Don't Miss

20 лева за снимка с Царица Роза

   

Промени в цените на билетите за посещение в културните институти в община Казанлък

Жителите на община Казанлък ще могат да посещават безплатно музеите и гробниците в региона всеки последен понеделник на месеците в годината. Безплатен е и входът за деца до 7 години. Това гласуваха местните старейшини на 12-то си редовно заседание в Казанлък. Те  приеха още промени в цените на билетите за посещение в културните институти в общината, както и в тези на предлаганите атракции във Фестивала на розата. Цените и промените са регламентирани с Наредба №26  за определяне на местните данъци, такси и услуги на територията на община Казанлък.
Според промените цените на билетите в Музей „Искра“ стават 8 лева вместо досегашните 4 лева за възрастни и 2 лева вместо 1 лев за ученици. Двойно се вдигат цените на билетите в Музея на розата – от 3 лв. на 6 лв. за възрастни и 2 лева за ученици. Беседите досега струващи 5 лева за българи и 15 лева на чужд език стават съответно на 10 и 20 лева.
Промени има и в пакетните цени за посещение на „Постоянна експозиция ИМ „Искра”, „Тракийска гробница – копие”, Етнографски комплекс „Кулата”, Музей на розата – от 8 на 20 лева за възрастни и от 2 на 5 лева за ученици.
40 лева вместо досегашните 20 лева е цената на билета за посещение на оригинала на Казанлъшката гробница. Двойно по-скъп става входът за копието на гробницата, както и посещенията на гробниците Севт ІІІ , Оструша, Шушманец, Хелвеция, Грифони, Голяма Арсеналка, Крън – 2 и Светица – 6 лева за възрастни и 2 лева за ученици.
Цените на пакетните посещения Гробница на Севт ІІІ и гробниците в могилите Шушманец, Оструша, Хелвеция и Грифони стават 20 лева за възрастни и 10 лева за ученици.
Посещенията в Етнографски комплекс „Кулата“ струват 6 лева за възрастни и 2 лева за ученици.
Повишени са и цените за премиерните представления на Театър „Любомир Кабакчиев“ – 5 лева за ученици и 10 лева за възрастни.
Съветниците одобриха и промени в цените на билетите за спектакъла „Избор на Царица Роза“ и на тези за Карнавалното шествие “. Снимка с Царица Роза ще струва 10 лева със собствен фотоапарат и 20 лева снимка от професионален фотограф.
Промени има и в цените за посещение на ритуалите „Розобер“, както и в цените за пакетите за туристи по време на Фестивала на розата.
Председателят на Комисията по култура в ОбС Борис Кърчев поясни, че преди да бъдат разгледани промените на цените в местния парламент, те са обсъдени на заседание на Консултативния съвет по туризъм в Общината, в който участват представители на ресторантьорския и хотелиерски бизнес в региона, туроператори и представители на НПО. „Община Казанлък все повече се налага като позната и желана туристическа дестинация, с богато историческо наследство и чудесни празници, които трябва да използваме за адекватни финансови приходи“, коментира Кърчев. В този смисъл той заяви, че според основния икономически закон „Търсенето определя предлагането“ , е абсолютно наложително актуализирането на цените в Наредба 26. В промените на цените е проучван и опитът на други общини развиващи туризъм.                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com