Connect with us

Свят

Зловеща находка: Жена откри змия в пакетирана салата

Published

on

Жителка на Сидни е открила опасна змия в пакет със салата, който сина й купил от супермаркет. Те забелязали зловещата находка чак когато зеленчуците били у дома им.

Змията се оказала отровна.

Но, още бебе. Това са констатирали експерти по дивата природа, които паникьосаната жена повикала незабавно.

Лезли Кун споделила снимкина влечугото във Facebook, за да предупреди хората, че винаги могат да очакват неочакваното. 20-сантиметровата змия е била опакована в пакет с римска салата. Първоначално жената си помислила, че вътре има огромен червей, каквито често попадат в зеленолистните. Но малко след това забелязала и сцепения език на влечугото.

„Паникьосах се и блокирах когато видях малкото езиче да се подава от устата и да съска. Веднага се досетих какво е, защото зная, че червеите нямат езици“, сподели Лезли.

Според властите отровната змия е пропътувала около 900 км. пакетирана в салатата от плантация в австралийския град Тууомба до Сидни. Ниската температура в хладилника на супермаркета вероятно я е зашеметила, но щом започнала да се стопля, тя се размърдала.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

Свят

86-годишен пенсионер обърка спирачката и газта и уби 25-годишна адвокатка

Published

on

86-годишен луд пенсионер обърка спирачката и газта на автомобила си, състезавайки се със скорост от 120 километра в час и уби 25-годишната адвокатка по право в Мюнхен Руза В..

Съдът обаче оправда убиецът, защото е освидетелстван като луд. Според съдиите няма индикации, че подсъдимият е могъл да предвиди неспособността му да управлява автомобила.

Адвокатът на семейството на убитата написа жалби до Главния прокурор и до Висшия окръжен съд, но и двете бяха отхвърлени. „Ние сме шокирани и разочаровани“, каза сестрата на убитата адвокатка. „Изхубихме доверие в съдебната система. Няма да има наказание за виновния“, разочаровани са близките на загиналата.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

България

Адът слезе в Русия, жертвите са над 400 000

Published

on

Русия е регистрирала над 400 000 смъртни случая от миналия април до този март по време на пандемията К-19. Това показват данните, предавани от световните осведомителни агенции въз основа на информация от държавната агенция за статистика, публикувани в петък. Те надхвърлят официалните за смъртност от К-19 в много страни.

Прекомерните смъртни случаи обикновено се определят като разликата между наблюдавания брой смъртни случаи в конкретни периоди от време и очаквания брой смъртни случаи през същите периоди от време.

Статистическата агенция Росстат заяви, че Русия е регистрирала около 250 000 смъртни случая, свързани с К-19, от миналия април до този март. Смъртността е била с около 25% по-висока през март 2021 г. в сравнение със същия месец преди година.

Руската официална оперативна група за коронавируса заяви в петък, че властите са регистрирали над 4,8 милиона случая в цялата страна от началото на пандемията.

В същото време ваксината „Спутник V“ вече е регистрирана в 64 държави с общо население от над 3,2 милиарда души.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

Свят

Предсмъртно писмо на починал от коронавирус: Звярът влезе в дома ми тихо и ми отнесе най-скъпото

Published

on

Никой от умиращите с коронавирус няма възможност да бъде изпратен от деца, братя и сестри в Италия.

Затова много от болните поверяват предсмъртните си послания на медицински сестри и лекари, които ги предават, или им помагат да видят на видео за последно близките си.

Кметът на Волвера Иван Марусич публикува в профила си във фейсбук разказа на медицинска сестра от торинската болница “Сан Луиджи ди Орбасано“ за последните мигове от живота на една майка на 4 сина, пише „24 часа“.

“Влизаш при пациентката, познаваш я и я поздравяваш. Тя има на главата си каска, нарича се C-pap и ѝ помага да диша по-добре, но няма надежда да живее и мониторът, с който е свързана, го потвърждава. Пациентката обаче е в пълно съзнание, с бистър и ясен ум, ориентира се добре във времето и пространството, и най-вече знае, че ще умре. Усеща го и не яде от дни. Тази сутрин обаче иска да закуси. Има неконтролируем диабет, но дали той сега е най-големият ѝ враг? Този неин умоляващ поглед те убива. Отвреме навреме си отклоняваш погледа от нея, за да не умреш вътре в себе си. Моля я да опише какво чувства.

Имам 4-ма сина и винаги са били мамини синчета. Имаме прекрасни отношения, защото съм им била и баща, и майка, тъй като от млада съм вдовица.

Не ме е страх да умра, не искам обаче да страдам. Един ден един от синовете ми дойде да ме види, но не го пуснаха. Не можах повече да видя внуците си, снахите си. Аз съм тук, те – вкъщи… Обаждам им се всеки ден, чувам ги и те страдат, защото не могат да бъдат с мен до края ми.“

Влиза лекар, звъни един от синовете и докторът му описва ситуацията. Казва на госпожата, че трябва да бъде интубирана и не ѝ остава много да живее. Синът моли да я види за последно, но това не е възможно. Лекарят излиза от стаята и госпожата плаче отчаяно. Докато е на телефона с майка си , синът ѝ плаче заедно с нея. Тя е с вечно умоляващ поглед към теб, сякаш те моли да направиш нещо.

Госпожата има стар телефон, не можеш да го доближиш до ухото си, затова не знаеш какво казва синът ѝ, но този поглед те пробива и ти не си само медицински работник, а майка, дъщеря. Казваш на сина да се съберат с другите братя и да се обадят с видео на твоя телефон. Така могат да видят майка си за последно… След около час отговаряш от твоя телефон на видеообаждане и виждаш и четиримата синове.

Пациентката прелива от щастие.

Те си говорят, казват си колко се обичат, и ти не си в състояние да искаш от тях да приключват. Обаждането продължава около половин час и все едно, че кръгът се е затворил… Тя беше устояла до сега само заради тях, за да ги види, да се сбогува. Сърцето ти се къса. Мислиш си за теб и за собствените ти синове. Взема ти ръката, благодари ти, казва ти, че ще бди над теб за това, което си направил. След това пациентката угасва.

Решаваш да излезеш и да оставиш на колегите си да извършат процедурите – поливат я с дезинфектант, обвиват я в чаршаф и я отнасят към моргата. Сам-сама, всичките ѝ лични вещи се поставят в троен черен чувал, който ще бъде изгорен. В неделя сутрин погребалната агенция идва да вземе трупа. Само един от синовете присъства, но от разстояние. Дава указания на погребалния агент и си отива – неговата кола завива надясно, а трупът наляво, сам.“

Вълнуващо е и писмото за сбогом на жена от Пиченца до съпруга ѝ, който гасне с коронавирус в болницата. За него разказват доброволци от Червения кръст, които разнасят лекарства по домовете. На тях намиращата се под карантина жена се обажда, за да повери плик с “лекарство“ за мъжа ѝ. Но опипвайки го, доброволците разбират, че е писмо. В гъсто изписаните редове жената излива любовта и живота си, изживян заедно с обичания човек Доброволците отнасят до мъжа последното “лекарство“ от жена му.

На 12 март почива с коронавирус в Рим Марко Трикарико – бизнесмен в сферата на оптиката, съпруг и баща от Ферентино, област Лацио. На 26 март в профила му във фейсбук е публикувано след смъртта му писмо, което е написал приживе.

“Бях обещал на близките си, че през първия ден след излекуването ми ще публикувам нещо във фейсбук. Но щом съм получил всички ваши съобщения и прекрасни мисли, значи, не съм успял. Гледам ви всички отгоре. Разбира се, между един и друг клиент, защото и тук съм много ангажиран… Преди да продължа, исках да ви съобщя, че днес всичките ми близки излизат официално от принудителната карантина.Те са здрави, нямат симптоми и никога не са излизали през тези 14 дни.

Страдали са тихо, физически са сами и все още не могат да повярват.

През тези дни се пуснаха какви ли не слухове, прочетох много коментари и никой не си беше помислил как могат да се чувстват близките ми в един толкова деликатен момент. Звярът (искам да го нарека точно така) влезе в дома ми тихо и ми отнесе най-скъпото, което имах – ЖИВОТА. Елизабета, Аличе и Матия, не тъгувайте! Знам, че болката е огромна и неописуема, но аз ще бъда с вас ВИНАГИ.

Винаги съм ви обичал до полуда! Вие ми давахте сили през тези години. Вие бяхте чист кислород! Аличе с усмивката си и амбицията си, Матия, толкова малък, но винаги е бил голям и ми доказа това, карайки ме да се гордея (видях, че е окосил и тревата в градината), Елизабета – моята спътница в живота от 36 г., която обичах ден след ден, все повече и повече и ще продължа да те обичам. Както се казва в една от любимите ми песни „стана, каквото стана, късметът тепърва ще те срещне“.

Нашите животи се разделиха физически, но ви доказах, че МЕН МЕ ИМА. Не унивайте, даже напротив, посрещнете живота с гърдите напред, както съм ви учил и преследвайте винаги мечтите си. Вие можете. Винаги ще бъда до вас и ще ви подкрепям.“

Източник: plovdiv24

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading
Advertisement

Интересни

България2 часа ago

Синоптик обяви обрат с времето в неделя

В неделя ще е предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще е слаб до умерен. Максималните температури...

България2 часа ago

Чудо в манастир край София! Вярващите се стичат на тълпи ВИДЕО

Покрай празничните дни ще ви разкажем история за чудо от манастир край София, който носи името на Свети Георги Победоносец....

България2 часа ago

Изповед: Дъщерята на мултимилионер разказа как е била изнасилена на 15 години и за реакцията на полицията

23-годишната Ясмин Илхан е наследничка на австралийския доларов мултимилионер Джон Илхан, който основава Crazy John’s, компания за мобилни телефони. Магнатът...

България20 часа ago

Премиерът в оставка изчисли: По 19 млн. на ден струва шоуто в парламента! А Радев дано…

„За разлика от другите мисля, че може само да ми е мъчно, да ми е жално и да съм тревожен...

България20 часа ago

Ексклузивно! Слави призна защо е направил ИТН и ще става ли премиер

Лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов най-накрая реши да говори за политическата обстановка в страната, идващите извънредни парламентарни...

България2 дни ago

Натопената за Мата Хари миска проговори, каза за Борисов

Нова бомба хвърли крупният зърнен бос Светослав Илчовски, който отправи тежки обвинения към премиера в оставка Бойко Борисов пред оглавяваната...

България2 дни ago

Директно от мястото на касапницата! 55-годишен баща уби двете си деца – на две и пет години

55-годишен баща уби двете си деца – на две и пет години. Майка им (26 г.), която е от Сенегал,...

България2 дни ago

Полски ясновидец: Бягайте към България, там е спасението на хората

„Хората ще се страхуват да дишат и ще се борят с вирус и пандемия, която ще отмине. В света ще...

Свят2 дни ago

86-годишен пенсионер обърка спирачката и газта и уби 25-годишна адвокатка

86-годишен луд пенсионер обърка спирачката и газта на автомобила си, състезавайки се със скорост от 120 километра в час и...

Любопитно2 дни ago

Новата жена до Александър Кадиев, красавица на 23 години

Водещият и актьор Сашо Кадиев има връзка с модела Ивелина Чоева, научи Lupa.bg. Красавицата е само на 23 години, което...

България2 дни ago

Бесен скандал в парламента: Депутати щурмуваха трибуната и Ива Митева, а Христо Иванов… НА ЖИВО

Крясъци и укори в парламента. Депутати напуснаха местата си и се струпаха пред председателката на парламента Ива Митева.  Причината е,...

България2 дни ago

„Нима ще ме оставиш, мамо“

„Нима ще ме оставиш, мамо“, пише в ранните часове синът на певицата Ваня Костова, която навръх Гергьовден си отиде от...

България2 дни ago

Манолова за сигнала на Илчовски: Няма да оставим нещата така

Кадър видео БНТ Няма да коментирам какво е казал премиерът в оставка по повод скандала с бизнесмена Светослав Илчовски. Комисията...

България3 дни ago

БТВ: Шефът на Градус Иван Ангелов за Илчовски: Този човек е идиот и наркоман. Луд човек

Кадър Градус.бг, Б.Борисов ФБ и Биволъ БТВ пусна общирен репортаж за разкритията на Светослав Илчовски на комисията по ревизия в...

България3 дни ago

Почина певицата Ваня Костова от легендарната „Тоника“

Почина певицата Ваня Костова. Тъжната вест потвърдиха източници на Нова тв.  Към момента причините за трагичната кончина на обичаната от...

България3 дни ago

Паскалева разкри коя жена е връзката между „тайния“ свидетел срещу Борисов и Васил Божков СНИМКИ

Журналистката Калина Паскалева разясни „каква е връзката между „тайният“ свидетел срещу Борисов – Илчовски – и Васил Божков“. Това тя...

България3 дни ago

Арестуван по времето на Цветанов и други интересни имена влизат в служебния кабинет на Радев

Президентът Румен Радев ще заложи за служебен премиер на бригаден генерал Стефан Янев. Съветникът по националната сигурност на държавния ни...

България3 дни ago

Скандално! Бизнесмен натъпка като сардини гостите в хотела си по време на пандемия (СНИМКИ)

Скандално погазване на противоепидемичните мерки в петзвезден хотел в Банско показа журналистка във фейсбук страницата си. Става въпрос за луксозния...

България3 дни ago

Мафията в ужас – до дни екстрадират от Дубай дясната ръка на Божков, той натиска в истерия за спешното закриване на спецправосъдието

Същински шок и ужас ще настъпи за мафията и нейните политически структури от новото ОФ под юмрука на Румен Радев...

България3 дни ago

ДИВ ЕКШЪН: Бой между мъже и жени навръх Гергьовден, трима берат душа в болницата на Враца

Бой между мъже и жени се е развихрил във Враца. Екшънът се е разиграл вчера. Тогава е получен сигнал от...

Advertisement

Trending