Connect with us

Здраве

7-дневна диета с лимонов сок – гарантирано се отслабва

Published

on

Жега, слънце, пясък, море. Всички предпоставки за едно секси лято са на лице. В този период почти всяка дама се преоблича пред огледалото и внимателно изследва как изглежда всеки сантиметър от тялото й. В повечето случаи обаче винаги намираме нещо, за което да се хванем.

Малко излишни килограми, няколко точки целулит по бедрата или пък прясно появили се стрии, изтощена от слънцето коса, изпочупени нокти или пъпки по кожата. Решението за всички тези проблеми е толкова просто, че чак е трудно за вярване – лимонов сок. Освен изключително здравословен и полезен, този плод върши чудеса с външния ни вид, пише в. „Телеграф“. С него можем да отслабнем, да се разхубавим, да заздравим косата и ноктите си. С една дума можем да постигнем всичко. Някои холивудски знаменитости дори стигат до крайности в употребата на лимони, като се подлагат на едноседмичен глад и консумират само киселия сок и вода. Това обаче не е полезно за организма и освен това носи почти гарантиран йо-йо ефект.

Всъщност тайната на лимоновия сок се крие в умерения и здравословен режим.

Златна среда

Има няколко варианта за диета с лимонов сок. Първият е да се храните нормално, както досега, но да консумирате на определени интервали киселия сок, разреден с малко вода. Вторият вариант е да се придържате към по-специален начин на хранене в рамките на 1 седмица, като основата на режима е така популярното разделно хранене. С други думи да не смесвате хранителни продукти от различен вид в едно хранене, например месо и кашкавал или яйца и царевица. Можете да ядете всичко, но в различни дни. Важно е, разбира се, да избягвате консумацията на сладко и тестено. Третият вариант е да направите 2 или 3 пречистващи дни, в които да не ядете нищо освен лимони. В този случай е позволена добавка от кленов сироп или мед. Този режим обаче е доста агресивен и лекарите не го препоръчват. Най-добрият и оптимален вариант е вторият. Златната среда – умерено разделно хранене и пиене на лимонов сок.

Тайна

Тайната на лимоните се крие в това, че те засищат, премахват атаките на глад и забавят апетита. Пиенето на поне 2 литра сок от лимони с минерална вода през деня води до по-често уриниране, при което естествено следва загуба на тегло. И не на последно място – активира се изгарянето на мазнини. Високото съдържание на витамин С е важно за имунната система и неговият естествен прием се отразява изключително здравословно както на фигурата и външния ни вид, така и на организма. Всъщност лимонът е многофункционален плод и по отношение на употребата му в козметиката.

Киселият сок има много способности, сред които да заздравява венците и да предпазва от възпаления. Той е абсолютен дезинфектант и лек за много рани. Кората от изцедените половинки на лимона можете да налагате на лактите и коленете си. Загрубялата кожа на тези части от тялото става по-мека и гладка.

Правила

Има обаче някои важни правила, които трябва да спазвате, ако се наемете с употребата на лимоновия сок. Първото правило си го запомнете добре, защото то важи за всяка една диета, за всеки продукт и консумация. Нищо, с което се прекалява, не е полезно, а киселият сок е истинско изпитание за стомаха. Бъдете умерени и ако усетите неблагоприятен ефект, прекратете режима веднага. Одобрено е тази диета да се прилага за 7 дни и нито ден повече, като при втория умерен вариант на режима е важно всеки ден да се храните в определени часове, които вие сами ще фиксирате според ежедневието си. Допустими са 5 хранения, като между тях се пие сок от лимон и вода. Прогнозите на диетолозите са, че за 7 дни при умерено хранене ще свалите от 2 до 4 кг, и то дълготрайно. Лимоновият сок се консумира 1 час преди всяко хранене. През останалото време, когато сте жадни, пийте вода. След края на диетата трябва да направите умерено захранване – продължете да ядете по няколко пъти на ден и да пиете големи количества течности. Смесвайте по малко и постепенно различните хранително продукти.

Примерно меню

Ден 1
1.Разнообразно меню от пилешко месо, приготвено по ваш избор.
2. Сок от три лимона, разреден в три чаши вода.

Ден 2
1. Разнообразно меню от млечни продукти, приготвени по ваш избор.
2. Сок от четири лимона, разреден в четири чаши вода.

Ден 3
1. Разнообразно меню от риба и рибни деликатеси, приготвени по ваш избор.
2. Сок от пет лимона, разреден в пет чаши вода.

Ден 4
1. Разнообразно меню от плодове и зеленчуци по ваш избор.
2. Сок от шест лимона, разреден в шест чаши вода.

Ден 5
1. Месни продукти по избор – свинско, телешко, агнешко, заешко.
2. Сок от три лимона, разреден в три литра вода и подсладен с три супени лъжици мед.

Ден 6
1. Тестени изделия по ваш избор.
2. Сок от четири лимона, разреден в четири чаши вода.

Ден 7

1. Хранителни продукти от един тип по ваш избор.
2. Сок от пет лимона, разреден в пет чаши вода.

lekuva.net

България

Ето как Ивана свали 15 килограма за 15 дни с диетата на проф.Мермерски!

Published

on

От години наред певицата има проблеми с килограмите. С напредването на възрастта си, свалянето на килограми би трябвало да става все по-трудно за Ивана, но не! Певицата доказа максимата, че „има ли желание, има и начин“, е напълно вярна. Тя успя да свали 15 килограма за 15-20 дни чрез хранителният режим на професор Мермерски.

„Омръзна ми от т.нар. модни диети. Реших да се доверя на специалист и се обърнах за помощ към професорът диетолог Христо Мермерски.“, споделя Ивана

Ето какво представлява диетата на Мермерски:

Кофичка кисело мляко от 2 %, ябълков пектин, мед, орехи, канела и прополис. Всичко това се забърква предната вечер и се консумира на другият ден. По този начин полезните вещества са се разтворили напълно. Пропорциите за целият ден са следните: супена лъжица мед, чаена лъжица пектин и половин супена лъжица канела. Те се изсипват в кофичката с кисело мляко и се разбъркват до получаването на хомогенна смес. Капват се 20 капки пектин и се наръсват начуканите орехови ядки.

В продължение на няколко дни – седмица или 10 дена, трябва да хапвате само от тази смес. В случай, че много огладнеете – може да хапнете някакъв плод. В началото ще ви бъде трудно, но постепенно организмът ви ще привикне. След това може да ядете сместа само сутрин, а през останалото време от деня да консумирате леки храни – салати, бяло месо, супи, варен ориз и т.н.

Професор Мермерски гарантира, че с неговата диета ще свалите минимум 8-10 килограма.

Continue Reading

Здраве

Баба Юлия се пребори с рака и се закле да помага на болни хора, така, както тя се е спасила

Published

on

Здравейте, приятели! Напредъкът в медицината е осезаем, но въпреки него лекарите нерядко вдигат ръце. Обаче има лечителка, която е върнала към живота безнадеждно болните

В поредицата „Ничия земя“ по Нова ТВ, авторът Даниела Тренчева ни отведе в село Крибул, където живее баба Юлия, която стана една от най-известните лечителки след няколко предавания за нея. Това е добрата лечителка баба Юлия

Баба Юлия наследила дарбата да лекува от своята майка. Тя лее куршум, чете молитви и отвежда болните до една скала, през която трябва да минат, за да оздравеят. Баба Юлия боледувала от рак на черния дроб и на дебелото черво.

Тя дала обет, че ако оздравее, ще помага на хората. Дала обет, че няма да поиска и една стотинка. Хората оставят каквото пожелаят. Но хората днес са много болни, вече почти всеки втори човек страда от рак.

Дневно минават по 50 човека през дома й и се докоснат до лечебните практики на баба Юлия. Най-голямата радост за баба Юлия е, когато се върнат оздравелите хора и кажат, че са добре.

Наскоро 200 чувала с дрехи и конци били събрани от дърветата и били изгорени. Поне веднъж в годината на човек трябва да му се лее куршум, който прочиства от лоши енергии. Малко дете проговорило на място. Това е една от най-големите радости за баба Юлия.

Мястото е високо енергийно. Правени са изследвания с модерна техника. В Родопите има много силни места, но този камък е най-силен, обяснява баба Юлия. Баба Юлия казва, че никой не се е обадил, че не е оздравял.

Много хора са получили диагноза, че ще умрат. Отиват при добрата лечителка баба Юлия и после оздравяват. В скалите живее змия. Имало една жена преди време и змията не й позволила да мине. Баба Юлия смята, че е била някоя безверница, затова не са я допуснали да премине.

Преди да отидете при лечителката трябва да вземете 3 л. брашно, 1 л. сол и червен конец с дължината на вашия ръст. С десния крак влизате в камъка, а излизате на лявата страна. После връзвате стара дреха на дърво наоколо, за да остане болестта там завинаги. Може да бъдат занесени дрехи на болни близки, без те да присъстват лично.

Continue Reading

България

Бащата на медицината предупредил: Ако правите това, никога няма да се разболявате!

Published

on

Бащата на медицината е предупредил още от древността

Бащата на медицината Авицена е повтарял често следната мисъл:

„Лекарят има три инструмента, с които преборва болестта-думата, растението и ножа”.

На Изток пък казват:

“И на най-големите врагове на човека не биха му пожелали такива беди, които биха му донесли собствените му мисли.”

Думата държи първенството в тази насока.

Младият психолог Емили Ки извършил следния експеримент в болница в Париж.

Със съгласието на главния лекар той накарал пациентите да повтарят по десет пъти на ден следната фраза:

„Всеки ден се чувствам от добре, по-добре”.

Но ги карал не да я повтарят с викане и механично, а да вникнат в смисъла на изреченото.

И резултатите не закъсняли, а били повече от смайващи.

Само месец по-късно пациентите на този лекар станали повод за коментар не само на медицинския персонал във въпросното здравно заведение, а и в цяла Франция.

Защото тежко болните пациенти се възстановили само в рамките на тридесетина дни.

А при други дори изчезнала необходимостта да бъдат оперирани.

С този експеримент догадката на великия учен от древността Парацелз се потвърждава.

И тя била, че вярата наистина твори чудеса.

Нашето здравословно състояние определено зависи от това, което мислим.

Все по-малко са скептиците, които отричат, че между психическото и физическото здраве не съществува пряка зависимост.

Според вещи в занаята психотерапевти, с над двадесет годишен стаж, най-добрата защита срещу всяка болест и предпазване от инфекции стои твърдата ни вяра в нашето здраве.

Също са важни и положителните емоции, които излъчваме.

За никого вече не е тайна, че негативните мисли разболяват.

И съществува тясна зависимост от това, което мислим и болестите, които ни връхлитат на физическо ниво.

Така например гневът причинява болести на стомашно-чревния тракт.

Недоволни ли сме от нещо или някого тогава заболява черния ни дроб, панкреаса, страдаме от холецистит.

Едни от най-важните психологически закони гласят следното.

Ако изразяваме вербално любов, съчувствие или възхищение, ние повишаваме жизнеспособността на този, към когото е насочено.

Изричаме ли зли, обидни или нелюбезни думи ние отнемаме от енергията на човека, към когото сме ги насочили.

Затова никога не правете това, за да не се разболявате, съветват спецове в медицината от древността до наши дни.

Continue Reading
Advertisement

Интересни

България2 седмици ago

Ловец и свещеник са на лов за зайци

Ловец и свещеник са на лов за зайци. Ловецът изкрещява: – ЗАЕК! – стреля,стреля,стреля, но не уцелва. Започва да се...

България2 седмици ago

Климатологът Рачев обяви каква зима ни чака. Прогнозата е, че тази зима ще бъде

Очаква ни нормална есен, в повечето случаи топла. Това каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев. Поне до края на...

България2 седмици ago

Могъщ ход на ГЕРБ срещу БСП! Вдигат заплатите с 10 % още в

10-процентно увеличение на заплатите в бюджетната сфера от януари 2019 г. прогнозира днес министърът на финансите Владислав Горанов на фона...

България2 седмици ago

Щерката на Глория показа плът (Снимки 18 плюс)

Симона Загорова видя, че без скандал трудно се стига до голям успех в шоубизнеса и реши да покаже плът. Напоследък...

България2 седмици ago

Историята на 43-годишната Милена разплака всички във „Фермата“

Милена е на 43 години, от Кюстендил и по професия е лесовъд. Известна сред близките си като „Горския“, днес тя...

България2 седмици ago

Гръмна сега: Жестоко убийство след пиянски скандал. Ето кого изловиха

За часове плевенски криминалисти под ръководството на окръжен прокурор са разкрили извършител на убийството на 52-годишен мъж от Плевен, съобщиха...

България2 седмици ago

3-ТЕ ЗОДИИ, НА КОИТО ИМ ПРЕДСТОИ РАЗДЯЛА

…за по-добро! Скоро ще срещнете истинската любов. Засега обаче трябва да мислите за раздялата като за свежо начало и да...

България2 седмици ago

Има го навсякъде около нас, а не знаем колко е ценно! Спестява ни хиляди левове годишно от

За какво се ползва билката Дафинов лист ?  При болки в ставите. За краката. При проблеми със стомаха. За здрава...

България2 седмици ago

Изнесоха шокиращи кадри от най-скъпото имение в Източна Европа: на Арабаджиеви! (Тънат в лукс и злато – МНОГО СНИМКИ)

Ветко и Маринела Арабаджиеви буквално са тънели в лукс и злато! Втори Версай – в това са се опитали да...

България2 седмици ago

Кое превърна бияча от Слънчев бряг Дани от любящ син в чудовище за броени часове!

Британецът Дани Джеймс Нот, който нападна инвалид в луксозен хотел в Слънчев бряг, е претърпял пълна метаморфоза за по-малко от...

България2 седмици ago

Жестоко убийство след пиянски скандал в Плевен! Ето кого изловиха

За часове плевенски криминалисти под ръководството на окръжен прокурор са разкрили извършител на убийството на 52-годишен мъж от Плевен, съобщиха...

България2 седмици ago

Разпространява се като мълния! Слави изпя личната си драма във „Фейсбук“. Връща ми се за

източник: Факти.бг „Затова“ е името на новия проект на Слави Трифонов и Ку-Ку бенд. Песента и видеото бяха представени на официалната...

България2 седмици ago

Новата Лада Нива е като космически кораб, с много екстри, а струва едва

Второто поколение на Lada 4×4 ще бъде по-скъпо от стария модел, но въпреки това ще остане едно от най-евтините предложения...

България2 седмици ago

Вижте уникалното имение на Ветко Арабаджиев в Сен Тропе, което струва 17 милиона евро! (СНИМКИ)

Пловдивският бизнесмен може се похвали с уникално имение в едно от райските кътчета на Земята – Сен Тропе. Ветко Арабаджиев...

България2 седмици ago

МИСТЕРИОЗЕН ВЪЗХОД! Ветко Арабаджиев – от обикновен шофьор до най-богатия Българин! Ето как е станало!

Бизнесменът Ветко Арабаджиев има досие в бившите тайни служби, което по-късно е унищожено в нарушение на закона. За бившите служби...

България2 седмици ago

Скандал във „Фермата“: Един от участниците: Не е имало турско робство, имало е присъствие

Жестока разправия се разпали още на старта на риалитито „Фермата“, а участниците вътре вече са се наежили срещу българомохамеданина Нури....

България2 седмици ago

Кристин Илиева: Дивна ми направи невероятен подарък за рождения ден!

Моделът Кристин Илиева призна, че има приятел, който е с нея още преди жестоката катастрофа на 12 март. „Скоро ще...

България2 седмици ago

Шок и ужас: Бежанец изнасили козата Милена в Странджанско, пастир го бие с гега и плаче

Бежанец бе спипан от възрастен пастир да мърсува с коза от стадото му посред бял ден. Срамната история се разиграла...

България2 седмици ago

В момента радостта е много голяма за цяла България! Забравих за всички проблеми. Обявиха: Имаме нов

Българският талант Адриан Андреев записа нов огромен успех за българският тенис. Андреев и неговият партньор Антон Матушевич от Великобритания нямат...

България2 седмици ago

Той си купи бучка “сирене от три лева” и “един вчерашен хляб от 45 ст.”! Историята на този дядо трогна Фейсбук

Историята на един възрастен мъж разплака потребителите в социалната мрежа и за часове бе сред най-споделяните. В нея се разказва...

Advertisement

Trending