Свържете се с нас

България

Нагли: Един уикенд и цялата свинщина по морето лъсна

Published

on

Институциите започнаха да разчистват незаконно поставените каравани по Южното Черноморие. Нерегламентираното диво къмпингуване остава един от проблемите преди старта на летния сезон, съобщава БГНЕС.

От петък, когато започнаха проверките, до вторник по Южното Черноморие са констатирани 80 нарушения. Връчени са разпореждания караваните да бъдат премахнати в рамките на 24 часа. Ако не бъдат отстранени, се съставя акт за административно нарушение, като глобата е от 1000 до 3 000 лева.

„Има паркирани каравани и кемпери върху плажна ивица, върху дюни, върху държавен горски фонд и земеделски земи без необходимите за това документи. Три сондажа за вода – единият, от който върху плажна ивица, тоест беззаконието води и до друго беззаконието, което вече води до опасност за човешкия живот”, обобщи областният управите на Бургас Пламен Янев резултатите от проверките досега.

Проверките няма да бъдат кампанийни и ще продължат през целия летен сезон.

Още

България

Приятел на загиналия Кристиан: Бесен съм! Така ли трябваше да си научиш урока?

Published

on

Трябваше ли по този начин да си научиш урока след хилядите „малки дяволи“, които те сполетява? Някои биха казали, че това е справедливо. Не! Нито една смърт не може да бъде справедлива. Това пише в емоционален пост в социалните мрежи Атанас Димитров, който е приятел на загиналия в зверската катастрофа в Пловдив Кристиан.

В обръщението си към младежа, който остана завинаги на 21, Атанас споменава за неговия „бохемски нрав“.

Ето и цялото емоционално послание от Атанас към Кристиан:

„Кристиане,

Сега, когато тебе вече те няма, май е твърде късно да ти размахам пръст в лицето. Да ти повиша тон, да се скараме, да ти тръшна вратата на колата и всичко това, защото се тревожа за теб и за този твой “бохемски нрав”, който напоследък ми се струваше глупав, необмислен и всичко това ти го казах на последната ни среща преди около месец.

Сега съм бесен за твоята безотговорност към самия себе си и към хората,които са били с теб, в тази машина, чието единствено предназначение е да те закара от точка А до точка Б, но вече те няма и няма значение…

Трябваше ли по този начин да си научиш урока след хилядите „малки дяволи“, които те сполетяха? Някои биха казали,че това е справедливо…Не! Нито една смърт не може да бъде справедлива.

Нямам думи да ти опиша колко ме боли,че те няма. Сега ми се иска да ти се обадя, да се посмеем, да си поговорим, помълчим. Иска ми се да те има!
Сега искам да ти звънна, но зная, че един равнодушен женски глас ще ми каже: “Моля, опитайте по-късно.” И колкото и пъти да опитам…сигналът ще бъде свободен…вече е късно!

Дано си свободен, приятелю…
Дано ти е леко и пътят ти да бъде светъл…Тази нощ аз те търся в небето и зная, че те има като звезда,която грее,защото ти беше такъв човек ! Ти носеше светлина, споделяше я,търсеше я и винаги успяваше да я откриеш.

Благодаря ти, че беше светулка в моята нощ! Обичам те! Спи спокойно своя вечен сън. Лека нощ!“

21-годишният Кристиан Екмекчиян загина при зверска катастрофа с управлявания от него автомобил „Рейндж Роувър“ в Пловдив. След шофиране с висока скорост колата се е разцепила на две и буквално е отрязала няколко дървета.

На място загина и 20-годишната Теодора Николова, която е пътувала до него. След катастрофата, в болница с тежки наранявания остават 22-годишните Николета У. и Иван П., които са пътували на задната седалка на катастрофиралия джип и пожарникарят Димитър Галчев, който също е в изключително тежко състояние, със смазан таз и увреден бял дроб.

По-късно стана ясно, че 21-годишният Кристиан Екмекчиян има свидетелство за правоуправление от 3 години. За това време той има регистрирани 16 нарушения.

Жена от Пловдив разказа за сблъсъка си с Кристиан Екмекчиян два месеца преди фаталния инцидент. „Преди около месец този младеж едва не ме уби с детето ми. Със сина ми бяхме в колата. Щеше да ни отнесе и да стане голямо меле, защото човекът много бързаше. Грозната случка се разигра до Спортен комплекс ВСИ в Пловдив“, сподели тя. blitz

 

Още

България

Нов ужас със Сашко от Перник часове след рождения му ден

Published

on

Сашко от Перник, който през 2022 г. се изгуби за девет дни в гората, беше издирван отново от полиция и жандармерия. За щастие, момчето бе намерено.

Случило се е около Лозен, а сигнал е подаден малко преди 18 часа, предаде bTV, позовавайки се на МВР.

Полиция и жандармерия, както и екипи на Аварийна помощ към Столична община са извикани на място и са участвали в издирването на детето.

Малко преди 19 часа Сашко е открит, съобщиха от МВР.

В началото на ноември 2022 г. 12-годишният Александър изчезна. След 9 дни издирване момчето беше намерено в труднодостъпната местност „Червена могила“ до Радомир.

Добрата новина беше чакана от цяла България. Съдбата му трогна хиляди българи, които не спряха да го търсят.

И досега Александър не може да обясни какво точно е преживял, тъй като детето е с аутизъм.

Експертите са категорични – 12-годишният Сашко от Перник не е бил отвлечен, а се е изгубил. Той е успял да оцелее съвсем сам, без храна и без вода, без чужда намеса.

Само преди ден Сашко отпразнува своя 14-и рожден ден. Това стана ясно от публикация във Фейсбук.

Още

България

Истината лъсна: Експерти с шокиращи факти за мелето с Кирил Петков, нови СНИМКИ

Published

on

Експерти на Института за пътна безопасност изследваха пътната обстановка на мястото на катастрофата с автомобил на НСО чрез Гугъл Мапс. В четвъртък край Аксаково джипът на Кирил Петков се заби в друга кола. В следствия на инцидента загина един човек.

Според предварителните данни и снимки катастрофата се е случила на входа на Варна откъм Аксаково, там където ул. „Добруджа“ се пресича с път 29, непосредствено до Автомивка „Трафик“. По снимките ясно се различават същите табели и указателни знаци.

От страната на ул.“Добруджа“ действително има знак стоп, който задължително трябва да се спази от водачите, поради големия трафик по другия път, който няма разделителна линия.

Път 29 на това място представлява десен завой (ако следваме посоката на движение на колата на НСО) със сравнително голям диаметър около 400-600 м. Независимо от това обаче, завоят е доста остър, толкова, че при движението на колите към Варна, първата възможност на водачите да видят спряла кола на знака стоп (както и самите водач да имат пряка видимост един към друг) е на около 140 м от кръстовището (вижте лилавите стрелки на илюстрацията). Там има буйна растителност, табели и крив път.

При пътни произшествия, както и проектирането на пътища и автомобили се следват законите на физиката, и там има формули за измерване на спирачен път, сцепление на пътя и пр.  Една от тях, за спирачния път, може да се изведе с формулата S=V*V/(2fg) в метри, където:

S – спирачен път (м)
V – скорост на движение (в м/сек)
f – коефициент на сцепление
g – земното притегляне, равно на 9,81 м/сек

Понеже скоростта е на втора степен, спирачният път не е пропорционален на нея.

При 2 пъти по-голяма скорост, спирачния път е 4 пъти по-голям. И по тази формула, и да приемем, че имаме сух асфалт, спирачния път при 60 км/ч e 15-18 е 15-18 метра, но при 120 км/ч е над 60-65, и то при сух асфалт и идеални гуми и спирачки.

Като добавим и времето за реакция на шофьора, когато види някой на пътя, което е 1-2 сек, и се оказва, че разстоянието от 130 м може да е достатъчно да се спре, ако се кара с 60 км/ч, но ще е крайно недостъпно при скорост над 100. При мокра настилка например спирачния път може да стигне и 200 м.

Към факторите тук добавяме и следните неща

1. Освен че завоят е десен и не осигурява добра видимост , там има и няколко големи табели и дървета (вж. снимките), които допълнително затрудняват видимостта между двамата водачи.

Т.е. ако при оптимални условия от максимална видимост между двамата водачи от 137-140 м, тук нещата са допълнително усложнени и е възможно пострадалият водач да е спрял на знак стоп, да е изчакал, и когато е тръгнал, да не е видял изобщо друга кола отляво.

2. За 2-4 секунди колкото ще отнеме на един автомобил от спряло положение да навлезе в платното, една кола с 60 км/ч би изминала 50 на метра, но една кола движеща се над 110-120 – би изминала над 100 м., т.е. практически е почти невъзможно да се спре и да се избегне катастрофа.

Именно затова там, трябва да има ограничение от 50-60 км/ч , защото дори всеки един шофьор по ул. „Добруджа“ да спира на знака Стоп, то ако друг автомобил се движи с над 90 км/ч – вероятността твърде късно да види навлизащ в платното откъм път 29 е много голяма.

Компетентните органи ще трябва да изяснят детайлите, кой е спрял, кой с колко е карал, дали тези табели допълнително са попречили на видимостта и пр.

Това изследване е само за да предупреди други шофьори, че дори спирането на знак Стоп, не винаги е гаранция за безопасност.

Няма никакво значение дали някой бил с пусната лампа или не – при остър завой и малка видимост, винаги се рискува някой отнякъде да изскочи в последния момент.

Според всички анализи, от вида на смачканите автомобили става ясно, че скоростта е била голяма. Ако това е така, за къде точно са бързали Кирил Петков и компания, и защо не са попречили на шофьора да кара неразумно бързо?

Знаете ли, че в Щатите и други западни страни има закони, които наказват дори пътниците, ако са съучастници и подбуждали шофьора да кара пиян или бързо (Encouraging Speeding ).

blitz

Още
Реклама

Интересни

Made in BG6 часа ago

КАКВА Е ФОРМУЛАТА? Люси и Чакърдъкова отслабнали като Геро!

Режисьорът Людмил Иларионов-Люси и народната певица Николина Чакърдъкова свалиха килограми като актьора Герасим Георгиев-Геро с операция на стомаха. Актьорът Герасим...

България7 часа ago

Приятел на загиналия Кристиан: Бесен съм! Така ли трябваше да си научиш урока?

Трябваше ли по този начин да си научиш урока след хилядите „малки дяволи“, които те сполетява? Някои биха казали, че...

България7 часа ago

Нов ужас със Сашко от Перник часове след рождения му ден

Сашко от Перник, който през 2022 г. се изгуби за девет дни в гората, беше издирван отново от полиция и...

България9 часа ago

Истината лъсна: Експерти с шокиращи факти за мелето с Кирил Петков, нови СНИМКИ

Експерти на Института за пътна безопасност изследваха пътната обстановка на мястото на катастрофата с автомобил на НСО чрез Гугъл Мапс. В...

България9 часа ago

Жестоко убийство в Сливен СНИМКИ

Лек автомобил, управляван от млад шофьор, уби 86-годишна жена в Сливен. Драмата се разигра минути след 16 часа в събота, съобщава Sliveninfo....

Made in BG10 часа ago

ЗВЕЗДЕН ДЕБЮТ: Роси Пейчева показа бебето (СНИМКА)

Родопската народна певица Росица Пейчева, която на 50 г. роди третото си дете, показа първата снимка на бебето. „За всяка...

Made in BG13 часа ago

Не издържа: Натали Трифонова проговори за скандала в „Денсинг старс“!

Натали Трифонова се размина с голямата награда в „Денсинг старс“, въпреки старанието си на дансинга, но пък си позволи да...

България14 часа ago

Страшна трагедия с младеж на АМ „Тракия“! СНИМКА

Тежка катастрофа на магистрала „Тракия“. Кола излетя от аутобана и се обърна в полето, научи БЛИЦ.   Инцидентът е станал...

Made in BG16 часа ago

Нов мъж върна слънчевата усмивка на лицето на Алекс Сърчаджиева

Моноспектакълът, в който Алекс Сърчаджиева разказва по изключително емоционален начин живота си, не оставя никого със сухи очи на финала....

Любопитно16 часа ago

Ванга ПОСТАВИ само една зодия пред всички! Вижте коя е тя! Ето коя е благословената

Пророчицата Ванга се възхищавала на съзвездието Козирог – пише „България днес“. Според гадателката там живеят високоенергийни същества, които са много...

България16 часа ago

Силна молитва към Божията майка от 4 думи, която промени живота ми

Всеки от нас се надява да направи желаните промени – някой иска да се промени, някой се нуждае от подкрепа...

България16 часа ago

За първи път у нас! Ще валят глоби за всеки с телефон, който…

Това ще се случи, ако парламентът приеме проектопромени, предложени от Министерския съвет, според които те вече няма да имат право...

Любопитно16 часа ago

3 зодии, които само те използват, изсмукват енергията ти и те захвърлят като са взели всичко, което могат

Е, на тези няколко зодии им се носи лоша слава. Разбира се, че има изключения, но важно е да знаете...

Любопитно16 часа ago

Как да приготвите най-вкусните мекици

Как да приготвите най-вкусните мекици Приготвяне 20 минути Готвене 20 минути Общо 40 минути Порции 6 порции Такива мекици ще...

Made in BG16 часа ago

Бомба: Фолк идолът Меди е гадже с много известна певица!

В светските среди гръмна новината за нова светска двойка. Фолк идолът Меди е забил известна колежка, но засега крият чувствата...

Made in BG17 часа ago

Фенове на „Ергенът“ с оригинални идеи за новия ерген

Неочаквания финал на „Ергенът“ доведе до лавина от иронични коментари в социалните мрежи. В тях феновете на романтичното риалити залагат...

България17 часа ago

Журналист с бомбастично разкритие за джипа на Кирил Петков: Колата няма…

Джипът от катастрофата с Петков е без „Гражданска отговорност“ и технически преглед. Такова разкритие прави разследващият журналист Григор Лилов след...

България17 часа ago

Имен ден: Необикновени имена черпят днес

На 18 май Православната църква почита паметта на Свети мъченик Теодот и светите седем девици.  В град Анкира в малоазийската област Галатия...

Made in BGедин ден ago

Голяма трагедия застигна Веселин Маринов, отменя концерти

Голяма загуба в живота на известен наш певец. Починала е майката на обичания български изпълнител Веселин Маринов. Тъжната вест беше съобщена във Facebook...

Made in BGедин ден ago

СТУПОР: Победителката Алекс Гърдева влязла в „Хелс Китчън“ с торба лекарства! (изплашила екипа на предаването)

Шеф Ангелов й връчи победата за отбора на Златните в „Хелс Китчън“, но Алекс Гърдева определено отдавна не е с...

Реклама

Trending