Свържете се с нас

Свят

След смъртта на Джордж Майкъл, откриха невероятни тайни за живота му!

Published

on

След новината за смъртта на британския певец Джордж Майкъл, социални медийни потребители започнаха да споделят истории за това как той им помагал. Оказва се, че певецът през годините тайно подкрепял както благотворителни организации и обикновени хора в беда, съобщава The Telegraph, цитиран от Блитц.

Говорител на британската благотворителна организация Terrence Higgins Trust, предназначена за подпомагане на хора, живеещи с ХИВ и СПИН, Джейн Барън каза, че Майкъл в продължение на много години лично дарявал пари за тях. „Неговият принос помогна да създадем един свят, където хората с ХИВ могат да живеят по-здравословен начин на живот, свободни от предразсъдъци и дискриминация,“ – коментира Барън.

Както беше отбелязано от основателя и президент на гореща телефонна линия за подпомагане на децата Childline Esther, певицът през 1996 дарява всички приходи от песента Исус за благотворителност за деца.

Според нейните изчисления, през годините певецът дарява милиони на тях, е спасил стотици хиляди деца.

„В продължение на много години той беше изключително щедър филантроп, даряваше пари на Childline, но той е решен да не прави неговата щедрост обществено достояние, така че никой извън благотворителните организации не знаеше колко много е дал на най-уязвимите деца в страната“, – добави тя.

След като майката на Джордж Майкъл почина от рак през 1997 г., той даде благотворителен концерт в Лондон за медицински сестри, които се грижеха за нея, както и подкрепи Macmillan Фонд за подпомагане на рака, за да помогне на пациенти с рак.

След смъртта  на певеца, хората започват да публикуват своите истории в Twitter за това как им е помагал Джордж Майкъл. Оказа се, че той е дарил хиляди паунди на хора в трудни ситуации.

Телевизионен водещ Ричард Осман каза в предаването си „Сделка или не“ за жената, мечтите на едно дете, които не могат да си позволят IVF-лечение, а на следващия ден Джордж Майкъл тайно прехвърля необходимата сума – 15 хиляди паунда.

Още

България

Иран с жестоки заплахи към Израел, ужасът през нощта е само началото ВИДЕО

Published

on

Иранците излизат по улиците, за да отпразнуват нападението срещу Израел, докато други чакат на дълги опашки за газ заради очаквания суров отговор на Израел, пише Times of Israel.

„Смърт за Израел!“ и „Смърт за Америка“, скандират демонстранти на площади в Техеран. Те се събраха малко след като Революционната гвардия обяви началото на операция „Истинско обещание“.

Надпис върху сграда пък гласи „Следващият шамар ще е по-жесток“.

Демонстрантите развяват национални знамена на Иран и Палестина заедно с плакати, на които пише, че „Божият победа е близо“.

Голяма тълпа от демонстранти се е събрала и пред британското посолство в Техеран.

Иранци са се събрали и в третия по големина град Исфахан, където е погребан бригаден генерал Мохамад Реза Захеди, един от убитите при удара в Дамаск.

Демонстрантите също се събират близо до гроба в южния град Керман на видния командир на гвардията Касем Солеймани, който беше убит през 2020 г. при нападение с дрон на САЩ в Багдад.

На този фон пред бензиностанциите са се извили дълги опашки от автомобили. Хората са притеснени какво може да последва и започват да се запасяват.

Високопоставен израелски източник, цитиран от Channel 12, казва, че „атаката на Иран е стратегически провал“.

„Сега могат да се приготвят и да не спят спокойно“, добавя източникът заплашително.

Превод и редакция БЛИЦ

Още

България

Трагедията е неописуема. Още един ангел отиде на небето. Почивай в мир

Published

on

Съдбата на 17-годишна холандка, която избра смъртта пред болестта, разтърси света – Ноа Потовен получи право на евтаназия и тя беше извършена преди ден, съобщиха „Дейли мейл“ и „Таймс“.

Лекарите са поставили смъртоносната инжекция само ден, след като момичето навършило 17 години, защото по закон именно от тази възраст холандските граждани имат право да вземат решение за евтаназия без съгласието на родителите си.

Майка й и баща й обаче не знаели за нейното решение и изпаднали в шок, когато научили малко преди евтаназията. Те случайно намерили в стаята й няколко прощални писма, които оставила за тях и приятелите си и в които обяснява защо е стигнала до този избор. След това Ноа отправила и разтърсващо послание в социалната мрежа, в което заявила, че всичко това е резултат на безнадеждно и непоносимо психическо страдание и че до 10 дни ще умре.

„Свършва се. Не съм истински жива от толкова дълго време. Дишам, но не живея!“, написала Ноа, която от известно време спряла да се храни и дори да пие вода, след като миналата година била приета в болница в тежко състояние с поднормено тегло и поставена в кома на изкуствено хранене.

Тя е страдала от посттравматичен стрес, депресия и анорексия, предизвикани от насилие в детството й. Когато била на 11 години била нападната от свой съученик на парти, а на 14 – изнасилена от двама души. Скрила обаче тези факти от родителите си, защото я било срам.

Преди да умре, Ноа си направила списък с 15 неща, които да направи – като да кара за първи път скутер, да си направи татуировка, да пие алкохол и да пуши цигара.

Миналата година е публикувана книгата на Ноа „Да побеждаваш или да се учиш“, в която описва как преживява болката и страха всеки ден отново и отново и как в живота си на изолация се чувства почти като престъпник, макар никога да не е откраднала дори дори сладкиш от магазин. Тя се превръща в бестселър и е определяна като „най-тъжната книга“ на десетилетието.

Холандската депутатка Лиза Вестервелд, която е посетила Ноа преди смъртта й, каза, че е много силно впечатлена от нейната сила.

„Никога няма да я забравя. Ще продължим борбата й“, заяви Вестерелд пред местните медии.

Всъщност според холандския закон на евтаназията право имат всички, които са навършили 12 години, но само в случаи, когато заболяванията им са несъвместими с живота. През 2017 г. 6,5 хиляди души са избрали смъртта, възползвайки се от закона – това прави около 4,5% от всички смъртни случаи в страната.

Евтаназията е позволена и в Белгия, където миналата година лекари прекратиха живота на две тежко болни момчета – на 9 и 11 години. Децата станаха най-малките пациенти, на които са поставени смъртоносните инжекции.

У нас парламентът отхвърли идеята „сладката смърт“ да бъде разрешена и в България.

Още

България

КЪРВАВ УЖАС: Щерка уби баща си след семейна вечеря!

Published

on

Щерка убила баща си след семейна вечеря вечеря и след това разчлени тялото му. Зловещо убийство е извършено в четвъртък в град Балашиха в Русия.

Жената, която е на 52 години и се назовава от местните медии само като Татяна, е с наложена мярка задържане под стража за два месеца, съобщава „Курир“.

По искане на прокуратурата съдът ѝ наложи мярка за неотклонение задържане под стража до 1 юни 2024 г. Следователи и криминалисти са иззели два ножа и брадва. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, обясни говорителката на Следствения комитет за Московска област.

По време на семейната вечеря бащата започнал да тормози дъщеря си.

Татяна грабнала кухненски нож, намушкала баща си в гърдите, а след това се опитала да прикрие следите си. Тя започнала да реже тялото с брадва, поставила части от тялото в хладилника, а ръцете и краката изхвърлила в канализацията близо до къщата.

По-късно тя се обадила в полицията и признала какво е направила. След това изплували и мрачни семейни тайни.

Оказало се, че мъжът често идвал на гости на дъщеря си. Татяна съжалявала самотния си баща и му приготвяла храна. Мъжът останал вдовец през декември и нямал никого освен дъщеря си и внучката си. Съпругът на Татяна, с когото тя живяла повече от 10 години, починал от коронавирус преди две години.

Бащата наскоро започнал да проявява нездравословен интерес към дъщеря си и се твърди, че ѝ предложил да правят секс. Посочва се, че той ѝ казал, че си купува хапчета за потентност. Татяна била категорично против и отговорила с думите: „Тате, какво правиш, ти си ми баща!“.

Близките твърдят, че жената, която е счетоводител, не е жесток човек и никога не биха си помислили, че е способна на убийство.

На заседанието Татяна каза, че е убила баща си в пристъп на ярост.

Телеграф

Още
Реклама

Интересни

България7 часа ago

Гърми скандал с Лена Бориславова, спипаха я натясно с Петков не където трябва СНИМКИ

Лена Бориславова отново е забелязана в кола на НСО заедно с Кирил Петков. Бившата съветничка на Кирил Петков не е...

Любопитно11 часа ago

Шеф Токев за скъпите козунаци – Има „Ферари“, има и „Рено“

Ние не определяме цената, решаваме дали да купим Кулинарният корифей Андре Токев описа ефектно разликата в цените на козунаците преди...

Любопитно11 часа ago

Торта „15 минути с кисело мляко“ – лесна, сочна, бърза и супер вкусна

Нито иска варене, нито печене Условно тортата е кръстена „15 минути с кисело мляко“, тъй като наистина е супер лесна...

Made in BG11 часа ago

Натряскаха се: Камелия вдигна див купон за рождения ден на Цветин! (МНОГО СНИМКИ от вчера)

Все сме чували, а и всеки си мечтае за това да срещне сродната си душа и да остане с нея...

България11 часа ago

Всички са в шок! Този танцуващ мъж ли оскверни гроба на патриарх Неофит ВИДЕО

Млада жена публикува видео, което провокира софиянци. Жителка на столицата показа как танцува с непознат човек на улицата под ритмите...

България11 часа ago

Библейско наводнение удари два БГ града, и на други места е страшно ВИДЕО

Времето в страната продължава да се влошава. Буря връхлетя Сандански и Петрич, а между Плевен и Левски валежите достигнаха до 15-30...

Made in BG11 часа ago

НА СЕДМОТО НЕБЕ: Деси Слава стана баба!

Попфолк певицата Деси Слава стана баба. Само преди няколко часа синът на певицата – Майки и неговата приятелка Анджела, с...

България13 часа ago

Рецепта за великденски козунак, с която всеки може да се справи. Не се бавете!

Домашен великденски козунак – най-вкусната и лесна рецепта! Дори никога да не сте правили козунак, опитайте тази рецепта. Няма нищо...

България13 часа ago

Лили Иванова взима емблематична кръчма по морето

Фондация „Лили Иванова“ иска да вземе под наем за срок от 10 години недвижим имот, намиращ се в Морската градина...

България13 часа ago

Шефка на пекарна: Козунакът може да стигне 200 лева

Цената на козунаците за Великден е широко обсъждана и коментирана тема. Въпреки че надделяват мнения, че те ще струват между...

България13 часа ago

Нова секира за шофьорите: Умни пътни знаци ги хващат в издънка!

Пилотни версии на умни пътни знаци, които са със специално проектиран софтуер и използват инфрачервена и микровълнова технология за откриване...

България21 часа ago

СТЯГАМЕ КУФАРИТЕ: 1 млн. на път за Великден

Над 1 млн. българи се очаква да пътуват за Великден. Това прогнозира директорът на Института за анализи и оценки в...

България21 часа ago

Астрологът Милена Милева: Родовите тайни влияят на поколенията

Милена Милева е лектор и специалист по семейнo-родова астрология. Определя себе си като „търсещ човек и заклет практик“. Създател е...

Made in BGедин ден ago

Клошарката Сузанита на колене пред Орхан Мурад: Прости ми за „кьорав изрод”, тате, дай някой лев!

Животът на Сузанита не е лесен, след като баща й Орхан Мурад напусна майка й Шенай. Девойката взе страната на...

Made in BGедин ден ago

Егоист и половина! Райна отказва бебе на Вергил. Кучето й вършело същата работа

Райна е вече на 42 г. и от 5 години има любовна връзка с д-р Вергил Йерусалимов, но продължава да...

Made in BGедин ден ago

Страшна драма застигна Маги на Слави: Той й предлага помощ, тя му отказва! (а мъжът й я заряза)

Дълго време тя се славеше като една от топ психоложките у нас, имаше собствен канал в мрежата, собствено предаване дори,...

Българияедин ден ago

ОТВРАТ: Трупове се изсипаха от камион! (ВИДЕО)

Камион изсипа на път в Хасково мъртви птици при транспортирането им за загробване. Инцидентът станал към 17:30 часа на изхода на...

Българияедин ден ago

НЕБЕСНИЯТ АД СЕ ЗАДАВА: Магнитна буря връхлита Земята!

Астрономите съобщават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети на 18 и 19 април. Според данните от Националната агенция...

България2 дни ago

ВНИМАНИЕ: Бум на фалшивите столевки!

Бум на фалшиви столевки, показват данните на БНБ. През първото тримесечие на тази година са установени 50 неистински банкноти от 100 лева, докато...

България2 дни ago

Нагли: Един уикенд и цялата свинщина по морето лъсна

Институциите започнаха да разчистват незаконно поставените каравани по Южното Черноморие. Нерегламентираното диво къмпингуване остава един от проблемите преди старта на...

Реклама

Trending