Connect with us

България

БТВ: Шефът на Градус Иван Ангелов за Илчовски: Този човек е идиот и наркоман. Луд човек

Published

on

Кадър Градус.бг, Б.Борисов ФБ и Биволъ

БТВ пусна общирен репортаж за разкритията на Светослав Илчовски на комисията по ревизия в Парламента.

Утре комисията продължава изслушванията.

От БТВ са потърсили за комента шефът на „Градус“ Иван Ангелов Пилето:

„Не съм в България. Този човек е идиот и наркоман. Няма да коментирам. Луд човек!“

Целият репортаж във видеото:

Бизнесменът Илчовски твърди, че пред очите му на рожден ден на министър-председателя Иван Ангелов – Пилето (собственикът на фирма „Градус“) и най-богатият българин Цоло Вутов (собственик на 50% от „Геотехмин“ ООД) му подарили кюлчета злато. „Иван Ангелов, който според Илчовски бил ковчежникът на премиера за изпиране на пари“ донесъл малко кюлче. След него Вутов пристигнал с голямо кюлче злато. „Е, Иване, толкова ли ти се откъсна от сърцето, виж какво голямо кюлче ми е донесъл Цоло“, казал Борисов.  И Иван след това се реванширал на премиера с едно малко и две големи златни кюлчета, поясни Илчовски.

„Министерство на земеделието е контролирано от Иван Пилето. Никой не може нищо да вкара без тях. Затова храната ни е най-боклучивата в света и в същото време най-скъпата. Не ни управляват министри, а такива като Пилето – във всички сектори, пълен контрол. България е разделена на губернии, но напоследък се оядоха и започнаха да си гредат в канчетата един на друг. Така убиват предприемаческия дух на младите хора. Не сме имали възможност да застанем открито, защото всичко се контролира от ГЕРБ“, добави той.

Светослав Илчовски каза още, че регионалният министър в оставка Петя Аврамова през септември 2020 г. го е изнудвала да спре да купува земи с думите:  „Спри, бе! Спри да купуваш земя, бе! Спри или ще те дам на нашите прокурори“. Срещу него била образувана безрезултатна проверка.

Петя Аврамова твърди, че не познава Илчовски и ще го съди.

Борисов заяви сутринта, че не познава бизнесмена Светослав Илчовски.

Сега навързах всичко защо Радев прави това правителство, каза  Борисов по повод скандалните разкрития на бизнесмена Светослав Илчовски относно натиска върху българските предприемачи и как Мата Хари се оказа в спалнята му и снима пачките с пари и златните кюлчета в чекмеджето му.

„Не го познавам, не искам и да знам какви са му твърденията. Аз се занимавам с политика“, отговори той на въпрос на журналист и веднага премина отново към политическите теми, свързани с останалите партии.

„Те ще извадят и още кокошаревски свидетели. Платили са на  хора да излизат да говорят. Като им видите профила всеки ще си направи извода от къде идват“, добави той.

„Това ли им е програмата? Досега всеки, който ме е атакувал, е губил изборите“, каза още Борисов.


Светослав Илчовски е едър земеделски производител. Името му се появява в публичното пространство през 2012 г. Тогава Илчовски подава сигнал за изнудване срещу Димитър Аврамов, който към онзи момент е депутат от ГЕРБ. Аврамов е арестуван и изключен от партията, а по-късно става депутат от ДПС, припомня Епицентър.

По сигнала на Илчовски специализираната прокуратура започна разследване за търговия с влияние. Според държавното обвинение през юли 2012 г. Аврамов, в съучастие с бившия общински съветник от Плевен Методи Петков и В.Ц.Ч., е поискал 220 000 лв. от бизнесмена Светослав Илчовски, от които е получил 100 000 лв., а отделно е поискал правото да ползва земеделска земя в Монтанско. Срещу това Аврамов е поел ангажимент да упражни влияние върху директорката на Областна дирекция „Земеделие“ Зорница Александрова във връзка със земи, за които се отпускат субсидии, пише „Свободна Европа“.

Отчетените приходи на фирмите на Илчовски за 2017 г. са близо 70 млн. лв.
В началото на 2021 г. Илчовски обяви, че продава бизнеса си в България. “Изнасяме бизнеса си от България, вече не се чувстваме добре тук. Това е единствената причина”, казва Илчовски пред специализирания сайт Агри.

Илчовски казва, че е обявил за продажба стопанството си от 100 000 дка, заедно със зърнобаза за 200 000 тона.“За тази година [2020] декларирахме 15 млн. лв. печалба от това стопанство”, допълва Илчовски пред Агри.

Последните публикувани финансови отчети за фирмите на Илчовски ЕТ ”Светослав Илчовски” и “Алтимир-БС” в Търговския регистър са за 2017 г., показа справка на Свободна Европа. Отчетените приходи за годината са близо 70 млн. лв.

„Мая Манолова извади свидетел срещу Бойко Борисов. Знае всичко – кой му подарил кюлчетата, коя е Мата Хари, кои са бизнесмените с милиардите около премиера“, пише 7dnisofia.bg.
„Запознайте се със Светослав Илчовски от Червен бряг, който знае всичко в тази държава.Отдавна има зъб на ГЕРБ.

Искра Фидосова го размаза, депутат бе оправдан от съда
Още преди десетина години обвинява видната (по онова време) гербаджийка Искра Фидосова, че го рекетирала. Нещо повече, карала го да ходи да се виждат в Сърбия, където тя прекарвала повечето време от годината.

Посъветвал го друг гербаджия – Димитър Аврамов, когото Илчовски обвини в рекет. Аврамов беше арестуван, съден и… оправдан, а показанията на земеделския бос – обявени за нищожни и лъжливи. Самата Фидосова пък прави Илчовски за смях: „Ходя в Сърбия два пъти годишно – за Великден и за Коледа, за да поздравя роднините на мъжа ми. Ето и разпечатка на излизанията ми зад граница. Илчовски не го знам, да каже кога точно е трябвало да се вижда с мен този лъжец“.

Хората на Илчовски тероризирали Северозапада

Светослав Илчовски е особено известен в Дивия Северозапад. През 2018 г. двама братя от Видинско, собственици на земя, са пребити зверски от мутрите на Илчовски. На помощ на биячите са и гардове от частна охранителна фирма, бранеща интересите на милионера. Братята са пребити, за да „не си помислят да палят реколтата на земевладелеца“.

Светослав не си поплюва и със собствената рода. За това алармира БиТиВи. През 2016-а година телевизията разкрива, че на търг за земя Илчовски пристига с 50 души охрана. Целта им е да „респектират“ неговия чичо, който е единствен конкурент на търга.

Смърт след смърт във фирмите на земеделеца

Няколко жертви са свързвани с името на Светослав Илчовски, показва бърза разходка из медиите от региона. През 2014 година земеделска машина на богаташа аварира, откъсва се метаната гондола, която убива на място 21-годишен младеж. Тъй като има смърт, случаят няма как да се скрие. Излизат наяве и други такива във фирмата на Илчовски, когато обаче жертви няма.

Две такива обаче има при инцидент с поредна тежка машина на предприятието на Илчовски. На селски път край Плевен, тя затиска пълна кола, патуваща за болницата в града. На място са убити двама души, другите са откарани в много тежко състояние“, пише 7dnisofia.bg.

По повод разкритията на Илчовски пред комисията „Манолова“ Григор Лилов пише на стената си във Фейсбукм

Премиерски тайни:

КЮЛЧЕТА, ПЛЕЙМЕЙКИ, ИЗДЕВАТЕЛСТВА И ЗА КАПАК – ДАЙ СИ БИЗНЕСА!

––––––––––––––

! „На един рожден ден на нашия премиер, Иван Пилето (*** бел.: собственикът на „Градус“?) носи кюлче на премиера. Един от най-богатите хора в България, които се занимават с минно дело, носи голямо кюлче.( *** бел.: Цоло Вутов?) „Иване, толкова ли ти се откъсна от сърцето – я гледай Цоло какво ми е донесъл“, казал Борисов.

„И така – едно малко и две големи – Пилето допълва още едно кюлче – подарък за премиера.“

––––––––––––––

.*** моя бел.: бизнессрещите у нас с премиера са в бивши ТодорЖивкови резиденции (*** бел.: ловни стопанства, сега приватизирани) и са през 2013, 2018, 2019 г.

.–––––––––––––-

! „Иван Пилето от Стара Загора ме покани на разходка до Монако през 2017. Лично съм виждал и премиера на такива срещи. Показаха ми клип, в който имаше сексуални издевателства върху задържан бизнесмен. На такава среща се събират и обсъждат кой ще бъде сдробен. Беше поръчан известен бизнесмен, който още е в затвора. От Карнобат (*** бел.: алкохолния бос Миню Стайков?). Показаха ми клипове как издевателстват върху един от известните бизнесмени – в килия. Да го изнудват за огромни пари“

–––––––––––––-.

Не, това не са мои измислици.

Това е разказът на един от най-големите бизнесмени в аграрния сектор у нас: Светослав Илчовски. Официален разказ – даден пред Комисията на парламента, която хм, щяла да проучва зулумите на ГЕРБ и Борисов.

Проблемите на Илчовски започват през 2012 г. Първо му поискали „почерпка“ от по 10 000 лв. (***бел: месечно), за да има напояване на земите му в Червен бряг.

Потърсил контакт в местния офис на ГЕРБ в Червен бряг и оттам го свързали с друг крупен бизнесмен, приближен до властта, от Стара Загора. Двамата се разбрали, като цената на спокойствието била бизнесменът да осигурява евтино зърно на човека от Стара Загора.

–––––––––––––––-

„По 700 000 – 800 000 на година се получаваха, но аз изкарвам по 10 млн., давах ги тези пари за спокойствие“. Ставаха все по-нагли исканията. 2020 г. се скарахме. Аз съм в този бизнес 23 години, имам 150 000 дка, продукция за 40 милиона лева искаха да им продам”

–––––––––––––––-

През септември 2020 г. вече му поискали 50% от продукцията, възлизаща общо на 40 млн. годишно. „Искаха да дам моята продукция, защото работех в тяхната държава“, сподели пред комисията бизнесменът. По това време получил предупреждение по телефона от министър да спре да купува земеделска земя, защото щели да го дадат на „нашите прокурори“.

ПОСЛЕСЛОВ

====================================

§ „Цената е 1400 лв./дка за цялото стопанство с всичката земя.

При интерес, телефон: 0899/847-516; e-mail: sl_il@abv.bg“

====================================

Това е обява от септември мин. г. – точно тогава, когато са му поискали ултимативно, по мутренски тертип бизнеса му.

С нея бизнесменът Светослав Илчовски е обявил за продажба стопанство от 100 000 дка, заедно със зърнобаза за 200 000 тона накуп, като 55 000 дка ниви са разположени в Плевенско, а 45 000 дка са във Врачанско. Земята е окрупнена.

Запазва само тракторите и машините, защото с тях искал да се изнесе в друга държава да прави агробизнес, а не в България.

§ Всъщност истинските проблеми започват през 2012 г., с посредничеството на депутатът Димитър Аврамов (от ГЕРБ). Земи (1600 дка), обработвани от Илчовски, областната земеделска служба разпределила за прибиране на реколтата от друг бизнесмен. Накрая се стигнало до мутри, а Илчовски извикал полиция. След скандала политикът Димитър Аврамов се сдоби с разследване и обвинение.

§ Аврамов беше изключен от ГЕРБ, като тогава премиерът Бойко Борисов каза, че „един наш депутат от ГЕРБ, който много хитро се опитваше да си използва положението и да изкарва пари на гърба на партията“. По обяснението на Борисов, в къщата на Аврамов са намерени и 50 000 лева белязани пари, прибрани от жената на депутата.

§ Обаче „независимата“ прокуратура поиска само условна присъда за престъплението. Но дори тя не беше уважена от съдебния състав. Аврамов беше оправдан от съда.

§След поредния правосъден скандал започна нова въртележка по случая.

Чак през 2019 г. Аврамов се сдоби с обвинение в Специализирания съд.

Според обвинението Аврамов е поискал от арендатора Светослав Илчовски на пет пъти общо 220 000 лева и право на ползване на земеделски земи, а след това е приел 100 000 лева, за да упражни влияние върху длъжностни лица, за да уреди проблем с други обработваеми земи.

§ Две години, след като случаят опря до специализирания съд, депутатът няма присъда.

.

§ Димитър Иванов Аврамов все си е депутат – и в предишния и по-предишния парламент.

Депутат е и от най-новия парламент – този. Обаче вместо от ГЕРБ е „народен” представител на истинското му котило – ДПС.

§ За някои от кюлчетата, макар и не точно тези, вече знаем от едни скандални снимки.

§ Сексуалните тайни спестявам, защото плеймейтките са най-малкия премиерски дерт сред тях

 

Проф. Евгений Дайнов, политолог, написа във Фейсбук:

Както е тръгнало, истински ще се учудя ако ГЕРБ успеят да се регистрират за изборите.
Арест, съд, затвор. За всички тях. Няма един ненамесен.
Казах.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

България

Страшна далавера с ваксинацията у нас, срещу 300 лв. можете да…

Published

on

Започнаха първите големи далавери, свързани с ваксинациите срещу коронавирус у нас и издаването на ваксинационни паспорти.

Читатели алармираха медията ни, че хитри „здравни служители“ продават фалшив сертификат за бита ваксина, с който хората могат да пътуват спокойно навсякъде по света.

Цената на тази престъпна услуга варира между 100 и 300 лева.

Доходоносният бизнес се развива ударно и все повече граждани решават да си спестят ваксината, а да прибегнат до по-лесния начин, за да имат доказателство, че са имунизирани.

Очакваме всички компетентни институции да вземат бързи и адекватни мерки, за да се спре мълниеносно тази порочна практика.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

България

5-годишно момиченце почина в болница във Велико Търново

Published

on

5-годишно момиченце е починало в областната болница във Велико Търново. Детето е постъпило за лечение в педиатричното отделение на лечебното заведение вчера, след като е било прегледано в спешното отделение, предаде БНР.

Директорът на болницата д-р Стефан Филев обясни, че е назначена вътрешна проверка по случая, която да покаже защо се е стигнало до трагедия.

“Трябва дасе види какво се е случило. Да дойдат и близките. Аз искам да се разследва каква е причината“, коментира д-р Филев.

За смъртта на детето прокуратурата разбра от медиите.

„Самосезираме се от медиите, започват разпити на медици и огледи, ще бъде образувано досъдебно производство“, заяви Тотко Тотев, говорител на Районната прокуратура във Велико Търново.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

България

29-годишна кифла: За какво ми е да работя! По-младото ми гадже дава по 3 бона на седмица! –

Published

on

Секси мадама разкри как успява да си позволи да живее толкова луксозно. Маргарита Томовска се похвали, че по-младото й гадже финансира скъпите й шопинг изживявания, пише „Дейли Стар“.

По време на сесията „Задай ми въпрос“ в Instagram австралийската инфлуенсърка показа какви сметки за дрехи плаща.

29-годишната жена също направи скрийншоти на стотиците хиляди долари, които има в банковата си сметка.

Тя каза също, че е лесно да харчи 3000 паунда всяка седмица.

Маргарита, която често е облечена с дизайнерски дрехи, продължи да благодари на партньора си, че се грижи за нея. Когато един последовател я попита дали пръска парите на „богат татко“, тя призна, че всъщност има по-младо гадже играчка.

Тя отговори: „Не, не „захарен татко“, защото той е по-млад от мен. По-скоро е „захарно бебе”.

Друг последовател попита: „Всичките ти пари ли са от твоя мъж? Ти сама ли го печелиш?“

И Маргарита бързо изясни нещата, като отговори: „всичко, което е негово, е и мое“.

Някои потребители на социалните медии не бяха впечатлени от това, с което Маргарита се похвали.

И когато един критик я упрекна, тя му отговори: „Ти си просто едно ревниво счупено куче“.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading
Advertisement

Интересни

България1 седмица ago

Страшна далавера с ваксинацията у нас, срещу 300 лв. можете да…

Започнаха първите големи далавери, свързани с ваксинациите срещу коронавирус у нас и издаването на ваксинационни паспорти. Читатели алармираха медията ни,...

България1 седмица ago

5-годишно момиченце почина в болница във Велико Търново

5-годишно момиченце е починало в областната болница във Велико Търново. Детето е постъпило за лечение в педиатричното отделение на лечебното...

България1 седмица ago

29-годишна кифла: За какво ми е да работя! По-младото ми гадже дава по 3 бона на седмица! –

Секси мадама разкри как успява да си позволи да живее толкова луксозно. Маргарита Томовска се похвали, че по-младото й гадже...

България1 седмица ago

Момиченце на 7 години помоли лекарите да го оставят за малко да си почине и то умря –

7-годишно момиченце, което в продължение на четири месеца е било в интензивното отделение в болницата в мексиканския град Пуебло, е...

България1 седмица ago

Гърми скандал: ГЕРБ показаха зловещо ВИДЕО, свързано със Спецов

ГЕРБ проверява седалището на фирмата, която Румен Спецов е продал на малоимотно лице. Кандидат-депутатите на ГЕРБ Тома Биков и Александър Иванов се включиха...

България1 седмица ago

Бомба в БЛИЦ: Диксън подкоси краката на Сираков с ужасяваща новина!

Джоузеф Диксън е шокирал Наско Сираков с признанието, че в следващите три седмици да не очаква пари за спасението на...

България1 седмица ago

Пълен отличник, който отиде на бала с костюм за 50 лева, чака вест за погребението на България

Млад българин реши да се обърне към политиците ни, говорейки за погребение. Погребението на България, видя Novini.store! Звучи шокиращо, в...

България1 седмица ago

Мангъров помете Кантарджиев. Добре, че го махнаха. Изпълняваше заповеди на

Снимка Булфото, архив Началникът на детското отделение в Инфекциозна болница дoц. Aтaнac Мaнгърoв изрази мнение пред България он еър, че пo...

България1 седмица ago

Осъдиха Каракачанов за насаждане на омраза

Кадър Булфото Красимир Каракачанов вече е с присъда за насаждане на омраза и то на последна инстанция без право на...

България1 седмица ago

Веселина Томова я закъса здраво след видеата с президентския съветник

Току-що бях уведомена конфиденциално от високопоставени мои източници в службите, че от 14 юни т.г., ще бъда поставена на „външно...

България1 седмица ago

Грандиозен скандал с Тошко Йорданов! Замесени са и други известни политици СНИМКИ

Представителят на „Има такъв народ“ и председател на ПГ на партията в последния парламент Тошко Йорданов скандализира. Разкрития направи математикът Петър Велков,...

България1 седмица ago

Арестуваният измамник Никола Маринов се оказа протестър

Той обясняваше, че е координатор за протестиращите от движението на Мая Манолова Арестуваният измамник Никола Маринов се оказа един от...

Свят1 седмица ago

Почина милионерът, който раздаде всичко на бедните, след като научи, че има рак

Преди три години австралийският милионер Али Банат научил, че боледува от рак, а лекарите му казали, че му остават седем...

България1 седмица ago

Гордост! Български доктор спасил живота на Ериксен на терена в Копенхаген

Българин беше сред главните действащи лица при шокиращия инцидент на Евро 2020 с Кристиан Ериксен. Датският национал падна на терена...

България2 седмици ago

Племенницата на Петко Петков била назначена от служебното правителство в „Митници“ – Пловдив

Узунов помогнал на Петко Петков за трансплантация, в замяна получил ром и пури Племенницата на Петко Петков е била назначена...

България2 седмици ago

Борисов празнува рожден ден вкъщи с внучетата

Борисов, ФБ Днес Бойко Борисов става на 62 години. Съпартийците му избраха да открият кампанията на ГЕРБ на рождения му...

България2 седмици ago

Слави с шокиращо завръщане, готов е за президент

Слави Трифонов се е завърнал към нормалния живот и изглежда в добра форма. Това довериха пред „Марица“ свидетели, видели лидера...

България2 седмици ago

Край на сагата! Убиецът на Милен Цветков няма да излезе никога от затвора

Kpиcтиaн Hиĸoлoв щe пoнece нaй-тeжĸoтo нaĸaзaниe в бългapcĸoтo пpaвocъдиe! Убиeцът нa Mилeн Цвeтĸoв щe пoлyчи дoживoтeн ypoĸ зa yжacявaщoтo cи...

България2 седмици ago

Извънредно! Оптимизъм за Ериксен, вижте последна информация

Последна информация: Ериксен е в болница в стабилно състояние! Истински кошмар прекъсна двубоя между Дания и Финландия на Евро 2020....

България2 седмици ago

Шокиращи сцени! Прекъснаха Дания – Финалндия, Ериксен колабира! Ето какво се знае

Двубоят между Дания и Финландия от UEFA EURO 2020 бе прекъснат, след като звездата на домакините Кристиан Ериксен колабира на...

Advertisement

Trending