Свържете се с нас

Made in BG

Дори не подозирате тези ползи на чесъна!

Published

on

Чесънът подобрява издръжливостта при физическа натовареност и помага срещу появата на умора. Очевидно, той е присъствал на трапезата на прародителите ни не само, за да гони настинките и болестите. Днес научни данни потвърждават, че маслото, съдържащо се в скилидките, осигурява по-добър физически капацитет при пациенти със сърдечни заболявания, пишат от puls.bg.

Изследването е проведено преди 10 години и доказва, че при 12 % от включените в него пациенти, взимали чесново масло в продължение на 6 седмици, случаите на тахикардия заради физическо действие се редуцирали значително. Изследователите отбелязват, че това е позволило осъществяването на по-добра грижа за физическото здраве чрез повишаване на двигателната активност при тези пациенти.

През последните години специалисти алармират, че храната, която приемаме, създава и поддържа твърде кисела среда в организма, което предразполага развитието на редица болестни процеси в него. Чрез чесъна може да се алкализира успешно тази среда.

Чесънът е богат на полезни вещества като цинк, манган, витамин В6 и витамин С, ензими и антиоксиданти, които, освен че борят инфекциите и подсилват имунитета, укрепват костите като подпомагат костния метаболизъм и усвояването на калция от тях. Изключително полезно в тази насока е чесновото масло, което значително намалява загубата на костна плътност при жените от менопаузата според публикувано в сп. Phytotherapy Research проучване през 2007 г.

Източник: Всекиден

Още

Made in BG

Халваджиян хвана Галена на тясно и поиска от нея да…

Published

on

Макар настоящият сезон на „Като две капки вода“ по Нова тв все още да не е приключил, вече е ясен първият участник, с когото ще се водят преговори за изданието на шоуто догодина.

Фолкзвездата Галена е получила покана директно в ефир по време на участието й във вечерта на българските дуети миналия понеделник.

В рамките на по-малко от минута миналия понеделник бяха разкрити две доскорошни тайни от кухнята на шоуто. Едната е, че сега се подготвя и нов сезон на предаването – 13-и пореден за тринадесетте години от съществуването си. Никое друго предаване в съвременната българска телевизия не е имало толкоз наситен живот, като се изключи „Биг Брадър“ с всичките му вариации.

Другата звезда, за която от предаването съобщиха официално, че ще водят преговори, е Галена. Това е истински прецедент, предвид факта, че до момента участниците се обявяваха непосредствено преди старта на съответния сезон или дори ставаха ясни едва в първия епизод. Този път обаче правилото бе нарушено, пише „Уикенд“.

Във вечерта на дуетите, Галена бе поканена, за да изпее заедно с фаворита за победа Владимир Зомбори своя хит с Азис „По-по-по“. Двамата се представиха забележително на сцената и веднага след изпълнението им водещият Димитър Рачков я покани официално в Капките за следващия сезон. Макар Галена да нямаше как да отговори със същата официалност и категоричност, не отклони поканата, а му отговори този, който му суфлира, да й се обади пак.

Това бе намек, че очаква покана лично от продуцента на шоуто Маги Халваджиян, а не от водещия Димитър Рачков. Комикът пък на свой ред реши да замаже положението, заявявайки, че това е вътрешният му глас. В крайна сметка обаче стана ясно, че предаването имат интерес към участието на фолкзвездата, а самата тя е готова да обсъди офертата на четири очи.

За момента не може да се каже дали двете страни ще стигнат до споразумение, но със сигурност, ако Галена влезе в шоуто, ще има далеч по-добри шансове да събере овации от публиката в сравнение с колежката й Мария, която тази година се вихри на сцената, но с изключително мижав успех. Дори когато журито я хвали, зрителите я приземяват на дъното на класацията, надявайки се, че Мария веднъж завинаги ще осъзнае, че флиртът й с музиката не се получава.

Ако не друго, то Галена поне може да пее. Тя вече е приемала участие в музикално-развлекателен формат, но в „Гласът на България“ по bTV, където бе част от журито два сезона. Почти е сигурно, че Халваджиян няма да замени приятелката си Хилда Казасян, с която работи от време оно.

Иначе дуетът им със Зомбори се получи много добре. Както обикновено актьорът бе на високо ниво и макар журито да не го постави на първо място, публиката компенсира с вота си малко по-ниските оценки за него. На финала по традиция Зомбори стана победител за вечерта и за пореден път получи за подарък автобиографията на Маги Халваджиян.

Звездата от сериала „Вина“ вече трябва да е събрал цяла серия от тази книга. Дано да има на кого да я подарява!/show.blitz.bg

 

Още

Made in BG

Николета и Ники Михайлов пускат собствено риалити, женят се пред зрителите

Published

on

Плеймейтка номер 1 на републиката Николета Лозанова и мъжът на мечтите й – Ники Михайлов, започват риалити шоу по Нова телевизия от есента.

Това стана ясно от проекта им, който изтече в медийното пространство. В шоуто Николета дори смята да се ожени за любимия мъж, както и да показва на хората как отглежда двете си дъщери – Никол и Борислава.

Основният акцент ще пада върху вълненията на бъдещата майка и възпитанието на двете й момиченца.

Николета и футболистът Николай Михайлов ще покажат ежедневието си, какво обичат да правят, как се забавляват, как си готвят, почиват и всичко останало от ежедневието им, което може да е интересно на зрителите.

Самото предаване ще се излъчва от новия дом на Ни Ло и Ники – в Бистрица. Те ще се настанят там до есента.

Най-сексапилната българка и вратарят на „Левски“ са на финалната права да завършат мечтания си дом. Постройката е на няколко етажа, а общата площ е внушителна и надминава 200 кв. метра.

Към момента Николета и голямата й любов живеят в апартамент.

Построяването на къщата е една от най-големите мечти на Ники и Ники. По информация на „България Днес“ строежът продължава вече над година, но с новината за идването на бебока двойката ускорява процеса по издигането й.

Парите за закупуването на земя, издигането на палат с най-добрите материали и обзаведено по последен писък на интериорния дизайн са солидни, но пък не са проблем за двойката. Михайлов е изкарал доста пари от футболната си кариера. А Николета е сред най-добре платените звезди в България.

Новата къща на звездната двойка е почти готова. По нея остават само някои довършителни работи. Лозанова и Михайлов нямали търпение да се преместят в новото си жилище, издават близки до двойката.

Още

Made in BG

Алисия шокира с нова визия! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Published

on

Попфолк звездата Алисия изненада феновете си с нова визия.

Певицата е сменила прическата, като освен, че отново е в отбора на блондинките, е и с къса коса.

Снимките с новата фризура, които изпълнителката на „Имаме ли връзка“ пусна в Instagram, събраха хиляди реакции и коментари. Повечето й  последователи се прехласват от прическата, но не липсват и негативни оценки.

„Жестока”, „Уникална”, „Царица”, „Ужас не мога да повярвам”, и „Дано да е перука”, „Късата коса не е секси”, разделиха се на двата полюса мненията за драстичната промяна във външния вид на фолкфурията. „Хора, вие полудяхте ли бе!?! Прекрасна е с тази прическа и русото много и отива. 1000 пъти по-секси е и така прилича много на Дженифър Лопес“, отговори на нападките фенка на Алисия. Друга пък я сравни с нейна колежка: „Божеее, викам т’ва Галена ли е”.

Експериментите с цвета на косата не са нещо ново за Алисия, която не веднъж е била блондинка. Понякога певицата променя външния си вид и с помощта на перуки.

Още
Реклама

Интересни

Made in BG51 минути ago

Халваджиян хвана Галена на тясно и поиска от нея да…

Макар настоящият сезон на „Като две капки вода“ по Нова тв все още да не е приключил, вече е ясен...

Made in BG58 минути ago

Николета и Ники Михайлов пускат собствено риалити, женят се пред зрителите

Плеймейтка номер 1 на републиката Николета Лозанова и мъжът на мечтите й – Ники Михайлов, започват риалити шоу по Нова...

България4 часа ago

Почти всеки „усвоява” терасата към малката кухня на панелката, но това може да се превърне в най-кошмарното решение

Ето как животът и апартаментът на едно българско семейство се превърна в ад именно заради това решение За добро или...

България5 часа ago

Продават за 13 000 лв. бивше училище в обезлюдено търновско село

ЗАКРИТОТО ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 50 ГОДИНИ УЧИЛИЩЕ В СЕЛО ГОРЕН ЕНЕВЕЦ Е ОБЯВЕНО ЗА ПРОДАЖБА Всъщност сградата на някогашното школо...

България6 часа ago

17-годишна национална гимнастичка Мария почина за 24 часа

Мъка в света на спорта. Отиде си скоропостижно голяма гимнастимка само на 17 години. Заради смъртта на младата испанска гимнастичка Мария...

България6 часа ago

ВНИМАНИЕ: Половин милион мълнии удрят България

Половин милион мълнии падат над България за година. През отминалата е имало около 464 000 мълнии на територията на цялата...

Made in BG6 часа ago

Алисия шокира с нова визия! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Попфолк звездата Алисия изненада феновете си с нова визия. Певицата е сменила прическата, като освен, че отново е в отбора на...

България7 часа ago

Трагедията е потвърдена! Доц. Кунчев проговори за смъртта на двете бебета

От Министерство на здравеопазването (МЗ) потвърдиха трагичната новина, че има първи смъртни случаи на коклюш у нас. „Две едномесечни бебета са починали...

България7 часа ago

От НИМХ ни шашнаха с времето за Великден, да не очакваме… КАРТА

В последните дни на април и до Великден ще остане сравнително топло и с количества на валежите около нормите. Това...

България7 часа ago

Ексклузивно! Десет магистрати „на мушката“ на ДАНС!

Баща и син – Марин и Стефан Димитрови от аферата с ареста на бившата шефка на агенция „Митници“ Петя Банкова,...

България15 часа ago

2-годишно дете подкара колата на баща си в Монтанско, вряза се в заведение

Двегодишното момче било заедно със своите родители. Те били на метри от автомобила, когато видели, че той потегля. „Тръгнах да си...

Любопитно16 часа ago

Ще ударят джакпота: Страхотен хороскоп за 2 зодии

Две зодии ще ударят джакпота в най-скоро време. Тази страхотна прогноза направиха астролозите, до които се допитахме. „Те ще постигнат...

Любопитноедин ден ago

Жена работи като учителка 45 години и нямаше семейство: когато почина, разкриха огромната й тайна!

Женевиев Виа Кава е учител с много необичайна тайна. Едва след смъртта й хората разбират коя е тя всъщност. Женевиев работи...

Made in BGедин ден ago

Ето го сина-близнак на Евгени Маестрото! Кристиан е наследил таланта му (СНИМКИ)

На 31 декември 2004 г. студентката Елла Наумова ражда близнаците Кристиан и Александър, а гордият татко Евгени Димитров-Маестрото е на седмото небе от щастие. Радостта...

Българияедин ден ago

Най-накрая забогатяваме: Влезем ли в еврото, пенсии и заплати литват, ето как

Според проекта на Закон за въвеждане на еврото, пенсиите и заплатите в България ще бъдат закръглени нагоре при влизането в...

Made in BGедин ден ago

Мисис България вдигна сватба на Малдивите! (СНИМКИ)

Носителката на титлата „Мисис България“ Александра Милтенова се омъжи на едно от най-романтичните места по света, а именно Малдивите. Красавицата...

Made in BGедин ден ago

Съвършено проста: 37-годишната Магдалена Томова показа, че няма грам обща култура! (и Наум се изцъкли – ВИЖ ТУК)

Тя е най-възрастната в имението на „Ергенът“. Мнозина я определяха като най-надутата, а сега с пълно основание могат да твърдят...

Българияедин ден ago

Внимавайте! Плъзна стара измама

Добре позната на мнозина измама набира отново скорост. Мъже се преструват на закъсали на пътя. Те махат с ръце и...

Любопитноедин ден ago

Драстични промени: Така ще изглеждат жените след 50 години

Няма как да не сте забелязали, че хората с всяко следващо поколение се изменят драстично в сравнение с предишните. Учени...

Българияедин ден ago

Бомба! Ето с коя депутатска съпруга Асен Василев обикаля света като командирован ДОКУМЕНТИ

От днес изданието MEDIAMALL.INFO започва поредица, в която ще разберете на базата на документи, къде са обикаляли министрите. Започва се с финансовия...

Реклама

Trending