Свържете се с нас

България

Ако останеш без работа и доходи в България, държавата ще ти дава всеки месец по

Published

on

Сега решиха! Ако останеш без работа и доходи в България, държавата ще ти дава всеки месец по! Гарантираният минимален доход ще се повиши на 75 лв. от 1 януари 2018 г., реши правителството. Новият размер е с 10 лв. повече отколкото е в момента. Целта е да се подобри системата за социална закрила на най-уязвимите групи, предаде БГНЕС.

Гарантираният минимален доход се използва като база за определяне на границите за достъп до подпомагане и на размера на социалните помощи с цел осигуряване на минимален доход за задоволяване на основни жизнени потребности на лицата съобразно тяхната възраст, семейно положение, здравословно, доходно и имуществено състояние.

Увеличението му ще повиши с 15% размера на месечните добавки за социална интеграция, изплащани по Закона за интеграция на хората с увреждания.

Ръст ще има и при месечните и еднократните помощи по Закона за социалното подпомагане и на
помощите, регламентирани в Закона за закрила на детето.

Друг положителен ефект от повишението на гарантирания минимален доход ще е разширяването на обхвата па подпомаганите с месечни социални помощи, целеви помощи за отопление и целеви помощи за наем на общинско жилище.

Още

България

Скандална шпионска СНИМКА от НС, на прицел е Борисов

Published

on

Доста комична снимка, направена в сградата на Народното събрание (НС), започна масово да се споделя и коментира из социалните мрежи. Фотосът се определя като „шпионски“.

На въпросния кадър е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес в кулоарите на парламента говори пред журналисти. БЛИЦ припомня, че тогава той разкри, че има имена, който лично няма да допусне да станат служебни премиери.

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

На пръв поглед във въпросния кадър няма нищо притеснително, но при по-внимателно вглеждане се вижда, че Борисов всъщност е тайно подслушван.

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

При това не от някое устройство, а от депутат „под прикритие“. Става въпрос за Настимир Аананиев от ПП-ДБ.

Настимир Ананиев, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Народният представител се е „дегизирал“ зад високо цвете и слуша изказването на Борисов, но мислейки си, че е останал инкогнито.

 

Въпросната снимка буквално отприщи народното творчество и Ананиев вече се сдоби с името Криптомир, а не Настимир.

„При такива умения в шпионажа и дегизировката, не само на Бойко, но и на Путин му е спукана работата. Ето я реформата в службите!“ – написа пък Михайл Кръстев.

„Пссс… Бойко, моля те“ – е друга шега, която се споделя онлайн, а причина е изказване на Борисов от сряда.

 

 БЛИЦ!

Още

България

За първи път летим до чудни дестинации от Бургас

Published

on

Летище Бургас ще посрещне първите туристи за лято 2024 с историческия първи полет от присъединяването на България в Шенгенското пространство по въздух в последния ден на месец март. Те пристигат от Полша с полет на нискотарифния авиопревозвач Ryanair.

И през този летен сезон авиокомпанията ще оперира 10 маршрута. Началото на лятната полетна програма до летище Бургас ще бъде поставено на 31 март с полетите от Краков (Полша) и Лондон Лутън (Великобритания).

През април месец стартират и полети от Виена (Австрия), през май стартират полетите от Каунас (Литва) и Варшава Модлин (Полша), а през юни от Дъблин (Ирландия), Будапеща (Унгария), Братислава (Словакия), Познан и Гданск (Полша).

През летен сезон 2024 друг нискотарифен авиопревозвач – Wizz Air, ще изпълнява полети, свързващи Летище Бургас с 9 дестинации в 5 държави, а именно:

Виена (Австрия), Будапеща и Дебрецен (Унгария), Гданск, Катовице, Люблин, и Варшава (Полша), Тел Авив (Израел) и Лондон Лутън (Великобритания), който се изпълнява целогодишно.

На 28 април за първи път авиокомпания Discover Airlines стартира редовни полети от Франкфурт до Бургас, които ще се изпълняват 2 пъти седмично.

По този начин, освен директни полети до немския град, като част от групата на Lufthansa, авиокомпанията предлага възможности за свързващи полети до множество дестинации по цял свят.

Нискотарифната авиокомпания easyJet ще поднови своята лятна полетна програма до Бургас още на 12 май с полети от Манчестър (Великобритания), а в последната седмица на юни подновява и полетите от две европейски столици – Лондон Гетуик (Великобритания) и Берлин (Германия).

Националният авиопревозвач Bulgaria Air подновява редовните полети София – Бургас на 2 юни, което е 3 седмици по-рано, в сравнение с миналата година, като в началото ще бъдат изпълнявани 2 пъти на седмица, а от 17 юни стартират по 5 пъти на седмица.

В средата на месец юни Eurowings подновява своите полети от 4 германски града до Бургас (Дюселдорф, Щутгарт, Кьолн и Хамбург), а в началото на юли за първи път стартират полети и от Залцбург (Австрия).

Изключително разнообразна чартърна програма се очаква на Летище Бургас през Лято 2024, като първите чартърни полети се очаква да стартират през първата половина на месец май.

С тях се очаква да пристигнат първите организирани туристи за сезона от Белгия, Нидерландия, Великобритания и Полша, a от втората половина на месец май започват и чартърните полети от Германия.

За първа година авиокомпания Fly Lili ще изпълнява чартърни полети от Германия, Полша и Чехия до Летище Бургас.

След 10-годишна пауза TUI Deutschland отново ще изпълнява полети до Бургас от немския град Хановер.

И през този летен сезон испанските туристи отново ще имат възможност да се радват на живописното Южното Черноморие с директни полети от Мадрид до Бургас.

За първи път в историята на Летище Бургас ще се изпълняват чартърни полети от другата страна на Иберийския полуостров – Порто (Португалия). Друг изцяло нов пазар е Косово – през юни месец се очакват първите чартърни полети от столицата на балканската страна – Прищина.

Още една изцяло нова авиокомпания за Летище Бургас е FlyOne Armenia, която ще изпълнява чартърни полети от друга столица, но от Кавказкия регион – арменската перла Ереван.

Положителен тренд с двуцифрен процентен ръст на туристи от Великобритания се очаква, благодарение на заявените полети от 18 дестинации в Обединеното кралство до Бургас.

През този летен сезон британският туроператор и авиокопания Jet2Holidays и Jet2.com заяви сериозно увеличение на капацитета си до Бургас и добави нов маршрут от Ливърпул до Бургас, който ще се изпълнява за първи път от 2021 г. насам.

Освен това за първи път ще бъдат изпълнявани полети и от лондонското летище Саутенд, предлагани от друг британски туроператор – Balkan Holidays и изпълнявани от BH Air.

След успеха на миналогодишните редовни полети от латвийската столица Рига до Бургас, тази година националният авиопревозвач на Латвия – Air Baltic, добавя още един маршрут, този път от столицата на Естония – Талин. Полетите от двата балтийски столични града до Бургас ще се изпълняват 2 пъти седмично и стартират в края на месец май.  blitz

Още

България

Страшна драма! 33-г. починала родилка чакала първо бебе, семейството й…

Published

on

Починалата родилка е живеела със семейството си във вилната зона на момчилградското село Багрянка. 33-годишната Айше Янкова нямала други деца, пише 24rodopi.com.

„Около 200 роми живеят там. Адресно са регистрирани, още навремето, в Чуково, но живеят край Багрянка. Повечето са безработни. Някои ходят на сезонна работа в Гърция“, разказаха за 24rodopi.com жители на селото.

33-годишната жена е постъпила в 5 часа на 28 март в болницата в Кърджали в изключително тежко септично състояние, затруднено дишане, ускорена сърдечна дейност и висока температура.

Събран е спешен екип и е взето решение за абдоминално родоразрешение по витални индикации чрез секцио – установява се мъртъв плод.

Непосредствено след секциото жената е преведена в отделението по анестезиология и интензивно лечение, където продължават всички необходими реанимационни мероприятия. Въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране, пациентката почива в 9.40 часа, съобщиха от пресцентъра на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“.

Извършва се вътрешна проверка. Предстои да бъде направена  патологоанатомична аутопсия.

Още
Реклама

Интересни

България4 часа ago

Скандална шпионска СНИМКА от НС, на прицел е Борисов

Доста комична снимка, направена в сградата на Народното събрание (НС), започна масово да се споделя и коментира из социалните мрежи....

България4 часа ago

За първи път летим до чудни дестинации от Бургас

Летище Бургас ще посрещне първите туристи за лято 2024 с историческия първи полет от присъединяването на България в Шенгенското пространство...

Made in BG6 часа ago

Адекватна ли е?! Валерия излъга Алек: Продължава да защитава мъжа, който я е пребил и пратил в болница!

Снощният епизод на „Ергенът“ имаше няколко кулминационни момента, но определено най-разтърсващият от тях бе признанието на бебето на формата –...

Made in BG6 часа ago

Българският Кен: Майки ми предлагат дъщерите си, а една баба – внучката си (ВИДЕО)

Благомир Мастагарков е много успешен модел от години, но славата го връхлетя още по-сериозно сериозно след суперуспешния сезон на „Игри...

България8 часа ago

Страшна драма! 33-г. починала родилка чакала първо бебе, семейството й…

Починалата родилка е живеела със семейството си във вилната зона на момчилградското село Багрянка. 33-годишната Айше Янкова нямала други деца,...

България8 часа ago

В Гърция вече дерат кожи, ако тръгвате натам, задължително…

Гърците се оплакват от много високи цени на бензина. Цената на горивата може да удари негативно туристическия сезон, предупреждават депутати и...

България8 часа ago

Ченгета нахлуха в автосервиз в Ямболско и се натъкнаха на нещо невиждано СНИМКИ

По искане на Районна прокуратура-Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на А.Д., обвинен в противозаконно...

България10 часа ago

Абсолютно малоумие: Тошко Йорданов побесня след срещата с Радев СНИМКИ

„Отговорността за това служебно правителство е на управляващата сглобка и най-вече на ПП-ДБ, които участваха в този процес. Каквото и...

Made in BG10 часа ago

Тежък удар по устатата Виктория от „Ергенът“, изритаха я СНИМКИ

Една от най-обсъжданите участнички в риалити предаването „Ергенът“ Виктория Асенова е уволнена от БФС и вече не работи в родната...

България14 часа ago

Тревога в цяла България заради отвлечена 30-г. жена от Благоевград

Няколко полицейски управления бяха вдигнати на крак снощи, след като баща на 30-годишна жена от Благоевград депозира спешен сигнал в...

Любопитно16 часа ago

Астрологът Влад Рос с пълен хороскоп за месец април

Април месец наближава с пълна сила. И може би точно заради това много хора искат да знаят за какви изненади...

България16 часа ago

ГЕРБ с мълниеносна реакция след изненадващата новина от „Дондуков“ 2

„От преговори никога не сме се въздържали, водихме такива близо месец. Ако бъдем поканени от „Има такъв народ“ (ИТН), разбира...

България16 часа ago

Слави Трифонов и екипът му се завръщат в bTV с ново ТВ предаване

Екипът на Слави Трифонов се завръща в Би Ти Ви. Ще прави риалити „Бягство към победата“, което ще бъде излъчвано...

България17 часа ago

Диджей, но и лечител се похвали с 300 километра в час

Водач се похвали в социалните мрежи как шофира луксозния си автомобил с 300 км/ч, съобщава bTV. Поредният случай на опасно...

България17 часа ago

Родителите на изчезналата Ивана обявяват парична награда

Родителите на Ивана, която изчезна на 22 февруари, обявяват парична награда за този, който предостави достоверна информация или доведе детето у дома....

България17 часа ago

Вижте кой има имен ден днес

Православната църква чества преп. Иларион Нови, Изповедник. Преп. Стефан Изповедник. Свщмчци Георги, еп. Загорски и Петър, презв. Мъгленски. Св. мчк...

България17 часа ago

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития в Цалапица Димитър Малинов – Недялко Малинов. Това съобщи във Фейсбук Атанаска Бакалова, майката на Митко. „Един баща се...

България17 часа ago

Сбъдна се предсказание на живия Нострадамус!

Едно от предсказанията на гадателя, известен като живия Нострадамус, действително се сбъдна. Много хора се надяват това да е просто...

Българияедин ден ago

НАТРЕСЕ ИМ СЕ: Бъбрива перничанка спретна див екшън в Бургас! (СНИМКА)

Перничанка направи екшън в Бургас като се обърна по таван. Докато шофирала в морския град, тя напук на всички забрани...

Любопитноедин ден ago

ФАТАЛНА ДАТА: Слънчевото затъмнение идва с масова смърт! (СНИМКА)

Учени предупредиха, че може да има скок в фаталните автомобилни катастрофи по време на слънчевото затъмнение през април. Изследователи от...

Реклама

Trending