Свържете се с нас

Любопитно

Венета Райкова го закъса със здравето, покоси я опасна болест! Навръх 3 март известната водеща проплака какво я е сполетяло

Published

on

Коварен грип тръшна Венета Райкова на легло. Водещата на „Папараци“ е измъчвана от болки в тялото и не се чувства добре, пише hotarena.net.

Причината Венета да се разболее е кучият студ сковал страната в последните дни.

„Мразя този гаден студ. Настинала съм, боли ме глава.

Резултат с изображение за Венета Райкова

Нямам сили да изляза от нас“, оплака се Райкова.

Още

Любопитно

Жена работи като учителка 45 години и нямаше семейство: когато почина, разкриха огромната й тайна!

Published

on

Женевиев Виа Кава е учител с много необичайна тайна. Едва след смъртта й хората разбират коя е тя всъщност.

Женевиев работи като учител по специално образование в училище в Дюмонт, Ню Джърси. Прекарва цели 45 години от живота си като учителка.

Според CBS New York Женевиев живее много пестеливо. Тя използва купони за отстъпка, които намира във вестници и списания, никога не е ходила на почивка и избягва да купува нови дрехи. Тя е изключително пестелива.

Учениците са нейното истинско семейство

Женевиев няма близки роднини. Казва, че учениците са нейното семейство. Тя наистина иска да им помага и го прави по всякакъв начин.

Добросърдечната учителка не сменя работното си място 45 години, а през 1990 г., когато се пенсионира, редовно посещава училището, за да види как се справят учениците.

Женевиев умира на 88 години през 2011 година.

Наследството

Няколко седмици след смъртта й училището, в което работи, получава неочаквана вест. Адвокат се свързва с училищната администрация и казва, че покойната учителка е оставила крупна сума на училището в завещанието си.

Смайването на директора и останалите учители е огромно, защото никой не е подозирал, че Кара е разполагала със значителни средства.

Тогава тайната на Женевиев излиза наяве. Оказва се, че пестеливата учителка е милионерка! В завещанието си тя пише, че училището, в което е работила 45 години, ще получи значителна сума пари.

Завещаната сума е един милион долара!

Бюрократични спънки

Поради известни бюрократични проблеми обаче районът получава парите едва през април 2018 година, т.е.

близо 7 години след смъртта на Кара. Чекът е на стойност 1 милион долара.

реклама

„Не бях изненадан, че тя щеше да дари нещо“, казва директорът на училището в Дюмон Емануеле Триджано пред New York Times, обяснявайки, че учителката е споменала, че иска да остави нещо на района, преди да умре.

Той добави: „Изненадата беше сумата, която тя ни изпрати.“

Дарението сега ще отиде за по една стипендия от $25 000 на година за финансиране на следгимназиалното образование на студент със специални нужди. Бизнес администраторът на училищния район, Кевин Картото, казва, че парите ще бъдат поставени във фонд, който ще натрупва лихва, като се надяват, че това ще позволи стипендиите да продължат с години.

Г-н Картото каза пред CNN, че това е най-големият подарък, който е виждал през времето си в училищния район.

Ричард Яблонски, близък приятел на г-жа Кава и изпълнител на нейното завещание, казва, че малкото състояние, което учителката е натрупала, вероятно е резултат от нейното упорито събиране на всяко пени. Дете на Голямата депресия, разказва г-н Яблонски, приятелката му рядко си купувала нови дрехи и не ходела на почивки. Тя дори отказала да купи слуховия апарат, от който се нуждаела по-късно в живота си.

Женевиев Кава

„Тя беше много добросърдечна, понякога строга, но много състрадателна дълбоко в себе си“, разказва г-н Яблонски пред NewJersey.com. „Тя беше много любяща и печелеше хората с красивата си усмивка.“

Други си спомниха отдадеността на г-жа Кава към училищния квартал и как тя продължавала да се отбива в часовете дори след като се пенсионирала през 1990 г. Джеймс Кенеди, друг приятел, разказва на NewJersey.com, че можела да си спомни подробности за своите ученици от преди години, а понякога дори им помагала да намерят работа след дипломирането си.

Но учениците на г-жа Виа Кава не са единствените, които ще се възползват от нейната щедрост: според нейния адвокат, Ейприл Савойе, учителката е оставила по 100 000 долара на още пет организации, включително Ramapo Animal Refuge и Salvation Army.

„Тъй като тя нямаше най-близко семейство и дори много не толкова далечни роднини, за нея имаше смисъл да направи това дарение“, казва г-жа Савойе пред CNN.

Още

Любопитно

Драстични промени: Така ще изглеждат жените след 50 години

Published

on

Няма как да не сте забелязали, че хората с всяко следващо поколение се изменят драстично в сравнение с предишните. Учени от Хелзинксия университет се заеха със задачата да разберат как точно ще изглеждат жените след 50 години.

Резултатите от проучванията им могат да шокират десетки, а промените, които ще настъпят при представителките на нежния пол не са никак малко.

Няма да ви караме да чакате повече, а ще ви разкрием до какви изводи са стигнали изследователите.

Според тях синеоките и зеленооки дами ще се превърнат в истинска рядкост. За сметка на това обаче жените ще стават все по-красиви с всяка изминала година.

Очаква се ръст на хубавици от нежния пол с цели 16%.

В същото време специалистът Стивън Стивънс от Йейлския университет изрази мнение, че бъдещите поколения дами ще са по-ниски и по-едри. Причината според него е, че в момента раждат главно жени, които са с по-нисък ръст и по-пищни форми.

След десетина години ще се засили асимилацията и приликите между представителите на нежния пол ще се увеличат. Луничките например според експерта ще се превърнат в истинска рядкост.

Изследователи от САЩ вярват, че жените ще имат повече перспективи в областта на бизнеса и политиката./jenata.blitz.bg

Още

Любопитно

ЧУДО: Бебе възкръсна в ковчег!

Published

on

Бебе, което бе обявено за мъртво при раждането си, е „възкръснало“ на погребението си. Случаят е от парагвайския град Сиудад дел Есте.

Момиченцето се родило миналия петък посредством цезарово сечение, след като 21-годишната майка получила усложнения в седмия месец от бременността. Щом обаче се появило на бял свят, бебето било обявено за мъртвородено и по-късно предадено на родителите му, за да му организират погребение.

Бащата Игнасио Медина заяви пред Telefuturo, че рожбата му била „изцяло морава“, когато от болницата му я предали заедно със смъртния акт.

В деня на погребението, когато тръгнал да напуска гробищния парк, един от роднините неочаквано се провикнал, че детето си мърда главата. Когато всички се събрали, видели, че малчуганът действително се движи. Тогава го измъкнали от малкия ковчег и го откарали по най-бързия начин в болницата.

Според директора на лечебното заведение Федерико Шродел по всяка вероятност се касае за случай на каталепсия.

Предвид преждевременното раждане, такова нещо е възможно да се случи, макар и да е изключително рядко, поясни Шродел.

Родителите на момиченцето са убедени, че случилото се е абсолютно чудо, поради което са избрали и как ще се казва – Милагрос де Хесус (Чудото Христово от исп., б.р.).

Телеграф

Още
Реклама

Интересни

Любопитно3 часа ago

Жена работи като учителка 45 години и нямаше семейство: когато почина, разкриха огромната й тайна!

Женевиев Виа Кава е учител с много необичайна тайна. Едва след смъртта й хората разбират коя е тя всъщност. Женевиев работи...

Made in BG4 часа ago

Ето го сина-близнак на Евгени Маестрото! Кристиан е наследил таланта му (СНИМКИ)

На 31 декември 2004 г. студентката Елла Наумова ражда близнаците Кристиан и Александър, а гордият татко Евгени Димитров-Маестрото е на седмото небе от щастие. Радостта...

България4 часа ago

Най-накрая забогатяваме: Влезем ли в еврото, пенсии и заплати литват, ето как

Според проекта на Закон за въвеждане на еврото, пенсиите и заплатите в България ще бъдат закръглени нагоре при влизането в...

Made in BG5 часа ago

Мисис България вдигна сватба на Малдивите! (СНИМКИ)

Носителката на титлата „Мисис България“ Александра Милтенова се омъжи на едно от най-романтичните места по света, а именно Малдивите. Красавицата...

Made in BG6 часа ago

Съвършено проста: 37-годишната Магдалена Томова показа, че няма грам обща култура! (и Наум се изцъкли – ВИЖ ТУК)

Тя е най-възрастната в имението на „Ергенът“. Мнозина я определяха като най-надутата, а сега с пълно основание могат да твърдят...

България6 часа ago

Внимавайте! Плъзна стара измама

Добре позната на мнозина измама набира отново скорост. Мъже се преструват на закъсали на пътя. Те махат с ръце и...

Любопитно6 часа ago

Драстични промени: Така ще изглеждат жените след 50 години

Няма как да не сте забелязали, че хората с всяко следващо поколение се изменят драстично в сравнение с предишните. Учени...

България6 часа ago

Бомба! Ето с коя депутатска съпруга Асен Василев обикаля света като командирован ДОКУМЕНТИ

От днес изданието MEDIAMALL.INFO започва поредица, в която ще разберете на базата на документи, къде са обикаляли министрите. Започва се с финансовия...

Made in BG8 часа ago

Фики се отказва от музиката! (ВИДЕО)

Попфолк певецът Фики Стораро направи шокиращи признания за кариерата си и личния живот. Оказва се, че хейтът съсипвал младия Стораро,...

Любопитно8 часа ago

ЧУДО: Бебе възкръсна в ковчег!

Бебе, което бе обявено за мъртво при раждането си, е „възкръснало“ на погребението си. Случаят е от парагвайския град Сиудад...

България10 часа ago

Бизнесмен изригна: Няма готвачи за 1500 лв. заплата – само чатове и интриги

2 часа във Фейса, 2 часа интриги, 1 час кафе и хапване, 3 часа имитация, че правим нещо и плюене...

Made in BG11 часа ago

Рени отново в Египет след 30 години

Фолк ветеранката Рени се похвали, че отмаря в Египет. За почивката си обаче певицата не е избрала компанията на приятелки...

България11 часа ago

Турция пак се разтресе!

Земетресение с магнитуд 4,7 разлюля град Токат, Северна Турция, съобщи турската правителствена Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации...

България11 часа ago

Във Варна стана страшно! Улици са под вода, коли пропаднаха ВИДЕО

Два автомобила пропаднаха в центъра на Варна след проливния дъжд, който се излива от ранни зори в морската ни столица....

Здраве13 часа ago

4 сутрешни напитки подобряват храносмилането

Експерти съветват да започнете сутринта си с напитки, които намаляват възпалението, подобряват работата на червата и храносмилателната функция. Пиенето на...

България14 часа ago

Внимание: Магнитна буря връхлита Земята!

Астрономите съобщават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети на 18 и 19 април. Според данните от Националната агенция...

България14 часа ago

Имен ден: Черпят най-победоносните имена днес

На 18 април Православната църквата почита паметта на Виктор Никомедийски. Имен ден празнуват Виктор и Виктория. Виктор бил войник по...

Българияедин ден ago

Гърми скандал с Лена Бориславова, спипаха я натясно с Петков не където трябва СНИМКИ

Лена Бориславова отново е забелязана в кола на НСО заедно с Кирил Петков. Бившата съветничка на Кирил Петков не е...

Любопитноедин ден ago

Шеф Токев за скъпите козунаци – Има „Ферари“, има и „Рено“

Ние не определяме цената, решаваме дали да купим Кулинарният корифей Андре Токев описа ефектно разликата в цените на козунаците преди...

Любопитноедин ден ago

Торта „15 минути с кисело мляко“ – лесна, сочна, бърза и супер вкусна

Нито иска варене, нито печене Условно тортата е кръстена „15 минути с кисело мляко“, тъй като наистина е супер лесна...

Реклама

Trending