Свържете се с нас

Любопитно

Плача в този миг! Един от най-големите певци на България разкри страшната си драма! Живее с

Published

on

Плача в този миг! Един от най-големите певци на България разкри страшната си драма! Един от най-големите певци на България разкри страшната си драма! Действителността у нас е истински кошмар, нонсенс, казва композиторът на „Развод ми дай“

Композиторът Александър Кипров е напът да се откаже от българското си гражданство, омерзен от пенсията, която му е отредила властта. В своя публикация във Фейсбук авторът на песни като „Развод ми дай“ и „Последен валс“ съобщава, че след „60 години обиди, унижения, борба“ и след като цял живот е бил „перфектен платец към държавата“, сега ще получава с 30 лева под минималната пенсия, пише ploshtadslaveikov.com.

Композиторът описва днешната българска действителност като „истински кошмар и нонсенс“ и заявява, че според него приносът към културата на страната „би трябвало да се оцени малко по-адекватно“.

Кипров уточнява, че не желае да прави „панаир“ или да търси „сензация“. Заявява обаче намерение да допринесе към Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., като изпрати паспорта си в Брюксел, „с мотивирани логични, кратки доводи и факти“.

„Ще го направя в името на моя род – деди, баща, син – пише Кипров. – Не хленча и не търся милостиня. Просто ще направя един малък подарък, изпратен от София на Брюксел.“

Композиторът завършва обръщението си с българска поговорка, като многозначително обръща смисъла ѝ:

„Преклонена главица сабята я отсича…“

Роден е в София на 11 декември 1950 г., Александър Кипров е композирал за Лили Иванова, Георги Христов, Васил Петров, Георги Минчев, Чочо Владовски, дует „Ритон“, Богдана Карадочева, Тони Димитрова, Деси Добрева и други изпълнители, включително от по-младото поколение.

Предлагаме ви пълния текст на Александър Кипров.

„Напът съм да се откажа от българско гражданство. След 60 години обиди, унижения, борба… Бил съм перфектен платец към държавата, нямам никакво провинение. Много хора ме познават – ако не лично,то поне по име. След близо половин век честен труд се чувствам омерзен. Дори и през ум не са ми минавали такива мисли, когато съм писал музиката на „Развод ми дай“ и „Последен валс“… Отредената ми пенсия е с 30 лева под минималната за тази най-бедна държава в Европа. След плащане на всички сметки – ток вода и т.н., ми остават 20 евро, за да се храня, заедно със съпругата ми цял месец…

Според мен е истински кошмар и нонсенс днешната българска действителност. Мисля, че приносът ми в полето на културата на тази страна би трябвало да се оцени малко по-адекватно. Не искам да правя панаир от това свое решение, няма да кажа и една дума, ако бъда запитан от медии или който и да било, със цел сензация.

Просто ще изпратя на Брюксел моя паспорт – така че да стигне и стане достояние на определени лица – с мотивирани логични, кратки доводи и факти, като принос от моя страна за предстоящото българско поемане на европредседатеслството.

Никой не може да ми повлияе, не съм малолетен или олигофрен. Ще го направя в името на моя род – деди, баща, син. Не хленча и не търся милостиня. Просто ще направя един малък подарък, изпратен от София на Брюксел.Това смятам да сторя като знак на благодарност към България, а символичният повод е предстоящият ми рожден ден… И още веднъж – не целя да направя впечатление на никого. Просто това решение е плод на дългогодишен горчив опит…

Преклонена главица сабята я отсича…“

Още

България

Пикантна астропрогноза за кабинета „Главчев“

Published

on

Служебният кабинет в зодиакалната обстановка се пада Овен, а първата му силна изява е родена по време мълчанието на Риби, ако се вярва на астрологичните тълкувания.

Въпросното мълчание на Рибите започна на 9 април и върховата фаза стана на 10 април, когато бе точният съвпад на Марс и Сатурн в този зодиакален знак, а всичко това бе под покровителството на Овен, което даде много мощ и активност на енергиите във Вселената, както се изразяват вещите лица в занаята на астрологията и нумерологията.

Съвпадът продължи и на 11 април. Смята се, че това е едно от най-влиятелните астрологични събития тази година.

Появата на правителството навръх 9 април е по време на ретрограден Меркурий, но едва ли кабинетът трябва да се безпокои толкова за това. Защото е ясно открай време, че Овен ретрограден Меркурий не го лови или не чак толкова силно го засяга.

Още повече че и премиерът Главчев е зодия Лъв, която също не е засегната силно от ретрограден Меркурий. Но пък има натрупване на елемента огън – Лъвът му е подчинен, а при него парадът се командва от Овена.

Усмивка

Разбира се, че към всичко това човек трябва да се отнася с усмивка и само и единствено на шега. Все пак трябва да се знае, че по време на ретрограден Меркурий страдат най-вече нарушените комуникации. Така че кабинетът определено трябва да обърне внимание на връзките във всичките им аспекти.

Ето какво твърди астрологът на „Телеграф“ Неда Иванова – не конкретно за правителството, но за появилите се на 9 април субекти. Според нея: „В лична година тройка намирате или разширявате своята база, на която да се развивате, да работите, да живеете и творите в бъдеще“.

Отнесено към кабинета това може да се тълкува, че сега се поставят основите на нещо, което ще продължи дълго време и тепърва ще се развива в обществения живот. Но е по-добре стоманата да се кове гореща, за да се получи нещо от нея – какво, това е друг въпрос.

Неда продължава за родените на 9 април: „От средата на май навлизате в силен юридически период, активността ви нараства по всички линии на живота.

Това лято може да поемете повече ангажименти и да разширите сферата си на влияние. Пътувайте, преговаряйте лично, уредете имотни дела и сделка с недвижима собственост без посредници.

Действайте изпреварващо“. Тук едва ли трябват повече лирични отклонения.

След това Неда Иванова обяснява за появилите се на 9 април 2024 г.: „Родените днес са хора с богата интуиция и въображение. Ще имат собствена фирма (б.а. – направо запазена марка), лого и печат (б.а. – то е ясно, че това са регалиите на властта и явно съвпадението не е случайно), ще са известни в средата, в която ще се движат, работят и творят, особено ако се родят на обед (б.а. – кабинетът се появи сутринта още, но на обед започна да действа).

Няма да са бедни, дори да не наследят бащини имоти. Родените на залеза не бива да продават имот, в него ще има нещо ценно.

Родените на изгрева ще живеят далече от дома, ще бъдат известни артисти, художници и музиканти. Трябва да стоят далече от хaзарта“.

Астроекспертът дава и пояснения за зодия Овен, каквато явно е правителството, и то отнесени към 9 април: „Защитете периметъра си.

Може да рестартирате стопирана в миналото фирмена дейност или да подновите преговори. Доверете се на усещанията си.

Препоръчват се пътувания и огледи на места и терени, на които в бъдеще може да се внедрите или да устроите живота и работата си. Не ползвайте услугите на посредници, вижте и преценете всичко сами“.

И отново да отбележим, че това са послания за хора, представители на зодията, но те могат напълно съзнателно и безсъзнателно да бъдат приложени и към цял служебен кабинет.

Гал

Ето какво каза още през 2023-та за годината и периода Гал Сасон. Астрологът на звездите и висшите политици в света направи прогнозата си много преди да се знае, че в България ще има служебен кабинет от 9 април 2024 г.

Гал отбеляза: „Моят съвет към българите е да се съсредоточат върху самооценката си, защото Сатурн, който е великият учител, сега е в Дома на парите, талантите и самочувствието на България.

Колкото повече българите се възползват от талантите си, за да достигнат до самооценката си, толкова повече пари и изобилие могат да ги ръководят. Това се случва на всеки 30 години, така че сега е добър момент да коригирате всичко, което е свързано с вашите финанси, вашата самооценка и самочувствие и колкото по-силно вярвате в талантите си, толкова повече България може да блесне в света“.

Гал отбеляза още: „За България Сатурн все още е в Дома на парите и таланта, което започна през февруари 2023 г. и ще продължи през следващата година и половина (б.а. – т.е. до август). А това означава, че докато има финансова експанзия, може да има и някои особени финансови трудности, подобни на това, което се е случвало между 1993-1995 г.

Така че трябва да бъдем пестеливи и особено внимателни към инфлацията. Тъй като Сатурн в Риби може да създаде проблеми с корупция и загуба на пари, всички трябва да бъдем внимателни през следващите две години.“

Курс

Все пак има и още една съществена пречка от астрологична гледна точка. Правителството се появи на 9 април 2024 г. сутринта, а точно от 2:40 през нощта до 11:24 ч. на обед имахме явлението Луна без курс.

Най-общо казано: Това са периоди, когато Луната вече е направила последния си голям аспект, но все още не е преминала в следващия знак. Астролозите отбелязват, че според тях трябва да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други неща, предназначени за бъдещето и развитието.

Твърдят още, че най-добрата стратегия по време на Луна без курс е да не се прави нищо, да се остави всичко както е, докато Луната влезе в следващия знак. В този аспект е добре, че правителството просто не тръгна да взима съществени решения преди обед, когато вече Луната си вървеше в точната посока.

Затова може да се каже, че все пак кабинетът се е появил и най-вече проявил по време мълчанието на Рибите, както го определя цветисто Неда Иванова. И избягна в същото време да се появи през слънчевото затъмнение, което бе на 8 април (б.а. – то бе над Америка, но оказа астрологично влияние върху целия свят).

Макар от него да има известно влияние и то ще продължи със замъгляване през целия мандат на кабинета, ако се вярва на астрологичните разсъждения по темата.

В същото време може да се каже, че при появата на правителството: „Активността на Венера благоприятства творчеството, повишава романтизма, предоставя възможности за романтични запознанства, срещи с миналото, възстановяване на изгубени връзки или възобновяване на отношения след кавга.

А това означава, че сега е по-добре да се обърне внимание на стари отношения, да се разчита на доказани връзки и да се укрепят отношенията с чуждестранни партньори“.

Равновесие

Според астронумерологичната характеристика на родените на 9 април 2024 г. – те ще имат добро здраве и жизненост. Ще е характерно за тях психологическо равновесие. Хармония на чувства и воля, безконфликтно развитие. Появата обещава благоприятни възможности.

Астрологично появилите се на 9 април 2024 г. са родени да бъдат обичани и уважавани (б.а. – има секстил между Луна и Слънце). Връзки на приятелство и любов със семейството и семейството на партньора, както и патриотизъм. Твърде енергично и импулсивно поведение, човек сам си е враг (б.а. – квадрат между Слънце и Марс).

Когато се сблъска с препятствие, той изпуска нервите си, дразни се и това го принуждава да постигне това, което иска на всяка цена. Астролозите добавят за родените на 9 април 2024 г.:

„Трябва да се сдържаме, да избягваме конфликтни ситуации, първо да мислим, а след това да действаме, да сдържаме агресивността и гнева си, да бъдем тактични и дипломатични, тъй като целите се постигат само с търпение, избягване на кавги, а не е добре родените на 9 април да губят енергията си в кавги (б.а. – триъгълник между Слънце, Юпитер и Земя).

Ако аспектът е в кардинален знак, той се проявява като импулсивност и гняв, в постоянен знак – упоритост и негодувание, в подвижен знак – раздразнителност, пилеене на енергия за ненужни неща“.

В случая аспектът е в кардинален знак, какъвто е Овен, и трябва да се внимава да няма нещо да се прави само защото е решено, че ще се прави, а да се върши, ако има необходимост и с аргументи. Казано по друг начин, да не се действа като кон с капаци – напред и юруш, па каквото ще да стане.

Астролозите казват още за появилите се на 9 април 2024 г.: „Дарени са с остър, проницателен ум, който им позволява да видят причините и силите зад външните явления (б.а. – има триъгълник също между Слънце, Нептун и Земя). Имат склонност към физиката и въобще към естествените науки, но също и към окултизма. Добри са в областите на застраховки, завещания, данъци (VIII дом).

Способността да се изразяват в добра светлина е силна. Характерна е силна воля, способност за интензивно изучаване на едно нещо, креативност, оригиналност на ума“.

Астрологическата характеристика продължава: „Характерна е способност за бързи, решителни действия, воля и смелост (б.а. – има секстил между Меркурий и Плутон). Има много положителни качества също от Скорпиона, по време, когато Марс е господар, а Уран е в екзалтация (б.а. – има и секстил между Марс и Уран). Безпрецедентните постижения носят слава и високо положение.

Често мотото е „Действай или умри“, което стига дотам, че волята става твърде силна за тялото. Родените на 9 април 2024 г. знаят какво искат, имат здрави нерви, обичат упоритата работа и решават проблемите си по свой начин. Техническа сръчност, любов към електрониката, природните науки, авиацията“.

За появилите се в този ден се добавя още: „Любов към великолепни церемонии, представления, мистерии (б.а. – за кабинета това ще го видим на предстоящите церемонии около Великден и майските празници)“.

И се добавя, че родените на 9 април имат също секстил между Юпитер и Уран. Такъв е характерен за бохемите, които пътуват по света. Вещите в астрологията заявяват:

„Те имат приятели, на които не може да се разчита, които могат да ги подведат, но и самите те също са способни на това. Неспокойният дух търси приключения“. blitz

Още

Любопитно

Всичко може да изпада от ръцете ви и да имате усещане, че някаква зла сила ви пречи

Published

on

Луната е в знак Лъв от 05:25ч на 16 април до 17:12ч на 18 април

В дните на Лъва се дръжте подобаващо царствено и бъдете снизходителни към недостатъците на другите. Периодът е изпълнен с повече оптимизъм, жизненост и ярки емоции. Увеличават се решителността и самоувереността, повечето дела се отдават лесно. Всичко каквото правите, ще ви се получава добре. Сега може да се почувствате силни и самоуверени и това е така, защото енергийният потенциал на Луната е необичайно висок. Добре е да се дават и получават подаръци, да се устройват приятни сюрпризи.

Сърцето и гръбначният стълб са много уязвими, да не се натоварват. Препоръчва се лечение на коленете, ставните заболявания, болести на очите. Остеопатичният масаж на гърба ще подобри благосъстоянието ви! Педикюрът ще има блестящи дългосрочни резултати.

Лунен календар: 9 лунен ден от 12:38ч на 16 април до 13:44ч на 17 април

Това е неблагоприятен и много труден ден. Някои го наричат сатанински. Негативното влияние на нощната звезда ще се усеща буквално на всяка крачка. Всичко може да изпада от ръцете ви и да имате усещане, че някаква зла сила ви пречи. Всяка работа ще се превърне в скучна рутина и истински кошмар, ще започнете да се дразните, да се уморявате бързо и в резултат на това да разваляте настроението не само за себе си, но и за тези, които са се случили да бъдат до вас в този момент. Не си струва да се заемате с нещо фундаментално и сериозно в 9-ия лунен ден – просто рискувате да пропилеете деня, защото резултатът не само няма да ви зарадва, но можете да правите такива неща, последствията от които, уви, ще бъдат невъзможни за коригиране.

В емоциите може да се наблюдава сдържаност, безразличие, нетърпимост към чуждите недостатъци, мнителност и потребност от ред. Да се ограничат контактите с други хора и да не се влиза в спорове. Тъй като фазата на Луната се променя, енергийното поле е особено уязвимо. Дори и най-спокойните хора ще изпитат пристъпи на раздразнителност и ще се разпадат от дреболии. Не се концентрирайте върху мрачни мисли.

Факт е, че в 9-ти лунен ден има рестартиране, когато се актуализират допълнителни програми на бъдещето. Оттук може да има и изблици на негативни мисли, тревоги и страхове, които могат да бъдат силно преувеличени. Вашите действия също не трябва да развалят настроението на другите, грубо да нарушават техния комфорт, права и нужди и ако това се случи, трябва да се извините навреме.

Може да се проявят вашите слабости, да имате проблеми със здравето или спад на жизнената енергия. Сега вашият организъм е абсолютно незащитен, тъй като се настройва към новите ритми на втората лунна фаза и не е готов за сериозно натоварване. Време на енергиен обрат.

Всякакви очистителни процедури в този период са стъпка към подобрение на взаимоотношенията ви с околния свят и укрепване на собствената значимост. Най-уязвими днес са гърдите, коремната област и органите на кръвообръщението. Добре е да се въздържате от енергични физически упражнения, масаж, посещение на сауна. Препоръчва се очистване на помещенията физически и енергийно.

В девети лунен ден е добре да се въздържате от сексуални отношения. Жените трябва да бъдат много внимателни да не бъдат насилени, тъй като мъжете в този ден са много податливи на агресия и необуздани сексуални желания.

В девети лунен ден не се препоръчват покупки, нито големи, нито малки. Този период е предназначен единствено за изхвърляне на ненужни неща. Ако е възможно, опитайте се дори да не купувате храна, задоволявайте се с това, което имате. Всичко, което се купува днес, е изпълнено с някаква опасност.

Още

Любопитно

ОПАСНОСТ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ: Живият Нострадамус разкри от къде може да започне следващата пандемия!

Published

on

Екстрасенс, известен като „Живият Нострадамус“, предупреди, че лабораториите за изкуствен интелект могат да станат източника на следващата голяма пандемия.

Атос Саломе си спечели псевдонима, след като, по негови думи, предсказал коронавируса, смъртта на кралица Елизабет II и др.

Сега той предупреди, че изкуственият интелект може да причини повече вреда, отколкото полза. Той каза пред Daily Star: „Въпреки че изкуственият интелект може да помогне в различни аспекти на човешкия живот, то той има и разрушителен потенциал. Бъдещите епидемии и пандемии може да не са природни явления, а по-скоро синтетични творения от лаборатории. Това сливане между биология и технология предполага сценарий, при който могат да бъдат разработени изкуствени вируси, независимо дали за лечение на съществуващи заболявания или, парадоксално, за създаване на нови заболявания“.

Саломе прогнозира, че 2024 г. ще видим „нова глава в човешката история“, въпреки че малко от неговите пророчества за тази година звучат положително. Тревожно е, че преди това той каза, че изкуственият интелект може да се „събуди“ тази година.

Телеграф

Още
Реклама

Интересни

Made in BG7 минути ago

Клошарката Сузанита на колене пред Орхан Мурад: Прости ми за „кьорав изрод”, тате, дай някой лев!

Животът на Сузанита не е лесен, след като баща й Орхан Мурад напусна майка й Шенай. Девойката взе страната на...

Made in BG9 минути ago

Егоист и половина! Райна отказва бебе на Вергил. Кучето й вършело същата работа

Райна е вече на 42 г. и от 5 години има любовна връзка с д-р Вергил Йерусалимов, но продължава да...

Made in BG10 минути ago

Страшна драма застигна Маги на Слави: Той й предлага помощ, тя му отказва! (а мъжът й я заряза)

Дълго време тя се славеше като една от топ психоложките у нас, имаше собствен канал в мрежата, собствено предаване дори,...

България13 минути ago

ОТВРАТ: Трупове се изсипаха от камион! (ВИДЕО)

Камион изсипа на път в Хасково мъртви птици при транспортирането им за загробване. Инцидентът станал към 17:30 часа на изхода на...

България14 минути ago

НЕБЕСНИЯТ АД СЕ ЗАДАВА: Магнитна буря връхлита Земята!

Астрономите съобщават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети на 18 и 19 април. Според данните от Националната агенция...

България4 часа ago

ВНИМАНИЕ: Бум на фалшивите столевки!

Бум на фалшиви столевки, показват данните на БНБ. През първото тримесечие на тази година са установени 50 неистински банкноти от 100 лева, докато...

България5 часа ago

Нагли: Един уикенд и цялата свинщина по морето лъсна

Институциите започнаха да разчистват незаконно поставените каравани по Южното Черноморие. Нерегламентираното диво къмпингуване остава един от проблемите преди старта на...

България5 часа ago

Търсят ударно служители в тези браншове, работа има

През март Агенцията по заетостта записва нов ръст в заявените в бюрата по труда свободни работни места. През пролетния месец те нарастват...

България8 часа ago

Ето какво има в бутиковия козунак за 82 лв, който не е за простосмъртни

След като съпругата на екс-премиера Кирил Петков, Линда, обяви официално цените на своите козунаци, които откровено предизвикаха смут в социалните...

Made in BG8 часа ago

Отново негативизъм срещу самотна майка, герой в „Бригада нов дом“

Каквото и да се направи за доброто на някой, винаги се намират хора, които ще търсят негативи. Едва показан последния...

България8 часа ago

Джипитата изнагляха! 10 лв. „такса компютър“ за издаване на електронна рецепта

Задължителните електронни рецепти за диабетици и за изписване на антибиотици повишиха в пъти цената на лекарския преглед за някои пациенти,...

България8 часа ago

Проф. Рачев шокира: Три циклона удрят България, иде страшна снежна виелица в…

Проф. Георги Рачев развали настроението на българите. Бързо свикнахме с нетипичното за този месец топло, та даже и горещо време, но...

България8 часа ago

Дежавю: Скандален развой с делото срещу шефката на митниците

Делото по мегаскандала за ОПГ за контрабанда отново бе отложено. Вече бившата директорката на Агенция „Митници“ Петя Банкова за втори...

България8 часа ago

Пикантна астропрогноза за кабинета „Главчев“

Служебният кабинет в зодиакалната обстановка се пада Овен, а първата му силна изява е родена по време мълчанието на Риби,...

България11 часа ago

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ: Waze готви изненади

Едно от най-масово използваните приложения у нас готви изненада. Навигацията ще получи дългоочаквана актуализация. Waze обяви, че подготвя мащабен ъпдейт,...

България11 часа ago

СПОРЕД ОТЧЕТИТЕ: Най-много пари в кеш държи БСП, в банка – ГЕРБ

Най-много пари в кеш държи БСП. Това става ясно от годишните финансови отчети на политическите сили, публикувани от Сметната палата....

Made in BG11 часа ago

БАРОВСКО: Захари Бахаров стана лорд! (СНИМКА)

Захари Бахаров се сдоби с  се сдоби с топ гъзарийка. Актьорът вече има личен монограм, който бродират ръчно по дрехите...

Любопитно12 часа ago

Всичко може да изпада от ръцете ви и да имате усещане, че някаква зла сила ви пречи

Луната е в знак Лъв от 05:25ч на 16 април до 17:12ч на 18 април В дните на Лъва се...

България12 часа ago

Мъка: Това е приказната 20-г. красавица, блъсната от влак пред очите на майка си СНИМКИ

20-годишната Юлия Аврамова е загиналата при неделния инцидент с влака по време на мотосъбора край Благоевград. Младата жена бе пометена...

България12 часа ago

Излагация: Прекъснаха срещата на ПП с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо ВИДЕО

Съпредседателите на ПП Кирил Петков, Асен Василев, акад. Николай Денков и Никола Минчев се срещнаха със симпатизанти на партията за...

Реклама

Trending