Свържете се с нас

България

Извънредно! Публикуваха ЗАПОВЕДТА, която ще зарадва всички българи

Published

on

Министърът на здравеопазването актуализира заповедта, с която от утре, 6 май, на ресторантите, кафе сладкарниците, питейните заведения и тези за бързо обслужване се разрешава да работят с клиенти на откритите си търговски площи (градини, тераси и др.) при спазване на определени противоепидемични мерки. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. 

Чудна новина за родните заведения и българите, решили да идат на море БЛИЦ TV В актуализираната заповед на министъра се посочва, че разстоянието между масите в заведенията трябва да бъде минимум 1,5 метра. Обслужващият персонал трябва да бъде с поставена защитна маска за лице или със защитен шлем. Препоръчително е носенето на ръкавици. С новата заповед е актуализирано и разстоянието между чадърите в самостоятелни плувни комплекси и басейни.

Разстоянието между два чадъра, измерено от центъра на чадърите, в площите на открито около басейните, трябва да бъде най-малко 5 метра. С издадената днес заповед се допускат и посещенията на музеи на открито, при спазване на изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки. Заповед № РД-01-250/05.05.2020 г. можете да се запознаете:

Още

България

Мъка: Това е приказната 20-г. красавица, блъсната от влак пред очите на майка си СНИМКИ

Published

on

20-годишната Юлия Аврамова е загиналата при неделния инцидент с влака по време на мотосъбора край Благоевград. Младата жена бе пометена от пътническия влак, идващ от Кулата, при неправомерно пресичане на жп линията.

Мястото при разклона за с. Церово е със слаба видимост, било е шумно заради рева на моторите по време на мотосъбора и тя не видяла и не чула влака, съобщава struma.bg.

Трагедията станала за миг по злощастно стечение на обстоятелствата, тъй като малко преди това по линията преминала нейната майка. В първия момент тя дори не разбрала какво се е случило. Писъците и „Къде е детето ми?! Какво се случи?“, събрали мотористи  на релсите.

Двете жени са били заедно на мотосъбора при полигона.

Аутопсията на съдебния медик установила, че Юлия е починала вследствие на множество тежки травми, несъвместими с живота. Иззети са проби за алкохол и наркотици, които са отрицателни.

Такива са били резултатите и от пробите на машиниста на бързия влак Кулата – София, който надул свирката, когато видял човек на жп линията. За съжаление време за друга реакция и възможност да спре влака нямало и последвал фаталният удар.

(Снимки: Фейсбук)

Загиналата млада жена е от с. Копривлен, но живее отдавна в Благоевград. Тя била студентка по химия, имала приятел, с когото живеели заедно в кв. „Еленово“. Родното село на Юлия е в шок от трагедията.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Благоевград, макар че основната версия е за случаен, а не предумишлен инцидент.

Заради трагедията мотосъборът бе прекратен, а до приключване на следствените действия на дежурната оперативна група от 2 РПУ – Благоевград имаше престой на влака, който пристигна със 193 минути закъснение до крайната спирка на гара София.

Заради паднала скална маса на релсите вчера бе отменено движението на пътнически влак № 16104 „Вихрен“ по направлението Добринище – Септември. За пътниците бе осигурен превоз с автобус, съобщиха от БДЖ.

Още

България

Излагация: Прекъснаха срещата на ПП с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо ВИДЕО

Published

on

Съпредседателите на ПП Кирил Петков, Асен Василев, акад. Николай Денков и Никола Минчев се срещнаха със симпатизанти на партията за открит разговор. Срещата им се проведе в Пловдив. 

Никола Минчев откри събитието с няколко думи за акад. Денков и обясни защо кампанията им стартира в Пловдив – преди точно две години именно в Града под тепетата ПП са провели първия си конгрес.

„Кампанията не е открита официално, но ако ще започваме с отговорите на въпросите, искаме да започнем оттук. Това, което всички виждаме е, че макар официално да нямаме кампания, вече сме в разгара на компроматната война. Опитват се да внушат на хората, че не можем да работим и когато обсъждахме с Кирил и Асен с какво да започнем тази вечер, решихме да покажем какво сме направили, а след това Асен ще направи сравнение с това, което са направили тези преди нас“, каза бившият премиер акад. Николай Денков.

„Ако нещо ще остане в историята, то е Шенген. Ще дойде скоро, когато стабилизираме държавата. Приети сме, но трябва да се вдигнат проверките на сухопътните граници. Ако няма изненади, до края на годината ще имаме и дата“, разкри той.

Денков изброи приоритетите на партията.

Асен Василев направи кратък коментар за жестокия скандал с Живко Коцев и снимките с пачки и пудел.

Снимки на куче с пачки. Хубаво, снимали куче с пачки. Всичко това е, за да забравим какво се случва в страната и да спрем да питаме основния въпрос – как България да стане по-богата и по-добра“, каза той.

Василев поиска да направи и коментар за здравеопазването у нас.

Имахме една пословична среща до 11 часа, в която тръгнахме по целия бюджет в здравната каса и тогава вдигнахме парите за извънболнична помощ. Не ощетихме болниците. Изведнъж се оказа, че няма проблем с направленията“, сподели той.

„Армията толкова пари не е виждала от байтошово време. Това не е самоцел. „Възраждане“ много се бият в гърдите колко независими и горди трябва да сме, но как да сме, като нямаме армия. Тя трябва да работи и със съюзниците ни. Като държава, която е десетата по големина в ЕС, дори Франция и Германия не могат да се справят без съюз. Трябва да имаме подготвена войска, системи, радари, да имаме доктрина как да се отбраняваме, защото и това нямаме. Започваме, айде не от гола поляна, но от 1979 година. Това се наваксва с десетилетия, но от някъде трябва да почнем“, сподели още Василев.

Докато Василев говореше, от публиката започнаха да се чуват викове: „Стига сте лъгали, Кокорчо.“

„О, ти си си забравил расото. С друг костюм си. Всякакви такива идват“, възкликна съпредседателят на ПП.

След това Василев сподели с аудиторията как ПП е изиграла ГЕРБ.

Не очаквам на следващите избори да можем да взаимодействаме с ГЕРБ, освен ако там не стане изключително драматична промяна, която реално да позволи да се случат реформите в страната. Това каза пред журналисти в Пловдив съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Асен Василев.

Този парламент, който идва, така както аз виждам, е че подкрепата, която можем да получим от страна на ГЕРБ, е изчерпана, посочи Василев. По думите му причината е, че ГЕРБ са ги подкрепяли, докато реформите са били на хартия. В момента, в който реформите трябваше да станат истински, ГЕРБ отказаха да подпишат споразумение, че нещо такова ще се случи, камо ли да подкрепят такова нещо, подчерта съпредседателят на ПП.

„Истината е, че ние изиграхме ГЕРБ. Те направиха това, което не искаха. Момента, в който не можеха, отидохме на избори. Ще търсим съмишленици, с които да продължим това“, завърши той и даде думата на Петков.

Кирил Петков припомни някои от най-големите скандали, които са белязали правителствата, в които е участвала ПП.

Той се опита да оправдае скандалните твърдения, че докато беше премиер правителството му е получавало „пици с кристали“ в Министерски съвет, докато заседава до късно.

„Вечер си тръгвахме късно и единственото, което ядяхме, бяха тези пици. Защото работехме до 1 часа през нощта“, оправда се Петков. 

blitz
Още

България

Новите ни лични карти ще са немско производство. Цените скачат!

Published

on

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов предлага да се увеличи цената на услугите за издаване на лична карта.

В случай че служебното правителство приеме промените пластиката за непълнолетни ще скочи от 13 на 21 лева. Гражданите на възраст между 18 и 70 години ще трябва да се бръкнат с допълнителни 12 лева, колкото е разликата между досегашната цена от 18 лв. и предложението услугата да стане 30 лв.

Увеличението ще засегне и експресните поръчки на издаване на лична карта. Там скокът ще е двоен и троен, в зависимост от срока на изпълнение.

Основната причина за поскъпването на документите е свързано с новото поколение лични карти. Те ще се правят от немската компания „Мюлбауер Ай Ди Сървисиз“ и ще имат чип с биометричните данни на гражданите, включително пръстови отпечатъци.

Ако всичко върви по план след месец май тази година ще започне производството на новите лични карти.

Още
Реклама

Интересни

България8 минути ago

Мъка: Това е приказната 20-г. красавица, блъсната от влак пред очите на майка си СНИМКИ

20-годишната Юлия Аврамова е загиналата при неделния инцидент с влака по време на мотосъбора край Благоевград. Младата жена бе пометена...

България10 минути ago

Излагация: Прекъснаха срещата на ПП с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо ВИДЕО

Съпредседателите на ПП Кирил Петков, Асен Василев, акад. Николай Денков и Никола Минчев се срещнаха със симпатизанти на партията за...

Made in BG13 часа ago

ВРЪЩА МУ ЗАВОДСКИТЕ НАСТРОЙКИ: Ивка Бейбе и Азис правят тройка! (ВИДЕО)

Скандалната репортерка Ива Иванова, по известна като Ивка Бейбе разкри че е хвърлила мерак на Костинбродския славей Азис. След страстната им...

Любопитно13 часа ago

ОПАСНОСТ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ: Живият Нострадамус разкри от къде може да започне следващата пандемия!

Екстрасенс, известен като „Живият Нострадамус“, предупреди, че лабораториите за изкуствен интелект могат да станат източника на следващата голяма пандемия. Атос...

Made in BG13 часа ago

Риана иска още деца, ще пробва за момиченце

Риана и A$AP Роки вече имат две деца – двама сина, но носителката на Грами сподели, че няма нищо против...

България13 часа ago

Новите ни лични карти ще са немско производство. Цените скачат!

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов предлага да се увеличи цената на услугите за издаване на лична карта. В случай...

България14 часа ago

БРУТАЛНО: Намериха труп, вързан със свински опашки, насред столичен парк!

Тяло на мъж е било открито в „Западен парк” в понеделник следобед, съобщи NOVA. Мястото е почерняло от полиция, районът...

България14 часа ago

Зловещо: Първа версия за кървавия ужас с два трупа в Пловдивско

Най-вероятно на водача, който е загинал в тежката катастрофа между пловдивските села Чешнегирово и Поповица този следобед, му е прилошало....

България17 часа ago

Огромен скандал със завърналата се у нас „Карфур“ и известен бизнесмен СНИМКИ

Длъжник с милиони дългове към НАП и банки завъртя бизнес авантюра с френската верига „Карфур“. Варненският бизнесмен Добромир Андонов има...

България21 часа ago

Този ли хотел във Варна е прилапал Робърт де Ниро

Гранд хотел Варна, който варненци помнят като Шведския хотел, вероятно ще е обектът на веригата на Робърт де Ниро в морската столица....

България21 часа ago

Какво се случва?! Нова стрелба по човек в България

21-годишен простреля с въздушна пушка 33-годишен мъж в село Бъркач, община Долни Дъбник, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал на...

Made in BG23 часа ago

Ергенът Виктор влюбен във водеща на bTV

Риалити героят, който всеки път прави жестоко шоу в „Денсинг старс“, а последният път дори излезе с балетна пачка на...

Българияедин ден ago

Бутиковият козунак удари 80 лв. за кило!

Козунакът за Великден стига цена от 45 лева за 550 грама, което прави 82 лева за килограм. Скъпото лакомство се...

Здравеедин ден ago

Диабетици и хора над 60-годишна възраст да забравят за този вкусен плод

Много възрастни страдат от инсулинова резистентност или захарен диабет затова е по-добре да не употребяват този плод Така твърдят доказани...

Здравеедин ден ago

Ако имате тези симптоми, тичайте при лекаря, защото…

Преди една година забелязах, че едната ръка на шестгодишната ми дъщеря трепери, докато спи. Направихме й енцефалограма, а неврологът беше...

Любопитноедин ден ago

Ужасни звуци като на мъчещи се души: Избяга ли Дяволът от ада?

Избяга ли затвореният в ада дявол на свобода при опита си да се стигне с копаене до сърцето на Земята?...

Българияедин ден ago

Голям празник! Почитаме съратници на апостол Павел

На 15 април Църквата почита свети апостоли Аристарх, Пуд и Трофим. Свети Аристарх бил спътник на свети апостол Павел в...

Любопитно2 дни ago

От 2 литра мляко правя 1 кг домашно сирене: без закваска и лимонтузу, яде се след 4 часа!

Опитвали ли сте домашно сирене ? Мекият му и не толкова солен вкус е любим на мнозина. По структура и...

Любопитно2 дни ago

Господ Бог винаги има някакъв план за нас. Прочети и осъзнай, че желанията ти винаги се сбъдват

Понякога нещата не се случват така, както си ги представяме. Това обаче не бива да ни отчайва, защото е много...

Здраве2 дни ago

Топкардиолог: Кръвно се мери само след ходене до WC!

Д-р Александър Носиков е сред най-известните столични кардиолози. Той дава ценни съвети и насоки как хората да мерят правилно кръвното...

Реклама

Trending