Свържете се с нас

Made in BG

Чудодейната българска билка Мурсалски чай

Published

on

Няма нищо по-хубаво от чаша горещ чай в студен зимен ден. А ако искате да сте здрави, жизнени и да живеете дълго, заложете на мурскалския чай. Мурсалският чай е една от най-лековитите български билки, които растат по нашите земи. Среща се в Родопите и Пирин (познат е и като Пирински чай).

Името му произлиза от Мурсалица – връх в Родопите.  Според легендата вирее там, където са текли сълзите на Орфей, когато е търсел своята любима Евридика. Затова често го наричат и чай на боговоте. Днес най-много от него се оглежда в местността Мурсалица над родопското село Мугла.

Мурсалският чай е чудодейна българска билка, за която се твърди, че лекува почти всяка болка.  Съхранил в себе си енергийната мощ на Родопите, мурсалският чай дава тонус и сила и дарява дълголетие.

Той е мощен имуностимулатор, забавя стареенето на клетките, предпазва от инфаркт, инсулт и високо кръвно налягане. Има противораково действие, пречиства организма от токсините, бори се с бъбречни заболявания, чернодробни заболявания, със заболявания на дихателната система, на сърдечно-съдовата система и др. Мурсалският чай е популярен и като „българската виагра“, тъй като стимулира потентността при мъжете.

Диворастящ мурсалски чай се среща изключително рядко. Билката е защитен вид и е включена в Червената книга на България.

Още

Made in BG

Ергенът си тръгва сам, майка му не харесала нито едно от момичетата

Published

on

Без избраница си тръгва от предаването “Ергенът“ трескаво търсещият любовта Алек Младенов.

Никоя от 26-те дами, мечтаещи на ръката им да грейне диамантен пръстен, не успя да спечели одобрението на младия предприемач. (По време на снимките той е на 28 г. – бел. ред.). Или по-скоро това на родителите му.

Още преди старта на риалитито от bTV пуснаха кратки откъси от финалните епизоди. На един от кадрите са именно Младенов и майка му. “Според теб татко ще я хареса ли?“, пита с надежда майка си Алек. Въпросът му е съпътстван от дълго мълчание. Отговорът отсреща е кратък, но за сметка на това категоричен.

“Мисля, че не. Не би я одобрил“, казва му тя. Но крайното категорично решение изглежда по-скоро нейно. И така бизнесменът на крехка възраст прави каквото му е казала мама и не дава нито пръстен с диамант, нито сърцето си на никоя от двете финалистки – Надежда Вишева и Магдалена Томова.

Тази лоша за дамите новина не им е съобщена очи в очи, както би било джентълменско, а чрез писмо. Уж за да е по-драматично. Така Наум Шопов влиза освен в ролята на водещ и на лошия вестоносец. По това време Младенов навярно заслужено си почива някъде на остров Родос след всички цветисти епитети и скандали в къщата. Или пък отдавна си е стегнал куфарите за София и се е прибрал у майкини. Предполага се, че срамът не е за него, а за момичетата.

Докато едни показаха целия си женски блясък, заплашвайки с бой съквартирантките си, други прикриваха факта, че са сестри, при това едната от тях обвързана. Влязла в шоуто за морална подкрепа. А трети гледаха на карти и свиреха на хармоника, за да ги хареса ергенът, с което си навлякоха прозвището “вещица“.

Да не избере никое от момичетата, е възможен край и Алек е в правото си да вземе такова решение, в случай че не открие подходящ човек за себе си във вилата на любовта, обясниха от предаването. В предишните сезони и двамата ергени си тръгнаха под ръка с потенциална бъдеща булка – Виктор Стоянов от първия сезон даде пръстен на инфлуенсърката Виктория Капитонова, но след шоуто двамата не продължиха отношенията си.

За истинска победителка тогава се спрягаше напусналата по собствено желание имението в Турция Александра Гърдева. На следващата година пианистът Евгени Генчев пък се събра с обичащата животни Валерия Георгиева. Този път съдбата на ерген №3 е ясна – остава си ерген, пише „24 часа“.

Още

Made in BG

Звяр на сцената, котенце у дома! Весела Бабинова диктува графика на Владо Зомбори

Published

on

Те са едно от най-симпатичните и талантливи артистични семейства у нас. Тази година и двамата пожънаха големи успехи: той в сериала „Вина“ и в „Като две капки вода“, където всеки път е безапелационен в имитациите, а тя получи „Икар“ за моноспектакъла си.

Да, става дума за Владо Зомбори и половинката му – Весела Бабинова.

Оказа се, че като всяка една жена и Весела иска всичко в семейния живот да е подредено. Затова любимата на звездата от „Капките“ самостоятелно определяла къде да ходят на почивки.

„Отново зарибявам Владо да ходим някъде на почивка. Казах му – хайде да си минем текста за предстоящото представление. И той веднага скокна и щрак – влезе в капана!

Не щеш ли, абсолютно между другото, извадих пътеводителя и сервирах, че следващото пътешествие вече е нагласено. Само да ви кажа – така се прави“, сподели чаровната Бабинова.

Още

Made in BG

Ето го личния гадател на Лили Иванова (Снимки)

Published

on

Астрологът Тодор Филков съветва примата за всяко нейно решение от 40 години насам

Падна тайната кой е най-важният човек в живота на Лили Иванова. Именно с него тя консултира абсолютно всеки свой ход, независимо дали става за лични или професионални дела. Той не е нито нейна интимна половинка, нито пък роднина, а личният ѝ астролог. Тодор Филков консултирал примата от вече близо 40 години и знаел всички нейни съкровени тайни.

Филков освен специалист по астрология е и автор на едни от най-обичаните песни на примата.

Основната му професия е композирането на музика. Именно покрай творческия процес преди четири десетилетия се запознал с певицата от Кубрат и успял да спечели нейното благоразположение. Той е автор и на редица хитове на други естрадни звезди, но мнозина го познават само като астролога на Лили. Правенето на хороскопи обаче му било по-скоро хоби, което се навивал да практикува само за наистина близки хора, а не с комерсиални цели.

Очевидно прогнозите му са наистина безпогрешни, защото Лили Иванова съобразява абсолютно всички свои турнета, концерти в чужбина, медийни изяви, покупки на имущество, почивки, оздравителни процедури само и единствено с препоръките на Филков.

Преди дни тя го изненада в социалната мрежа фейсбук, като сподели тяхна ретро снимка от младините им.

„Скъпи приятелю, Тодор Филков! От цялото си сърце ти благодаря за уважението, отношението и приятелството през годините и за невероятната музика! Много здраве, много щастие и много, много успехи“, написа Лили.

74-годишният Филков е автор на едни от най-значимите песни в репертоара на Вечната Амбър, а и в родната естрада въобще, като две се отличават особено – „Искам те“ и „Невероятно“. С тях звездата прави нов етап в кариерата си през 80-те години на миналия век, като приема изключително модерно за времето си звучене. Песните през годините имат и различни варианти, а Лили задължително ги изпълнява и на концерти до ден днешен.

„Невероятно“ е по текст на Волен Николаев и публиката я възприема като обобщение за кариерата и значението на примата в нашата култура.

Тодор Филков преди всичко е известен като тонрежисьор в БНР, макар да е отличен композитор. Пише хитове за Йорданка Христова, Васил Найденов, Кристина Димитрова и Орлин Горанов, Камелия Тодорова, Нели Рангелова, Панайот Панайотов, Богдан Томов и др. Спомня си, че песента му „Искам те“ по текст на Маня Иванова в средата на 80-те години е била забранена, въпреки че я пяла Лили Иванова.

Социалистическата цензура, колкото и да е странно сега, смята текста за прекалено сексуален заради рефрена: „Болка е, когато ме докосваш, лудост е, когато съм сама, силна съм, когато ме обичаш, търся те във всичко на света“. Но скоро след това песента е разрешена за излъчване по радиото.

Миналата година около астролога на Лили гръмна скандал, след като тя отказа да пее почти в последния момент на откриването на прословутия пилон на Рожен, но без да даде публично обяснение защо. По-късно хора от обкръжението ѝ споделиха, че е била посъветвана от Филков да откаже ангажимента, защото можело да ѝ се случи нещо неприятно.

Астрологът Тодор ФилковБизнесменът Димитър Тодоранов потвърди в ефира на Би Ти Ви, че и той има подобен случай в работата си с Лили. Преди време съвместно организирали любовен концерт навръх Свети Валентин в сградата на Софийската опера и балет. Билетите, както и за всички останали концерти на Иванова, били разпродадени светкавично, но няколко дни преди събитието певицата се обадила по телефона на бизнесмена в 22 часа и отсякла, че концертът трябва да се пренасрочи за друга дата. Обяснението, което дала, било, че астрологът ѝ смятал, че 14 февруари не е добра дата за концерти.

Още
Реклама

Интересни

Българияедин час ago

Великденски обреди

Най-големият и почитан празник на годината в българския народен календар е Великден. На него са посветени много фолклорни обреди. Най-рано...

Българияедин час ago

Голяма промяна с „Гражданската“: Вече няма да важи, ако…

Шофьорът да плаща за смачканите ламарини и пострадалите хора, ако причини катастрофа при превишаване на разрешената скорост в населено място...

Made in BGедин час ago

Ергенът си тръгва сам, майка му не харесала нито едно от момичетата

Без избраница си тръгва от предаването “Ергенът“ трескаво търсещият любовта Алек Младенов. Никоя от 26-те дами, мечтаещи на ръката им...

Българияедин час ago

Пудели и пачки: Шефът на МВР направи скандално разкритие, скандалът с митниците гърми

Министърът на вътрешните работи гръмна с пост в социалната мрежа. Острата му реакция е по повод гостуване на Тенчо Тенев...

България2 часа ago

Чудото осени нашия свят преди малко! Исус Христос се спусна от небесата!

Жителите на малко градче в Аржентина станаха свидетели на невероятно произшествие. В този ден времето било облачно, но в един...

България2 часа ago

Извънредно: Полицията издирва Динко от Ямбол, извършил е тежко престъпление

Известна и твъде противоречива личност изведнъж се покри от света. Полицията издирва Динко Вълев от Ямбол, разбра GlasNews от свои...

Любопитно2 часа ago

Казвам ви го сега, за да си го знаете за Великден: Ето защо във водата на яйцата задължително се слагат кибритени клечки

Баба ми каза защо е добре да слагаме кибритени клечки във водата , когато варим яйца : опитайте! Понякога е...

България2 часа ago

Всички с пари в 6 банки получават изненада на гишето

Шест банки приготвиха нова порция промени на таксите за клиентите си. Това съобщава „Телеграф“, позовавайки се на Десислава Николова, финансов...

Любопитно3 часа ago

Априлското Пълнолуние ще отприщи бента на щастието за 4 зодии

Априлското Пълнолуние е все по-близо да се появи при нас. Това космическо събитие ще се случи на 24-ти април и...

Made in BG3 часа ago

Звяр на сцената, котенце у дома! Весела Бабинова диктува графика на Владо Зомбори

Те са едно от най-симпатичните и талантливи артистични семейства у нас. Тази година и двамата пожънаха големи успехи: той в...

Made in BG3 часа ago

Ето го личния гадател на Лили Иванова (Снимки)

Астрологът Тодор Филков съветва примата за всяко нейно решение от 40 години насам Падна тайната кой е най-важният човек в...

Made in BG3 часа ago

ГОТОВА НА ВСИЧКО: Изкусителка от „Игри на волята“ напира за любов, изтърпя страшна болка! (СНИМКИ)

Изкусителка от „Игри на волята“ се оказа готова на всичко, за да срещне любовта, включително да изтърпи страшни болки. Участничката от последния...

България4 часа ago

ОСТАВА ЛИ В ЧАС ВРЕМЕТО? Гръмотевици и дъжд преди Цветница

Всъбота очакваме разнообразно време за страната, като в източната част се очакват валежи, докато на запад ще е по-сухо. Това...

България4 часа ago

УЖАСЪТ В ТУРЦИЯ: Има ли ранени българи?

Български автобус катастрофира в Турция, стана ясно в петък късно вечерта. Инцидентът е станал на 50 километра от граничен контролно-пропускателен пункт „Малко Търново – Дерекьой“....

България4 часа ago

Красив празник е! Стотици излизат на шествие заради най-чаканото чудо

Днес православната църква отбелязва Акатистова събота – Чудотворна икона „Златна ябълка“ и Св. свщмчк Артемон, презв. Лаодикийски. Празникът Златна ябълка...

Made in BG15 часа ago

Халваджиян хвана Галена на тясно и поиска от нея да…

Макар настоящият сезон на „Като две капки вода“ по Нова тв все още да не е приключил, вече е ясен...

Made in BG15 часа ago

Николета и Ники Михайлов пускат собствено риалити, женят се пред зрителите

Плеймейтка номер 1 на републиката Николета Лозанова и мъжът на мечтите й – Ники Михайлов, започват риалити шоу по Нова...

България18 часа ago

Почти всеки „усвоява” терасата към малката кухня на панелката, но това може да се превърне в най-кошмарното решение

Ето как животът и апартаментът на едно българско семейство се превърна в ад именно заради това решение За добро или...

България19 часа ago

Продават за 13 000 лв. бивше училище в обезлюдено търновско село

ЗАКРИТОТО ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 50 ГОДИНИ УЧИЛИЩЕ В СЕЛО ГОРЕН ЕНЕВЕЦ Е ОБЯВЕНО ЗА ПРОДАЖБА Всъщност сградата на някогашното школо...

България20 часа ago

17-годишна национална гимнастичка Мария почина за 24 часа

Мъка в света на спорта. Отиде си скоропостижно голяма гимнастимка само на 17 години. Заради смъртта на младата испанска гимнастичка Мария...

Реклама

Trending