Вчера мислих много за Нери Терзиева, всеки си мисли, че е специален за нея, защото тя имаше име и мила дума за всички. Това заяви Виктор Николаев в ефира на „Здравей, България“ по Нова телевизиящ.

Той реши да разкаже и много мил спомен с легендарната журналистка.

„Тя може да вземе акъла на всеки“, поде той.

„За първи път я видях на живо, когато бях на 18, репортер в „Дарик“. Нери посрещна всички тогава по начин, по който сякаш те познава. Винаги имаше лично отношение. Каза ми „Вико“. Показа отношение, сякаш е майка на всички.

По пътя тя беше по-голяма звезда и от Петър Стоянов. Където и да спрем, все се появяваха хора да си говорят с нея.

По едно време при нас, по време на командировка, дойдоха възрастни жени с жълти и груби ръце. Тя им казваше „благодаря ти, майчице“ и ги целуваше по ръцете.

Видя, че ми прави впечатление тази близост и ми каза: „Тези ръце са като нашата земя, когато няма дъжд, затова ги целувам“.

Много ме впечатли това отношение“, призна си Николаев.

Той призна, че именно затова вчера в социалната мрежа е видян такъв феномен – само добри думи. „Тя бе икона в журналистиката и приживе. Това е трудно в тази професия“, каза Николаев.

„Излязохме си от графика, за което обаче не съжалявам въобще“, заяви Николаев и обяви реклама.

БЛИЦ припомня, че в четвъртък на 2 юни ни напусна голямата журналистка Нери Терзиева. Тя е издъхнала в пловдивската болница.