Свържете се с нас

Made in BG

4 магически места в България, които сбъдват желания

Published

on

Има места в България, които притежават необяснима енергия и очарование. Места, на които веднъж докоснал се до тях, остават у теб чувството на нещо магическо и мистично. Това са красиви и пленителни кътчета, древни светилища или просто уютни и одухотворяващи местенца, които те зареждат с настроение и оптимизъм, за каквито не си и предполагал, че можеш да почувстваш. Казват, че там мечтите и най-съкровените желания се сбъдват. Достатъчно е да отправиш своето желание с цялото си сърце и горещо да вярваш, че то ще се случи. Това го доказват хиляди хора, които вече са осъществили това, което им се е струвало непостижим блян.

Храма в Златолист

Твърди се, че молбите на много посетители на последния дом на Преподобна Стойна – храма Златолист, издигащ се в едноименното селце, се изпълняват. Всеки, който е отправил молитва от това свято място, уверява, че е намирал спасение от проблемите си, скоро след като е бил там.

Златолист е малко селце, сгушено в Санданско-Петричката котловина, на 32 км от Сандански. Тук живеят 7-8 души, но целогодишно, особено през топлите месеци, на това място се стичат хиляди българи и чуждестранни туристи. Главната забележителност е църквата „Св. Георги“. Храмът е построен през 1857 г. Стенописите са странни и нетипични за една църква. На едната стена се вижда гола жена и дявол с арбалет. Досега никога не е откриван такъв стенопис. На друга пък е изобразен дявол, впрегнал човек с каруца. Също така има и светец с глава на кон. В средата под купола се намира мраморна плоча с двуглав орел, който е емблема на Цариградската патриаршия. Хилядите туристи, които посещават църквата, събуват обувките си и стъпват върху плочата, защото има поверие, че камъкът излъчва сила, с която лекува болните. В началото на ХХ век в черквата живяла пророчицата Преподобна Стойна, която била монахиня. Според местните жители тя твърдяла, че самият Свети Георги я е довел тук.

Криптата в Руската църква „Св. Николай“ в София

Тук е погребан архиепископ Серафим. Според историята светецът искал да чува молбите на хората чрез писма. Затова стотици хора се стичат тук, в малката крипта, където се молят пред мощите на светеца, и пускат листчета със своите най-съкровени желания. Хиляди твърдят, че са намерили своето изцеление, след като са поискали това от светеца в писмен вид. Не липсват и случаи, в които жени са забременели, след като са се помолили за рожба на светеца.

Пещерата на св. Иван Рилски

Близо до Рилския манастир се намира пещерата, в която е живял Иван Рилски около 876 г. Известно е, че до гроба му се стига чрез тесен проход. Според поверието, ако успееш да се промушиш през тесния каменен тунел, значи Бог е чул молитвите ти. И дори най-непостижимата ти мечта ще бъде изпълненана.

Вълшебното езеро в пещерата Леденика

Друго място, за което се говори,че също сбъдва мечти, е езерото в пещерата Леденика. Неслучайно го наричат вълшебно.Намира се в края на един от тенулите. Водата лекува и изпълнява желания. Достатъчно е да потопиш ръцете си в нея, гласи поверието.

Още

Made in BG

Галена показа сестра си (СНИМКИ)

Published

on

Попфолк фурията Галена сподели кадър със сестра си Николинка, към който написа трогателното послание, гласящо: „Честит рожден ден, сестра ми! Бъди щастлива, обичам те!“

Всъщност Николинка е кака на Галя, както е рожденото име на изпълнителката. Тя е по-голяма от нея с 6 години. Двете сестри имат и брат на име Генчо, който е по-голям от Галена с 8 години.

Родителите им Венета и Вичо Генчеви създали семейството си в Смядово с много любов, а Галя била непланирано дете. Майка й и баща й били много притеснени за това как ще се справят с отглеждането на три хлапета, тъй като времената били доста трудни. Въпреки тревогите си и през ум не им минало да се откажат от рожбата си.

За да подсигурят финансово семейството си, родителите на певицата заминали да работят в Гърция. Макар финансовото им положение да не било никак розово, родителите на Галена никога не направили опит да я отклонят от мечтите й за голямата сцена. Напротив – още от ранна детска възраст поощрявали малката си дъщеря, тъй като виждали, че е талантлива.

Като дете Галя с часове пеела пред огледалото с дезодорант в ръката, представяйки си, че държи микрофон и е на сцената. Била в седми клас, когато заживяла сама, тъй като отишла да учи народно пеене в Шумен. След това бъдещата звезда продължава образованието си в Димитровград, за да е по-близо до „Пайнер“, след като спечелила фирмен конкурс за нови изпълнители и й обещали договор, когато стане пълнолетна.

Източник: Уикенд

Още

Made in BG

Емануела бясна, че любовникът я изостави

Published

on

Очевидно в опит да изчисти гузната си съвест, Иван Карастоянов от „Денсинг старс“, не спира да залива социалните мрежи със снимки, клипове и обяснения в любов към съпругата си Зорница. Бившият екранен и интимен партньор на Емануела се отказа изненадващо от нея в името на това да спаси семейството си.

Запознати твърдят, че след като авантюрата им видя бял свят, настанал сериозен панаир и красивата съпруга на танцьора го заплашила, че не само ще го напусне, но ще вземе със себе си и сина им Валери. Последното направо сразило Иван и поради тази причина той взел решение да напусне шоуто в името на това да запази семейството си.

Танцьорът взел това решение броени часове преди последното издание на танцувалното предаване. Той се кълне, че не е имал интимни отношения с партньорката си на сцената, но очевидно думите му не означават нищо за житейската му партньорка.

Според участници в шоуто, Емануела и Иван действително имали кратка авантюра. Очевидно чалга изпълнителката не се е стеснила от това, че мачото е женен. Решението му да се откаже от „Денсинг старс“ обаче я е разгневило и това си пролича от екрана. От близкото обкръжение на Емануела издават, че тя вече била убедена, че е успяла да оплете Карастоянов в мрежите си и дори коментирала с нейни колежки размера на мъжкото му достойнство, определяйки го като впечатляващ.

Прави впечатление, че в социалните мрежи съпругата на Иван – Зорница Карастоянова е харесала всичките му снимки от „Денсинг старс“, с изключение на тези, на които е в компанията на чалгаджийката. Това е достатъчно красноречиво.

Малко след напускането му, Зорница публикува романтично видео, в което двамата танцуват на яхта, демонстрирайки силна любов. Няколко часа по-късно пък Иван написа: „Можеш да съблазниш мъж, който има жена. Можеш да съблазниш мъж, който има любовница, но не можеш да съблазниш мъж, който си има Любима“, очевидно визирайки жена си.

Източник: Уикенд

 

Още

Made in BG

ИМА ПАРИ – УГАЖДА СИ: Азис брои почти милион за кола!

Published

on

Краля на поп фолка Азис се изфука с ново попълнение към автопарка си. Този пък Костинбродския славей е избрал една от най- луксозните марки автомобили, които са притежание на едни от най-богатите хора в света, а именно – Rolls-Royce. В световен мащаб хората които притежават такава кола са Том Круз, Дже Зи, Дейвид Бекъм, Ким Кардашиян и Елтън Джон. Регистрираните притежавани бройки в България са около 50.

 

 

Не е ясно точно колко е платил Азис, за да се сдобие с луксозното возило. Но бърза проверка показва, че цената му започва от 400 хил. долара за базов модел и се покачва нагоре с повечето екстри.

Това е трето попълнение на певеца в рамките на около две години, последните му такива покупки бяха чисто ново Ламборгин и Mercedes-Benz G.

Азис с кола за 500 бона и усмивка за 20 (СНИМКА)

Още
Реклама

Интересни

Любопитно8 часа ago

Дяволската комета приближава Земята, ще можем да я видим с просто око

За първи път от 71 години ще можем да наблюдаваме с просто око голямата Дяволска комета, докато преминава през Слънчевата...

България8 часа ago

Трагедия в Казанлък: 10-г. момче издъхна в училище СНИМКИ 18+

Десетгодишно момче е починало на спортна площадка в двора на училище в Казанлък. Сигнал на спешния телефон 112 е подаден...

Made in BG10 часа ago

Галена показа сестра си (СНИМКИ)

Попфолк фурията Галена сподели кадър със сестра си Николинка, към който написа трогателното послание, гласящо: „Честит рожден ден, сестра ми!...

Made in BG10 часа ago

Емануела бясна, че любовникът я изостави

Очевидно в опит да изчисти гузната си съвест, Иван Карастоянов от „Денсинг старс“, не спира да залива социалните мрежи със...

България12 часа ago

Пролетта идва с около 18 часа по-рано

Астрономическата пролет настъпва в 05:06 ч. на 20 март, с близо 18 часа по-рано. Причина за това е, че 2024...

Made in BG12 часа ago

ИМА ПАРИ – УГАЖДА СИ: Азис брои почти милион за кола!

Краля на поп фолка Азис се изфука с ново попълнение към автопарка си. Този пък Костинбродския славей е избрал една от...

България12 часа ago

БРУТАЛНО: Син уби майка си!

Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 31-годишен мъж за това, че умишлено е умъртвил майка си, съобщиха от държавното...

България14 часа ago

Нов сензационен обрат с прокурорското синче от Перник!

След почти 7 месеца зад решетките, Васил Михайлов излиза на свобода. Това стана ясно след като 3-членен състав на Софийски...

България14 часа ago

Ново 20: Денков с истинска бомба след срещата с Радев, Габриел дала нов ултиматум и… ВИДЕО

Официално приключи церемонията по връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на кабинет в рамките на 49-тото Народно събрание. По...

България14 часа ago

Безпрецедентна ситуация при президента Радев шокира цяла България

В понеделник точно в 12:00 часа бе насрочено връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на кабинет в рамките на...

България20 часа ago

Намериха най-старото място, от което започва най-древният град в Европа и България

Намерената могилата Яса Тепе на Брезовското шосе в Пловдив е изключително важна за историята, защото това е най-ранното място, на...

България20 часа ago

Ужасна катастрофа с мотор, загина 20-годишен младеж

20-годишен младеж загина при катастрофа с мотор. Друг участник в инцидента се е разминал с леки наранявания. Жертвата е младият...

България21 часа ago

Важен ден: Почитаме един светец и 11 000 мъченици

На 18 март църквата ни почита Св. Кирил, патриарх Йерусалимски, Мчк Трофим и 10 000 мъченици в Никомидия. Св. Кирил бил...

Българияедин ден ago

ПП-ДБ с извънреден брифинг, отговарят на ГЕРБ! ВИДЕО

България върви към предсрочни парламентарни избори! Причината – преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ за съставяне на правителство са пропаднали. Разговорите са приключили преди...

Любопитноедин ден ago

Откриха стар ръкопис от Родопите с плашещо сказание: България изчезва през 2084 г.

Специалистката по окултизъм Ина Ясипова живее от дълги години в Австралия, но изведнъж решила да се завърне в родината заради...

Българияедин ден ago

След края на преговорите: Разбраха ли се ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС (НА ЖИВО)

От самото начало на преговорите се включихме конструктивно. След първия кръг стана ясно, че имаме общи неща и различия. Ние...

Здравеедин ден ago

Яденето на устойчиво нишесте може да доведе до намаляване на теглото

Вид диетични фибри, каквито има в овесените ядки и боба, могат да помогнат за намаляване на теглото, съобщи Хелт нюз....

Made in BGедин ден ago

Най-сетне: Ето колко пари е бил хонорарът на Виктор в „Ергенът“

Първият сезон на „Ергенът“ е история, но все пак Виктор Стоянов не излиза от устите на хората. Една от причините...

Здравеедин ден ago

Д-р Гайдурков съветва: Ако искате да сте здрави не яжте месо повече от 2 пъти седмично

Подправките джоджен, мента, копър и босилек са естествени антибиотици, казва специалистът Експертът по диетично хранене д-р Георги Гайдурков е ученик...

Любопитноедин ден ago

Защо трябва да нарисуваш символа за безкрайност в портмонето си?

Символът за безкрайност е един от най-старите и използваните в цял свят. Той е зареден с една много специфична енергия,...

Реклама

Trending