Свържете се с нас

Свят

От последните минути! Дъщерята на Михаел Шумахер, Джина-Мария разплака целия свят, което съобщи! Той е

Published

on

Фенове на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер се активизираха и се помолиха за коледно чудо след изказване на дъщеря му.

Джина-Мария се появи на спортно събитиe през уикенда, за да получи награда за постиженията си в конната езда, а в словото си след това каза – Искам да благодаря на родителите си, които всеки ден ме даряват с любовта си.
Още

България

Турция пак се разтресе!

Published

on

Земетресение с магнитуд 4,7 разлюля град Токат, Северна Турция, съобщи турската правителствена Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

Трусът е предизвикал силна паника. Хората са прекарали нощта навън.

Земетресението е регистрирано през нощта в 1:06 ч. Епицентърът му е бил в град Сулусарай на дълбочина 10 км.

Час и половина по-късно в Сулусарай е регистриран вторичен трус със сила 4,1.

Валията на Токат Нуман Хатипоглу посочи, че на този етап няма данни за негативни последици, а специални екипи, главно специалисти от АФАД, продължават да извършват обследване на терен за евентуални щети, информира телевизия НТВ.

Хатипоглу съобщи, че днешният ден е обявен за неучебен в училища в три общини в Токат. Той добави, че слаби вторични трусове в района продължават, предаде БТА.

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая също обяви, че няма данни за пострадали хора при трусовете.

Междувременно тази сутрин в 8:45 ч. в югоизточния окръг Кахраманмараш бе регистрирано земетресение със сила 3,9. Епицентърът му е бил в град Гьоксун, а дълбочината – 11,35 км, съобщават от АФАД.

В окръг Кахраманмараш бяха епицентрите на унищожителните земетресения от 6 февруари м.г., при които загинаха над 53 хиляди души.

Още

България

Иран с жестоки заплахи към Израел, ужасът през нощта е само началото ВИДЕО

Published

on

Иранците излизат по улиците, за да отпразнуват нападението срещу Израел, докато други чакат на дълги опашки за газ заради очаквания суров отговор на Израел, пише Times of Israel.

„Смърт за Израел!“ и „Смърт за Америка“, скандират демонстранти на площади в Техеран. Те се събраха малко след като Революционната гвардия обяви началото на операция „Истинско обещание“.

Надпис върху сграда пък гласи „Следващият шамар ще е по-жесток“.

Демонстрантите развяват национални знамена на Иран и Палестина заедно с плакати, на които пише, че „Божият победа е близо“.

Голяма тълпа от демонстранти се е събрала и пред британското посолство в Техеран.

Иранци са се събрали и в третия по големина град Исфахан, където е погребан бригаден генерал Мохамад Реза Захеди, един от убитите при удара в Дамаск.

Демонстрантите също се събират близо до гроба в южния град Керман на видния командир на гвардията Касем Солеймани, който беше убит през 2020 г. при нападение с дрон на САЩ в Багдад.

На този фон пред бензиностанциите са се извили дълги опашки от автомобили. Хората са притеснени какво може да последва и започват да се запасяват.

Високопоставен израелски източник, цитиран от Channel 12, казва, че „атаката на Иран е стратегически провал“.

„Сега могат да се приготвят и да не спят спокойно“, добавя източникът заплашително.

Превод и редакция БЛИЦ

Още

България

Трагедията е неописуема. Още един ангел отиде на небето. Почивай в мир

Published

on

Съдбата на 17-годишна холандка, която избра смъртта пред болестта, разтърси света – Ноа Потовен получи право на евтаназия и тя беше извършена преди ден, съобщиха „Дейли мейл“ и „Таймс“.

Лекарите са поставили смъртоносната инжекция само ден, след като момичето навършило 17 години, защото по закон именно от тази възраст холандските граждани имат право да вземат решение за евтаназия без съгласието на родителите си.

Майка й и баща й обаче не знаели за нейното решение и изпаднали в шок, когато научили малко преди евтаназията. Те случайно намерили в стаята й няколко прощални писма, които оставила за тях и приятелите си и в които обяснява защо е стигнала до този избор. След това Ноа отправила и разтърсващо послание в социалната мрежа, в което заявила, че всичко това е резултат на безнадеждно и непоносимо психическо страдание и че до 10 дни ще умре.

„Свършва се. Не съм истински жива от толкова дълго време. Дишам, но не живея!“, написала Ноа, която от известно време спряла да се храни и дори да пие вода, след като миналата година била приета в болница в тежко състояние с поднормено тегло и поставена в кома на изкуствено хранене.

Тя е страдала от посттравматичен стрес, депресия и анорексия, предизвикани от насилие в детството й. Когато била на 11 години била нападната от свой съученик на парти, а на 14 – изнасилена от двама души. Скрила обаче тези факти от родителите си, защото я било срам.

Преди да умре, Ноа си направила списък с 15 неща, които да направи – като да кара за първи път скутер, да си направи татуировка, да пие алкохол и да пуши цигара.

Миналата година е публикувана книгата на Ноа „Да побеждаваш или да се учиш“, в която описва как преживява болката и страха всеки ден отново и отново и как в живота си на изолация се чувства почти като престъпник, макар никога да не е откраднала дори дори сладкиш от магазин. Тя се превръща в бестселър и е определяна като „най-тъжната книга“ на десетилетието.

Холандската депутатка Лиза Вестервелд, която е посетила Ноа преди смъртта й, каза, че е много силно впечатлена от нейната сила.

„Никога няма да я забравя. Ще продължим борбата й“, заяви Вестерелд пред местните медии.

Всъщност според холандския закон на евтаназията право имат всички, които са навършили 12 години, но само в случаи, когато заболяванията им са несъвместими с живота. През 2017 г. 6,5 хиляди души са избрали смъртта, възползвайки се от закона – това прави около 4,5% от всички смъртни случаи в страната.

Евтаназията е позволена и в Белгия, където миналата година лекари прекратиха живота на две тежко болни момчета – на 9 и 11 години. Децата станаха най-малките пациенти, на които са поставени смъртоносните инжекции.

У нас парламентът отхвърли идеята „сладката смърт“ да бъде разрешена и в България.

Още
Реклама

Интересни

Made in BG25 минути ago

Рени отново в Египет след 30 години

Фолк ветеранката Рени се похвали, че отмаря в Египет. За почивката си обаче певицата не е избрала компанията на приятелки...

България29 минути ago

Турция пак се разтресе!

Земетресение с магнитуд 4,7 разлюля град Токат, Северна Турция, съобщи турската правителствена Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации...

България31 минути ago

Във Варна стана страшно! Улици са под вода, коли пропаднаха ВИДЕО

Два автомобила пропаднаха в центъра на Варна след проливния дъжд, който се излива от ранни зори в морската ни столица....

Здраве2 часа ago

4 сутрешни напитки подобряват храносмилането

Експерти съветват да започнете сутринта си с напитки, които намаляват възпалението, подобряват работата на червата и храносмилателната функция. Пиенето на...

България3 часа ago

Внимание: Магнитна буря връхлита Земята!

Астрономите съобщават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети на 18 и 19 април. Според данните от Националната агенция...

България3 часа ago

Имен ден: Черпят най-победоносните имена днес

На 18 април Православната църквата почита паметта на Виктор Никомедийски. Имен ден празнуват Виктор и Виктория. Виктор бил войник по...

България14 часа ago

Гърми скандал с Лена Бориславова, спипаха я натясно с Петков не където трябва СНИМКИ

Лена Бориславова отново е забелязана в кола на НСО заедно с Кирил Петков. Бившата съветничка на Кирил Петков не е...

Любопитно18 часа ago

Шеф Токев за скъпите козунаци – Има „Ферари“, има и „Рено“

Ние не определяме цената, решаваме дали да купим Кулинарният корифей Андре Токев описа ефектно разликата в цените на козунаците преди...

Любопитно18 часа ago

Торта „15 минути с кисело мляко“ – лесна, сочна, бърза и супер вкусна

Нито иска варене, нито печене Условно тортата е кръстена „15 минути с кисело мляко“, тъй като наистина е супер лесна...

Made in BG18 часа ago

Натряскаха се: Камелия вдигна див купон за рождения ден на Цветин! (МНОГО СНИМКИ от вчера)

Все сме чували, а и всеки си мечтае за това да срещне сродната си душа и да остане с нея...

България18 часа ago

Всички са в шок! Този танцуващ мъж ли оскверни гроба на патриарх Неофит ВИДЕО

Млада жена публикува видео, което провокира софиянци. Жителка на столицата показа как танцува с непознат човек на улицата под ритмите...

България18 часа ago

Библейско наводнение удари два БГ града, и на други места е страшно ВИДЕО

Времето в страната продължава да се влошава. Буря връхлетя Сандански и Петрич, а между Плевен и Левски валежите достигнаха до 15-30...

Made in BG18 часа ago

НА СЕДМОТО НЕБЕ: Деси Слава стана баба!

Попфолк певицата Деси Слава стана баба. Само преди няколко часа синът на певицата – Майки и неговата приятелка Анджела, с...

България20 часа ago

Рецепта за великденски козунак, с която всеки може да се справи. Не се бавете!

Домашен великденски козунак – най-вкусната и лесна рецепта! Дори никога да не сте правили козунак, опитайте тази рецепта. Няма нищо...

България20 часа ago

Лили Иванова взима емблематична кръчма по морето

Фондация „Лили Иванова“ иска да вземе под наем за срок от 10 години недвижим имот, намиращ се в Морската градина...

България20 часа ago

Шефка на пекарна: Козунакът може да стигне 200 лева

Цената на козунаците за Великден е широко обсъждана и коментирана тема. Въпреки че надделяват мнения, че те ще струват между...

България20 часа ago

Нова секира за шофьорите: Умни пътни знаци ги хващат в издънка!

Пилотни версии на умни пътни знаци, които са със специално проектиран софтуер и използват инфрачервена и микровълнова технология за откриване...

Българияедин ден ago

СТЯГАМЕ КУФАРИТЕ: 1 млн. на път за Великден

Над 1 млн. българи се очаква да пътуват за Великден. Това прогнозира директорът на Института за анализи и оценки в...

Българияедин ден ago

Астрологът Милена Милева: Родовите тайни влияят на поколенията

Милена Милева е лектор и специалист по семейнo-родова астрология. Определя себе си като „търсещ човек и заклет практик“. Създател е...

Made in BG2 дни ago

Клошарката Сузанита на колене пред Орхан Мурад: Прости ми за „кьорав изрод”, тате, дай някой лев!

Животът на Сузанита не е лесен, след като баща й Орхан Мурад напусна майка й Шенай. Девойката взе страната на...

Реклама

Trending