яде мед? Едва ли сте се замисляли досега, че никога не сте го консумирали правилно!

Published

on

Вероятно сте чували много за ползите от яденето на мед. Сега можем да ви дадем няколко практически съвети как правилно да консумирате меда, за да получите максимума от неговите съставки.

Най-добрият начин за вземане на мед е една супена лъжица на гладно сутрин и една вечер.

Медът трябва да престои в устата и бавно да се разтваря в рамките на няколко минути. Не го поглъщайте веднага и не пийте вода. Задържането на медът в устата ще ви позволи усвояването на част от меда през кръвоносните съдове под езика в организма, преди да достигне до стомаха. Така ще поемете най-доброто от здравословните съставки на меда.

Друг вариант е да разтворите лъжица мед в топло мляко или чай . След това тази напитка бавно пийте с леко задържане в устата. По този начин се активира ензима, който насърчава антисептичното и антивирусното свойство на меда, който действа първо в устната кухина и гърлото, а след това и останалите части от тялото.Така се получават максимални ползи за здравето от меда и укрепване на имунната система.

Медът, който се консумира сутрин ще ви даде сила и енергия , а вечер преди лягане с мляко или чай ще ви помогне да имате по-добър сън.

Медът не трябва да се дава на деца на възраст под една година (според най-новите изследвания до 2 г.). Причината е рискът от алергична реакция, защото медът съдържа множество потенциални алергени, на които тялото на детето не е готово още да поеме.

Медът може да се сложи на изгаряния веднага след създаването им , с което ще се избегнат мехури и белези. Медът може да поставите и на малки рани и порязвания, защото е антисептик. С това ще направите стерилизация и ще намалите болката.

Никога не излагайте меда на високи температури. Медът става токсичен, когато се изложи на висока температура. Затова никога не поставяйте мед в сладкиши или ястия, които се печат. Много топъл или запечен медът става вреден, защото създава лепкаво токсично вещество, което задръства храносмилателния тракт и червата.

Медът губи лечебните свойства на температура над 40 градуса по Целзий.

Медът по възможност приемайте с дървена, порцеланова или пластмасова, но не и с метална лъжица.

Медът с кристализация не губи лечебните свойства. Това е просто естествен процес, който възниква, когато медът се съхранява на ниска температура. Срокът на годност на добре затвореният мед е неограничен.

Източник: pchelarstvo

Още

Made in BG

ВРЪЩА МУ ЗАВОДСКИТЕ НАСТРОЙКИ: Ивка Бейбе и Азис правят тройка! (ВИДЕО)

Published

on

Скандалната репортерка Ива Иванова, по известна като Ивка Бейбе разкри че е хвърлила мерак на Костинбродския славей Азис. След страстната им целувка на сцената и в двамата се породило желание да прерасне в нещо повече. Това разкриха самите те в подкаст, в който Азис влезе в ролята на водещ, а Ивка отговаря на въпросите му.

„Пусна ми език, което беше феноменално. Последната ми такава целувка беше преди шест месеца. После се замислих дали бих правил секс с теб“, казва Ивка. И двамата категорично отговарят с „да“.

„Тя ще е перфектна за една тройка“ си казал Азис след страстната целувка. „Може ли да има само още едно момче“, пита той скандалната репортерка. В отговор тя заявява, че би се радвала да сподели времето само с него, но и няма нищо против и още двама мъже да бъдат в леглото с тях.

Накрая Азис завърши с „дали няма на стари години да стана стрейт и да стана за срам на целия блок“.

В подкаста на Ивка Бейбе стана ясно още, че е била и жертва на домашно насилие от бивше гадже. По време на скандал и ударил шамар и я хванал за гушата. „Нещата стигнаха до физически саморазправи, но психическия тормоз беше много повече от това“, казва тя. След този случай не простила, а веднага го изоставила.

От известно време Ивка е спрягана за гадже с Кумбата, в подкаста тя призна, че нямат отношения, но има химия между тях. „Кумбата е голям хоикаджия, не бих го търпяла“, казва тя. Към момента не им се пресекли пътищата. Но в миналото са имали само сексуални отношения.

Още

Made in BG

Риана иска още деца, ще пробва за момиченце

Published

on

Риана и A$AP Роки вече имат две деца – двама сина, но носителката на Грами сподели, че няма нищо против да увеличи семейството си и много иска да пробва за момиченце.

В интервю за пролетния брой на Interview основателката на Fenty Beauty разказа как е започнала връзката ѝ с рапъра по време на пандемията от COVID-19 и как би се радвала да увеличат семейство си.

Първият им син се роди през 2022 г., а през август 2023 г. на бял свят се появи и вторият.

Но двамата са дългогодишни приятели преди да станат родители.

„Виждахме модата по един и същи начин. Креативностите ни съвпаднаха. Озовавахме се в едни и същи кръгове“, обясни певицата за началото на връзката им.

Тя си спомни за първата има колаборация на видео музикалните награди на MTV през 2012 г

През годините двамата продължиха да се подкрепят в различни начинания.

Телеграф

Още

Made in BG

Ергенът Виктор влюбен във водеща на bTV

Published

on

Риалити героят, който всеки път прави жестоко шоу в „Денсинг старс“, а последният път дори излезе с балетна пачка на паркета, е луд по нежното лице на bTV Поли Недкова. Връзката им е съвсем прясна и двамата се опитват да я крият, но едва ли ще я опазят дълго от любопитните очи, пише Лупа.бг.

Въпреки че са претоварени с ангажименти, Виктор и Поли използват всяка секунда, за да са заедно. Актрисата, която играе в „Съни бийч“ и всеки ден води и репортерства в „Преди обед“, редовно е в публиката на живо в „Денсинг старс“. Красавицата се настанява близо до сцената, най-често до гаджето на Папи Ханс Сара Драгулева и така нарочно създава измамното усещане, че подкрепя певеца. Под това прикритие тя се наслаждава на Виктор, който става все по-добър в танците и обира комплиментите на строгото жури.

Ерген №1 обаче явно не бърза да афишира чувствата си към Поли след последното фиаско, което преживя на любовния фронт. Малко преди да влезе в „Денсинг старс“ той драматично се раздели с приятелката си, блогърката Мария и обяви края на аферата в социалните медии. Скоро ще стане ясно дали ще му провърви повече с Поли, с която, поне засега, изглеждат един за друг. Точно като Виктор, тя се вълнува от здравословния начин на живот и тренира усилено във фитнеса.

Още
Реклама

Интересни

Любопитно36 минути ago

Всичко може да изпада от ръцете ви и да имате усещане, че някаква зла сила ви пречи

Луната е в знак Лъв от 05:25ч на 16 април до 17:12ч на 18 април В дните на Лъва се...

България55 минути ago

Мъка: Това е приказната 20-г. красавица, блъсната от влак пред очите на майка си СНИМКИ

20-годишната Юлия Аврамова е загиналата при неделния инцидент с влака по време на мотосъбора край Благоевград. Младата жена бе пометена...

България57 минути ago

Излагация: Прекъснаха срещата на ПП с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо ВИДЕО

Съпредседателите на ПП Кирил Петков, Асен Василев, акад. Николай Денков и Никола Минчев се срещнаха със симпатизанти на партията за...

Made in BG14 часа ago

ВРЪЩА МУ ЗАВОДСКИТЕ НАСТРОЙКИ: Ивка Бейбе и Азис правят тройка! (ВИДЕО)

Скандалната репортерка Ива Иванова, по известна като Ивка Бейбе разкри че е хвърлила мерак на Костинбродския славей Азис. След страстната им...

Любопитно14 часа ago

ОПАСНОСТ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ: Живият Нострадамус разкри от къде може да започне следващата пандемия!

Екстрасенс, известен като „Живият Нострадамус“, предупреди, че лабораториите за изкуствен интелект могат да станат източника на следващата голяма пандемия. Атос...

Made in BG14 часа ago

Риана иска още деца, ще пробва за момиченце

Риана и A$AP Роки вече имат две деца – двама сина, но носителката на Грами сподели, че няма нищо против...

България14 часа ago

Новите ни лични карти ще са немско производство. Цените скачат!

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов предлага да се увеличи цената на услугите за издаване на лична карта. В случай...

България14 часа ago

БРУТАЛНО: Намериха труп, вързан със свински опашки, насред столичен парк!

Тяло на мъж е било открито в „Западен парк” в понеделник следобед, съобщи NOVA. Мястото е почерняло от полиция, районът...

България14 часа ago

Зловещо: Първа версия за кървавия ужас с два трупа в Пловдивско

Най-вероятно на водача, който е загинал в тежката катастрофа между пловдивските села Чешнегирово и Поповица този следобед, му е прилошало....

България18 часа ago

Огромен скандал със завърналата се у нас „Карфур“ и известен бизнесмен СНИМКИ

Длъжник с милиони дългове към НАП и банки завъртя бизнес авантюра с френската верига „Карфур“. Варненският бизнесмен Добромир Андонов има...

България21 часа ago

Този ли хотел във Варна е прилапал Робърт де Ниро

Гранд хотел Варна, който варненци помнят като Шведския хотел, вероятно ще е обектът на веригата на Робърт де Ниро в морската столица....

България21 часа ago

Какво се случва?! Нова стрелба по човек в България

21-годишен простреля с въздушна пушка 33-годишен мъж в село Бъркач, община Долни Дъбник, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал на...

Made in BGедин ден ago

Ергенът Виктор влюбен във водеща на bTV

Риалити героят, който всеки път прави жестоко шоу в „Денсинг старс“, а последният път дори излезе с балетна пачка на...

Българияедин ден ago

Бутиковият козунак удари 80 лв. за кило!

Козунакът за Великден стига цена от 45 лева за 550 грама, което прави 82 лева за килограм. Скъпото лакомство се...

Здравеедин ден ago

Диабетици и хора над 60-годишна възраст да забравят за този вкусен плод

Много възрастни страдат от инсулинова резистентност или захарен диабет затова е по-добре да не употребяват този плод Така твърдят доказани...

Здравеедин ден ago

Ако имате тези симптоми, тичайте при лекаря, защото…

Преди една година забелязах, че едната ръка на шестгодишната ми дъщеря трепери, докато спи. Направихме й енцефалограма, а неврологът беше...

Любопитноедин ден ago

Ужасни звуци като на мъчещи се души: Избяга ли Дяволът от ада?

Избяга ли затвореният в ада дявол на свобода при опита си да се стигне с копаене до сърцето на Земята?...

Българияедин ден ago

Голям празник! Почитаме съратници на апостол Павел

На 15 април Църквата почита свети апостоли Аристарх, Пуд и Трофим. Свети Аристарх бил спътник на свети апостол Павел в...

Любопитно2 дни ago

От 2 литра мляко правя 1 кг домашно сирене: без закваска и лимонтузу, яде се след 4 часа!

Опитвали ли сте домашно сирене ? Мекият му и не толкова солен вкус е любим на мнозина. По структура и...

Любопитно2 дни ago

Господ Бог винаги има някакъв план за нас. Прочети и осъзнай, че желанията ти винаги се сбъдват

Понякога нещата не се случват така, както си ги представяме. Това обаче не бива да ни отчайва, защото е много...

Реклама

Trending