Свържете се с нас

Made in BG

Истината за България е страшна! Отчаяна баба от Родопите отиде при доктора и му рече: Напиши, че съм

Published

on

Един поет е казал, че най-голямата катастрофа е едновременно да си стар, болен и беден. Именно този инцидент засяга българското село. Тази истинска случка разкрива всичко, което се случва в нашата мила родина, пише girl.bg.

„Един уикенд бях отишъл в Звъника, че ми е в района, който обслужвам и отдавна не бях ходил.

От селото ме посрещна една жена, която изглеждаше страшно: полусляпа, стара, цялата изпокъсана, цялата надраскана от тръните, оръфана. Приближи се съвсем близо с несигурни стъпки, опирайки се на своята крива пръчка, ме загледа дълго без да каже дума, като че не може да провярва, дали ме вижда наистина, изведнъж пита:

„Ти добър човек ли си?“ Казах ѝ кой съм. „Заклевам те в Бог, напиши в едно писмо,че съм умряла!“
Не разбирах какво ми казва, все си мислех, че погрешно се е изразила, че е искала да каже нещо друго и питам:
„Искаш да пиша, че си болна?“
„Не бе, сине! Напиши, че съм умряла, моля те от все сърце!“
„Бабо, мога само да пиша, че си болна, друго нямам право да пиша“
„Нищо, моля, пиши, че съм умряла и го прати на сина ми, да дойде да го видя още веднъж, преди да умра.“

Разбрах, че е пропътувала пеша четири километра около тръни, полусляпа и стигнала до обезлюденото селце от съседната махала, да дири помощ, някой да напише писмо на сина ѝ.

Лицето и ръцете й кървяха. Разбирам, теглото й, нейната молба бе последното ѝ смъртно желание!

Стресиращо ми действаше нейният външен вид, а молбата й ме вледени! Разбирах я, но не можех да помогна.

„Бабо, ще пиша, че си тежко болна, на умиране, изпрати на сина си, той със сигурност ще дойде!“
„Нищо няма да помогне, само напиши, че съм умряла, моля те и се помоли!“

Обяснявам, че няма да мога да го напиша.
Тръгна си … плачеше без глас, не съм сигурен, че се е върнала у дома…
Дълго време не се съм бил по тези места. Нищо по-тъжно не съм преживявал. Аз съм бил и на погребения. Те са тържество в сравнение с безкрайната тъга на немощната, стара и сляпа майка.

Ще минете през цели села, а няма да чуете джафкания на кучета. Никой не пази с кучета, защото нямат какво да пазят, а и нямат с какво да ги хранят, или в селото вече няма хора, или кучета. Често има само пилета. Лисиците и вълците посред бял ден се разхождат из селото и без страх наблюдават старците, като че проверяват колко им е останало от живота. И през деня лисиците взимат пилета. Сърните почти са се опитомили, можете да ги видите как всеки ден пасат край нечия къща.

Ето, това е само част от трагедията на българското село. Тази трагедия никой не я вижда и на никого не му пука за нея. Някой ще каже, че прекалявам. Напротив, това е само малка част от истината, а огромна част от нея не е вижда. Българското село е сцена на лични трагедии. Който спаси българското село, ще спаси и България.

Още

Made in BG

Мигът настъпи! Десислава става баба на 45: Снаха й влиза да ражда, едва си носи корема! (СНИМКИ)

Published

on

Ангелогласната Десислава става баба и то до броени дни. 45-годишната изпълнителка сякаш още не може да повярва, че синът й Майки реши да създаде потомство толкова рано, та той е още едва на 20 години. Бременната Анджела е с пет години по-голяма от Майки и вече не е просто в напреднала бременност, а на финалната права.

Анджела влиза да ражда и едва успява да носи корема си, който й тежи, но няма търпение да гушне бебето си. Знаем, че Анджела не е творческа личност, нито известно лице. Тя е фризьорка, а с Майки се запознават в обща компания и първоначално били просто приятели.

„Не знам как стана така, че се влюбихме. Бяхме страшно близки, споделяхме си всичко и си помагахме един на друг при проблеми и прочие. В един момент просто се случи и това е най-хубавото нещо, което можем да си представим“, сподели преди време Анджела

 

Тя не спира да хвали Майки за това колко е отговорен и пораснал за възрастта си, как й помага в домакинството и се грижи нищо да не липсва на бъдещото им бебе. Е, разбира се, най-голямата кесия е тази на Десислава, която не се скъпи и не пести пари за удобството и щастието на сина и снаха си.

Стаята за детето е готова, дрешките и играчките също, очаква се само появата му. Да се роди живо и здраво!

Източник: Crimesbg.com

Още

Made in BG

Зрителите приплакаха: Какво стори със себе си, Преслава? (Шок снимки)

Published

on

Преслава бе една от певиците, които доскоро не бяха „посегнали“ на себе си

Нещата се измениха коренно, когато тя стана половинка на селския бизнесмен Павел Лазаров. Дали заради него, дали защото всичките й колежки са „прехласнати“ по пластичните корекции, но и Преси лудна по тях.

Само че вече тези пластични интервенции по-скоро се „гаврят“ с нея, убедени са зрителите от снощния лаф на „Като две капки вода“. Там камерите „пипнаха“ Преслава и я показаха в светлина, която никак не е приятна и не беше благосклонна към певицата.

Защото в мрежата може да използваш десетки хитринки с фотошоп и програмки да се разкрасиш, но на живо това е невъзможно. Заради истинската си визия Преслава си навлече гнева на публиката, от някои от които може да ти се завие свят. Те не бяха никак ласкави към любимата певица, а буквално са шокиращи.

„Преслава, престани, така си залитнала по тези пластични корекции, че си заприличала на маймуна“

„Вместо да се подобряваш, ти изглеждат откровено доста зле“

„Повече не лягай под ножа, защото може да си докараш обратния ефект“, са само част от критиките към Преси, заради пристрастеността й към хирургическите намеси по лицето си.

Източник: Crimesbg.com

Още

Made in BG

Отново извънредна ситуация в „Ергенът“, Алек с категорично решение

Published

on

Силни любовни трепети, бурни вълнения и непредсказуеми обрати престоят в тазседмичните епизоди на „Ергенът“. Тази вечер (27 март) зрителите ще станат свидетели на една изключително емоционална индивидуална среща на Алек с дама, с която той копнее да се уедини от дълго време.

Двамата ще отплават към един от най-удивителните острови в Егейско море – Сими, където ще имат възможността да се насладят един на друг далеч от всички останали. Най-желаният ерген на България ще отведе избраницата си до залива „Свети Георги“, а дамата няма да скрие, че в компанията на Алек се чувства като малко момиченце, което усеща първите трепети на любовта. Освен със специално отношение, Младенов ще изненада дамата и със специален подарък, а какъв ще бъде той, ще разберем точно в 20:00 ч. по bTV.

Докато Алек и избраницата му акостират на пристанището на екзотичния остров и обикалят из необятните му кътчета, хванати за ръка, останалите момичета в имението ще накарат басейна на имението да ври и кипи… Именно там ще се проведе най-взривоопасното пул парти, на което купонът ще е гарантиран, а балоните далеч няма да са само за украса. Дамите ще бъдат разпределени по двойки една срещу друга, като целта им ще е да спукат балона на опонентката си. Най-бързата ще получи специалната привилегия буквално да „запуши“ нечия чужда уста за цялата вечер, със забрана за комуникация както с останалите момичета, така и с Алек.

Зрителите на bTV ще станат свидетели и на първото сериозно разцепление в състава на „Малките пантерки“, предизвикано от конфронтация между две от най-изявените лидерки там. Между други две от претендентките за сърцето на Алек, които делят едно общо легло в имението на любовта, също ще се отвори огромна бездна, която ще доведе до неочакван сблъсък очи в очи.

По време на вечерния коктейл предстои да станем свидетели на изключително дързък ход от страна на Теа, която ще удиви както Алек, така и останалите момичета с предизвикателното си поведение. По време на усамотението си с една от дамите „ергенът“ пък ще бъде провокиран да отвърне с неудържим страстен порив, подхождайки не с думи, а с действия, след които щастливката буквално ще се разтрепери. Вечерта ще завърши с поредната Церемония на Розата, след която още една от дамите няма да получи цвете и ще трябва да напусне имението на любовта завинаги. Какво ще провокира отпадналата участничка да откаже какъвто и да е коментар за напускането си, дълбоко разочарована и обляна в сълзи.

В четвъртък (28 март) е време за поредното вълнуващо групово предизвикателство, в което момичетата ще се впуснат в забавна шахматна игра с непредвидени ходове и изненадващи стратегии. Първата „пешка“, която стигне до финала, автоматично ще се превърне в „царица“ и ще си спечели привилегията да вечеря с Алек насаме. Зрителите предстои да станат свидетели и на невиждан до този момент бойкот от страна на всички участнички срещу една от дамите, от която ще се почувстват застрашени дори и за живота си. Запознавайки се със случващото се зад стените на имението, „ергенът“ ще бъде принуден да се намеси, взимайки категорично решение, след което нищо няма да е същото. novini.bg

Още
Реклама

Интересни

България20 минути ago

Тревога в цяла България заради отвлечена 30-г. жена от Благоевград

Няколко полицейски управления бяха вдигнати на крак снощи, след като баща на 30-годишна жена от Благоевград депозира спешен сигнал в...

Любопитно2 часа ago

Астрологът Влад Рос с пълен хороскоп за месец април

Април месец наближава с пълна сила. И може би точно заради това много хора искат да знаят за какви изненади...

България2 часа ago

ГЕРБ с мълниеносна реакция след изненадващата новина от „Дондуков“ 2

„От преговори никога не сме се въздържали, водихме такива близо месец. Ако бъдем поканени от „Има такъв народ“ (ИТН), разбира...

България3 часа ago

Слави Трифонов и екипът му се завръщат в bTV с ново ТВ предаване

Екипът на Слави Трифонов се завръща в Би Ти Ви. Ще прави риалити „Бягство към победата“, което ще бъде излъчвано...

България3 часа ago

Диджей, но и лечител се похвали с 300 километра в час

Водач се похвали в социалните мрежи как шофира луксозния си автомобил с 300 км/ч, съобщава bTV. Поредният случай на опасно...

България3 часа ago

Родителите на изчезналата Ивана обявяват парична награда

Родителите на Ивана, която изчезна на 22 февруари, обявяват парична награда за този, който предостави достоверна информация или доведе детето у дома....

България3 часа ago

Вижте кой има имен ден днес

Православната църква чества преп. Иларион Нови, Изповедник. Преп. Стефан Изповедник. Свщмчци Георги, еп. Загорски и Петър, презв. Мъгленски. Св. мчк...

България3 часа ago

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития в Цалапица Димитър Малинов – Недялко Малинов. Това съобщи във Фейсбук Атанаска Бакалова, майката на Митко. „Един баща се...

България3 часа ago

Сбъдна се предсказание на живия Нострадамус!

Едно от предсказанията на гадателя, известен като живия Нострадамус, действително се сбъдна. Много хора се надяват това да е просто...

България15 часа ago

НАТРЕСЕ ИМ СЕ: Бъбрива перничанка спретна див екшън в Бургас! (СНИМКА)

Перничанка направи екшън в Бургас като се обърна по таван. Докато шофирала в морския град, тя напук на всички забрани...

Любопитно15 часа ago

ФАТАЛНА ДАТА: Слънчевото затъмнение идва с масова смърт! (СНИМКА)

Учени предупредиха, че може да има скок в фаталните автомобилни катастрофи по време на слънчевото затъмнение през април. Изследователи от...

Made in BG16 часа ago

Мигът настъпи! Десислава става баба на 45: Снаха й влиза да ражда, едва си носи корема! (СНИМКИ)

Ангелогласната Десислава става баба и то до броени дни. 45-годишната изпълнителка сякаш още не може да повярва, че синът й...

Любопитно16 часа ago

5 неща, които пазят по- силно от уроки от червения конец

Забелязвам, че след среща с някои хора винаги се чувствам уморен. Мисля, че и вие имате това чувство. Работата е...

Любопитно16 часа ago

Вече захващам розите само така! Винаги се получават хубави коренчета

Всяко лято се отпускаме като семейство на вилата. Чудесно време да се насладите на природата, чистия въздух и да си...

Made in BG16 часа ago

Зрителите приплакаха: Какво стори със себе си, Преслава? (Шок снимки)

Преслава бе една от певиците, които доскоро не бяха „посегнали“ на себе си Нещата се измениха коренно, когато тя стана...

Made in BG17 часа ago

Отново извънредна ситуация в „Ергенът“, Алек с категорично решение

Силни любовни трепети, бурни вълнения и непредсказуеми обрати престоят в тазседмичните епизоди на „Ергенът“. Тази вечер (27 март) зрителите ще станат свидетели...

България17 часа ago

Хотелиерите по морето потриват ръце, народът резервира на поразия

Между 10 и 20% ръст на туристите очакват хотелиери по Южното Черноморие. По-добре се движат и ранните записвания на летовници....

Made in BG17 часа ago

Безобразие! Емрах Стораро налита да целува по устата…. СНИМКА

Историята на Петко Димитров и Яна от „Денсинг старс“ през 2013 година май ще се повтори и в новия сезон...

Любопитно19 часа ago

От сервитьорка до съпруга на арабски шейх – невероятната история на принцеса Наташа (Снимки)

Тази история сякаш е извадена от някоя холивудска продукция – обикновена сервитьорка се превръща в арабска принцеса! Но всъщност сценарият...

Любопитно19 часа ago

Беинса Дуно: Като носите старите си дрехи, нещата няма да се наредят

Докато сте облечени със старите си дрехи, работите Ви няма да се наредят добре. Какво ще Ви даде една стара...

Реклама

Trending