Свържете се с нас

Здраве

Днес времето в Казанлък ще бъде слънчево

Published

on

Добро утро с  най-добрата пица на изток от Рим – New York Pub. Днес времето ще бъде слънчево с поява на слаб западен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса. Минималните температури ще бъдат между -1 и 4 градуса.

Телефон за поръчка на пица от  New York Pub – 0888 72 12 64 или 0431 6 24 64

Още

Здраве

Вредна ли е тази вода, учени казаха цялата истина

Published

on

Животът без вода на земята е невъзможен. А за хората е пагубно, ако не пият вода повече от 3 дни.

Водата ни е необходима, за да живеем. Основната ѝ функция е да ни поддържа добре хидратирани и да активира физиологичните процеси, необходими за поддържане на живота.

Помага ни да поддържаме нормална телесна температура, да се отървем от токсините чрез урината, да поддържаме ставите функционални, да защитаваме чувствителните тъкани и има много други функции в тялото.

Според препоръките мъжете над 19-годишна възраст трябва да пият 3,7 литра течности на ден, а жените – 2,7 литра течности.

Разбира се, това се отнася за общата течност, която трябва да приемаме чрез водата и напитките, но и чрез храната.

Също така, тези препоръки се отнасят за ситуации, когато времето не е много горещо и когато физическата активност, която имаме, е обичайна.

Ако губим повече течност чрез потта, тогава препоръчителният прием трябва да се увеличи. Съществува и въпросът дали можем да приемаме твърде много течност. Възможно е, но изключително рядко.

Описани са случаи, когато маратонци по време на състезания са консумирали прекомерни количества обикновена вода (препоръчително е да се консумира спортна напитка, която съдържа електролити, предимно натрий) и поради загубата на натрий (чрез пот) е настъпил прекомерен спад в концентрацията му, което може да има силно сериозни и дори фатални последици.

Но колко пъти сте чували, че не трябва да пиете студена вода или студени напитки? Или е по-добре водата да е хладка? Вярно ли е и наистина това и пречи ли ни студената вода?

Няма доказателства, че студената вода е вредна.

Но има проучване, което показва, че пиенето на студена вода може да предизвика мигренозен пристъп при страдащи от мигрена.

Във всички случаи, не забравяйте да се хидратирате, за да не навредите на здравето си./Zdrave.to

Още

България

Су-джок терапевтът Георги Гавраилов: Семената ни дават божествено лечение

Published

on

Георги Гавраилов е популярен алтернативен лечител и лектор. Живее в София и от 16 години помага чрез Су-джок. Разговаряме с терапевта за един от клоновете на източния метод – лечение със семена. Бившият пожарникар споделя, че именно с него поддържа здравето си в отлична кондиция въпреки напредналите вече 73 лета.

– Г-н Гавраилов, в сезона сме на засяването на семената символ на Великден и Божието възкресение. Оказва се обаче, че те крият неподозирана божествена сила, която освен да храни, може и да лекува човека. Бихте ли разкрили как става тази магия?

– Част от семената наподобяват по форма или цвят органите в човешкото тяло. И когато тези зърна се поставят (апликират) върху ръката или крака ни, те освен механичен натиск (акупресура) на определена болна точка започват да отдават и своята скрита енергия. Говорим за една наистина лечебна сила, която по един неведом вероятно микроелектронен път достига до болното място и започва божествен процес на изцеление. Тук трябва да кажа, че по нашите крайници, ръце и крака има точки, които съответстват на вътрешните органи и системи на целия организъм. А даденото зрънце трябва да бъде залепено в точно определената зона, за да ни помогне. Всичко това е открито и структурирано от корейския професор Пак Же Ву. Той е създател на алтернативния метод, наречен Су-джок, част от който е и семетерапията.

– Т.е. по нашето тяло според източната медицина има точки, проекции, върху които се поставят семената?

– Да, меката част на дланта ни съответства на гръдната и коремната област, а твърдата част (или опакото) на гърба. Например от китката към 3-ти и 4-ти пръст се проектира входът на нашия стомах. Долната част близко до пръстите са тънките черва и дебелото черво. И когато семената се подредят по определен начин в тези зони, би могло да се реши проблем със запек, разстройство, херния или нещо друго.

– Доста хора страдат от хронични сърдечни проблеми, тук семетерапията би ли могла да повлияе благотворно?

– Областта на ръката ни (под палеца) съответства на сърцето. Обикновено там могат да се поставят семена от някой червен плод – калина или шипка. Когато трябва да се лекуват бъбреци, се ползват бобени зърна. Те се залепват на опаката страна на дланта за 48 часа. Въобще възможностите на този метод са безчет. Той се използва срещу всяка позната на човека болест или болежка, включително и при травми за по-бързо възстановяване.

– Всяко семе ли има лечебна сила?

– Желателно е семената да не са ГМО, да са от чист регион. Но в днешно време такива места вече почти не съществуват, тъй като не знаем какви ветрове духат и какви дъждове падат у нас. В случая силата на нашата мисъл е определяща, за да имаме успех. Ето аз приемам, че всичките семена, които използвам, са чисти.

– Какви видове използвате в своята практика и в какви случаи?

– Използвам зърна от леща, боб, нелющена елда, черен пипер и други. Приемам, че те пазят в себе си божествената програма на здравето, защото, както и корейският професор учи, мисълта на лечителя е определящата. Така може да се върне даден процес в изходното състояние, т.е. в здраве.

А за случаите те са различни. Например един от първите ми бе с директорка на една детска градина. Тя имаше кръвоизлив в окото. Бе ходила в ИСУЛ, където й бяха казали, че ще трябва операция. Аз залепих на нейната ръка черен пипер на проекцията на очите, като й показах как да го прави после и вкъщи. Постепенно в рамките на около месец кръвоизливът сам се разнесе и днес жената си вижда нормално.

– Вие за себе си намерихте ли обяснение как една семка от ябълка, да речем, която иначе хвърляме като ненужна, крие такава вселенска програма в себе си?

– Ябълковата семка както всичко има енергия с определена стойност и посока на растеж като стрела. Парашутчето отзад показва тази посока на движение. Понякога чрез нея трябва да засилим енергията на органа, а друг път да я възпрем. Това е.

– А може ли да навреди семелечението при практикуване без достатъчно познания и опит?

– Не е възможно, защото ние не пипаме болното място, а само неговата енергийна проекция по ръце и ходила. То е като да си навредите, ако използвате пръстите си в ежедневието или докато ходите с краката си. Даже в случая може само да си помогнем.

– Какво имате предвид?

– Понякога човек може да си помага без дори да го осъзнава. Например тези хора, на които работата е свързана с ръце, оказват по-чест натиск върху възглавничките на пръстите си. Тези хора страдат и по-рядко от главоболие, тъй като масажирайки тази част на пръстите, активират лечебни точки, свързани с главата. При това положение няма никакви застойни процеси нито по лимфа, нито на кръвта.

– Посветени лечители често призовават да ходим боси не само през лятото. Толкова ли е полезно наистина?

– Оттам идва народната приказка „ще ти мине като на кутре“, когато някой се е наранил нещо или е болен. Ходейки на четирите си лапи, реално кучетата масажират цялото си тяло няколко пъти през деня. Заради това обменът на енергии при тях е много бърз и съответно оздравителният процес също.

– Заради мръсния въздух, вода и храна в комбинация със стреса зачестиха автоимунните заболявания. Ето, синдромът на Хашимото или други проблеми с щитовидната жлеза са вече като зараза. Какво бихте препоръчали?

– От меката страна на китката има лечебна зона за щитовидната жлеза. Там бихме могли да въздействаме както с черен пипер, така и с елда. А едно още по-елементарно решение за лечение и профилактика е да носим на китките, глезените и на шията си кехлибар. Той върши работа и който счита, че не се е родил в аптеката, може да го опита. Защото досега ние говорим за терапията със семена, но и лечението с камъни крие голяма сила, което е известно още от времето преди Христа.

Хората трябва да се отнасят с повишено внимание към жлезите с вътрешна секреция, но нищо не може да се разглежда на парче. Защото целият човешки организъм е като един сложен космически кораб, в който всичко е свързано. Не е тайна, че често една операция или пиене на лекарства не решава генерално проблема. Докато холистичната медицина разглежда организма като едно цяло и търси да въздейства на първопричината.

Често ме питат и колко време трябва да се прави това или онова, за да се получи оздравителен ефект. Аз нямам готов отговор, защото не знам колко е пълна чашата ви, за да се напълни, преди да прелее.

– Разкажете някой случай от вашата пребогата целителска практика?

– Много са, но наскоро на самия мен ми се наложи да лекувам тежка травма. Преди няколко дена паднах много лошо, докато играехме с внучката с една топка. Не можех да дишам нормално, да си взема въздух – мускулите на гърдите болят дори повече от спукани ребра. На определени места на палеца поставих семена, рисувах си и едни определени цветове, чертички – зелени, червено, синьо, тъй като Су-джок ползва и цветови вибрации в определените проекции. Така в рамките на 48 часа дишането ми стана нормално без остатък от травмата. А определено паднах много лошо.

– При вас поговорката, че обущарят ходи без обувки не важи, тъй като успявате не само да помагате на хората, но и на себе си?

– Реално аз започнах да се занимавам, за да помогна на майка ми. През 2008 г. вследствие на ПТП тя пострада тежко с травма на гръбначния стълб и операции на прешлените. На третия месец я изправих на крака благодарение на семената. След това съм изпробвал терапията и върху себе си. Сега всичко, което зная и предлагам, съм го изпитал и знам, че работи. Доверявам се също на колеги, с които обменяме информация.

– Може ли да кажете нещо повече за създателя на този вълшебен метод?

– Наскоро чествахме рождения ден на проф. Пак Же Ву. В края на 80-те години на минали век той открива метода Су-джок (су е „длан“, „ръка“, джок е „ходило“, „крак“). Философията е, че те са умалено копие на нашето тяло. По съветско време първата лаборатория е създадена в Москва под контрола на медицински лица. След това методът е патентован и се разпространява в цял свят. Приживе професорът написа много книги. Даде на човечеството и гениалната теория за триначалието плюс една невидима сила. Тази концепция се оказа общовалидна за целия всемир, защото целият ни свят се управлява от тези 4 първични енергии. Затова имаме четири сезона, четири кръвни групи, четири посоки на света. И на всяка една задача имаме минимум четири решения и повече от 22 възможности, колкото са костиците на дланите на ходилата и ръцете ни.

– Микро- и макрокосмосът се преплитат в света и в човека в сходни форми и числови пропорции…

– Въобще всичко в нашия свят върви в една цикличност и се повтаря на по-високо или по-ниско ниво. Тази теория има приложение във всички човешки дейности. На база на нея Пак Же Ву откри и три липсващи меридиана в китайската медицина.

А за Су-джок може да се каже, че за XX век това е най-голямото откритие в областта на здравето и медицината и според мен заслужава Нобелова награда. Сега се събират данни в Индия от синовете на професора чрез правителството за резултатите от лечение със семена и другите техники на метода.

– Откривате алтернативната медицина като призвание и едва ли не втора професия около пенсионна възраст, а преди това дълги години сте работил като пожарникар в системата на МВР. Разкажете повече за кариерата си?

– Роден съм в София през май 1951 г. Завършил съм ВХТИ през 1977 г. като инженер-металург. Трудовият ми път започна като началник на младежка смяна в КОЦМ „Димитър Ганев“ – гара Искър. После, през 1984 година, постъпих в редовете на МВР-ПО (Противопожарна охрана), направление ДПН в Кремиковски район. Там бях районен инспектор. Мога да ви споделя, че отговарях за 1/6 от столицата по територия. Накрая си тръгнах като старши инспектор и чувство на изпълнен дълг. А моят отбор „Млад огнеборец“ от 85-о училище – Враждебна, стана републикански първенец и ако не ме лъже паметта, трети в Европа.

– И днес гасите болестите с лечебната сила на семената!

– Може и така да се каже!

Телеграф

Още

Здраве

Всеки вегатарианец трябва да знае: Суперхраните, които да влязат в менюто

Published

on

Здравословният начин на живот напоследък е предпочитан от все повече хора. Мнозина смятат, че това означава да се въздържат от всичко животинско в диетата си. Ако сте веган обаче, добре би било да наблегнете на супер храни, които гарантирано ще ви накарат да се почувствате като енергиен супергерой.

Когато се храните, за да подхранвате тялото си така, както то заслужава, няма да сгрешите, ако добавите повече от суперхраните на веганите менюто си.

Независимо дали вече сте опитни в приготвянето на питателни вегански ястия, или просто искате да добавите повече растителна енергия в чинията си, тези суперхрани са идеалният начин да подобрите работата си и да дадете на тялото си любовта, която заслужава.

Добре балансираната веганска диета, която се състои от голямо разнообразие от зеленчуци, плодове, бобови растения, зърнени храни, семена и ядки, вече е съставена от цял куп страхотни суперхрани, подходящи за вегани. Може би вече обичате да консумирате някои от тях.

Суперхраните са изключително питателни храни, които поддържат здравето ви. Но нито една храна не е лек за всичко.

Всъщност става въпрос за балансирано и здравословно хранене, което включва храните, които определяме като суперхрани.Това включва както вегетариански, така и вегански суперхрани. Но не, не бива да изключвате други здравословни храни, освен ако не са такива, които сте решили да не ядете.

Ето го и списъкът с най-добрите вегански суперхрани:

Леща и боб

И лещата, и бобът са чудесни източници на желязо и фолиева киселина и съдържат големи количества протеини, фибри и магнезий. Бобовите растения могат също така да подобрят нивата на холестерола, да понижат кръвното налягане и да предпазят от сърдечни заболявания. Поради високото си съдържание на протеини те са чудесен заместител на животинските протеини при безмесни диети.

Къдраво зеле

Ако търсите суперсилен зелен зеленчук, не е нужно да търсите друго освен кейл. През последните няколко десетилетия популярността на това зелено кръстоцветно растение рязко нарасна, тъй като то съдържа много витамини и минерали.

Според проучванията само една купичка кейл доставя почти 3 грама протеини и 2,5 грама фибри, както и фолиева киселина, омега-3 мастни киселини, лутеин, фосфор, калий, цинк и калций, както и витамините А, С и К. Използвайте къдравото зеле в суров вид като зелена салата или го пригответе за пържене. Някои хора дори пекат или пържат зелето на фурна като здравословна алтернатива на хрупкавия чипс.

Авокадо

Въпреки че наситените животински мазнини запушват артериите и могат да доведат до сърдечни заболявания, изследванията показват, че мазнините, които се съдържат в много растителни храни, са полезни за здравето ни. Например авокадото е с високо съдържание на мононенаситени мазнини, които са важни за поддържане на здравия вид на кожата и косата.

Освен това мононенаситените мазнини могат да намалят риска от развитие на сърдечни заболявания. Авокадото също така е с високо съдържание на калий, витамин К, витамин Е и фолат. Нарязаното авокадо е вкусно допълнение към почти всеки сандвич или салата.

Спанак

Спанакът е отлична суперхрана с много здравословни свойства. Той съдържа високи нива на витамин А, магнезий и желязо, което го прави чудесен за набавяне на важни витамини и минерали.

Спанакът също така е с високо съдържание на антиоксиданти, които могат да помогнат за намаляване на възпаленията и за поддържане на здрава кожа и коса. За да се възползвате от всички предимства на този пълен с хранителни вещества зеленчук, защо не опитате купа гореща спаначена супа? Тя е вкусна, питателна и със сигурност ще задоволи вкусовите ви рецептори./ zdrave.to

Още
Реклама

Интересни

Любопитно46 минути ago

Астрологът Влад Рос смълча всички зодии: През май да се готвят за…

Всеки иска да бъде подготвен за бъдещето. Но знаем, че това е много трудно и няма как да знаем какви...

Made in BG50 минути ago

Лили Иванова полетя от щастие, показа какво й се случи на рождения ден СНИМКИ

Примата на българската музика Лили Иванова е получила подаръци от ПФК Левски по случай рождения си ден. Не е тайна, че...

България2 часа ago

ЧАКА НИ СТРАШНО БЕДСТВИЕ: Брутална слънчева буря заплашва Земята!

Четири изригвания почти по едно и също време бяха регистрирани на Слънцето във вторник и има голям шанс да предизвикат...

България3 часа ago

Мъката е голяма! Двойна трагедия в семейството на проф. Чирков

Двойна трагедия покруси фамилията на легендарният български медик проф. Александър Чирков, който си отиде от този свят през 2020 година. Неговият...

България3 часа ago

Извънредна новина за Динко Вълев и аверите му

Близките приятели на Динко Вълев – Стойко Калудов и Григор Гочев, които бяха арестувани във връзка с обвинение за участие...

Любопитно5 часа ago

Сложете само ДВЕ неща в портфейла си и ще го превърнете в магнит за пари!

Според философията на фън шуй ритуалите за привличане на пари са много мощни.Според фън шуй философията на живота всички предмети...

Made in BG6 часа ago

Емилия проговори пред Гала за раздялата с Башур – истината ще ви смае!

Какво ли не се изписа в медиите за това, че поп фолк-звездата Емилия и мъжът й, Жорж Башур, са разделени...

Made in BG6 часа ago

Христо Стоичков на върха на щастието-Стана дядо на момче!

След като Камата отгледа две дъщери, а след това се зарадва и на внучка, сега той има и внук, за...

България6 часа ago

Кеворк Кеворкян с фотозагадка от плажа

Стара плажна снимка чак от 1970 г, публикува Кеворк Кеворкян. Под нея водещият задава на последователите си следните въпроси: 1-во:...

България6 часа ago

Честито! Ивет Лалова стана майка за първи път

Най-успешната ни спринтьорка Ивет Лалова и съпругът ѝ Симоне Колио вече са щастливи родители на момченце, разбра Plovdiv24.bg. За щастливото...

Made in BG6 часа ago

Чалга гилдията скочи срещу пияните Диона и Дебора: Те ни позорят!

Назрява война в поп фолка Чалга гилдията скочи срещу пияните си колежки Диона и Дебора. Мнозина от колегите им осъдиха...

България8 часа ago

През сълзи и аплодисменти: Решиха съдбата на Росен Желязков

Силно емоционална реч, неочаквани сълзи и аплодисменти – в такава обстановка народните представители отстраниха председателя на Народното събрание (НС) Росен Желязков...

България8 часа ago

Борисов: Лицемери! Честито на новата коалиция ВИДЕО

Искам да поздравя „Възраждане“, ПП-ДБ и БСП за новата коалиция с ИТН. Това ни улеснява много, че повече няма да...

България11 часа ago

По бабина рецепта, но в пералнята: Домашният великденски козунак не е това, което беше

Ако сте опитвали домашно приготвен козунак, сигурно никога няма да забравите вълшебния му вкус. Но в забързаното ежедневие времето никога...

България11 часа ago

ГДБОП с мощна спецакция в цяла България заради опасни оръжия СНИМКИ

Специализираната полицейска операция е осъществена от служители на ГДБОП на територията на Русе и в страната. В рамките на предприетите...

България13 часа ago

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell’s Kitchen

Той сам свали куртката си след грандиозен провал на Сините и Червените Шеф Виктор Ангелов напусна Hell’s Kitchen. Безпрецедентното решение...

Made in BG13 часа ago

Феновете на „Денсинг старс“ откачиха след това, което се случи: Пълно безобразие!

„Денсинг старс“ навлиза в решителна фаза и на дансинга на танцовото шоу вече се демонстрират не само уменията, но и...

България13 часа ago

Днес за имен ден черпят ..

На 25 април Църквата почита паметта на Св. апостол и евангелист Марк. Св. евангелист Марк, който се наричал още и...

Made in BGедин ден ago

Седмици преди финала: Кристина Горджъс хвърли страшна бомба за „Ергенът“! (СНИМКИ)

Финалът на „Ергенът“ е още далеч, а тя все още е в имението и би трябвало да спазва правилата по...

Българияедин ден ago

УДАР ЗА МИЛИОНИ: Ошушкаха кaзинo, задигнаха над 3 500 000 лева!

Уникална кражба от кaзинo напълни джобовете на наблюдателни тарикати. Те успели да задигнат над 3 500 000 лева (3,2 милиона...

Реклама

Trending